Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Crystalheart

őstag

válasz szemétégető #113 üzenetére

Úgy értettem, konkrétan az áramlás megfordulásából milyen probléma lehet, de kösz, egyúttal megválaszoltad azt is. Én ugyebár csak a régi sparheltet ismerem, aminél annyi rés van az egész berendezésen, hogy ha megváltozik az áramlás, azt igen hamar észrevenni a füstből; a kátrány, eltömődés meg miegymás pedig nem akkora probléma, mert egyszerűen kitakarítható.

Viszont nem tudom, mi az, amit 170 oldalon keresztül ne lehetne erről kifejteni. A tapasztalat persze sosem árt, de ezeket én már azért fenntartásokkal kezelem, annyi hiba után, amit a "szakemberek" műveltek a házunkban... A tapasztalt mezőgazdászok is gyakran észveszejtően szakszerűtlenül csinálják a dolgukat. (Én pontosan tudom, hogy kellene, más kérdés, hogy gyakran ellustulom. :) ) A második szomszéd méhész, párszor végignéztem, mit hogyan csinál, de a méhészeti szakkönyvből kiderült, hogy számos dolgot lehetne szakszerűbben is végezni.

Ellenpélda is akad, például a Kecsketenyésztés c. szakkönyv, amit magyar profok dobtak össze, számos ponton megvalósíthatatlan dogokról ír, kivált a tejtermékek előállításánál, és ezt csak az tudja, aki már elszúrt egy pár sajtot.

Mindenesetre aki egy ilyen kályhaépítő szakkönyvnek minden utasítását megtanulja és betartja, az nem hiszem, hogy életveszélyes kályhát gyártana.

Új hozzászólás Aktív témák