- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én több dologra használom a gépem, nem csak médialejátszásra. Mert elbírja.
A médialejátszáshoz persze hogy elég lenne kevesebb RAM is.
Annyi időm viszont nincs, hogy szénné optimalizáljam a gépem, hogy gyengébb hardveren is elfusson.
Merevlemezt sem tárolok sokat a gépemben. Inkább dokkolót használok és csak adattárolásra használom a megmaradt vinyóimat. Másnak meg szüksége van a sok SATA csatlakozóra.
Mások a felhasználói szokások, ezerféle alaplapot is gyárthatnának, akkor is lenne valaki, akinek pont egyik sem jó.
-
Én csak ajánlottam a 8 GB-ot, nem szentírás. De legalább később nem lesz szűkös a méret. Meg olcsón sikerült vennem pár hónapja. Akkor meg miért ne?
Az előző asztali PC-m esetében is az volt az egyik hiba, hogy csak 2 GB RAM volt benne. Párszor megtelt. Elvoltam vele, de nem tudtam virtuális gépet futtatni, meg RAM Disk-et csinálni. Akinek nem használ ilyeneket, annak tényleg elég a 4 GB. Egyénenként változóak az igények. Nekem jól esik, hogy van ennyi a gépemben és ki tudok próbálni ilyeneket. Meg olcsón sikerült vennem.
-
Mit csinálok ennyi rammal? Mondjuk futtatok egy virtuális gépet belőle, amin mehet egy linuxos rendszer, mondjuk NAS funkciókkal, vagy RAM-Disk-nek is lecsíphető belőle valamint az APU-ban lévő VGA-nak is innen megy a RAM, ami akár 2 GB méretű is lehet.
4 GB-al ez elég szűkös lenne. Meg egy 64 bites rendszernek is.
Minek rá ennyi Sata? Sok merevlemezhez, rack-hez, Raid-tömbökhöz, egy két optikai meghajtóhoz. Kicsiben is össze lehet hozni egy szerver gépet.
2 RAM hely? Az APU-k támogatják a Dual Channel-es memókat. Ezért.
Hol a wifi? Rákötöd kábellel egy routerre, ami szinte minden háztartásban alapfelszereltség kezd lenni.
-
Én pont most néztem meg a hivatalos honlapról a használatiát is.
Jó kis lapnak ígérkezik. Egy A10-5700-as APU-val elég jó választás lesz 8 GB memória társaságában. Egy SSD-vel megtámogatva átlag felhasználásra bőven elég lesz.
És ahogy elnéztem a honlapjukon Asrock-ék elég jól ráfeküdtek a támogatásra és a különböző, hasznos szolgáltatásokra, szoftverekre is. Szerintem ez is fontos.
Várós lap. Asztali Trinity konfigom mellé lehet ez lesz az alapja egy külön HTPC-nek a jövőben.
Kíváncsi leszek még a konkurenciára, hogy fognak-e ITX méretben 85-ös chippel szerelt lapot kiadni.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest