Meizu Pro 7 - jó a műsor

A Meizu dupla kijelzős készüléke főleg egyedi, mármint megjelenés szempontjából, azon kívül viszont nem annyira izgalmas, mint amilyennek elsőre gondolnánk. Cserébe kiegyensúlyozott és minőségi.

Bevezető, tartozékok

A Meizu Pro 7 5,2 hüvelykes alapmodellje egyébként izgalmasnak tűnik, noha ez főképp a hátlapra szerelt másodlagos megjelenítőnek köszönhető, amitől a készülék még úgy is elég egyedi, hogy nem egy forradalmi koncepció. Ezt például a Yotaphone is tudja egy ideje. Kissé kiforrottabb formában, komolyabb funkcionalitással. Azon kívül viszont, hogy manapság nem jellemző a kijelzők duplázása, a Pro 7 egy tök átlagos Meizu telefon. Tehát megbízható, minőségi, korrekt teljesítményt nyújt, mindezt ennek megfelelő áron.


[+]

A Meizu Pro 7 Standard a középkategória teteje Helio P25-ös szettel, 4 GB RAM-mal és FHD AMOLED panellel, míg az 5,7 hüvelykes Pro 7 Plus a MediaTek tavalyi csúcsprocesszorával és 2K kijelzőjével már másik szint. Az Eustocknál jelenleg 65 ezer forintos árával a Meizu Pro 7 akkor is egy valid ajánlat, ha a másodlagos kijelző leginkább annyit tud, hogy van. Jó. Lehet vele igazi portré szelfit készíteni, egyébként nem is rosszat, de ezen kívül tényleg csak egy inkább egy egyedi apróság, mint technológiai vagy funkcionális vívmány.


[+]

A Pro 7 még hagyományos kialakítású, az előlap/kijelző arány nem különösebben izgalmas, viszont ennek a koncepciónak is vannak előnyei, főleg annak tükrében, hogy a kávamentesítés kezd uralkodóvá válni a piacon, ami jobb esetben olyan megoldásokat eredményez, mint a Vivo Nex S motorikus szelfikamerája vagy az Oppo Find X rejtett kamerarendszere, rosszabb esetben pedig a kijelzőbe különböző mértékben belógó szigetszerűségek. A praktikusan kihasznált holttér, a 16:9-es arányok vagy a sík előlap nyugodtan jelenthet versenyelőnyt is, amihez jelen esetben kiegyensúlyozott specifikáció és értelmes kameraképességek is társulnak visszafogott áron.


[+]

A csomagolás viszont egyáltalán nem visszafogott, de jó értelemben. A műanyag, álló tájolású, hasáb szerű, nem hagyományos módon nyíló doboz roppant elegáns és prémium megjelenésű. A doboztető fényes, míg az alap matt fekete. A Pro 7 feliratú rész leemelve, mint egy fiókban helyezkedik el a készülék, ami ki is tud esni, ha figyelmetlenül vesszük ki a dobozbelsőt. Ez egyébként nem történt meg, csak szólunk, hogy reális esély az van rá. A SIM-tű jól látható, könnyen hozzáférhető helyen van, a többi cucc pedig a doboz hátulját kinyitva kerül elő. Konkrétan egy 2 amperes hálózati töltőfej, egy Type-C USB kábel és egy füstszínű, merev, műanyag Meizu tok.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

  • Meizu 15 Lite - hagyomány és villantás

    Első hallásra az évfordulós széria legkevésbé érdekes tagja a Lite, de itthon pont egy olyan árkategóriába érkezett, ahol nagyot lehet tarolni. Nem mellesleg bivalyerős a konkurencia.

Hirdetés