- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Megindult az Ulefone éjjellátó szörnyetegének értékesítése
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Még a 10eFt-s aprós AP-k is sokkal többet kell hogy tudjanak ennél (persze 5Ghz azért legyen, ez alapfeltétel), kb. bármelyik jó a Quest2-höz, hiszen 200Mbit manapság semmi (kivéve persze ha még egy vagon kliens lóg rajta, akkor combosabb/jobb AP kell, de most nem erről van szó).
Szóval a gond szerintem nálad sem az AP-nál volt/van, hanem a Windows ip stackjében. Amennyiben a túloldal nem egy stabil kábeles kapcsolat (a válaszidők nem konstansok és alacsonyak) teljesen képes behülyülni, köszönhetően a mindenféle autotuningos receive window size állítgatásnak, vagy éppen annak a hiányának! Sokat wiresharkoztam, több gépet is megnéztem itthon (3db asztali PC, laptopok), csak Windowsnál volt ilyen, Linux esetén 600-800Mbit-em volt wifi eszköz irányában, mindkét irányban (in/out), Windows-al ugyanez 80-160Mbit.
Ez a legtöbb embernek fel sem tűnik egyébként, mert vezetéken lógó géppel ritkán forgalmaz wifi eszköz irányában, vagy ha igen, az a háttérben történik, és minimal forgalommal. Ha 1 évben egyszer mégis szembe jön erről egy progress bar egy sebességértékkel, akkor meg betudja átmeneti problémának (én is láttam már az Oculus előtt is itthon a jelenséget, de nem érdekelt).
Javaslom a netsh tcp beállításainál körülnézni, nálam teljesen vegyes volt, hogy melyik gépen milyen paraméterek voltak itt, vélhetően a NIC-ek driverei, vagy egyéb Windows alkalmazások/patchek is gányolgatják ezt:
netsh int tcp show global
Sok esetben az autotuning ki volt kapcsolva (közvéleménykutatás alapján a VR topicban és ismerősi körben sokan voltak még ezzel így, pedig egy clean Windows install után ennek az a default állapota, hogy működik, azaz nem disabled).
Default állapot:
netsh int tcp set global autotuninglevel=normal
Ha ezen túlmenően se jó, akkor tekergesd, nincs biztos módszer, méregetni kell, és próbálkozni.
Nálam volt egy kis közjáték, ami bevitt a tesztek/mérések alatt még pluszban bevitt az erdőbe: nem tudom te mivel mérsz, de standard megoldás szokott lenni a iperf3. Na annak a hivatalos Windows buildje bugos, ezért nem tud nagyon 150-200M fölé menni (wifi végpont esetén a tcp autotuning hiába működik, az iperf nem növeli a receive window méretét). Persze ha akadozik az Alyx, akkor nálad nem ez van, hiszen ez csak a mérést befolyásolja. A nem hivatalos buildekben (pl.: link) javítva van egyébként a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A VR Air Bridge is Wi-Fi 6-ra épül, csak alternatív megközelítéssel.
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest