Választható opció lesz a teljesítmény korlátozása az Apple készülékek esetében

Az Apple tavaly decemberben elismerte, hogy a régebbi iPhone-okban önkényesen bevezették a teljesítmény korlátozását, amit a felhasználói élmény és rendszerstabilitás szinten tartásának szándékával indokoltak. Az amortizálódó akkumulátorok nem voltak képesek kiszolgálni az erőforrásigényes funkciókat, így a készülékek kikapcsolhattak, illetve alacsony töltöttségi szinten diszfunkciókat okozott az alkalmazások működésében. Az iPhone 6, iPhone 6s és iPhone SE mellett a 11.2-es frissítéssel az iPhone 7 és 7 Plus is megkapta a funkciónak szánt teljesítménykorlátozó képességet.

iPhone 7
iPhone 7 [+]

Az ABC interjúja főleg az Apple üzleti terveire fókuszált, ugyanakkor szóba került az Apple, alapvetően vitatható gyakorlata is, amiért a gyártó már elnézést kért, a régebbi akkumulátorok cseréjének kedvezményes lehetősége pedig egész évben világszerte elérhető. Tim Cook a mostani interjúban ismét hangsúlyozta, hogy kizárólag a felhasználói élmény stabilitását kívánták ilyen módon biztosítani, noha elismeri, hogy a kommunikáció esetleg nem volt teljesen világos.


[+]

Az iOS 11-es verziójának következő frissítése egyrészt tartalmazni fog egy új funkciót, amely az akkumulátor állapotáról tájékoztatja a felhasználót, másrészt lehetőséget arra, hogy saját belátása szerint éljen, vagy ne éljen a teljesítménykorlátozás lehetőségével. A rendszer jelezni fogja, amikor szükségét érzi az órajel visszafogásának, amit a felhasználó nem lesz köteles figyelembe venni, noha Tim Cook nem javasolja, hogy a lehetőség ellenére a júzerek kikapcsolják a funkciót.

Tim Cook
Tim Cook [+]

Arra a kérdésre, hogy számíthatunk-e olcsóbb iPhone-okra, Cook úgy válaszolt, őszintén hiszi, hogy a telefonok olyan árszinten érhetőek el, amely megfelel a készülék valódi értékének. "Rengeteg fejlesztést tettünk a készülékekbe, így úgy gondoljuk, hogy az árazás ésszerű."

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés