Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
A topikba inkább ez illik: Juniper@HD6770
-
dezz
nagyúr
"Nehogy az amerikaiak összezavarodjanak."
Ez viccnek elment, de ők is másra vannak szoktatva az egyszámjegyes és többszámjegyes esetben.
"Gondolom ez a dilemma négy jegyű számozás esetében nem áll fenn."
Hmm, lehet, hogy mégis komolyan gondoltad azt a tizedesjegyes számozást? Azt hittem, csak vicc.
Mellesleg, szerintem sokkal egyszerűbb, ha a generációt is egy szám jelzi, mint ha mindenféle neveket kellene megjegyezni, nem gondolod? Vagy pl.: bemegy az "egyszerű felhasználó" a boltba, mit sem tudva ezekről, aztán ott sorakozik egy sor különféle fantázianevű kártya... Nagyon ki lesz segítve azzal, hogy utána már csak egyetlen szám van.
(#64) TOM-202: Igaz. De úgy tudom, Nyugat-Európában is ez a számunkra fordított számozásos rendszer van.
-
dezz
nagyúr
Végülis a TSMC szúrt ki velük, ők meg választhattak, hogy két hagyomány közül melyiket törik meg (legalábbis átmenetileg): 1. felsőkategóriával indítani, 2. az új generációban a hasonló számozású mindig gyorsabb. Tulajdonképpen egyik sincs kőbevésve. És ebből a szempontból mindegy, hogy összetettebb vagy egyszerűbb a számozás... Ugyanez történt volna, ha nem 4-jegyű a szám, hanem pl. közülük a 3. jegy van egyedüliként.
-
dezz
nagyúr
És azt tudod-e, hogy pl. Amcsiban az 1-es a legjobb és az 5-ös a legrosszabb érdemjegy...? Vagy pl. a Nr.1 annyit tesz, a legjobb?
Azt se felejtsd el, hogy a gyártók általában a felsőközép kártyákkal indítanak, aztán jön a középkat., alsókat. És itt kezdődik a harc, ami nem csak az árakat befolyásolja, de újabb kártyák megjelenését is elhozhatja, pl. újabb és újabb csúcskártyákat. Ha nem tudjuk előre, hol lesz a vége a dolognak felfelé, milyen számmal indítsunk fentről?
Visszakérdeznék: mi a bonyolult az AMD és az Nvidia számozásában? Szerintem pár perc utánanézés után nagyjából képbe kerül az ember. Az, hogy most a HD68x0 lassabb lett, mint a HD58x0, nem a számok hibája, hanem lásd amit az #53-asban írtam.
-
dezz
nagyúr
Szerintem meg nem. Na jó, indoklom is. Nem lett volna egyértelmű, hogy a számok mit jelentenek. Teljesítmény? Az első számú a legkisebb vagy a legnagyobb? Időrend? Mi lesz a azáma annak, ami adott esetben két korábbi közé ékelődik be? A Gizi néninek nem kell értenie/tudnia követni.
(#57) kételkedem: Nem tudom, miért ne lehetne, alapszinten. Amit meg nem tud követni az egyszerű felhasználó, az már nem is igazán rá tartozik.
-
dezz
nagyúr
Egyébként, összehasonlítva az Evergreen (HD5xxx) és Northern Islands (HD6xxx) családot, a Barts (HD68x0) valójában a Juniper (HD57x0) helyébe jött! [*] (Hát ezért múlta alul az 5800-at...) Ez csak nekem új? Más szóval, a valódi HD6700 egy erősen butított Barts lesz. Már ha lesz ilyen...
* Ez amiatt következett be, mármint hogy nem a csúcskategóriával kezdtek, mert a Northern Islands családot eredetileg 32nm-re tervezték, a TSMC gyártásában, de az végül dobta ezt a csíkszélességet és a 28nm-t kezdte fejleszteni, így a Cayman (aminek HD6900 lett végül a besoroló neve, miközben az előző generációban 900-asok mind dupla-GPU-sak voltak), ami az első HD6xxx lett volna, késedelmet szenvedett, miközben egyéb megfontolások miatt a kisebb Northern Islands chipeket eleve 40nm-re tervezték, így a Barts jöhetett ki legelőször. Csak úgy látszik, az AMD-nek derogált volna a HD67x0 névvel indítani...
-
dezz
nagyúr
Nem egészen ugyanaz az eset... Az Evergreen család (és azon belül a Juniper, amiről most szó val) ma is teljesen korszerű (DX11, 40nm), hozzá képest a Northern Islands (főleg a Barts - HD6800) csak kisebb módosításokon esett át. A G92 viszont már önmagában is a G80 kisebb csíkszélességgel gyártott, elavulóban lévő változata volt, szóval az Nvidiának már nagyon ideje lett volna akkoriban újabb fejlesztéssel előállnia, az átnevezés helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Apple Watch
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest