Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz R9DEON #27 üzenetére

Úgy, hogy a Dice új motorja annyira jó lesz, hogy még egy CNC marón is eljárókeretezik :D

törölt tag

válasz CPT.Pirk #13 üzenetére

"ha valamiért újra kellene rakni a Win7-et, akkor egy fél nap rámenne mire lefrissíti magát"

Ne is mondd.. nekem ráment másfél napom 2 Q2Quad-os géppel. Mondjuk ennek az időnek egy része azzal telt, hogy olyan iso-t kreáljak, amiben már integrálva van az SP1 óta megjelent patchek FELE (legalább*; ennyi fért a pendrive-omra, ami kéznél volt) Tudniillik, az első gépnél a win7 feltelepítése után 2.5órán keresztül CSAK KERESTE! a frissítéseket, kb. eddig bírtam, aztán bealudtam, nem vágom hány óra múlva találta meg őket, de akkor sem az összeset, csak kb. 130~valamennyit. A letöltésük, telepítgetésük, pedig olyan csiga lassan ment, hogy azt hittem kitépem a hajamat (100/50megás optikai szálas nettel, de frankón a régmúlt "csicsergő modemes" időket idézve) Na és akkor kreáltam az említett iso-t ami igenigen lassan akart elkészülni persze. Végül, az azzal telepített (másik gépen lévő) Win7-es gép még pár órát eltökölt a frissítésekkel így, hogy a fele adagot már megkapta a telepítés során. Első bootkor szélesvásznú lidércnyomásként az fogadott, hogy váltsak Win10-re mert az mennyire jó! Azóta is zaklat naponként 2x. Hát így nem nehéz, ha ennyire beparkoltatják a Win7 update szervereket, vagy nem tudom hogy csinálják, hogy ennyire lassú (köröztetik az adatokat át a fél bolygón, vagy mi :F ) mert régebben nem emlékszem, hogy ennyire gáz lett volna. Mondom: 2.5 órán keresztül a frissítés gomb megnyomását követően még mindig ott tartott, hogy "keres". Letöltés csigalassú, telepítésnél már hálaimákat zengedeztem akárkinek odafönt :DDD Én szerintem szándékos ez a fajta lassítás, de nem akarok ünneprontó lenni, vagy paranoidnak tűnni.. Win10-en ez kb. annyi, hogy rányomok a frissítések keresése gombra, 5-10másodperccel később jelzi is mit talált, majd a telepítés gomb nyomkodását követően pár perc alatt kész az egész hóbelevanc..

(#15) Egon: Én is így vagyok vele. Állítólag majd a jövőre megjelenő "redstone" lesz SP1-nek betudható (a régi szisztéma elnevezései szerint, bár olyan már nincs Win10 óta ugye)

törölt tag

válasz R9DEON #11 üzenetére

Nekem a superspeed szoftverekkel pl. olyan szinten inkompatibilis volt, hogy telepítésük után már el sem indult, újra kellett telepíteni és a rendszervisszaállítások is törlődtek igenigen nagy bánatomra.. Csak példaként. AMD pedig még mindig nem tett le egy épkézláb drivert a radeonokhoz, a legújabbak is max 1 hónaposak és bugzanak, mint a macskák szerteszéjjel, ráadásul kivették belőlük a számomra fontos hardveres enkódolás támogatását, a megszokott és eddig használt programjaim csak pislognak, hogy a kártyám nem is tudja, holott cata 15.6bétáig benne voltak pölö. És ezt tákolták így év végére.. Mikor a hivatalos Win10 10240 már júli 24-e óta elérhető vásárlói szinten (ők pedig minimum 2 héttel előtte megkaphatták, mert én is megkaptam enyivel előbb) A win ciszta, win7 idején emlékszem hogy már az első bétákhoz is voltak értelmezhető drivereik és igaz azok is béták voltak, de full használhatóak. A 8-at nem követtem ilyen téren, mert mai napig okádni köll, ha ránézek, meg állandóan Ballmer führer kopasz fejit vélem fölfedezni az ikonok között, ahogy elégedetten vigyorog. Az intel CT kártyám (amit kb. minden OS full supporttal kezel teljes funkcionalitással BSD-től linuxon át OsX és Win10 előtti windowsokig) Win10 alatt "herélt" funkcionalitású és csak MS. alap drivert engedélyez, amit letölt magának, többi (hivatalos) kuka. De sorolhatnám napestig..

törölt tag

válasz R9DEON #5 üzenetére

Ugyanaz, mint a Win10-et megelőző windows-okkal: A külső fejlesztők eléggé hanyagul írogatták meg hozzá a drivereiket (1-2 gyártót kivéve) és/vagy elég lassan tudatosult bennük, hogy új driver modellt kaptak és ahhoz kell(ene) alkalmazkodniuk, illetve a szoftverek egy része sem kompatibilis vele. Ha te olyan cuccokat/programokat hasznáálsz, amiket ez a probléma nem érint: a saját szempontodból nézve hibátlannak tűnhet a Win10 (nekem is van pár ilyen ismerősöm, akik roppant nagy megelégedéssel használják) de én pl. visszatértem nemrég win7-re, mert állandóan és napi szinten felb@szott. Pl. beállítok valamit, megjegyzi egy ideig, majd pár következő újraindítást követően visszaáll egy saját maga által megálmodott értékre. Ez most programokra és driver beállításokra is értendő. Aztán ott van az az érzés (és tapasztalat) hogy olyan, mintha "külön életet élne", eléggé agresszíven, sok dolgot pedig egész egyszerűen kivettek a felhasználó kezéből, ami az eddigi windowsokban megszokott volt, állítani sem lehet maximum trükközéssel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés