- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Supra
tag
Hát, azért fogadnék egyet teszt nélkül is :-)
De, a ventillátornak házban kell lennie - nem viccből szokták belerakni... Egy esetben nem kell házban lennie, ha a hűtendö dolog a lapátok KÖRÜL van és nem alatta. Nem viccből mondom, ha kicsit utánna gondolsz, a levegö jelentös része kénytelen arra távozni, pláne ilyen lapátoknál, és nem viccböl van a legtöbb notebookban axiál venti - annak a legjobb a hatásfoka, pont ezért. De semmit nem kell elhinni, PRÓBÁLD KI :-) Én is ezt tettem, már majd 10 éve, és volt vizhütésem is (saját készitésü) amit évekig ment, amikor arról még a mesében sem írtak, csak azért, hogy lássam, mit tud...
A hőcsőnek tudtommal a hossza és a keresztmetszete számit (az első forditottan, a második egyenesen aránylik a hövezetési képességhez), tehát a fenti hűtő biztos csak töredékét tudja annak, amit az a felület elvileg el tudna vezetni adott hömérsékleten. Tehát lehet hogy ez is jól hűt, csak éppen pl. 3x akkora venti fordulaton, mint egy másik felállás
De rá kellene keresni a tesztre a neten, csak ne a gyártóéra :-)
-
Supra
tag
Hát, a többiröl nem tudok nyilatkozni, én két hűtöre gondoltam: amiröl a cikk szólt, és amit itt feljebb belinkelt valaki.
Amúgy meg ha nem a világitás és a "húúúúúdeüberjólnézki" a lényeg, és kicsit megnézi jobban az ember, ami a képen van, azonnal ordit az alapvetö tervezési hiba. Amúgy meg nem kell restnek lenni, elö kell venni egy hasonló ventillátort, megnézni hogy merre és hogy fújja a levegöt - keresni kell 1 dohányost.
de elmondom a lényeget: ha az oldala nincs lezárva a ventinek, akkor a levegö nagy részét sugár irányba nyomja ki, ezen felül egy részét vissza is keringeti - egyfajta rövidzár keletkezik. Ezen felül, a motor alatt közvetlen SEMMIT nem fúj ki, ami mégis lefelé megy, az 30-40 fokban a motor forgás telngelyétöl kifele fogja fújni. ergó, a megmozgatott levegö kb 50-60 százaléka egyáltalán el sem éri a bordát, illetve nem csinál semmit. A motor alatti rész gyakorlatilag szintén kiesik, mint ahogy tök fölösleges a magon lévö hütöborda is, ami csak passzivban müködik - ekkora méretben elhanyagolható.
Valamint a höcsövek száma is elég gyér, az a 3 csö nem fog sok höt átpumpálni - ráadásul azt is feleslegesen hosszú úton teszi.Ergó, ez a venti kb annyit hüt, mint egy harmad akkora, jól megtervezett darab... Ajánlom a figyelmedbe a scyte ninja plus-t ( http://www.scythe-usa.com/product/cpu/006/scnj1000p.html)
Bár még véletlenül sem igy kell rátenni a hütést, ahogy a képen van, és itt is jelentkezik a fent leirt hatás egy része, de közel sem annyira. Valamint azt irja, 6 höcsö, de ha jobban emgnézed, ez effektive 12-nek felel meg...Na, hát erre gondoltam :-) Remélem kielégitö voltam
-
Ez a HOC-9000 szép darab. A színösszeállítás is tetszik és a mérete is jó. (Bár SocketA-ra úgysem megy fel
)
Xpod: Tényleg létezik 9.2-es venti, de ezeket a Zalman által is használt "keret nélküli" ventilátorokat nem lehet csak úgy "csókolom kérek egy kiló kenyeret" módon beszerezni. Vagy lehet őket külön is kapni?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eredeti játékok OFF topik
- Steam topic
- USB Type-C port is van az ASUS ProArt szériás VGA-ján
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest