Új hozzászólás Aktív témák
-
Diocles
aktív tag
Én sem értem a felhördülés okát. Windows XP-ben is van DPI beállítás, azt hittem éppen erre való. Szerintem éppen király, hogy ilyen finom a monitor felbontása, egyre jobban fog közelíteni a nyomtatott anyagokhoz. Krízisezni meg nem mindenki akar laptopon.
-
wad
tag
147 dpi! Kb. mint az sxga+ x61, fantasztikus! A kis ikonokért bőven kárpótól a pixelmentesség, ebook olvasásra például ideális. Monitorban nem tud valaki hasonló (dpi) felbontásút?
-
cizoe
őstag
Drága csecsebecse... szvsz ekkora képméretnél az 1440x900 a bestbuy verzió.
off: Nektek is lassulgat a ph! a mai délután? Rakoncátlan, vagy csak a netem az?
-
orbano
félisten
hát én a 2" QVGA pixelsűrűséget röhejesen gyengének tartom... nem a pixeleket kell nézni, hanem a tartalmat. alig fér el rajta valami. javaslom nézz meg egy 3" VGA kijelzőt...
a kánaén az tényleg az lesz amikor a 17"-os monitorok ilyen 3-4-5e pixelt fognak tudni vízszintesen... -
ByB
addikt
Az 1920x1200 tényleg túlzás, de az is vicces, hogy idehaza az egyik legnagyobb nagykerben csak 1440x900-as felbontással lehet konfigurálni...
Valaki tud idehaza 1680x1050-es M1530-at szerezni T9300-as procival?
ui.: Mintha pár napja az USA oldalon még lehetett volna 1440x900-as LED-es kijelzővel is konfigurálni.
-
glutamin
őstag
A telefonomon (nokia 6234 2" 320*240) már alig látom a pixeleket. Lehet, hogy még egy pár év és teljesen leszokunk a pixelszámolgatásról. Kicsit olyan lesz megint mint a CRT időszakban. (bár ott nem a felbontás kerekített, hanem a képernyő színkomponens maszkja igazodott a felbontáshoz)
-
erdoke
titán
A megelőző mondat kimaradt nálad:
"... a Dell végül valamennyi opció esetében kitartott a helyet jobban kihasználó, 16:10 arányú paneleknél."Én inkább ezt a "helyet jobban kihasználó" fordulatot kifogásolom. Mindkettő egyformán használja ki a saját helyét, csak éppen eltérő méretűt foglalnak.
-
CrusherW
tag
Bizony volt szó erről, sőt egész jól működik is, pl a vistában is a WPF (Windows Presentation Foundation) már Device Independent Pixel, ez egyébként a hüvelyeknek az 1/96 od része, alapbeállításban ez DIP ez 96 a vistában, ez felel meg egy pixelnek mondjuk
érdekessége, hogy nem csak a szélességeket adja meg a WPF ebben a mértékegységben, hanem még a cursor position is ilyen DIP értékben van, meg minden egyéb is, és helyes beállításnál nem szabadna mosódnia, mivel double-ben dolgozik (dupla pontos lebegőpontos számban) -
orbano
félisten
"végül 100 dollárt tesz az árra a Full HD-s, 1920x1200 pixeles megjelenítő."
Most akkor x1080 vagy x1200?
-
simonzé
addikt
Az XPS a Dell játékosoknak szánt szériája, nem? Mégis szó sem esik a videókártyáról.
A 15 collos kijelzőn szerintem DVD-t kell nézni, nem HD cuccot - ez az én véleményem, mondjuk én eleve nem vennék játékra notit sem, tehát nem én vagyok a célközönség. -
NoLF
veterán
majd tervezek hozzá 15,4" nagyítólencsét, jól. aztán jöhet a full hd élmény
-
NoLF
veterán
nemtom miért ment el 2x...
RIOS5 kötözködsz? -
ALBY
senior tag
"Maradéktalan HD élmény" lehet 15 colos noti előtt fülessel filmet nézni...
Jól vakítják az embereket hogy költsék a pénzt értelmetlen dolgokra.
Ez olyan mintha Suzuki Stift-re tennék egy traktorgumit,
aztán lelökjük a szakadékba, mondván hogy Rally-ready
Notebookkal számítógépezni kell, mozizni meg házimozit kell építeni.Desktopra meg, ahogy mondtátok, ilyen pixelméretben távcsővel kell a start_menüt is vadászni.
csokolom
-
glutamin
őstag
Valahol már volt szó arról, hogy a winfos is valamikor átáll a nem túl távoli jövőben valós betűméretezésre. (vagyis pl a 12-es méretü betűk bármilyen képernyőn akkorák lesznek mint papíron) Ezzel ugye a különböző pixelméretek közti különbségek jelentőssége megszűnne. Erről valaki tud esetleg konkrétebbat?
-
rumos14
nagyúr
ez ilyen hurka fontos, hogy pixelre meglegyen az 1920*1080-as felbontás? egy notebook-nál ilyen fontos tulajdonság a hd filmek tökéletes megjelenítése? cserébe extra apró szövegeket, ikonokat kapunk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Classic / Xbox 360
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- VR topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest