Új hozzászólás Aktív témák
-
Prof
addikt
válasz
Mercutio_ #22 üzenetére
Legyel szives elolvasni mit irtam, senki nem beszelt ma 4K-rol...
De ha nagyon akarsz 4K-t itthon akkor most igy all a dolog Hexus 4k tesztAzt kell latni, hogy 3 ev mulva nyugaton (a fizetokepes, fejlett nagy piacokon akiknek ezeket a hardvereket elsosorban fejlesztik) olyan gaz lesz a konzol felskalazott 720p-je a 4K-s 60"-os TV-n, mint most a sok FullHD tv-m van es agyontomoritett SD adast nezek moka 32"-on.
A most megjeleno 8 colos Ipad mini-nek lesz 2K-s felbontasa, amit egy kis ARM hajt meg. Szerinted nem veszik meg a havi 5-10ezer dollar/fo amerikaiak 2k-ert a 4K-s TV-t 3 ev mulva. Szerintem mar sokan 1 ev mulva megveszik.
-
BiP
nagyúr
válasz
Mercutio_ #22 üzenetére
Igen, a 4K nagyon arrébb van. Megnézve a linkelt vidkártyás Steam statisztikát, a nagytöbbséget magasról nem érdekli a hiperszuper minőség (kiindulva abból, hogy a nagytöbbség az integrált és középkategória alatti vidkártya). A mostani konzolok FullHD-t sem tudnak, mégis sokmillió embernek bőven elég. Persze az új konzolokra is rá fog ugrani a nép, de nem lesz nagy érvágás számukra, hogy játékben nem tud 4K-t. Kell még pár év.
(#23) Jack@l: Gyanítom, azért ennél többről van szó. 1% ugrásért nem cuppantak volna rá.
Meg ugye ha egy folyamatban kiiktatsz 1%-ot, ami a szűk keresztmetszetet okozza, többhet nyersz vele, és a többi részfolyamat is profitálhat belőle.
Kiindulva abból, hogy konzolon milyen hardverből milyen grafikát tudnak kihozni a PC-vel szemben, ha csak a negyede valósul meg abból (bizonyos korlátozásokat persze nem lehet kiiktatni, nem lehet teljesen konzolt csinálni a PC-ből), már az is óriási ugrás szerintem. Ha +20% javulást ki lehet hozni ezzel a Matle-lel, már az komoly fejlődés lehetne. De pl. 5% pluszért meg felelseges szarozni szerintem. Szóval a nagy lelkesedésből arra tippelek, hogy ennél azért több is elérhető.
Kicsit más vonalon, de szerintem azért kapcsolódik: Lásd GCN-re optimalizált TressFX esete.
Ha kihasználják az architektúrát, arra optimalizálnak, sokat lehet nyerni vele. (ill. kevesebbet veszítesz).
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest