Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• emelhu

aktív tag

válasz Glenda #339 üzenetére

Nézd nekem ne mond...

Nem az a kérdés, hogy meg tudom-e tanulni (sw. fejlesztőként évtizedek óta minden nap új és még újabb dolgokat tanulok).

Az a kérdés, hogy meg akarom-e tanulni.
    Az egyik gépemen az RC is, meg a későbbi valamilyen dátumig ingyen használható végleges is fenn volt.
    Ezen főként teszteltem meg a gyerekek játszottak. De hónapokig volt rajta win8.
    Ennyi idő alatt sem tudtam hozzászokni! [ami alatt értsd: megszeretni, mert ha logikus, hasznos és értelmes a dolog, hamar ragad az emberre :) ]
    Képes voltam felrakni a megfelelő ikonokat és használhatóvá tenni [de mi lesz marinénivel a könyvelővel?], belakni annyira hogy egyáltalán működőkész (nem kényelmes, nem élmény, nem szórakozás) legyen a használata.

Ha majd kénytelen leszek, akkor hozzászokom, de miért is kínozzam magam a semmiért?
    Nem adott annyival többet.
    Pl. a win8 sem oldotta meg, hogy tekert a winchester ezerrel és idegesítően lassú bírt lenni... egy SSD feloldotta a gondot.
    Vagyis nem win8 frissítésre költöttem a pénz, hanem SSD-re. Jobban megérte!

Nekem csak annyira kell(ett), hogy ha egy ügyfelemnél belefutok, neki is képes legyek működőkész (vagyis egyáltalán használható) környezetet adni, amivel a napjait túlélheti.

Egyetlen igazi pozitívumot tudok: az én programjaim futnak rajta :DD

• emelhu

aktív tag

válasz priti #152 üzenetére

"A SZÁMÍTÓGÉP-ből nem lesz tapizós tablet, nem lesz telefon, nem lesz hordozható számítógép. A SZÁMÍTÓGÉP-et csak bővíteni lehet, lebutítani nem, mert ha lebutítod (akár az oprendszerrel, akár bármi mással, azaz konkrét típusú felhasználásra ösztönzöl) az nem SZÁMÍTÓGÉP lesz."

Igen, valahogy így érzem én is.
    A MS marketingesei --meglátásom szerint-- ott tévednek (és a tévedéshez ragaszkodnak, ami már a butaságot súroló káros önfejűség-- hogy a 'másik' termékükkel valamit lecserélni kívánnak.

Még a lecserélés sem lenne gond, ha valami jobb, nagyszerűbb lenne amit "rákényszerítenek"(!) a népre.
    De hát alkalmatlan dolgot erőltetnek, alkalmatlan eszközre!

Pedig a gordiuszi csomó feloldása iszonyatosan egyszerű lenne.
    Nem elvenni kell az emberektől (azt nem szeretik), hanem adni kellene többletet.

A Metro felület hozzáadása a win asztalhoz nem lenne butaság. Sőt. Előny lehetne!

Az asztal a megszokott, jól bejáratott technológiával kell hogy működjön, továbbra is!
    A 24"-os monitor egyik(!) ablakában van keresnivalója a Metronak. Mint ahogy mindenféle virtuális gépek mindenféle ablakai nagyon hasznosak lehetnek egy erőgép asztali rendszeren.

Ha a Metro csempék (a maguk interaktivitásával és telefonról ill. tábláról ismert, ott használt alkalmazásával) egy nyitható/zárható ablakban(!) jelenik meg, akkor az többletet ad és pozitív érzetet kelt.

Akit nem érdekel, az figyelmen kívül hagyhatja, akinek van pl. egy RT-s másik eszköze, annak életmentő segítség, a nagy többség meg egyszerűen hozzászokik - iylen is van.

De a MS erőből akarja megoldani a dolgokat, akaratunk ellenére akar "boldogítani".

Olyan ez mint a kereszténység.
    Ha a jó példát mutatja fel, akkor elfogadják, ha meg erőből térít, akkor (az okosabbak) lelkük mélyéig irtóznak, mert minden erőszaktól(!) írtóznak.

Persze itt is vannak a hívők és az olyanok, akiket nem igen zavar, hogy erőszakot alkalmaznak rajtuk.
    Ám legyen, az ő dolguk... de vannak sokan (többen?!) akik ezt nem viselik jó szájízzel. [mégha adott esetben meghajolnak is, de ettől még nem fogják szeretni]

Új hozzászólás Aktív témák