- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoleeno1
veterán
Tény, hogy nagyon tetszik ez a teló, de nem vagyok elfogult, főleg úgy, hogy még a kezemben sincs. Ha nem lesz ok vissza küldöm a pékbe a trének, szemrebbenés nélkül. Az OLED - IPS kérdésnek pedig semmi köze a telóhoz, amit szóba hoztam. Csak szerintem az a szám nagyon nagy volt. Nálam is jó pár oled és ips panel is megfordult, soha egyik sem égett be. Pedig volt/van benne 4-5 órás folyamatos navi is, nyáron, tűző napban. Tisztában vagyok vele, hogy az oled hajlamos a beégésre, de szerintem nem ennyire drasztikus a helyzet. Vagy csak nekem volt mindig szerencsém...
-
malor
aktív tag
Nálunk rozsdásodott a P9 például félévesen. Nem nagyon idegesítette a párom, mert az előfizetés meghosszabbítása miatt nulla forintért kapta.(A P7 sokkal jobban bírta nála, még ma is meg van valahol egy fiókban). De aztán csak lett belőle egy Mate 9, mert a szolgáltatónál nagyon baráti áron lehetett lecserélni, ha továbbra is hűséges marad hozzájuk.
Gondoltam a Mate 10pro meg jó lesz nekem, cserélnék én is. De egyelőre csak figyelek. Megnéztem élőben és kiszúrtam a fura kijelzőt és a kamera fogyatékosságait. Lehet csak pechem volt, aztán az is lehet, hogy a "hype and hope" elkapta a tesztoldalakat. Sok más terméknél is rá lehet fázni, ha csak a tesztekre hagyatkozunk. A típushibák mindig csak utólag derülnek ki, a felhasználóknál/vásárlóknál, a tesztekből alig.
A Huawei, ha saját maga gyártotta ezt az amoled kijelzőt, akkor nevezhetjük első szériásnak is, ha előtte még sohasem csinált ilyet. Az is lehet, hogy valami szoftveres "marhaságról" van szó, ki fog ez is derülni pár héten belül. Minél több ember kezében lesz, annál gyorsabban jönnek majd a valós tapasztalatok. A kamerát biztosan lehet szoftveresen javítani.
A kijelző már egy másik kérdés. Nekem zavarta a szemem tegnap az egész színvilága, akárhogyan is állítottam. A fényerő zárt térben még elmegy, erre mondják, hogy megszokható. De a napsütés egyébként sem az oled kijelzők barátja. Arra már ideje korán a Samsung is rájött, hogy turbózni kell, (abból lett a super amoled, ha minden igaz) mert a napfény erős ellenfélnek bizonyult. Lehet jobban járt volna a Huawei, ha marad a jól bevált és kiváló IPS paneljeiknél. Csak biztosan szúrta a szemüket, hogy az iPhone X is elhagyja az IPS kijelzőt, ezért nyomás alatt cselekedhettek/dönthettek. Az "alma" egyfajta példaképnek tűnik a Huaweinél.
-
elekreg
tag
Nem csak sötétebb környezetben szoktam böngészni, hanem olyan helyeken is, ahol magasabb fényerőn megy (automata módban) a kijelző, de úgy sem szokott beégni.
Aki persze a környezettől függetlenül is mindig(!) maximum fényerőn használja a telefonját (sok ilyet olvasni) és többnyire statikus képpel, az tarhat a beégéstől, mint például az üzletekben kiállított demo telefonoknál, amik minden nap reggeltől estig maximum fényerőn és többségében fix képet megjelenítve működnek, de ugye nem ez az életszerű használati mód.
Amúgy meg nem csak ennek a technológiának a sajátossága, ott vannak például az LG telefonok, sok típus IPS kijelzője pont úgy beég, mint az AMOLED, más IPS kijelzők meg besárgulnak, vagy nincs tökéletes fekete és/vagy fehér. -
elekreg
tag
Navigálni valóban nem nagyon szoktam én sem, de böngészni nagyon sokat és valahogy egyik adott technológiájú kijelzővel szerelt telefonom megjelenítője sem égett még be, pedig elég sok típust használtam, főként Samsungot, bár ezt csak szűk egy évre tudom nyilatkozni, mert tovább egyik sem volt meg és mindig újonnan vettem, ha ennyit fog bírni (márpedig szerintem fog) a Mate 10 Pro, akkor elégedett leszek azzal is.
-
malor
aktív tag
A mobilarénás tesztnél talán kiderül, hogy az automata mód ilyen vagy user error, esetleg valami tényleg nem okés a képekkel. A fotóktól tényleg nincs miért hasra esni - attól, hogy ezt ismételgetik - de az eddigi "tesztek" elég langyik voltak. Ez a tech2-es erőlködés sem volt több, mint egy "hirdetés". (Privát véleményem: de nekik nem kellene ilyesmivel foglalkozni) A szelfimód - bár engem nem érint - akkoris azt gondolom, hogy sértő a minősége ilyen kategóriában. A fix fókusz miatt azok a képek 2017-ben igenis rosszak egy mobiltól. Olyan érzése van az embernek, mint ha jönne még egy Mate 10 változat, amiben javítják a többi hibáját és gyengeségét.
Amúgy a DxO kamertesztnek sem volt sok értelme. A képminőség azért nem egyszerűen ízlés dolga, annak ellenére, hogy manapság olyan könnyű ezt olvasni összehasnolításnál vagy személyes véleménynél.
Nem tudja valaki, hogy mikor teszik ki végre valahol Budapesten? Csak az a biztos, amit az ember maga tapasztal meg.
-
zoleeno1
veterán
-
tibcsi0407
félisten
-
tibcsi0407
félisten
Nem vagyok elfogult, továbbra is jobbnak látom a Mate 10-et összességében.
Én sem örülök neki, de újabban minden telefonban ezt a painting effect-szerű algoritmust használják. A Oneplus 5-öm legalább ennyire mossa a részleteket.
Úgy látszik ez a trend. De hasonlíts össze két esti képet is majd, hogy az f/1.6 optika hogy h*gyozza körbe a P9-et. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest