Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Szakbarbár #24 üzenetére
Ennyi erővel gyalogátkelő helyen akár autóval is átmehetsz, és akkor elsőbséged lesz a szabályosan az úttesten közlekedő autósokkal szemben. Kereszteződéseknél nagyon jól használható módszer lenne akár Stop tábla vagy jobbkéz szabály kikerülésére.
Nem véletlenül hívják gyalogátkelő helynek. A gyalogos számára van. A kerékpáros meg nem gyalogos, ergo nem kelhet át a gyalogátkelő helyen.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Szakbarbár #22 üzenetére
Ne haragudj, de a nevében is benne van, hogy GYALOGOS átkelőhely. Ha gurulsz, akkor meg járművet vezetsz. Ne csak olvassd, értelmezd is a KRESZT.
Nem mellesleg, a kerékpáros sokkal gyorsabb, mint az átlag gyalogos, így sok esetben esélye sincs az embernek időben észlelni a veszélyt.
(Én a magam részéről még a gázpedált is rugdosom, ha látom, hogy gurul a suttyó a zebra felé. Ha tolja, akkor természetesen átengedem) -
caprine
senior tag
válasz
Szakbarbár #18 üzenetére
Én is valahogy így tudom, persze az a) pont amugy is elég veszélyes, a b)- én azért me szoktam csinálni ha kicsi a forgalom, mert ahol lakom ott egy 2x2-es főut van, de ha sok a 4kerekű, akkor tovább megyek és a zebrán megyek át. Ehhez még annyit érdemes hozzá tenni, amit a bringások többsége nem tud, hogy tilos zebrán bringával átkerekezni, csak gyalogosként tolva szabályos, illetve ha van felfestett sárga bringasáv ott szabályos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Milyen routert?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motoros topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Acer Wave 7 Mesh: Hetediziglen
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged