- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"a nulláról újraírt kernel"
Hogy micsoda??!Miért írták volna újra NULLÁRÓL?
"Én is azzal kezdtem, hogy uninstalláltam az összes metroUI-s előtelepített programot, felraktam a start8-at és kész"
Ez itt a para, hogy miért nem out-of-the-box kapsz olyan felületet, aminél ne kellene kompromisszumokat kötni, miért nem volt opcionális a csempés csillivilli, de ezt már leírták többen is. -
Sk8erPeter
nagyúr
A Metro UI-ban egyetérthetünk. De igazából nem ez volt a téma, szóval az adott témához ez nem kapcsolódott.
"(Különben kicsit trenírozd magad az irónia, és a szarkazmus felismerése terén, mert túl komolyan veszel mindent )"
Köszönöm a kioktatást, de inkább neked kéne fejleszteni magad egy kicsit ironikus és szarkasztikus megjegyzésekben. -
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, már megbeszéltük jópárszor, hogy igénytelen programozók, így igénytelen alkalmazások mindig voltak-vannak-lesznek, lerágott csont, felesleges róla beszélni. De a "Tehát akkor most a fejlesztő kényelme miatt szívjon a user
MS-féle filozofi " akkor sem értem, hogy jön ide. Egyébként meg ez hülyeség, hogy ez MS-specifikus. Nagyon igényes alkalmazások IS vannak a Microsofttól (pl. fejlesztői eszközök), ahogy egyébként sem, nem érdemes általánosítani itt sem.
Amire pedig vlevi gondolt, az pont nem ez, hanem ő azt írta, hogy nem mindig lehet olyan egyszerűen vagy egyértelműen lekérdezni adott feature-öket, mert annál összetettebb a dolog, mint hogy egyetlen if-be összefoglalható lenne, vagy épp az adott fejlesztői környezet nem teszi ezt ilyen egyszerűen lehetővé (legalábbis én így értelmeztem az írását).
-
Sk8erPeter
nagyúr
Teljesen jogos, amiket írsz, de másik részről meg az is, amit Penge_4 ír, mert sajnos nagyon sokszor úgy írnak meg alkalmazásokat, hogy ha X vagy X+1 verziójú operációs rendszert használsz, akkor működőképes, ha X+2 verziójú, akkor már nem; ez betudható óvatosságnak is (ki tudja, az X+2. verzióban benne lesz-e bizonyos feature), de sokszor igénytelenségnek is - inkább úgy kellene kezelni a dolgot, hogy ha majd kiderül, hogy tényleg nem működik az X+2. verzióban valami, akkor arra a verzióra kénytelenek lesznek elkészíteni külön is. Tehát a lényeg, hogy jobb lenne a tágabb körben gondolkodás, mert sokszor az operációs rendszerek újabb verzióiban bizonyos dolgokat kvázi deprecateddé tesznek, de kompatibilitási okokból bent hagyják - nyilván ezt sem lehet mondjuk teljesen általánosítani, de ne az legyen az alapfelfogás, hogy úgysem fog működni az X+2. verzióban, mert azt majd az idő (meg a menedzsment, meg a fejlesztők) eldönti(k).
======
(#373) hcl
ismét kissé túlzottan leegyszerűsíted a fejlesztési folyamatot. Minimálisan elvárt verziót meg kell határozni, ez van. Vagy szerinted működnie kellene általában egy szoftvernek még Windows 3.1-en is?
Nem lehet megállni a fejlődésben, ilyen alapon a HTML5-ös és CSS3-as újításokra támaszkodást is el kellene törölni a Föld színéről, de az ilyen mentalitás nagyon káros, és főleg nem újító. Itt most az volt a téma, hogy inkább ne legyen felső korlát a fejlesztés során, legfeljebb alsó - nem pedig arról kéne tök értelmetlen vitát folytatni, hogy egy szoftver miért nem működik Windows 2000 alatt. Mert nem, és kész, lehetne magyarázgatni az okait, de tök felesleges, lépjünk tovább. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #360 üzenetére
Igen, pont erről beszéltem az előző hsz.-emben, nézd már meg...
Itt pedig felsoroltam az eddigi verziószámokat, épp ezért furcsálltam, de mint mondtam, a cikk írt f@szságokat, innen jött az egész.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát akkor a cikkben írtak eredetileg óriási f×szságokat... W Úgy látszik, egyre több ITCafés cikknél fogalmaznak szarul, vagy írnak bődületes baromságokat... könyörgöm, nézzenek már körül először egy kicsit...
Megnéztem, és azóta átfogalmazták a cikket, így már nem tartalmazza ezt az óriási hülyeséget. Konkrétan verziószámról volt szó az eredeti cikkben, amit nem is értettem, hogyan jöhet hirtelen a 6.2-es verziószám után 8.1...
Ezek szerint tényleg nagyon fenntartásokkal kell kezelni minden ITCafés cikket, mert a cikkíró hozzáértése megkérdőjelezhető...
Akkor mégis áll az eredeti hozzászólásom, amiben pont erre a problémára hívom fel a figyelmet, az előbbi pedig tárgytalan, a cikk hülyesége vezetett meg faszán. Kár, hogy bíztam benne, hogy a cikkíró utánanézett, mielőtt blődségeket pötyögött volna be.(#358) Penge_4 :
konkrétan nem tudom, milyen alkalmazások esetén jöhet elő ilyen kompatibilitási probléma, ami miatt pont a 6.0-s Vista után jött a 6.1-es Windows 7... úgy értem, akkor már miért nem XP után maradtak az 5.x-es vonalon. Igazából tényleg f@szság a konkrét verzióellenőrzés a szoftverfejlesztésnél, feature meglétét vagy hiányát kéne detektálni, nem pedig verziószámhoz kötni egy alkalmazás vagy csak valamely részének működését. -
Sk8erPeter
nagyúr
Végül tényleg 8.1 lett a verziószám.
http://itcafe.hu/hir/microsoft_windows_8_1_blue_haswell_windows_rt_rell.html
Fura az eddigi verziószámok tekintetében.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jelenleg semmi nem indokolja, hogy az olvasottak alapján erőltessem, mivel van egy nagyon jól bejáratott Windows 7-em, amit elégedetten használok. A 8-as viszont az eddigiek alapján nem győzött meg (amennyit használtam, meg amiket olvastam róla, lásd előbbi, már kipróbálás nélkül is igen idegesítőnek tűnő, napi szinten előkerülő dolgok).
Egyébként jó, ha valakinek beválik, nincs azzal semmi gond, sőt, örüljön neki, eddig a topicban inkább az váltotta ki a nagyobb vitát, ha valaki személyes sértésnek vette, hogy épp szidják a 8-ast, és elkezdett "dehát ez akkor is jó, akármit mondasz"-jelleggel védekezni, pedig sztem inkább valós, hasznos újításról mindenki szívesebben olvasna, mint arról, hogy de igenis tök szép a Metro UI, és "akkó is jobb, mint a 7-es".
Amúgy a senkire nem hallgatás nem biztos, hogy mindig jó döntés.
Legalább akkor nem lepődsz meg bizonyos dolgokon.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
#40553216 #346 üzenetére
tomtyi, szerintem teljesen félreértetted az előző hsz.-emet, amire így reagáltál
Én pont, hogy meglepődtem azokon a tapasztalatokon, amiket leírtál (és amikhez vlevi is hozzátett még pár infót), és mindenféle irónia nélkül mondtam, hogy még inkább abba az irányba tereltetek, hogy ne akarjak Windows 8-ra váltani.Mivel olyan dolgokat írtatok le, amik nagyon gázosak. Szóval mi alapvetően egyetértettünk (tehát én is kamu előnyöknek tartom azokat, amikkel többnyire előjönnek a Metro UI védelmezői), és Ti még elmondtatok olyan dolgokat, amikkel még nem találkoztam (eddig virtuális gépen használtam csak a Windows 8-at, tehát nem napi tapasztalatom van vele), de így elmondás alapján kapásból problémásnak tartok, és 100%, hogy nagyon zavarna a napi használat során.
Remélem, így már tiszta, hogy én pont, hogy nem belédkötni akartam, hanem csak megdöbbentem azokon, amiket még pluszban hozzátettetek.Amúgy most elolvastam az ominózus hsz.-emet még egyszer, és sztem nem is tűnt belekötősnek.
De mondjuk megértem, hogy a sok gyökér komment után már lejjebb került az ingerküszöb, és olyat is elvtelen Windows 8-védelmezőnek tartottál, aki pont, hogy nem védte.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"marinéni szeretni fogja, anyám r=0.5 user, szerinte logikusabb, mint a w7"
Á, ezzel a szemponttal szerintem most máris mindenkit meggyőztél, akinek eddig valamilyen szempontból nem volt szimpatikus a Windows 8.================================================
(#341) tomtyi , (#343) vlevi : uhh, hát ezek még pluszban elég durva szempontok azokon kívül, amik amúgy sem voltak annyira szimpatikusak. Engem meggyőztetek, hogy tényleg ne akarjak áttérni, ne próbálkozzak vele.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Kikényszerítve ugyan nincs.. de aki gányol az igénytelen."
Igen, én is ezt írtam.A memória-felszabadítós példa meg szándékosan volt a lehető legegyszerűbb példa, mert az közérthető, és arra talán a meggyőzni kívánt személy is felfigyel.
Ennél természetesen jóval komplexebb példák vannak, ráadásul a memória-felszabadítás elfelejtése lehet figyelmetlenség, nem is a gányolás klasszikus példája (de természetesen annak is fel lehet fogni, ha úgy is marad, mivel az alkalmazás tesztelése során, Valgrinddal és hasonlókkal ki kell, hogy bukjon előbb-utóbb).
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Nem tudom, hogy szemmel látható, mérhető tényekbe miért kell mindig belekötniük egyeseknek. Fogalmazzunk úgy, hogy 16 giga RAM mellett egy Core i7 és SSD alatt a Java alkalmazás is elficeg valahogy."
Az a jó, hogy az első mondatodban olvasható felvetést saját magadnak indokoltad meg a második mondatoddal.Ilyen szintű elvadult túlzásokra már tényleg nehéz mit reagálni.
Amúgy sejtettem, hogy előbb-utóbb előjön a "szemét multik"-érvelés.
Csak azt tudom javasolni, hogy kezdj el legalább alapszinten tanulni fejleszteni ezekben a nyelvekben valamit, hátha az meggyőzőbb lesz számodra, mint bármelyikünk érvelése. Láthatóan eddigi próbálkozásaink úgyis haszontalanok voltak. -
Sk8erPeter
nagyúr
"Plusz programozni tudó emberek is szénné fikázzák. [...] A programozni tudó emberek rendszeresen vitáznak, mert ők is azt mondják rá, hogy szar."
A fenébe, úgy látszik, túl keveset tájékozódunk azokból a forrásokból, ahonnan te tájékozódsz, és az összes komoly nagyvállalatnak is a Te szakmai tanácsaidra kellett volna hallgatnia, amikor a Java-platformot választották.
A kis hülyék.
(#322) modder :
eddig ez a legjobb oltás -
Sk8erPeter
nagyúr
"No, erre meg visszairok, mer utalom a kutyakat..."
Congratz, erős érv.
Btw. milyen ember az, aki utálja a kutyákat?"kenyelmesebb regnalni a masikat"
Ilyen értelemben sem láttam még használni ezt a szót. Tehát úgy érezted, uralkodtam feletted?
Egyébként ha nem érdekel az egész vita, akkor minek szóltál hozzá lefitymálóan, mondván, senki nem írt még igazából érdemi érvet? Úgy állítottad be, mintha nálad lenne a tudás kulcsa, ezért is kértem, hogy akkor fejtsd ki a véleményed, ha úgy érzed, hozzá tudnál tenni a témához. Ehelyett úgy reagáltál, hogy "No, erre meg visszairok, mer utalom a kutyakat..." Tök jó, most aztán "megragadtad a lényeget"! -
Sk8erPeter
nagyúr
Nahát! Nem is vágtam.
De hát nem érted, hogy a Java akkor is egy "fos"? Meg a .NET is!!
Pokolba velük, tűzre az összes alkalmazással, amik ebben készültek! Egyáltalán hogyan fordulhatott elő, hogy ezek a világra jöttek?(#302) emvy :
Jaja, persze, a példám szándékosan volt leegyszerűsített, mert az elég közérthető; de teljesen egyetértek, millió lehetőség van a tákolásra.(#304) hcl :
szerinted az egy szakmai vélemény, hogy "Hát, azért sem a Java, sem a .net nem a fejlesztők szíve csücske."? Nem, ez csak egy nyilvánvaló óriási tévedés, igazából valóban nem szorul magyarázatra."mára már kicsit tákolt lett"
Ezt is jól alátámasztottad. -
Sk8erPeter
nagyúr
Az a baj ezekkel a vitákkal, hogy láthatólag teljesen kilátástalanok, amikor olyasvalakit kell meggyőzni, akinek nincs rálátása ezekre a nyelvekre, csak az alapján ítélkezik, hogy használt pár szutyok szar alkalmazást. Mi a francnak használod azt a letöltésvezérlőt, ha ekkora szar? De ne ezzel akard már igazolni, hogy a Java egy "fos" (szavaiddal élve).
"De a felsorolt nyelvek azért jobban kikényszerítik, hogy ne gányoljon a programozó, míg Java-ban és a többi fosban még a leglelkiismeretesebb programozó is csak gányolni tud."
Ekkora f@szságot is rég láttam már leírva programozási nyelvekről. Szintén valami óriási tévhitet villantottál, amitől egy normális programozó, akinek van némi tapasztalata ezekben a nyelvekben, csak fogja a fejét.
Egyébként nagyon nagy tévedés, hogy pl. C++-ban ki van kényszerítve, hogy ne gányolj: például elfelejtesz destruktort írni egy objektumhoz, felszabadítani a lefoglalt memóriaterületet, és hopp, máris elszáll a büdös francba az alkalmazás memóriaigénye. Magasabb szintű nyelveknél meg van GC. De most ez csak egy kiragadott példa volt, egyébként mondtam már, hogy bármilyen programozási nyelven lehet gányolni. Assemblyben is. C-ben is. Csak nézz be az ezzel kapcsolatos programozási topicokba, és meglepődve láthatod, hogy milyen spagettikódok jelennek meg sokszor. (Mondjuk a hsz.-eid alapján úgy tűnt, még nem programoztál ezekben.)
Mindegy, láthatólag észérvekkel nem tudlak meggyőzni, mert úgyis abból a pár szutyokból fogsz kiindulni, amit használtál.
A vérpistikés példád meg inkább csak simán vicces, de alapvetően rossz az érvelés, és nem igazoltál vele semmit (hogy vannak ilyenek is).===================
(#287) hcl :
"Ember"
Olyan leegyszerűsítéseket, általánosításokat tartalmazott a hozzászólásod, és annyira nem volt szakmai, hogy nem is nagyon van értelme erre reagálni. Főleg, hogy azzal kezdted, hogy "Hát, azért sem a Java, sem a .net nem a fejlesztők szíve csücske.", innentől kezdve nem érzem úgy, hogy vezetne bárhová is a vitánk. Főleg, hogy úgy tűnik, leragasztottad magad a "csak azért is ellent fogok mondani"-álláspontba, ez így nem túl produktív. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ezek az ehhez kapcsolódó hsz.-ek egyre fájóbbak
Főleg így nulla indoklással. Az állításod is hülyeség, hogy "minden szarhoz Core i7 meg 16 giga RAM, meg SSD" kell, amiatt, hogy valaki pl. Java-ban programozik.. hagyjuk már ezeket a baromságokat, már bocsi. A hsz.-ed tele van tévhitekkel.
"Írjon mindenki mindent C-ben, C++-ban és Assembly-ben. Sokkal szebb világ lenne"
Aha, gondolom sok tapasztalatod van azzal, hogy mennyi idő alatt lehet egy alkalmazást elkészíteni assemblyben...Én programozgattam már benne, és hidd el, nem sírom vissza.
Igénytelenül, erőforrást zabáló módon programozni bármelyik nyelven lehet. -
Sk8erPeter
nagyúr
Most az a vicces, hogy azonkívül, hogy a saját melledet döngetted, és más tapasztalatát alábecsülve elég nevetséges módon puffogtál, igazából semmi érdemi kritikát nem fogalmaztál meg egyik nyelvről sem (kifejtetted, hogy állítólag hosszas évek tapasztalatát tudod villantani C++-ban; de C#-ban úgy tűnt a hsz.-ed alapján, hogy csak épp elkezdtél pötyögni, és máris kijelentetted róla, hogy szar), csak idekeverted a szezont a fazonnal (hogy jönnek ide egyáltalán a webszerverek, a PHP, amikor csupán a téves állításodat elemezgettük, miszerint "a .NET egy ocsmányság"?). Pont ezért nem jó flame-et indítani, mert abból sokszor inkább csak tök felesleges és vicces gizdulás, más tudásának becsmérlése következik, meg a sok túlzó állítás. Egyébként hidd el, attól még, mert valaki évek óta programozik, közel sem biztos, hogy jó programozó, és félre ne értsd, most nem rólad beszélek, de megfordítva a dolgot attól még valaki lehet nagyon jó programozó, hogy adott nyelven csak fél éve nyomja; van olyan is viszont, akire több év alatt sem ragad igazi tudás. Ez mondjuk már mellékvágány, de a .NET keretrendszerről úgy általában kijelenteni, hogy fos, az nagyon gáz.
Azzal a közhellyel meg én sem értek egyet, hogy egyik nyelvről a másikra átállni halál egyszerű, mert nem így van. Ezt emvy elég jól kifejtette, úgyhogy nem ismétlem meg.Többiektől sorry az OFF-olásért.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Hát, azért sem a Java, sem a .net nem a fejlesztők szíve csücske."
Na, egy újabb rendkívül jól alátámasztott állítás...Kiket értesz "fejlesztők" alatt? Azokat, akikkel kommunikálsz? Vagy egyszer olvastál valahol egy olyan írást, ahol kritizálták pl. a Java vagy a C# hiányosságait, és abból máris általános, totál téves következtetéseket vontál le? Ha valaki szeret egy nyelven programozni, de attól még kritizálja, mert belátja a hiányosságait, az nem arra utal, hogy az a nyelv egy szar. Olyan fejlesztő is nyilván van, aki nem szeret benne programozni, de még ez sem arra utal, hogy a nyelv szar. Minden programozási nyelvet lehet kritizálni, ez alól nincs kivétel. Hidd el, csomó fejlesztő van, akinek meg mondjuk az assembly, a C, a C++ vagy épp nem a "szíve csücske"...
Jó lenne tudni, programoztál-e bármelyikben... -
Sk8erPeter
nagyúr
"Több mint 250 hsz van a topikban, érdekes mód ezek közül egyik sem ragadta meg a lényeget... tényleg érdekes."
Ha valóban így gondolod, akkor miért nem írod le a "lényeget"?
Eddig ahogy elnézem, egyetlen hsz.-ed volt ezelőtt, az sem tartalmazott túl releváns információkat.
Ha már mindenkinél bölcsebbnek állítod be magad, akkor nem ártana, ha valami minimális érdemi információt írnál a topicba.Akkor majd a Te hsz.-eidet is lehet olvasgatni popcornnal.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"A .NET egy ocsmányság."
Jaj, ne írj már ilyen gyökérségeket, mert fájdalmas. ... és aztán későbbi hsz.-edben a Java-t is hasonlóan minősíted - innentől kezdve legalább egyértelmű, hogy ezeket a véleményeidet nem kell (pontosabban nem lehet) komolyan venni.Szerk.: amúgy nyilvánvaló, hogy ez a bullshit flame nem ennek a topicnak a témája, igazából nincs is értelme vitatkozni ezen, de ha már ilyet állítottál, akkor nem lehetett reakció nélkül hagyni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Na most ha vissza hozzák a Windows 7-et 0 újítással Windows 8 Blue néven"
Ez így nyilvánvalóan nem igaz, mert ezzel azt állítod, hogy a Windows 8 egyetlen újítása a Metro UI volt...Félre ne értsd, nem tisztem védeni a Windows 8-at, mert én sem vagyok oda érte (korábban kifejtettem). De az ilyen állításokat túlzónak és félrevezetőnek találom (plusz túlzott leegyszerűsítése a dolgoknak, és így megmarad érdemi tartalom nélküli hőzöngésnek).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Dalai Láma #197 üzenetére
Ez azért közel sem ilyen egyszerű, mint ahogy beállítod.
Bemész egy boltba, akarsz venni egy laptopot, és mi lesz rajta? Nagy eséllyel Windows 8. Általában épp "menő" gépeket nem Linux-szal árulnak (és nem is a korábbi Windows 7-tel, ugye alkalmazkodni kell a korhoz). Az általa esetleg nem kedvelt Windows 8 ára pedig bele van kalkulálva a konfigba. Akkor meg máris van joga háborogni a júzernek (meg egyetlen lehetősége a downgrade).
Ezenkívül az alkalmazások egy idő után sokszor megkövetelik az OS-upgrade-et, és nyilván nem mondok újdonságot azzal, hogy az igazán népszerű alkalmazások többsége Windows-alapú - ergo már megint csak van joga pattogni a felhasználónak, és nem lehet egyszerűen lerázni annyival az egész kérdést, hogy "hát ha nem tetszik, használj mást, majom".(#200) :
"Aki meg .NET-et használ, az így járt."
Hogy micsoda?Ezt kifejtenéd, mire gondoltál?
==========
(#203) szab.tam :
tényleg jó kis marketingcucc, meg jó szájbarágós, csöpögős, de egyébként tényleg nagyon ügyes maga a videó, nem egy amatőr valami, tehetséges munka. Még ha én sem értek egyet vele -
Sk8erPeter
nagyúr
Na, jó végre valami érdemi véleményt is olvasni.
A Windows Store alkalmazásokkal kapcsolatban még az erőforrás-takarékosság jutott eszembe, az alkalmazások háttérbe kerülve felfüggesztésre kerülnek, egyáltalán nem kapnak CPU-időt (és elvileg 5 másodpercet kapnak az adataik mentésére a felfüggesztés előtt), szóval adott esetben nem kajálják pl. feleslegesen az akksit. Igaz, ez is olyan, ami egy desktop PC-nél nem igazán lehet releváns érv.Főleg egy mai konfignál kvázi rohadtul mindegy, hogy egy nyomorék Windows Store-alkalmazás épp nem kér CPU-időt.
De amiket írtál, azokból legalább már ki lehet indulni. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Dare2Live #174 üzenetére
"mondjuk Win7 telepítés után az első dolgom, kikőni az aero animokat... amik csak az időt lopják+zavarnak melómhoz, szorakozásomhoz semmit nem tesznek hozzá, csak csicsa."
Na és?
Ha hozzátesz a felhasználói élményhez, akkor miért baj, hogy csicsa? Szerintem nem egy hátrány, ha szép a GUI, céltól függetlenül - én munkára is használom a Windows 7-et, és eszem ágába nem jutna kilőni az Aero-t, mert nekem pl. bejön.
Ilyenről eddig kevésbé hallottam, hogy általános felzúdulás lett volna az Aero miatt... biztos vannak felhasználók, akiknek nem tetszik, de ne felejtsd el, hogy ez olyan dolog, ami két-három kattintással lazán kikapcsolható. Így tehát azok a felhasználók is elégedettek lehetnek, akik nem szeretik (pl. Te)."uez a metro. Desktopon semmi +t nem látom, hogy hozna, csak zavar, időt lop."
Nem ugyanez, nagyon más. Mert a Metro UI egy erőltetett valami volt, ami olybá tűnik, a felhasználók többségének (nem pedig kisebbségének, mint az Aero esetén) nem jön be. És nem két-három kattintással kilőhető valami. Ráadásul volt ellenkezés miatta bőven, úgyhogy erre igazából számítani lehetett, hogy nem fogja túlzottan beváltani a hozzá fűzött reményeket, és nem fog felhasználó elégedettséget okozni.Azt viszont nem látom be, mit értesz azalatt, hogy "időt lop".
===
(#117) bambano :
"egyrészt notebook, nem laptop"
Ezt most nem értettem, ez miért is számít jelen esetben?
Amúgy azzal teljesen egyetértek, hogy az nem lehet érv, hogy na majd biztos jó lesz valakinek, aki taperolós monitorral rendelkező hordozható számítógépet cipel magával.=================
(#91) Tikakukac :
"Ja, már azt hittem valamit jobban tudsz, de akkor az van, hogy Te nem használsz/tad mondjuk az msn-t így nem szívtál vele és így szórod az áldást."
Bocs, hogy belevauvauzok, de azé' nem az MSN-probléma a legnagyobb gond a Windows nyóccal.=================
(#97) Tirexi :
"Csilivilli effektek kellenek vagy használhatóság? Nem értelek titeket mintha nem is ugyan azt az OS-t használnánk."
Nem értem, miért kellene, hogy a kettő kizárja egymást? Egy szép GUI, egyszerű és gördülékeny használhatóság, ez a kettő nyugodtan megférne egymás mellett.
Nem attól fog valaki érteni a számítógépekhez, mert minimalista felületet használ."Az ablak áttetszőség azért lett kivéve állítólag, hogy kímélje a laptop és tablet akksikat."
Tök jó, de ha az én laptopom akksija az Aeroval együtt is jól bírja, akkor hadd használjam már, ha nekem úgy tetszik.És akkor nem is beszéltem még az asztali PC-kről, ahol ez nem lehet érv.
=================
(#101) oO7 :
"a laptop az gyakorlatilag egy billentyűzetes táblagép... kijelzőméret szempontjából és távolság szempontjából ideális tapizós eszköz..."
Hehe, ezt remélem viccnek szántad.=================
(#50) Tirexi :
"Az mondjuk már más tészta, hogy valaki nem ért hozzá és nem tudja mit hol keressen. Akkor ott már nem Win hibáról beszélünk."
Uhh, na ezt az "érvet" remélem nem gondoltad komolyan. Az állításod alapján mindaz, akinek valamilyen okból nem tetszik a Windows 8, az egy dilettáns gyökér (pl. amikor én virtuális gépen használtam, és zavart, hogy a képernyő szélét nehéz eltalálni az új felületen való navigáláshoz, bizonyos funkciók eléréséhez (azzal együtt, hogy én általában igyekszem mindent gyorsbillentyűkkel elérni, de feltűnt azért ez a para), akkor nyilván az azért volt, mert hülye voltam hozzá).Én egyébként az összes előnyét elismerem a Windows 8-nak (pl. erőforrás-kímélés), ezzel együtt a használat során nagyon nem győzött meg. Nem azért, mert eleve utálni akartam, mert az divatos, hanem azért, mert tényleg nem volt bejövős; a Windows 7-nél viszont tényleg az volt az első élmény, hogy na ezt most eltalálták.
=================
(#71) Rhino666 :
"Vagy mitől vársz megváltást, a Buguntutól?"
Jaj ne má'... Én alapvetően Windows-felhasználó vagyok, de nem szeretem az ilyen Linux-lenézéseket. Nagyon kellemes felület látható pl. Debian+KDE-felülettel (meg nyilván még nagyon sok más Linux-disztribúcióval, GNOME-mal is).
De jóindulatúan feltételezem, hogy nem gondoltad komolyan a UNIX/Linux-fikázást, mert az amúgy is tök értelmetlen és kilátástalan vitához vezetne a topicban. -
Sk8erPeter
nagyúr
"8.1"
Ez így nem túl pontos
mivel a Windows 8 verziószáma is 6.2, a Windows 7-é pedig 6.1
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms724832(v=vs.85).aspx
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Microsoft_Windows_versions(teljesség igénye nélkül (pl. szerverváltozatokat most nem rakom be, meg csomó mást) legismertebbek: Windows 3.1; Windows NT: 3.51, 4.0; (Windows 95, 98-ra: [link]); Windows 2000: 5.0; Windows XP: 5.1; Windows Vista: 6.0; Windows 7: 6.1; Windows 8: 6.2)
egy nagyon jó diasor:
http://mit.bme.hu/~micskeiz/opre/files/00-opre-windows-bevezeto.pdf
"Windows 7 azért lett állítólag belül 6.1, hogy ne legyen gond a major verzió változással, és a régi alkalmazásoknál ne legyen kompatibilitási gond."Ha valakit érdekel, itt aztán részletesen tájékozódhat a Windows-verziókról:
http://www.levenez.com/windows/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest