- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
Akkor mondom más példával.
(azt tudom, hogy annyira pörög egy intel proci amennyire igénylik, míg a 2700X-em meg elég bután hozzá képest, ezért fic 4ghz-n van. bf1 alatt képes 3.2ghz-n menni mert szerinte elég...)
Erős "túlzás" lesz a következő, de a lényeg érthető belőle.
Ha egy 11900k-t 100%on tekersz minden boostal, akkor 300w-ot elkér (der8auer videójában ennyi volt).
Ha ez a proci 80%-on megy, akkor nem a 300w 80%-át fogja elkérni, hanem vélhetően kevesebbet.
Ha 50%-on megy, akkor sem gondolom, hogy 150W-ot fogyasztana. -
Chaser
legenda
ahány tesztet látok mindig az intel jobb idle-ben, akiktől itt kértem adatokat szintén jobbakat látok
de! nyilván nem 50w-ok, viszont %-osan nagy az eltérés
itt x570 még ráfejel, tény, de z490 mellé ugye azzal "kell" mérni
nálam b450 van, most zen 3100 - all core fix 4g - +gt 1030, 970 evo, fsp 350 bronz konnektorból idle 40-44w kikapcsolt cnq' mellett - ramok 3000 v 3600 az oly mindegy, fogyasztáson már nem változtat - 560-as platina fractallal is kb ui. értékeket hoz, talán 1-2w minusz
b550 is kb ugyanez volt
és akkor a cnq', ahogy látom égvilágon semmi értelme nincs
amennyiben nem nyúlok a géphez lemegy az 30w-ra is, csak ha hozzányúlok egyből 50+, chrome indításnál akár belenyal 50-be is, és van hogy marad is
vga igen, gtx 1650-nel már nagyobb volt az idle - akkor is ha engdélyezve a pcie management -
de ugye ha azonos körülmények közt tesztelünk a konfig kb azonos lapot és cpu-t kivéve
pár éve került hozzám egy brand mini hp, valami 6xxx alapú i5, ssd, ram
idle 12-15w, és ha hozzáértem az egérhez nem lett 30 ( : persze ott sokkal kisebb táp van ami jó hatásfokú, de hasonlót sem láttam még egyik amd konfigomnál sem, régen sem
az új 4xxx apu-k sok mindenben más világ, arról tapasztalatom nincs - sztem sokkal közelebb vannak a notebook megoldáshoz mint az eddigi 3xxx asztalikhoz -
viszont zeneknél 65w-ból is már van érdemi teljesítmény akár 8 magnál is 7nm esetén, itt meg az intel elvérzik egyértelműen
nálam idle idő nagyon kevés van, talán 5-10%, ezért annyira nem érdekel, de mindig időnként kísérletezek vele hol tudok még faragni, csak az a fránya soc nem akarja az igazat, 3600-oknál sem akartaPingüino
én 6 magig bezárólag néztem új inteleket, ott még növelték is az órajelet
azoknak jó akiknek a 10400 max turbója kevés volt, 10600k meg feleslegesen drága
lett arany középút kbpOwErOnE
ahogy én tudom sajnos nem fogja, hw-es okok miatt
csak 470-490 és az új 5xx-ek
de mint látod érdemi előrelépés itt max igp-ben van, sokat nem vesztettél
a rgéi 10xxx-ek ára meg sokszor elég baráti már - ha már az alaplapok drágábbak ( : -
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest