- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
Lacccca87 #62 üzenetére
(#62) Lacccca87 + (#63) Lomha 8V:
Na, a mai árcsökkentéses hír tovább árnyalja a dolgokat. Kár, hogy ezekről nem értesül a vásárlás előtt korábban. -
BiP
nagyúr
válasz
Lacccca87 #57 üzenetére
Viszont a 770 önmagában is brutál erős kártya, jó ideig Mantle nélkül sem lesz gondja vele semmilyen játékban.
A BF4 Mantle verzió leghamarabb decemberben érkezik, plusz mire más játékokban megjelenik, elterjed, minimum fél-1 év. Szóval a jelenlegi hírek ismeretében is minimum eddig túl sok hátránya nem fog származni abból, hogy NV kártyát választott.
Mindig vannak olyan hírek, amik bizakodást ébresztenek az emberben, ami miatt mindig lehetne halogatni a vásárlást, hogy az majd de jó lesz. Ha most volt aktuális a vétel, akkor (annak ellenére, hogy ez nem egy olcsó kártya, ennyit sosem adnék vidkártyára), nem feltétlenül volt hibás döntés.
Mire kifut/elterjed a Mantle, addig is tudja használni, minden el fog futni rajta, és majd akkor bőven ráér lecserélni egy AMD-re, ha kiderül, hogy az majd akkor jobb vétel.(#59) Prof: Hát igen. Én is így vagyok vele (#34). Majd kiderül, hogy mennyire jön be/terjed el a dolog. Mindenesetre a kezdeti lelkesedés nagy, ami elengedhetetlen a sikerességhez.
-
BiP
nagyúr
válasz
Lacccca87 #30 üzenetére
Szerintem a DICE-ra akart utalni, csak ugye az alapból egy svéd (SE) stúdió.
(#35) csiki_92: Simán lehet. szerk: Igazad volt.
(megj: nem szeretem a nem egyértelmű rövidítéseket)
(#33) Jack@l: Ez igaz. Meg ugye ehhez jön majd a piac önkorlátozása is.
Én sem akarom túlhype-olni, csak örülök, hogy hosszú évek brute-force megközelítésű állóvize után talán lesz valami. És csak abban reménykedem, hogy 5%-ért csak nem ugranának bele ebbe a dologba.
Persze láttunk már nem 1 dolgot, ami felé nagy volt a várakozás, lelkes volt mindenki, aztán lett belőle egy nagy semmi. -
BiP
nagyúr
-
BiP
nagyúr
válasz
Mercutio_ #22 üzenetére
Igen, a 4K nagyon arrébb van. Megnézve a linkelt vidkártyás Steam statisztikát, a nagytöbbséget magasról nem érdekli a hiperszuper minőség (kiindulva abból, hogy a nagytöbbség az integrált és középkategória alatti vidkártya). A mostani konzolok FullHD-t sem tudnak, mégis sokmillió embernek bőven elég. Persze az új konzolokra is rá fog ugrani a nép, de nem lesz nagy érvágás számukra, hogy játékben nem tud 4K-t. Kell még pár év.
(#23) Jack@l: Gyanítom, azért ennél többről van szó. 1% ugrásért nem cuppantak volna rá.
Meg ugye ha egy folyamatban kiiktatsz 1%-ot, ami a szűk keresztmetszetet okozza, többhet nyersz vele, és a többi részfolyamat is profitálhat belőle.
Kiindulva abból, hogy konzolon milyen hardverből milyen grafikát tudnak kihozni a PC-vel szemben, ha csak a negyede valósul meg abból (bizonyos korlátozásokat persze nem lehet kiiktatni, nem lehet teljesen konzolt csinálni a PC-ből), már az is óriási ugrás szerintem. Ha +20% javulást ki lehet hozni ezzel a Matle-lel, már az komoly fejlődés lehetne. De pl. 5% pluszért meg felelseges szarozni szerintem. Szóval a nagy lelkesedésből arra tippelek, hogy ennél azért több is elérhető.
Kicsit más vonalon, de szerintem azért kapcsolódik: Lásd GCN-re optimalizált TressFX esete.
Ha kihasználják az architektúrát, arra optimalizálnak, sokat lehet nyerni vele. (ill. kevesebbet veszítesz). -
BiP
nagyúr
Laikus vagyok a témában, és pongyolán fogalmaztam. De valami 9x-es ugrás bizonyos részfeladatokra, ilyen volt.
De ha úgy nézem, hogy ha ez a mostani szűk keresztmetszet nem lesz olyan szűk, és a mostani PC-s APIk miatti overhead csökken, és emiatt összességében akár 20-30-50%-ot (ha nem is 9x-est) lehet nyerni a mostani helyzethez képest, már az is irgalmatlan nagy előny. -
BiP
nagyúr
Ha valóban 9x annyi számítási kapacitást enged a Mantle használata, nem csoda, ha a többi kiadó azon aggódik, hogy a késlekedés miatt alulmarad a versenyben, és gondolkodik abban, hogy implementálja.
Korábban nem volt valami ilyesmi hír, hogy az nvidia is fog létrehozni GCN architektúrájú (vagyis ahhoz nagyban hasonlító) vidkártyát?
Ha így lenne, akkor mindkét kártyán futhatna a Mantle, amiből a felhasználók óriásit profitálhatnának.
(ha csak AMD-n megy, és tényleg nagyságrendekkel gyorsabb, akkor elég egyenlőtlen lenne a verseny)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Diablo IV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- Bittorrent topik
- Kuponkunyeráló
- Formula-1 humoros
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest