Hirdetés
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemdom
tag
Félig off: Bog, király voltál a Lánchíd rádióban. 😀 mondjuk az vicces, hogy még itt, a ph-ma fórumokon is nagyon sok felé húznak az emberek aksi meg töltés témában. 🤔
[ Szerkesztve ]
"Ez olyan, mintha éhes lennék, és az a korszakalkotó ötletem támadna, hogy egyek..." -by Bog || iPhone 15 Pro Max “Kék titán” 256GB - AirPods Pro 2 - MacBook Air M3 15"
-
Csapo83
aktív tag
válasz Balázs1986 #90 üzenetére
Lassan ha valamit kérdez az Apple akkor az sem igaz.
Nézd csak meg mennyi képtelen dolgot hordanak össze.
Utólag változtatnak az információkon aztán meg mutogatnak hogy " nézd csak ott volt csak senki nem figyelt rá" ugyan már....
Ez már olyan morális mélyséf amiben rég nem láttam céget. Lassan nem a hibás akku vagy készülék lesz amimiatt elfordulbak tőlük hanem az hogy ennyire hülyének néznek mindenkit és még pofátlanul hazudnak is.A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
Sasal1ty
tag
5S-nél is kapcsolható lesz?
GTA V : Pacikuki007
-
Balázs1986
addikt
Persze, lehet más is, ami független az akksitól, vagy akár olyan aminek csak a következménye a kukás telep. Sőt, utóbbi még akkor is feltételezhető ha az akksicsere megoldja a gondot, tehát látszólag akksibaj. Majd aztán kinyírja az újat is idővel és vagy lesz akciósan csere, vagy nem.
Azért külön csak a gyenge akksis lehetőséggel foglalkoztam, mert azt mondta a cég hogy az a baj, gondoltam ha már valamit beismernek hátha ez végre igaz. Persze nem lepődnék meg, ha nagyobb bajt kennének a relatíve olcsón cserélhető akksira, a cserékkel a legkisebb anyagi kárra gyúrva -
joey04
titán
Neked.
a számok engem igazolnak. (btw sok-sok felsős droid után is ez a véleményem, de igazából ez pont annyira nem számít, mint a te véleményed. a többség véleménye számít)
milliárd feletti bevételt produkált a cég
mivel minden apple termék kurva drága...
ezen mekkora hasznot húzott?
keveset
összekarmolnák az arcukat,látva miféle anyagi szintet hoz nekik az üzlet.
hitelből...
Nem,nem tartja hogy az Apple gyártja a legjobb cuccokat,
de
az X egy kurva jó telefon,de a rendszer ami rajta van egy trágya szar,
az ios 5-6-hoz képest. de nem az androidhoz. mellesleg a trágya szar túlzás, ilyesmit nem állított.
akárhány éves iMac jobb mint az új,
na itt bizonyosodtam meg, hogy kávét főztél, vagy fület vakartál a videó megtekintése közben, mert a macbook pro-t adta el, és helyette vett 27-es iMacet, és a macbook pron is a touchbart kritizálta, valamint a csatlakozók miatt ostorozta. Az új iMac Pro-ról beszélt még, de ott annyit hozott fel, hogy ha macbookon meglépték a csatlakozók cseréjét, akkor miért nem, hiszen úgy lenne logikus, valamint utalt rá, hogy a tesztek alapján nem lesz annyival jobb, mint a régi iMac, de ez meg nem az Apple hibája, szoftver oldalról kell a támogatás, van ahol egy videós feladattal csak pár másodperccel gyorsabb, de egy 8k-s videó vágása, exportálása 11x gyorsabb. tehát ha adott a szoftveres támogatás és a program ki tudja használni a cpu és vga erejét, és valóban milliós munkagéphez illő feladatot osztasz ki rá (8k-s videók vágása, szerkesztése, stb), akkor baromira megéri.
de ha holnap alátolná a Huawei a top bizniszt,már ugorna is bele fejjel előre,mondván innovácijóóóóóó!!!!
pont nem, hiszen figyelmetlenségedből adódóan azt sem jegyezted meg, hogy az Apple bizniszbe miért ugrott be. Magának vett először egy macet, ami ott volt a boltjában, hiszen ott is lakott, és aki betévedt, mind kérdezgette mi az, próbálgatta, majd megkérdezte, hol lehet ilyet venni. erre jött az ötlet, hogy ha már imádja az almás cuccokat, akkor árulhatná is, nem kéne a vevőket elküldeni. pont az az ember, aki csak abba ugrik bele, amit tényleg jónak talál.
-
ak76
senior tag
"és mivel nem használ huzamosabb ideig mondjuk androidot, nem érzi, hogy még így is jobb, gyorsabb, stabilabb az iPhone átlagos felhasználást tekintve, átlagos felhasználó szemével."
Neked.
Meg azoknak akik alsós/középkategóriás droidokat hasonlítgatnak 2-300K feletti iPhone-okkal.Akkor ezek szerint TE nem figyeltél a vlogra,milliárd feletti bevételt produkált a cég,azt hiszed hogy majd kiteszi a kirakatba hogy ezen mekkora hasznot húzott?
Ebben az országban a zsigerekbe van kódolva a sírás,mindenki nyafog,67-es Mustangok ablakán kikönyökölve miközben akit személyesen ismerek iPhone cuccokkal foglalkozó tagot,HAndras szintjének a tizedét sem üti meg,sem forgalomban,sem hozzáértésben,de lennének itt egy páran akik összekarmolnák az arcukat,látva miféle anyagi szintet hoz nekik az üzlet.Nem,nem tartja hogy az Apple gyártja a legjobb cuccokat,a vlog fele arról szól hogy az X egy kurva jó telefon,de a rendszer ami rajta van egy trágya szar,hogy az akárhány éves iMac jobb mint az új,hogy Jobs nem engedné azt ami ma az Apple-nél megy,ésatöbbi.
Nyilván nem éget fel minden utat maga mögött,és nem fogja kijelenteni hogy kínai 5 éve még no name cuccok alázzák a 700MRD dolláron dekkoló Apple-t,de hogy befejezte velük,az nem a véletlen,meg nem az akksiügy okozata.
Burokban élt,persze,mert megérte neki,de ha holnap alátolná a Huawei a top bizniszt,már ugorna is bele fejjel előre,mondván innovácijóóóóóó!!!![ Szerkesztve ]
-
Csapo83
aktív tag
válasz Balázs1986 #81 üzenetére
Pontosan.
1-es megoldás: Tervezési hiba ( ami akár a szándékos avultatást is jelentheti, hisz magát a próblémát nem oldják meg csak tologatják szándékosan)
2-es megoldás: Az elsőből következik a szándékos lehúzásA lényeg hogy NEM biztos hogy CSAK az akkuval van baj...
A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
Ádám16
addikt
HAndras kilépett, mert drága LETT az Apple. Azt a betyárját, adom is el az SE-m... Ha már a magyar Apple Isten is ezt mondja, ...
-
Balázs1986
addikt
-
Kasya
nagyúr
válasz Balázs1986 #81 üzenetére
Olyannyira nem, hogy a srac "maga" rakta ossze a telefonjat, a jack-hez pedig meg nyakot is tervezett. Minderrol reszletes videot is csinalt, benne hogy hanyszor probalkozott, mennyi idobe es penzbe telt, stb...
(#82) VSAMSUNG:
Sose birtam az Iphone cikkeit, nekem tul elfogultak voltak. Ezt az egy orat se szenteltem volna ra. Koszi![ Szerkesztve ]
-
nVIPER
senior tag
-
Balázs1986
addikt
Teljesen egyetértünk.
Nekem ebben az a dilemmám, hogy ha naivan hiszek annak amit közzétettek a teljesítmény csökkenésének szükségességéről, akkor egyértelmű hogy bármennyire is illene megcsinálni a matekot, ez mégis egy tervezési hiba ("hiba"), vagy spórolás a minőségen (bár igazából ez is tervezési hiba). Ha viszont nincs ilyenről szó, akkor szimpla lehúzás és kamuzás megy a cég részéről. Egyik esetben sem tudom érteni azokat, akik védik a gyártót.Somatom és Csapo83: Köszi, így azért kicsit tisztult mi alapján feltételezi a rendszer az akksi szintjét.
Kasya: Ez az utólagos jack aljzat nem valami urban legend, megfűszerezve pár kamuvideóval?
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
Biztos megoldhato lenne, foleg hogy van aki hazilag tette bele utolag a jack csatit. A tervezesen sok mulna, de valamiert nem veszik a faradtsagot. Az idei szerianal se valtoztattak, inkabb plusz keszuleket gyartottak, dragabban.
(#76) Plag: igen, en is tudnek orulni, foleg ha a telefon kameraja a hatlappal egy sikban lenne. Mas gyartok megoldottak, ok meg meg valamiert nem veszik a faradtsagot.
Regebben azt mondtak, hogy a dizajn nagyon fontos a szamukra. Ehhez kepest a ma kedvelt (es regen csak alom) keskeny kava megsem nagyon akart az Apple termekeinel megjelenni eddig, pedig nekik kellett volna az uttoronek lenniuk.
-
Somatom
veterán
Pedig, a szitu nagyon hasonló. Az egyik esetben az akku gyártója spórolt, a másik esetben magának a telónak a gyártója, aki eleve nem megfelelő paraméterekkel bíró akkut tervezett a készülékhez. A végeredmény (a user) szempontjából nincs különbség, az eredmény ugyanaz.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Szellem.
nagyúr
Nem vagyok Apple tervezőmérnök, de számtalan példát lehet felhozni arra hogy hasonló készülékházba nagyobb akksi fért el a konkurenciánál. Ebbe az irányba is kéne fejleszteni.
Nem a billentyűzet mögött akarok okoskodni, de be kell látni, hogy évek óta ez az egyik rákfenéje a telefonjaiknak! Senki nem haragudna meg azért, ha 1 miliméterrel vastagabb lenne a telefon, viszont az alap iphoneba az 1600-1700 mA-s akksi helyett lenne mondjuk 2500-ös!A HAndrás kilépésen okát meg tudod nézni a handras.hu oldalon.
-
Csapo83
aktív tag
Nézd meg hogy mekkora készülékbe mekkora akkut tesznek. Megoldható lenne szerintem fizikailag nagyobb akku beszerelése főleg hogy már mindent kipakoltak a telóból amit lehet... Más gyártónak nem kell kipakolni a 3.5-es csatit és mégis belefér nagyobb akku a kisebb házba
-
Csapo83
aktív tag
válasz Balázs1986 #67 üzenetére
Végre valaki aki szakmailag is hozzá tud szólni a témához! ( ezzel nem akarok senkit megbántani, de son azt sem tudják miről beszélnek ).
Amit írsz az igaz de ha valaki vagy valakik ilyen komplex elektrónikát terveznek akkor ezeket a számításokat előre el lehet végezni. Az akku amortizáció egy viszonylag jól küvethető folyamat ( megfelelő minőség esetén ). A készülék energiaigénye szintén egy adott érték ( maximuma és minimuma ). Ahogy te is írtad minden akkunak megvan az a minimuma ahol még működni tud, ilyenkor azt az értéket kell alsó határnak kalibrálbi és rábízni a fesz. szab ra az egyenletes ellátást. Az a gyanúm hogy a brutál teljesítmény oltárán ezt az értéket feltolták és ezt már valóban nem bírja egy korosabb akku. A korosabb akku próblémályát tényleg úgy lehet szoftveresen megoldani ha a működési feszültséget és ezzel együtt a teljesítményt korlátozzuk. Az viszont számomra hihetetlen hogy ezzel abtervezéskor nem voltak tisztában és amikor már kezdett kipattanni a balhé még akkor sem tettek ellene semmit. A 8-as szériánál sem történt változás, brutál SOC, LCD panel, kisebb akku ( most ne mondja senki hogy az új SOC kevesebbet fogyaszt mert ez nem igaz max magasabb teljesítménynél nem fogyaszt többet mint az előző széria).
Az egésznek az a lényege hogy korrekt tervezés esetén nem lennének ilyen drasztikus hibák.A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
Szellem.
nagyúr
Normális minőségű és méretű akkumulátor kéne a telefonokba és ne szoftveres megoldásokkal kéne mókolni!
Ez a szokásos user hülyítés. Nem azon a téren fejlesztenek, ahol kell, hanem inkább mókolnak.
Azért, mert beletesznek a szoftverbe egy kapcsolót, illetve egy akkuállapot figyelőt, még az akksi lesz a szűk keresztmetszet!
Nagyobb akksi, kevesebb töltés, ergo tovább bírja! Nem nagy matek! -
nVIPER
senior tag
Abszolút egyetértek. Alulméretezett akksit kell gyártani, aztán meg a teljesítményt az idő előrehaladtával visszavenni úgy, hogy az eszköz ne kapcsoljon ki nagyobb energiaigény esetén. A felhasználó tudtára jut a dolog, felháborodik majd jön a "fejlesztés", hogy eldönthető, teljesítményt akar és esetenként kikapcsolhat az eszköz vagy lassabb működést. Ha mégis a nagyobb teljesítmény mellett dönt, akkor majd cseréltetheti az akkut, ez jó bevétel, eddig vehetett új telefont is, mert ugye belassult szegény. Ez baromi jó marketing és kereskedelem. A felhasználók totálisan hülyének vannak nézve. Ki nyeli ezt le? Persze vannak elfogult Userek is, megértem (volt az iphone úttörő valamikor 10 éve). Ez már azért aljas dolog. Rohad az alma..., Jobs azért ezt nem hiszem, hogy engedte volna..., HAndrás is kilépett.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Sorry, ismét csak Androidos eszközzel van tapasztalatom. Az akkuszázalék csak "tájékoztató jellegű". Nem az akku valós töltöttségét mutatja, inkább a szabályzó elektronika alsó és felső küszöbértékei jelentik a 0 és a 100% -ot. Nem konkrét mérési eredményt, hanem statisztikai adatot mutat. Ebben talán lehet eltérés iPhone esetében (bár nem hinném). Androidon ha nem reális értékeket mutat, akkor az akku kihajítása előtt érdemes törölni a batstat fájlt, hátha csak az a bibi (már, ha hozzáfér a user). Akkucsere után szintén törlés.
-
Szakiii
addikt
Wtf
-
Balázs1986
addikt
Igazából lehetséges a dolog, kikapcsolhat az eszköz az akksi miatt akkor is, ha az akksiban bőven van még töltés, a telefon meg jelez mondjuk 50%-ot (ezt a fajta adatot igazából nem is tudom hova tenni, lentebb kitérek rá). Anno nekem is zuhant már le kopterem a jelenség miatt, a levegőben jött rá az egyébként elég bika (4cellás, 5000mAh-s, 150A-t leadni képes, a gépem meg elvileg max kb 110A-t vesz fel) akksira a hülyeség, nem örültem Persze amikor lent rámértem multiméterrel minden jónak látszott, otthon mutatta meg a bajt egy nemfilléres-fajta LiPo töltő a következő feltöltés végén.
Megpróbálom levezetni a jelenséget, bocs ha hosszú lesz :
Adott egy LiPo akksi (azért nem Li-Ion-ról írok mert annak nincsenek meg fejben a határfeszültségei, de kb pár tizedben mások, a többi tulajdonság nagyából egyezik) mondjuk olyan gyári paraméterekkel hogy:
2000mAh 2S 1P 5C (találtam is pont ilyet hirtelen).
Egy LiPo cella max.fesz. 4.2V, tárolási fesz. 3.85V körül, névleges fesz 3.7V, min.fesz. 3.5V körül van. Szóval a példában szereplő akksi 2 Sorosan kötött cellából, 1 Párhuzamos ágból (tehát nincs párhuzamosítás) áll, így 2x4.2V=8.4V a max. fesz., 2x3.7V=7.4V a névleges fesz.,, 2x3.5V=7V a min.fesz., amit nem érdemes elérni mert a cellák nem pont egyenletesen merülnek, lehet hogy a 7V úgy áll össze hogy 3.3V+3.7V, ezesetben már van is egy necces cellánk (aztán ha nem használom, 2x3.85=7.7V-on beteszem a fiókba). Ha az iPhone feszültség-alapon számol %-ot, remélem hogy cellánként nézi, már csak mert az is ide tartozik, hogy ha hirtelen megterheljük az akksit, az idő alatt jobban beesik a fesz., így ha a terhelés megszűnik, elképzelhető hogy mondjuk a 7V helyett 7.5V lesz utána. Ettől függetlenül ha ekkor nem kap töltést, a következő igénybevételnél károsodhat, mert 7V alá esik. Na meg ha töltésnél egy cellát túltölt, akkor kigyulladhat, hiába van az össz.fesz. a határ alatt.
Az igénybevételt ugye az jelenti hogy a fogyasztó mennyi áramot vesz fel az akksiból. A terhelhetőség a kapacitásából és a C értékből adódik. Az akksin levő 2000mAh ugye azt jelenti hogy 2A egyenletes leszívással 1 órát bír. De ettől eltérő is lehet az igénybevétel, ennek a maximumát adja meg a C. Esetünkben 2000mA x 5=10A a maximum. Szóval ha egyenletesen nézzük a példát: 500mA-t 4 órán át bír, 1A-t 2 órán át, 2A-t 1 órán át (ugye ez a névleges), 4A-t fél órán át, 8A-t negyed órán át, 10A-t (amit nem érdemes megközelíteni) 12 percen át.
Aztán ha nem egyenletes a terhelés (mint ahogy kb sose az), onnantól érdekes hogy végül is mit mér a telefon, amikor %-okat írogat? A feszültséget? Ha igen, akkor milyen tartományban (a maximumot a technológia megadja, de a minimum hozzávetőleges, van aki leengedi akár 3.3V-ra is a cellát terhelve, mondván úgyis feláll onnan 3.5-7V-ra utána, van aki 3.6V alá se engedi terhelve). Vagy nem is az akksiban levő fesz.-t, hanem a saját fogyasztását nézi? Folyamatos tud lenni a mérés és statisztikázás akkor is amikor maxra terhelt az eszköz, vagy nagyobb súllyal van a terheletlen állapotú mérés? Ezer ponton bele lehetne kötni egy ilyen %-os statisztikába és sajnos tényleg nem tudom, miből számol %-ot a telefon, szóval ha azt írja hogy 30%-nál kikapcsol, az nekem olyan semmitmondó, kb arra elég hogy feltételezzem hogy kihúzza az eszköz estig, de ez is csak akkor ha már kiismertem mikor mennyit zabál. Szóval érted na, így hogy nem ismerem a számítást, nekem nem egy valós, konkrét adat, amivel tudok mit kezdeni, csak tippelgetés még akor is, ha minden rendben és nem kell hirtelen kikapcsolástól tartani.
Az meg végképp felesleges vita szokott lenni a topic-okban, amikor többen összevetik hogy hány %-kal zárják a napot. Eltérő eszközökben eltérő fogyasztók, eltérő akksik, eltérő az akksik állapota, vagy akár eltérő statisztika is lehet. Szóval egy 15% lehet többet fog bírni mint egy 20%-30%. Másik bajom a %-os méréssel, hogy akkumulátorhibára nem enged következtetni, mert ott lehet szoftveres számítási hibától töltőáramkör mérési hibán át akksi gondig ezer más is. Persze egy része lehet kizárható lenne ha pontosan tudnám hogy milyen mérés adja azt a bizonyos %-ot, de lehet akkor se bíznék meg abban %-ban 100%-ban ( )
Visszatérve a témára: ott tartunk, hogy kiszámoltuk, max. 10A-rel terhelhetjük az akksit, de az már határeset. Tegyük fel hogy a fogyasztónk max. 8-9A-t vesz fel, alapvetően jók vagyunk. Aztán eltelik mondjuk egy év, az akksi veszít 20-25%-ot a kapacitásából (jó fejek vagyunk, nem feltételezzük hogy drasztikusan nőtt a belső ellenállás / csökkent le 5-ről a C érték), újra kell számolni a képletet: 2000mAh-25%=1500mAh. 1500mA*5=7.5A.
Baj van, nem tudjuk kiszolgálni az eszközt. Itt fordulhat elő az, hogy az eszköznek hirtelen 8-9A kell, de az akksi 7.5A-t tud maximum (ezt sem sokáig), ezért a készülék kikapcsol, pedig az akkumulátor egyáltalán nincs lemerülve, csak éppen az akksi hiába adna le 12 percig 7.5A-t, az eszköznek 9A kell azonnal, és az sehogy sem jön ki, ezért kikapcsol vagy újraindul, vagy lefagy, vagy valami. Pont mint a PC, az is ilyeneket művel nagy terhelésnél, táphibánál vagy ha kicsi a tápot terveztünk a konfigunkba. Restart után persze megint azt látjuk, hogy az akksi ott áll valahány %-on, messza a lemerüléstől, csak éppen ez addig érvényes amíg az eszköz nincs maximumra terhelve, aztán megint kikapcs, és az akksi egyre jobban haldoklik az ilyen incidensek után.
Na ez az a pont, amikor abaj javíthatóalultervezés elsunnyogható úgy, hogy a gyártó azt mondja hogy visszafogom az eszközömet, visszaveszem a teljesítményt mondjuk 30%-kal, azaz 9A helyett max. 6A-t vehet fel, "probléma megoldva". Vagy nem kezelik, széthajtják az akksit, aztán a végén felpúposodik és vége. Talán pont az iPhone 8-nak voltak ilyen púpos akksis kijelzőkinyomós bajai, ha jól emlékszem.
Tényleg sok lett, bocs mégegyszer[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Szerintem nem kell ehhez az elektronika hibája. Elég az akkué. Az sem igaz, hogy az Android bármit is reálisabban jelezne. Az előző chinafonomhoz rendeltem egy akkut. Egy átcimkézett szart kaptam. Nem volt vele baj, mert, mint ahogy korábban említettem, 1-2 óránál többet nem volt töltő nélkül a teló. De, egyszer megtörtént, hogy lement 60% alá. Onnan pillanatok alatt megzuhant, a teló kikapcsolt, és az akku soha többet nem tért magához. Van "okostöltőm", amivel meg tudtam volna "bikázni", de nem vesződtem vele, mert a teló amúgy is megérett a cserére. Sztem az iPhone -os tünetek kísértetiesen hasonlók. A felhasználói élmény védelme duma természetesen bullshit.
[ Szerkesztve ]
-
Csapo83
aktív tag
Pontosan így müködik a dolog...
De az akku kapacítás dinamikus monitorozása nem egy új dolog. Ami nagy különbség az Apple féle humbuk és az android között az hogy androidnál azt látod hogy gyorsabban vesznek el a százalékok és 0%-nál kikapcsol. Apple-nél ez van hogy 30-40%-nál történik meg ( ha 30%-nál már kikapcsol akkor az nem 30% hanem 0% és egy szimpla kalibrációval meg lehetne oldani + egy figyelmeztető üzenettel hogy az akku kritikus állapotba került a normál üzemidő eléréséhez cserélj akksit ) ezellen senkinek nem lenne egy szava se, esetleg ha beraknak egy ultratakarékos akku módot ( mint ahogy ez választható is több androidos gyártónál ). Ezekszerint vagy már a monitorozásnál komoly gondok vannak vagy az akkukapacítás, működési paraméterezés, vezérlés háromszögben valamit baromira félreszámoltak.
Az meg a másik kérdés hogy ez mitől csak az elmúlt pár évben jött elő mint hiba és miért csak náluk? A régi készülékeknél 5S-ig nem volt ilyen pedig ott kevésbé korszerű részegységekről beszélünk. Ez olyan mint ha visszafelé haladnának.
Az a lényeg hogy milyen felhasználói élmény védelnéröl beszélünk amikor szar az üzemidő de legalább lassú a telefon? Még jó hogy ne legyen hálás a felhasználó hogy átlag negyed milkáért kap egy telefont ami egy év múlva működik...[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Az Androidos telómból indulok ki, de kétlem, hogy az iPhone nagyon másképp működne. Sztem annyi történik, hogy ha az akku állapota elér egy szintet és alacsony töltöttségnél hirtelen nagy terhelést kap, akkor a szabályzó elektronika számára megadott kritikus küszöbérték alá zuhan a feszültség, amire az elektronika "önvédelemből" kikapcsolja a telót. Ez ellen akkucserével, vagy terhelés korlátozással lehet védekezni, és pontosan ezt teszi az Apple.
[ Szerkesztve ]
-
Csapo83
aktív tag
Több dolog is lehet. Összefügghet az akuval de önmagában csak az akku amortizálódása nem okozhat ilyet. Egy hibás tervezés ( mivel sosem feltételeznénk az Apple-ről hogy szándékos lenne ) épp elég egy ilyen hibához. Ha pl 30%nál már kikapcsol a készülék akkor a fesz szabályzó hibás paraméterezése, áramkőri tervezési hiba, az akku töltötségi szintjét monitorozó elektrónika vagy szoftver hibája vagy ezek kombinációja ( és még egy rakás dolog ezeken kívül amibe most nem mennék bele ). Ha csak önmaga az akku amortizálódna akkor pl miért nem gyorsul vissza a telefon ha töltőn van? ( most ez csak egy durva kérdés de szerintem innen kiutálnának ha egy 1-2 oldalas szakmai levezetésben próbálbék rávilágítani hogy mi a büdös ebben a magyarázatban amúgy egy másik fórumon már megtettem és senki nem mondta hogy valahol téves lenne a gondolatmenetem ).
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
Egyetlen dologgal van itt csak a baj - és ez nem az akkumlátor.
Steve Jobs halálával sajnos meghalt a cég mögötti filozófia is. Az ő idejében a legfőbb kritikai mércék egyike volt, hogy minden használatban lévő telefon generáción ugyanolyan stabilitással menjen a rendszer... ez sajnos elveszett. A profit-orientált kapitalista gépezet hülyének nézi a felhasználóit, s tehetik is, hiszen sok ember megeszi ezt a brutális blöffüket, aminek az egyetlen célja csupán az erőszakkal kikényszerített profitabilitás. Az aksiknak ehhez sajnos nem sok köze van.. Kirobbant egy hír amit tagadni nem tudtak, s ezért egy mondvacsinát keretet adtak a mesének, "de hát ez érted van kis királyfi"... Vicces, mindenki a globális hghtech mesében mindenki meglátta a saját -szívügye szerinti igazságot, s így marad a további szerepjáték. Ebben viszont csúnyán megüthetik a bokájukat..
Érdekes ez..El is felejtettem, hogy más gyártóknál teljesen más a technológan alapszik a zakkumlátor, mint a zapple-nél. Mikrobiológiai iChipset szerint valami zűrtechnológiát használnak. Ja, nem... Az akkumlátornál nem használnak misztifikát kódolás jelzőt, mint az összes többi alkatrésznél...
Az mindenesetre meglep, hogy egy magasabban kvalifikált - mondhatni szakmabeli - közösségnél is ilyen jól lecsúszott ez a kis mese.
Félreértés ne essen, a trollkodás nem szándékom; de nem kell mindenkinek mindenben egyet értenie.
[ Szerkesztve ]
-
Csapo83
aktív tag
Az a baj hogy ez a marketing szöveg. Technikai oldalon ez baromira nem így működik. Egy akkunak 1%-os töltötségi szinten is ki kell szolgálnia a hardver legmagasabb engedett energiafelvételét. Amit te mondasz abban kb annyi a logika mint abban hohy ha egy autó tankja csak félig van már nem lesz olyan erős a motor. Az a legnagyobb baj hogy a felhasználók döntő többsége nem tudja hogy is működik pl egy telefon táp ellátása...
-
gusthy
veterán
Bakker, ez simán lehetne nálunk kormányszóvivő.
-
<Lacy85>
addikt
Ha tényleg kikapcsolnak egy idő után az iPhone-ok 30% körül, akkor ott valami nagy gebasz lehet. Vagy az akksi ilyen szar, vagy itt a hátulütője a húde király 1 magos teljesítménynek.
Android oldalon ilyennel még nem találkoztam, pedig volt már a kezemben pár durván leharcolt darab. Munkatársam S4-e a mai napig nem csinált ilyesmit, pedig annyira szar volt már az akksi, hogy örült, ha másfél óra SoT megvolt neki.
De ha 15%-nál elkezdett játszani, akkor simán nyomta, amíg le nem merült.
Otthon is van egy több, mint 3 éves G2.
Korlátlan netes sim van benne, és 1 éve csak arra van használva, hogy menjen róla a net, meg a hotspot. Havi 5-600GB adatforgalom. Gondolhatod mennyit van töltve.
De ez sem csinált még ilyet soha. Akármivel nyúzod, lemerül 0%-ig.
Akksi nem volt cserélve benne.[ Szerkesztve ]
-
jacis
nagyúr
Lehet, hogy így kellett volna indítani?
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
joey04
titán
Kár volt követned az eseményeket, ha ilyen figyelmetlen vagy. Elmondta és egyéb adatokból anno igazolható is volt, hogy sosem kereste magát degeszre Apple cuccokkal, meglepően kevés rajtuk a haszon, már az APR-ek számára... Ahhoz, hogy a második XMS-ből 0-val tudjon egyáltalán kiszállni, el kellett adni a kocsit, a fotós cuccait, és át kellett adnia a boltot az iStyle-nak. Hülyét meg nem kell csinálnia magából, továbbra is tartja, hogy az Apple gyártja a legjobb cuccokat, azért használja azokat most is. Egy kereskedőtől meg szerintem egyenesen elvárás, hogy túlozzon picit. Handras maximum éppen azért csalódik, mert egy burokban él, és nem látja, hogy máshol mi van. 1000 dollár az iPhone, holott régen 6xx volt. Sokkoló persze, de egy Note is pont ennyibe kerül (itthoni árak globálisan nézve lényegtelenek). Az iOS a 7 óta bőven szarabb mint előtte és mivel nem használ huzamosabb ideig mondjuk androidot, nem érzi, hogy még így is jobb, gyorsabb, stabilabb az iPhone átlagos felhasználást tekintve, átlagos felhasználó szemével. Nem véletlen toronymagas piacvezető az iPhone a saját ársávjában. Az itteni fórumozók többsége nem átlagos felhasználó, így itt természetesen kisebbségben van a fenti a vélemény, de ez megint másodlagos. Szóval eléggé félreértelmezted a videót, az elmúlt éveket, meg úgy nagyjából mindent az esettel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
cog777
senior tag
+1
Gaz h mar 140 toltes ciklus utan kozel 30%-ot vesz vissza. Kellene egy szabalyozas h pl 2 eves uzemido legvegen kellene tudnia a hivatalos uzemido (es sebesseg) 2/3-adat.Ebben az esetben vegyen vissza 30%-ot a proci 2 ev utan. Tehat gondoskodjanak megfelelo kapacitasu es minosegu aksirol.
Csapo83:
"Ha egy akku gyengül akkor hamarabb jut 0%-ra a töltötségi szint nem azt jelenti hogy 30%-nál kikapcsol."Arra gondolsz h 30%-nal nem kapcsol le hirtelen? Nem teljesen ertheto szamomra a mondanivalod.
A gyenge aksi azt jelenteti hogy bekapcsolva es keszenleti uzemmodban mukodik a keszulek, de amikor nagy teljesitmenyt kell leadni (telefonalni) akkor lekapcsol hirtelen. A nagy terheles tusket nem birja leadni.Tavaly az 5S is csinalt ilyet, regi aksival, hidegben (amikor raadasul veszitenek a kapacitasukbol) 30%-nal hirtelen lekapcsolt amikor beszeltem. Uj aksival nem tortent meg.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
ak76
senior tag
Várható volt.
Aki régi almás,nem csak a "trendek",meg a hype miatt vásárolta az Apple készülékeit,pontosan tudja miről beszél a fazon,persze sajnálni nem kell,degeszre kereste magát ezeken a cuccokon,csak egyszerűen van az a pont ahol már nem éri meg hülyét csinálni magából az embernek,még sok pénzért sem.
A faszi amúgy nyilvánvalóan nem ostoba,ezt a vlogot is valami miatt csinálta,nem a coming out miatt,ami amúgy is már a levegőben lógott,ha valaki figyelemmel kísérte a "performanszait". -
Somatom
veterán
-
Csapo83
aktív tag
-
Somatom
veterán
"Ha jön a korlátozás tök mindegy hogy töltön van e a telefonod vagy nincsen az be lesz lassítva és kész."
Ha ez igaz, akkor ezen csúnyán elhasalhat (mármint a bíróság előtt) az Apple érvelése. Töltés közben az akku kapacitása nem befolyásolja a felhasználói élményt, ezért annak megőrzése érdekében szükségtelen lenne a korlátozás. A töltés, kisülés állapotok pedig egyértelműen definiálhatóak.
-
Csapo83
aktív tag
Ez technikai oldalról nem így működik.... Most dolgozok szóval nincs időm leírni a pontos működést de ha van rá igény szívesen megteszem. Ha utánnaolvasol ( és ha lehet ne Apple fan oldalon ) akkor láthatod hogy borzasztó gyenge magyarázat ez az egész.
-
Csapo83
aktív tag
Ez a csoda nem az akku töltötségét veszi alapul hanem az elérhető kapacítását. Másrészt ilyen funkció már rég van a telefonokban ( androidban és ios-ben is ). Ha jön a korlátozás tök mindegy hogy töltön van e a telefonod vagy nincsen az be lesz lassítva és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Félreértesz. A hiba (rossz akku) nyilvánvaló, a ferdítés egyértelmű. Én csak azt írtam, hogy az alkalmazott módszer nem új, és sztem nem is egyedi.
Egyébként nem csak a maximális órajel visszafogásával lehet elérni a kívánt eredményt. Sőt! Sztem a max órajelig engedés nem okozna ilyen kifagyást. Inkább a skálázást kell lassabbra venni. Akkor nem kap hirtelen akkora terhelést az akku.[ Szerkesztve ]
-
<Lacy85>
addikt
És mennyit nyersz azzal, ha alacsonyabb órajelen fut a teló?
A többi komponens attól még ugyan úgy fogyaszt.
Én azért nem értem (vagyis értem, hogy csak erőltetett megmagyarázás) ezt az egészet, mert eddig is volt rengeteg energiatakarékossági megoldás a telókban. Leveszed a fényerőt, kilövöd a szinkronizálást, bekapcsolod az energiatakarékos módot, leveszed a felbontást, stb.
Ha kevés a nafta az akksiban, és kell egy kis extra üzemidő, akkor meg nyilván nem kezdesz el olyan dolgokat csinálni, ami maxon pörgeti a procit (pl. játék).
Enélkül meg amúgy is visszavesz a telefon az órajelből. Snapiknál is valami pár száz Mhz-en megy a SoC, ha nem hajtod.
Szóval részemről még mindig ilyen "baszki, lebuktunk, valamit mondani kell" szagú a dolog.
És még azt akarják megmagyarázni, hogy felhasználói élmény miatt... Hogyne. -
Somatom
veterán
Sztem, ha a felhasználónak lehetősége van felülbírálni, akkor ez a proci korlátozósdi nem rossz feature.
(Én pl. sofőrként melózok, ergo a telóm szinte állandóan töltőn van, aminél lényegtelen az akku aktuális állapota. Nem tudom, hogy ilyenkor (töltés közben) mit lép az Apple korlátozás.)
Ennek a korlátozósdinak sztem akár még örülhetne is a user .... mondjuk, egy 3-4 éves telónál.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Csapo83
aktív tag
Szerinted egy Apple méretű cég aki nem makezdett elektrónikai cikkeket gyártani és komolymérnökgárdával rendelkezik 10 év után 2017 végén kap észbe hogy "hoppá"? Sunnyognak és hazudnak évek óta. Most pedig megmagyarázzák hogy ők mekkora koponyák és milyen jó szándékúak hogy ilyen innovatívan védik a felhasználóikat???
-
Dovloran
senior tag
,,Az árazás ésszerű"...Én nagyon sírok.
Samsung Galaxy Y ~ LG Optimus F6 ~ Apple iPhone 4S - iOS 6.1.3 ~ Apple iPhone 5S ~ Meizu M6 Note ~ Lenovo S5 Pro ~ Umidigi S5 Pro ~ Google Pixel 6a - GrapheneOS
-
Somatom
veterán
Sztem ezzel az egésszel egy nagy probléma van. Az, hogy ennek a korlátozósdinak ebben a minőségi (és persze ár) kategóriában nem lenne szabad ilyen hamar, ilyen látványos mértékben bekövetkeznie. Vagyis, akárhogy csűrik-csavarják, az akkuk méretezését, minőségét elqrták. Nem kicsit, hanem nagyon.
-
Teal'C
veterán
"következő frissítéssel érkező legfontosabb újdonságról"
Jesszus atya ég újdonság!!!
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
Somatom
veterán
Minden akku kapacitása csökken a töltési ciklusok számának növekedésével. Vagyis, gyorsabban merül. Az energiatakarékos módok pedig a töltöttség csökkenéséhez társítják bizonyos funkciók korlátozását. Minél öregebb egy akku, annál hamarabb következnek be ezek a korlátozások. Persze, ebbe a felhasználó beavatkozhat. Ez egy teljesen bevett gyakorlat. Most ezt csinálja az Apple is. Ha pedig a motorháztető alatt keresgélünk, akkor az Androidban alapból ott vannak a governorok, amik tulképp CPU viselkedésminták. Bármelyik gyártó, illetve root joggal bárki átírhatja a működésüket. Tök bevált gyakorlat. Pl. a Samsung sztem a kezdetektől dinamikusan kezeli (azaz váltogatja) a governorokat.
[ Szerkesztve ]
-
Csapo83
aktív tag
Ez azért nem stimmel mert amikor te veszel egy készüléket adott teljesítményel és szolgáltatásal akkor azt nem vehetik el tőled. Amikor az Apple korlátozza a SOC órajelét akkor azzal értéket von el tőled amihez nincsen joga! Ha ezzel palástol egy másik hibát akkor az semmiképp sem korrekt eljárás. Ha szar az akku akkor azt kell megoldani. Ez egy kicsit olyan megoldás mint ha eltörik a lábad, elmész a dokihoz és ő eltöri a másikat is mondván hogy így már nem fog annyira zavarni mert a másik lábad miatt úgy sem fogaz futkosni vele...
-
Somatom
veterán
Akkor viszont egyik gyártó esetében sem beszélhetünk a tulajdonosi jogok megnyírbálásáról. Az Apple is csupán a szoftverei futtatásának védelmében, szoftveresen korlátoz. A szoftver az Apple tulajdona. Egy szavuk sem lehet a felhasználóknak, hiszen az Apple csupán a tulajdonát védi. Vagy, akkor most hogy is van ez?
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
ezért nem kell sajnálni az apple-t és fars ez a mi mennyit ér duma.....
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Fred23
nagyúr
Itt már nincs mit tenni, blama van mindenképpen!
-
Somatom
veterán
Sztem ez a "tulajdonosi jog megnyírbálása" nem egyedi Apple módszer. Root=írási jog a gyökérkönyvtárra=rendszergazdai jogosultság. Alapértelmezetten ki lehetne más egy telón a rendszergazda, ha nem a tulajdonos? Akkor a legtöbb gyártó miért is nem támogatja a rootolást?
-
Quqesz
nagyúr
Ez eső után....ezt alapból bele kellet volna rakni, nem mikor rájukbszák az ajtót....ha nincs hír mély kuss lett volna, és hülyének nézik a vevőket(nem az a bosszantó, hogy az 5 és 6 generáció lassult, hanem már a 7 is!)..."ez a telefon meg annyit ér" duma....tényleg ennyire hülyének kell nézni a vásárlókat? Évek óta a legnagyobb hasznot generálják és egyre kevesebb innovációval...
Ja, amúgy Handrás is dobta az apple-t......
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
balgab84
aktív tag
Nem az akkuk miatt lassitottak......😀😀
-
Csapo83
aktív tag
Egyrészt technikailag marhaság az egész másrészt eddig is volt lehetőség az iOS-ben is hogy takarékos üzemmódban fusson a készülék ha épp plusz akuidőre volt szükséged. Ha egy akku gyengül akkor hamarabb jut 0%-ra a töltötségi szint nem azt jelenti hogy 30%-nál kikapcsol. Srácok könyörgöm egy kicsit gondoljátok már át hogy mi hogy működik és egyből megvilágosodik mindenki hogy ez a magyarázat csak rgy etetés...
-
Elementh
aktív tag
Na, probléma megoldva.. A pereskedést meg letudják majd, szórnak kis aprót és ennyi..
-
macskea
őstag
Nem hülyeség, csak nem is újdonság. ZenUI-ban például Teljesítmény és Normál módnak hívják a kettőt. Ezek még a hálózati kapcsolatokkal nem babrálnak, hanem a processzor teljesítményt járatják csúcsra, vagy veszik vissza, annak függvényében, mire van szükséged. Másik kérdés, hogy valójában ha akarom látom, ha nem akarom nem látom a különbséget, szóval drasztikus órajel visszavágást valószínűleg nem eszközöl a rendszer.
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
#Chris
tag
Látom egyesek még az első sokkhatás alatt vannak De amúgy jobban belegondolva nem olyan hülyeség ez, amit beletettek az iOS-be. Az viszont hülyeség volt, hogy nem tettek rá egy ilyen opciót, ami most jön a frissítéssel, hogy ki-be kapcsolható legyen, sőt én szívesen látnék még egy szabályzást is hozzá, hogy mennyire legyen a visszafogás drasztikus.
Nem tudom ki hogy van vele, de van az a helyzet, amikor jobb a lag-oló UI, mint egy kikapcsolt állapotban lévő (abban a pillanatban semmit se érő) telefon...
-
macskea
őstag
Az utolsó bejegyzés felesleges flame.
Egyébként meg a kommunikáció nem megfelelő nem volt, hanem semmilyen. Kérdés, hogy a hidegben lehaló iPhoneokkal mi lesz így? Ahhoz is volt ennek köze bőven.
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
cog777
senior tag
Nekem sem megfelelo hogy a gyenge tervezest, gyenge aku hasznalatot szoftveresen javitjak es throttling-oljak a telefont.
Neha olyan lassu az 5S-em hogy a hajamat tepem.Gondolkozom az idei telefonomon de eddig csupan a jobban szurt app store -t talalom az alma pozitiv oldalan.
A felhasznalok hulyenek nezeset mar kevesbe lasd family sharing-hez hitelkartyaval kell rendelkezned. Ha sima kartyad van akkor nem vagy felnott.HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
Ádám16
addikt
"Rengeteg fejlesztést tettünk a készülékekbe, így úgy gondoljuk, hogy az árazás ésszerű." WAT? Ezen elmosolyodtam azért.
-
janeszgol
félisten
Bizony valami sántít vagy az én értelmi képességemmel van baj. Persze láttam már olyan terméket, mely terhelés hatására kikapcsolt, de ott az akkumulátor ment tönkre. Gyenge is volt már (5+ éves tablet, nálam van még, könyvolvasásra használom, én hülye elkezdtem rajta böngészni). De neked jár a respect. -
Pxs
aktív tag
Pszichológus-hadseregre még biztos mindig többet költenek, mint a fejlesztésre
"Eldönthető lesz, hogy a véletlen leállásokat, vagy a konstans lassulást választjuk-e."
Mi van, ha egyiket sem?
Akárhogy is lesz, teljes értékű terméket a júzer egyik módon sem kaphat a kezébe.
Persze van, aki ebbe beletörődik.Egy időben gondolkoztam iOS váltáson, de részemről még egy darabig marad a nagyon jól bevált S5 Active, és idővel jöhet egy S8 Active, rootolva, custom ROM-mal. Az Apple meg szerintem most egy nagyon csúszós és jeges lejtőn indult el. Már ott dobnia kellett volna mindenkinek a vérbe a cuccaikat, amikor bejelentették, hogy bocsi, srácok, de mostantól iOS frissítés után nincs visszaút a korábbi verzióra, mert csak.
(ergo: kivették a tulaj kezéből a tulajdonosi jogot)"Plazmacucci: Ez olyan kaliberű f@szság, mint az új sw verzióval vízálló lesz a telefon."
Mit várhat az ember abban a világban, ahol annak idején rengetegen elhitték azt is, hogy egy alkalmazással képes lesz a telefon röntgenkép-készítésre, meg ujjlenyomat-olvasásra (kijelzőn)?
Az emberi hülyeségnek nincs határa, mégis folyton feszegetni próbálják azt.[ Szerkesztve ]
'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
YASKATIR
senior tag
-
törölt tag
Én is csalódtam az almában, pedig hosszú évekig csak az ő kütyüiket használtam. Az iOS-t elvitték egy nagyon nemszeretem irányba és valahogy már az iPhone-ok, Mac-ek, iPadek, Watch-ok megjelenésekor se jelentkezik az "apofámleszakad"-faktor, összességében pedig évről évre egyre rosszabbnak érzem az ár-érték arányt majd' minden kütyüjüknél.
-
veterán
-
janeszgol
félisten
Hm, bővül a magyar nyelv? Júzer...
No mindegy, semmi baj nincs ezzel. Az én képességemet még mindig meghaladja a következő. "Az amortizálódó akkumulátorok nem voltak képesek kiszolgálni az erőforrásigényes funkciókat..."
A kettőnek mi köze van egymáshoz? Ha terhelés hatására kikapcsol, akkor a játékokat sem bírja. Nem? Sőt flemerül a kérdés, hogy akkor mit bír? Film, kamera, messenger? Ezeket bírja? -
arn
félisten
az ipadekkel sincs szvsz minden rendben... egyre lassabb az air2om, es a multkor 3 oranyi netezes megzabalta az akkut. ha ki van kapcsolva is egy nap alatt is sokat veszit a toltottsegbol, visszakapcsolva meg van, hogy 1x szazalekrol rovid hasznalat utan lekapcsol.
egy elvileg hasonlo szintu "olcso" ipad siman megy.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
batai15
félisten
Jajj istenem ezen jót nevettem
Lassan ott tartunk hogy lesz alap telefon aztán mint egy kocsi választható felszereltség is lesz.[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
Ne már. Most akkor kárba veszett a múltkori cikknél összegyűlt több száz troll hsz?
-
Csapo83
aktív tag
válasz Plazmacucci #7 üzenetére
Hidd el a sok Alma fan megeszi ezt is és ezzel verik a melkasukat. Én nem ettem meg ezt a baromságot és meg is szabadultam az iPhone 7 Plus-tól. Visszatértem S8+ ra és az biztos hogy amíg Tim vezeti az Apple-t és marad ez a mentalítás elkerülöm a céget. Felháborít hogy ilyen hülyének néznek mindenkit a sol lúzer meg tapsol nekik. Egy évig normális árban cserélnek szar akukat?!?!?! Aztán meg megint egy vagyonért cseréltesd?!?!?! Hát ha ezt valaki korrekt dolognak véli akkor taps neki! Szakmailag már amúgy is boncolgattuk hogy ez így nagyon nem kerek de legalább megeszi a tömeg. ( Ha nem tudsz úszni, ne mássz fára mert elüt a villamos szintű magyarázat )
-
félisten
Tehát a "felhasználói élmény stabilitását kívánták ilyen módon biztosítani" vagyis csökkentek az órajelek, ergo akadozik, lassul a telefon. Én simán szájba b@sznám aki ilyet hazudik előttem. Ha hibás az akkumulátor és alacsony a kapacitása, nehogy már nekem szoftverrel javítgassák, ezzel szétcsapva a működési sebességét. Ennél gerincesebb még az is ha beleállnak, hogy szándékosan fogják vissza a régebbi készülékeket. Ez olyan kaliberű f@szság, mint az új sw verzióval vízálló lesz a telefon.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
expander
senior tag
nem azt mondta, hogy annyiert adjak, amennyibe nekik kerult, hanem, hogy annyiert, amennyit er. marpedig, amig nekik van az egyik legnagyobb (nem arerzekeny) vevobazisuk, ezert amig ennyire tularazottan ilyen sokat el tudnak adni, hulyek lennenek olcsobban adni.
mondom ezt ugy, hogy kifejezetten nem vagyok jo viszonyban egy apple termekkel sem...
-
Wesder
félisten
Ezt kellett volna úgy alapból.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
kiezTe90
senior tag
Eső után....
Renben megcsinálták, de nehogy már ők legyenek a jófiúk. Ha erre nem jönnek rá az emberek a mai napig szarnak az egészre.
Valamint a felhasználó dönt a dolgokról, de ha a telefon jelzi akkor nehogy kikapcsolja. Mert? Felrobban a telefon?
Na mindegy! Hajrá Iphone!Egyre többször egyetértek Thanosal...
-
-Skylake-
addikt
"Arra a kérdésre, hogy számíthatunk-e olcsóbb iPhone-okra, Cook úgy válaszolt, őszintén hiszi, hogy a telefonok olyan árszinten érhetőek el, amely megfelel a készülék valódi értékének. Rengeteg fejlesztést tettünk a készülékekbe, így úgy gondoljuk, hogy az árazás ésszerű."
Igen. Minden egyes dollarcent a fejlesztesre ment el , kiveve azt a nehany szaz (!) milliard (!) dollar (!) keszpenztartalaekot , amit az amugy 919 milliard (!) dollar (!) piaci kapitalizacioju Apple birtokol. De igen, teljesen hiheto hogy pont annyiert kapom mint amennyit ok beletettek. Jezusom... Nekem nincs bajom azzal, mikor valaki a vilag osszes penzet akarja, ahogy azzal sincs bajom ha valaki nonprofit es tenyleg a tarsadalom segitese az eletcelja. Azzal van bajom mikor valaki az elso, de eloadja hogy a masodik. Az iPhone fejlesztesi koltsege es vegfelhasznaloi ara koszonoviszonyban sincs egymassal es erre maga a ceg erteke es keszpenztartalaeka a legegyertelmubb bizonyitek.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
veterán
Na. Csak megtört a jég?
Végre valami korrekt lépés és nem az van,hogy "kuss a neved"..Dehogy lesz olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
Kasya
nagyúr
Hulye kerdesre hulye valasz.
A frissites udvozlendo. Csodalkoztam vona, ha nem teszik lehetove.
A benyujtott perekkel mi lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Total Commander
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Delta Force (2024)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen routert?
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- ! 2 év gyártói garancia ! AULA F87 PRO Vezeték Nélküli Mechanikus Gamer Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest