Új hozzászólás Aktív témák
-
JasL
őstag
Voltam kint Írben pár évet, de már itthon vagyok
Onnan tudom, hogy enyit kapott a szakács, hogy mellette dolgoztam (akkor még nem infósként), heti 1000 EUR-os csekkett kapott. És nem is valami sok csillagos étteremben. Külföldön a szakácsokra elég nagy a kereslet.
Az egészségtémához csak annyit, tavaly köldöksérvvel műtöttek, hónapokig nem álltam fel szinte a géptől, épp csak boltba tudtam lemenni. Az lett a vége, hogy annyira elgyengült a hasfalam, hogy kilyukadt. Rohadt fájdalmas, ha műtenek hastájékon. Most már vigyázok magamra, páros napon bicaj/futás, páratlanon kondi.
-
JasL
őstag
Áh ne irigyelj, ezért már bőven kell túlórázni is, meg nyaralni sem jutok el az idén (sem). Meg nincs az a pénz, amit nem lehet elkölteni, még akkor sem, ha sok van. Igazából havi 1m-t kap egy ír szakács is, szóval mondhatni nem keresünk jól, csak Mo. viszonylatban. Angolt én kint hoztam fel, és elhiheted, életem során én is rengeteg kulimunkát végeztem, hogy tudjam fizetni a fejlesztői tanfolyamokat. Befektetetett energia és pénz nélkül, mint máshol sem, itt sem jutsz semmire. Drága hardver, drága tanfolyamok.. nem minden olyan laza, mint elsőre tűnik! Ha keményen dolgozol, megtérül a dolog, de kemény munka alatt tényleg keményet kell érteni. A TOP RATED érmét nem osztogatják akárkinek sehol, 90%-os projekt sikerarányt kell elérni meg jó pár év tapasztalatot. Elszántság nélkül semmi értelme a pénzt nézni... néha az egészséged is rámehet, nem vicc! Tudnék mesélni... na 100 szónak is 1 a vége: évek, komoly munka és TOP ész kell ekkora fizuhoz. És nagyon komoly elszántság. ELSZÁNTSÁG!
-
MaUser
addikt
Ha jó it-s vagy (legyen ez akár net admintól kezdve programozón át bármi) és keményen tanulsz a tanuló éveid alatt, akkor 3-5 év után simán tudsz lépni senior meghirdetett állásokra. Ilyen pozícióban itthon cégtől függően a 600-1000e havi bruttó teljesen reális. Nyilván egyszeri c++ kóderként nem (vagy nagyon ritka). A lényeg, hogy a kezdő cégednél fizuban érdemeben előre lépés nagyon ritka. Az aktuális cégednél jó esetben van egy többé kevésbé infláció követő bérkompenzálási rendszer, elleben 5 év után (gyak senior tudással, ha beleástad magad) miért elégednél meg még mindig kezdő fizuval? Pl. c++ kóderként 3-5 év után simán mehetsz egy másik cég architect-i állására jelentkezni, ami már mindjárt más fizut jelent.
A top amivel itthon találkozam az, amikor egyszerűen már olyan drága nyugaton a specifikus tudás, hogy gyakorlatilag a nyugati fizukat itthon is megkaphatod, azaz a fenti összegek nettóban is teljesen reálisak lehetnek. Igaz, ehhez nagyon jónak kell lenni egy keresett területen. Hwsw-n volt egy cikk egy ilyen emberkéket felkutató iroda vezetőjéve (azóta van vagy öt ilyen már itthon is), vele sikerült anno leveleznem, eléggé eye opener volt hétszámjegyű nettós állásajánlatokat kapni.
Tapasztalt it mérnökként egyébként vp/győr-ben (mitn vidék) 500-700 már pár éve elérhető. 7-8 éve még nagyon más volt ott a helyzet, de iszonyat hiány van itthon is hozzáértő emberből, mert rengetegen elmennek pár év taposómalom után. Interjúnál pl. nem egy végzős (egyébként tényleg értelmesnek tűnő és valamit már az asztalra lerakó) egyetemistától hallottam, hogy 500 nettó a bérigény. És igaza van, mert ha itthon nem kapja meg, akkor majd megkap ennél többet külföldön, elvégre ha az egyetemen nem csak bulizott, akkor pontosan tudja mennyit is ér a tudása.
A lényeg, hogy el kell mélyedni a területeden, hogy senior pozíciókra tudj pályázni és máris reálisak a fenti fizuk.
buherton: Erre csak azt tudom írni, mint fentebb. Ha neked ez megfelel, akkor semmi baj, csak ne szóljunk már be annak, aki esetleg úgy gondolja, hogy a munkáját fizessék meg már normálisan s a rekord adóért cserébe esetleg ne kelljen már attól rettegni, hogy a bölcsi 90%-a "muzulmán" vagy éppen leszúrnak egy észak-magyarországi várlátogatáson a "helyiek"....
-
törölt tag
Én ismerek ilyeneket, és el is hiszem nekik, fejlesztőket nagyon keresnek, ezzel együtt a fizetések is elszálltak. Bemondtam egy általam soknak gondolt számot, és simán fölé ajánlottak, úgy, hogy nem is sikerült a legfényesebbre az interjúm. Ja és diplomám sincs. Persze nem nettó 800-ról beszélünk, de nem is rossz pénzről
Alapvetően az a helyzet, hogy az informatikusok világszerte keresettek, és egy jó infósnak alap, hogy jól beszéljen angolul. Ezért sokkal mobilabb, mint mondjuk egy pék. Ráadásul egy szoftver könnyen szállítható, nem mint a kenyér, ezért megéri egy multinak magyar szinten elképesztő pénzeket fizetni, mintsem kint még többet, ha itt nem találna embert.
-
Őszintén nem sokat tudok a felvételi procedúráról, mert végül nem jelentkeztem. Egy próbát mindenképp megér. A meló felelősséggel jár, de nem túl bonyolult, már mindent szoftver segít. Esetleg annyi lehet a komplikáció, hogy mindenféle elvadult akcentusú (orosz, balkáni, francia) pilótával tudni kell kommunikálni. Ez nem vicc, New Yorkban egyszer azért zuhant le egy gép, mert a szerencsétlen dél-amerikai pilóta nem tudott annyit kinyögni angolul hogy MayDay elfogyott a kerozin
.
-
Nagyon ritka, de létezik a zsíros állás fogalma. Én ugyan nem IT-s vagyok, de pl mehettem volna anno légiirányítónak ha jól rémlik vmi havi 700eFt-ért. Ha nem jött volna össze a külföldi meló, hajítottam is volna ki a diplomámat és jelentkeztem volna.
Ezt amúgy tudom ajánlani bárkinek, aki olvassa és jó az angolja (+bírja a hosszú műszakot).
#68: noigen, a Ft értéke az utóbbi évtizedben elég viccesen alakult - és mivel vége a nagy devizahitelmániának, ami erősítette a Ft-ot, kb erre lehet számítani hosszútávon. Szép lassú értékvesztés a nemesvalutákkal és a nyersanyagokkal szemben. Nem mellesleg az is brutális, ami a megtakarításokkal történik Mo.-gon: Ft-betéted van a bankban? 1. Magasabb a kezelési ktg, mint a kamat, 2. önmagában a HUF is értéktelenedik. Alternatíva, brókerhez viszed a megtakarítást? - Ellopja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- OLED TV topic
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OTP Bank topic
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged