- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
persze ez világos.
Ami szerintük és pl Igor szerint is gond az csak annyi hogy bekapcsolt RT alatt az arány jobban romlik az Nv fix hardveres egységeihez és kártyáihoz képest amennyiben a játék hazsnálja a fix funciós blokkokat, amit végső soron nagyjából látunk is.
gondolom azok a játékok amik nem NV RT magra vannak optimalizáltak ott mindegy mert mindkét ( vagy akár intel is) ugyan úgy meg tudja oldani egy támogatási lépcsőben. Nvidiának meg biztosítania kellett a visszafele támogatást a kint lévő játékokhoz. vagy ha kerülgetik a szabványt akkor rámegy arra hogy az RT magjaikat használják ki rendesen aztán nem érdekli mi lesz. -
nem írják, hogy egyszerre csinálná vagy képes lenne rá. Azt írják, pont le, hogy nem:
"The most notable of which is that the texture processors can only handle operations involving textures or ray-primitive intersections at any one time."
Arra gondolnak hogy RT alatt ezek az egységek úgy is metszésvizsgálatot végeznek, nem textúráznak, ha jól értelmezem. -
-
megnézted a videót amit linkeltél?
Azt nem Nvidia küldte neki, vette. A kiemelt oldalak megjelenés elött megkapják a teszt példányokat és egy két nappal elötte már Béta drivereket is hozzá. Az érték az hogy a megjelenés napján kint a teszt. Ebbe a körbe bekerüli nehéz, gondolom Abu tudna mesélni erről.
-
azt írja le amit én írtam :
"
No matter how many shader cores one has or how high their clock rates are, going with customized circuits that are designed to do just one job is always going to be better than a generalized approach. This is why GPUs were invented in the first place: everything in the world of rendering can be done using a CPU, but their general nature makes them unsuitable for this.
The RA units are next to the texture processors, because they're actually part of the same structure. Back in July 2019, we reported on the appearance of a patent filed by AMD which detailed using a 'hybrid' approach to handling the key algorithms in ray tracing...
While this system does offer greater flexibility and removes the need to have portions of the die doing nothing when there's ray tracing workload, AMD's first implementation of this does have some drawbacks. The most notable of which is that the texture processors can only handle operations involving textures or ray-primitive intersections at any one time." -
Na értem de azt meg kellene érteni, hogy nem kértek itt semmi extrát. Kiemelt módon kezelnek egy oldalt, nagy nézettséget generálnak neki. Most lehet azt mondani hogy neki ez nem fontos, de a Pc játékosok majd 25 %- nak igen, meg annak a cégnek is aki neki kedvez és erre építi a jövőjét akkor csak vissza adok valamit cserébe ha kapok. legalább is felénk így szokták.
Vagy ha nem kap a cég semmit akkor nem támogat, elfogadom. Amivel elcseszték az egészet ez a levél volt. na az nem kellett volna főleg nem ebben a formátumban..Az AMD és a konzolok is RT számítás alatt erre dedikált hardvert alkalmaznak .Ennek akkor lenne jelentőség a ha az NV kártyák a fixfunkciós hardver miatt nem lennének elegendő raszter teljesítménnyel, de ilyen nincs jelenleg pont ellenkezőleg. RT alatt nem veszik el cserébe nekik egyéb számítási teljesítmény.
-
A hosszútávhoz lépcsők kellenek, szabvány,játékok és gyártói akarat, mert ha ez nincs akkor eltűnik a süllyesztőben.
Mondhat olyan véleményt de azért mégis csak megcsináltak valami oknál fogva pár napra rá egy 30 perces 3080 RT -DLSS és egy majd 30 perces CP Raytacing tesztet valami oknál foga. Érdekes?
-
Annyit hozzátennék, hogy valóban csináltak tesztet külön RT vel pár napra rá. Amit én írtam a Redditen kialakult nézet volt, ami azért kétségeket merít fel bennem így 2 napra az eset kirobbanására, hogy valóban ez volt e a háttér mögötte.
Ezt csak levél írója tudja valószínűleg. Az biztos , hogy hatalmas marketing hiba volt. -
amit leírtál mosdatás. és te nem vagy elfogult persze
"A KitGuru munkatársai kérdőre is vonták az AMD EMEA régióért felelős vezetőjét, mégis mire gondol "negatív viszony", illetve "negatív hozzáállás" alatt, de a válaszból mindössze annyi derült ki, hogy a limitált példányszámban elérhető tesztkártyákat azoknak a médiumoknak szánja a cég, akik rendszerint pozitívan viszonyulnak az AMD-hez, mint márkanévhez, illetve mint vállalathoz. Az illetékes azt nem fejtette ki, pontosan mi az oka a döntésnek, ám a KitGuru munkatársai szerint az lehet a dolog hátterében, hogy leírták, a Radeon 300-as sorozat tagjai nem mások, mint szimplán átnevezett előző generációs termékek, az AMD pedig lehet, hogy újabban nem szereti az efféle szókimondóságot."
-
válasz
Dare2Live #172 üzenetére
"hogy ők zsarolni, ellehetetleníteni próbáltak azért, hogy tesztelők jobb színbe tüntessék fel a termékeiket."
Ez konkrétan hol jön le ebből hogy ezt várták el? mert nekem továbbra is az jön le hogy leszarták a 3080 tesztben az RT-t ezért kaptak levelet és ez igaz arra a tesztre.( nem, nem azt várja el senki hogy 30 percen át RT-t teszteljenek.)
Most tekintsünk el az etikusságától mert nem az és ez abszolút jogos, de azt nem látom benne amit te írsz. Lehet kicsit túl van tolva főleg hogy ezt konkrétan amit írsz az AMD csinálta meg 5 éve a Furyval : [link]
"A vállalat a külföldi források beszámolói szerint azoknak ad tesztkártyát, akik általában pozitív tartalmat gyártanak."
Ott lemosódott a fejükről ez a dolog a szemedben, szemetekben?Annak örülök, hogy megszületett a bocsánatkérő levél. Azt gondolom most jön az, hogy a fickó megy a cégtől.
-
-
válasz
Dare2Live #111 üzenetére
Én játszom a játékkal, nagyon észrevehető még medium beállításokon is az RT játék közben. A tömörített állóképek és videók nem adják vissza azért amit kell.
Az szerintem irreális elvárás hogy úgy legyen grafikai és minőségi fejlődés egyre magasabb felbontású kijelzőkön, hogy ne igényeljen közben magasabb hardver szintet.
AZ RT nek tulajdonképpen nincs határa hardverigényben. Ez lenne a cél azt gondolom. [link] -
válasz
IreN!CuS #101 üzenetére
Alapjaiban még az mellett hogy megértem az álláspontjukat ezt már kifejtettem itt, [link] ezek után is ezt gondlom.
Igazából ez benne számomra azért a legkiakasztóbb, még úgy is hogy valóban nekem fontos ez az RT dolog és elég szarnak gondoltam pont ezért valóban a tesztet, de ne írjon senki emailt az én nevemben és kérjen ki bármit is.
A másik hogy ezt párbeszéd keretében illett volna talán lekommunikálni. te steve miért nem teszteltél több játékkal RT-t a 3080 nál?
Örülnénk ha legközelebb erre nagyobb energiát fektetnél. szóval izéé ilyesmi....
Azért van egy fogadásom, hogy a fickó meddig marad az Nvidiánál. -
na igen, alapvetően egyetértek veled. Én is azt írtam hogy a levél és a mellé tálalt szöveg hiba volt, de egy részletet olvastunk belőle az egyik fél twitter posztjában. Azt levelet azért nekünk is látni kellene, ha már nyílvánosságra hozta egy részletét ami számára kellemetlen,hogy valóban mi van benne, mert jelenleg egyoldalú véleményt olvastunk a neten. Plusz évek óta partneri viszony van köztük ami működik, ez a 3, geneárciónyi FE kártya náluk tesztre.
A másik hogy a H.U nem független média vagy függő? Mint írtam feljebb egy független oldal nem fogad el kiemelt partneri szerződést és viszonyt. Kérdés van e köztük ilyen? mi van ha Nincs? mi van ha van?ha van és elfogadta akkor meg azt is látni kellene mi van benne, mihez kötötte magát.
ha nincs akkor meg Nv úgy dönt ahogy akar .akkor elég sok oldal megsértődhetne aki eddig nem kapott első napra kártyát.
Sokan összekeverik itt a függetlenséget és a pártatlanságot. A kettő messze nem ugyan az. -
a független tesztelő nem fogad el kiemelt partneri viszonyt lásd Abu és a PH .Ha nem lett volna így nem lett volna miből kizárni őt, erről szól a hír.
Ő egy influencer aki pénzt rak zsebre ezért.igen minden Amd fan ezeket írja.Te is. Minek RT mindek DLSS. Ezért kell venni nektek Amd kártyát. Mi meg had lássuk mit tud a mi kártyánk. Elhiszem hogy téged egy AMD kártyával ez nem izgat.
-
ő egy kiemelt partner sok sok pénzt keres azzal, hogy Nv előnyben részesíti sok más oldallal és csatornával szemben.
Neked lehet hogy elég nekem és sok embernek nem elég hogy egyetlen játékban lássa hogy egy teljesen új architektúra mit fejlődött RT és DLSS terén ráadásul aza játék még csak nem is DX alapon tolja az RT-t....
Nem azt várták el tőle hogy Mindenképpen az nvidia nyerjen az Amd vel szemben , mert a 3080 megjelenésekor még nem is volt RDNA2 kint de ha kint lett volna se lenne jobb RT ben.
Minden oldal tesztel RT vel a H.U nem tette meg, csak egyetlen játékkal éppen megemlítve. Ebből is nekem az jön le hogy nem volt neki semmiféle megkötés eddig.
Ha ő pénzt kap cserébe, adnia kell érte valamit nem más egy színvonalas tesztet amiben kiszolgál sok követőt és kiszolgálja azt a céget is akivel ő zsebre tesz szép summákkat.A kiszolgálás nem azt jelenti hogy mindenképpen az nvidia nyer( hisz nem is volt konkurencia) hanem azt hogy bemutatja a követőinek azt is amiért dolgozik a partner cég, esetünkben az RT és DLSS mit hoz ebben egy új architekt. Nem egy fél dx nélküli játékban.
Lehet azt mondani hogy ő jó fej és szegény de eddig nagyon sok sok embert és pénzt szerzett azzal ,hogy első nap tesztelhetett.
Mondom ezt az mellett, hogy amúgy nagyon bírom én is őt. -
ebben a részében igazad van ,de nem ezt írták nekik, Hogy úgy teszteljetek ahogy mi mondjuk.
Amin kiukott a bili a színvonalon aluli RT/ DLSS teszt. Azt el kell ismerned több mint gáz volt a 3080 FE bemutatása náluk RT és DLSS terén.
Sok év szakmai együttműködés van köztük ha jól számolom ez a 3.generáció Fe kártya első napra, nem hinném, hogy annyira meg volt kötve a kezük, hisz eddig is felvállalták ha valami szar volt akár Nvidia akár AMD akár Intel.
Mint ahogy itt is inkább a színvonalon aluli RT és DLSS része volt a gáz, nem maga a komplett teszt, amit akárhogy nézek, ebből a szempontból valóban nem túl sok, hogy ezt támogassa egy cég jelentős anyagi bevétellel, akiknek fontos lett volna, hogy ezt is bemutassák mennyit fejlődött ez a része mondjuk a Turinghoz képest.
Az hogy valaki alapos tesztet készítsen nem megvétel kérdése. Attól még nyugodtan beletehetett volna még 2 játékot és szánhatott volna az RT nek és DLSS nek 3 percet a 35 percből ,mint ahogy a legtöbb oldal ezt megtette AIB kártyákkal is Nv támogatás nélkül. -
Ez nem etikai döntés ez üzleti és szakmai. 50 másodperc 35 percből és 1 játék a 15 ből. Még én is többet teszteltem le RT ben a logouton. [link]
220 ezer megtekintés mellett.
Nem kibanolták a Youtubról vagy az életből. Egyszerűen nem kap kiemelt pozíciót ezek után ennyi. Nem írták meg neki hogy már pedig mindenképpen így tesztelj. Továbbra is tesztelhet mint te és még sokan mások. -
-
Erről a tesztről- régebbi -van szó és ezen sértődött meg nvidia amit lejjebb betettem a 3080 FE. tehát nem friss igazából.
Ha megengeded idézem a hozzászólásomat másik topikból :Mindenek elött bárki meglepődne( gondolom nem fog) én leszek az ördög ügyvédje ismét. Erről a tesztről van szó. [link] H.U. szinte elsőnek kapott ref kártyát és egyetlen egy játékban tesztelte le az RT és DLSS tudását a 3080 karinak ami ha jól tudom nem is Dx 12. alapú. 14 másik mellett. Ebből lett az hogy nem lesznek mostantól kiemelt partnerek. PH. is 2 játékban bemutatta legalább ha nem többen 9 játékból.
Egy cég saját döntése ,kinek ad elsőként kártyát és teremt ezzel elég nagy bevételt nekik, kinek nem.
Ahol elcseszték az az hogy közölték is a taggal ezt az meg dobta Twiterre. Én simán legközelebb nem adnék kártyát neki indoklás nélkül azt jól van."Nvidiának nem tetszett a teszt milyensége, mert mellékes elemként kezelte az RT és DLSS-t, ezért nem kíván együtt dolgozni ezek után kiemelt partneri viszonyban az illetővel. Nem történt zsarolás egyszerűen az egyik fél részéről megszűnt az együttműködésre való hajlam. Ezek után a H.U továbbra is egy oldal a sok közül aki úgy tesztel ahogy akar továbbra is de azt el kell ismerni hogy legtöbb oldal még az AIB kártyákat is méltóbb módon kezelte RT és DLSS terén mint a H.U , lásd PH, CB ,Tom's, Igor. ezek után nem feltétlenül akar egy ekkora cég neki több tízezer( százezer) megtekintést adni az első nap Youtubon.
Most viccet félre téve és azt hogy csípem az nvidiát, ha ezt most Amd vagy Intel lépte volna meg akkor is ezt írnám, hogy szerintem ebben nincs semmi különleges dolog."15 játékból 1 daraban tesztelni a DLSS-t és RT-t úgy hogy első napon kaptak kártyát és 222 ezer ember nézte meg azért nem túl jó egy cégnek aki 2 generációt és dollár milliókat költ arra hogy ezek a technológiák megjelenjenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest