Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• v.tom

őstag

válasz sh4d0w #17 üzenetére

Hát igen. De szerintem (bocs hogy ismétlem magam), az eddigi tapasztalatok alapján, nincs olyan backdoor, amihez előbb utóbb valaki más meg ne találná a kulcsot. És a legfőbb probléma itt van. Nyilván nagyon sok gondot vethet fel, ha az illetékes szervezet képes bejutni ezekbe a rendszerekbe, de mégicsak a külső behatolás a legnagyobb veszély. Viszont ez esetben, ha lehetségessé vális a külső behatolás, akkor nincsenek biztonságban az olyan eszközök, amik ilyen rendszert futtatnak. És a cikk írta: ide tartoznak fegyverek (!!!) és alkalmanként több száz ember életéért felelő személyszállító gépek is.
    Ha én valahogy ezekhez szeretnék férkőzni nyom nélkül, vagy egyszerűen csak rejtve, akkor itt kezdeném a próbálkozást.

• speedyx86

tag

válasz sh4d0w #4 üzenetére

De készítenek rá majd alkalmazásokat? Vagy csak arra jó, hogy fusson alatta virtuálisan egy linux, amin fut az apache, ami meg megintcsak széjjel lesz hackelve.
    Mert ha csak annyit tud, hogy fut alatta egy linux, és őt ugyan a büdös életbe szét nem törik, de alatta a linux meghal, akkor semmi értelme az egésznek. Szerintem. Mert erre kitaláltak már vmware-t, parallels-t, virtual servert, stb...
    Kell a virtualizáció, persze, de senki nem mondja egy vmware esx-re igazán, hogy oprendszer, hanem hogy virtualizációs platform. Megjegyzem, soha nem láttam még széthackelt vmware esx-et, valószínűleg azért, mert az nem fontos, hanem inkább az alatta futó oprendszeren levő adat.

Új hozzászólás Aktív témák