Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz BulletBill27 #168 üzenetére
Eddig fel sem tűnt,de én is fejjel lefele tolom zsebbe. Bár mindig is lesznek "Fonák Tamás"-ok.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
Unlimited
aktív tag
Arra gondoltak,hogy szerintük úgy logikus,kényelmes,ha ugy fogod a telefont a tenyeredbe,és egy mozdulattal zsebre rakod,mint pl. egy kulccsomót.Nem forgatod meg,hogy a teteje legyen felül.Remélem érted.De persze ettől még lehet jó úgy,ahogy írtad.De ahhoz tényleg meg kell forgatni.
-
Quasi_modo
nagyúr
Csak nehogy divatba jöjjön az, hogy farzsebben kell hordani.
És kötelező lesz ráülni...valami
-
BulletBill27
aktív tag
Ha éppen zsebre készülök rakni, óvatosan megközelítem a zsebemet, a telefon alja a zseb nyílásánál van. A hüvelykujjamat a készülék tetejére helyezem, majd egy mozdulattal belecsúsztatom a zsebbe. Ennyi. Nincs forgatás, meg ilyenek, nem is értem, hogy hol lenne.
Nekem az a furcsa, hogy ti szeretitek így forgatni, meg hogy fejjel lefelé van zsebben. Annyira körülményes szerintem. Mindegy, hozzá kell szokjak majd. Csak nehogy divatba jöjjön az, hogy farzsebben kell hordani. -
Hobbbyt
őstag
válasz BulletBill27 #165 üzenetére
Nahh.. ez érdekes. Te vagy az egyetlen egy ember akiről "tudok" ,hogy nem fejjel lefele teszi be a zsebébe a telefont. Nem is nagyon tudom, hogy azt hogy csinálod.. hogy nyomod bele a zsebedbe? A nyakamat teszem arra, hogy ezzel a szokással te vagy a kissebbeség.
Itt pedig had idézzem a leghíresebb Vulkánit akit ismerhettünk. : "A többség igénye fontosabb a kevesekénél, vagy egy ember igényénél"
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
G4bi89
senior tag
válasz BulletBill27 #165 üzenetére
Ez nagyon egyén függő, mert én is fejjel lefelé teszem a zsebembe. Így az alja van felül és jack szempontjából most lett kényelmes a samu.
"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
BulletBill27
aktív tag
Megtudok őrülni ettől Mi az, hogy forgatni kellett a telefont a jack miatt? A telefon teteje van felül, az alja alul. Így használom és így van a zsebemben is. Fel nem tudom fogni, hogy hol van itt a forgatás? Most, hogy átrakták alulra, fejre kell állítani basszus. Most kell forgatni!
Mellesleg az üveg miatt lehet hátrarakni a hangszórót, a Nexus 4-nek is hátul volt.
-
Hobbbyt
őstag
válasz Stanley-B. #163 üzenetére
Nah ez a lényeg.. Az S6-ról (főleg az edge-ről) is pontosan megmondod 20km-ről, hogy micsoda. Az S6 is csak márkán belül nehezebb mert az S4-S5 vonal szemből már elég azonos. (de ember legyen a talpán aki pl. 4/5/6 és 4/5/6s-t meg tudja különböztetni) Szóval akkor mégis csak egyedi ez is.. tehát a vita lezárult.
Az összkép a lényeg, nem az hogy mind a kettőn kerek a fülhallgató kimenete.. És szerencsére az összes nagynak megvannak a saját, összetéveszthetetlen stílusjegyei.
[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
amiről te beszéltél most az más.
Attól még egyedi az iPhone, mert hasonló a formaterv évről évre.
Ez nem zárja ki az egyediséget. Hiszen pont, hogy 20km-ről meg lehet mondani a telefonról, hogy az egy iPhone. Ez mi, ha nem egyediség, a mai mobilpiacon?Az más kérdés, hogy emiatt például szerinted nem hatnak az újdonság erejével és unalmasak, de ez mit sem befolyásolja az egyediséget.
-
nVIPER
senior tag
Szép az iphone 6 is. Előtte egyik sem tetszett. Viszont az edge szép lett, az S5 nem tetszett. Én nem fikázom az iphonet. Ha valami nem tetszik már úgy vagyok vele be sem írok abba a forumba. Itt is így kéne tenni egyeseknek, bejönnek trollkodni, mintha ők 5x jobbat készítenének. Ez igen...
-
Hobbbyt
őstag
válasz Stanley-B. #155 üzenetére
Az egyediség hiánya?
Az Apple 2 éven keresztül ugyan azt a házat használja, és csak 1 termékük van friss.
Számomra az Apple pont nem egyedi.. a 4-5-6-os szériával 6 évnyi Iphone designt lehet lefedni.. szerintem rém unalmas. Minden iPhone tök ugyan az.. ha láttál, egyet akkor láttad az összeset. A többi gyártó legalább mindig kicsit más.. Sokkal nagyobb feladat mindig újat mutatni mint 2 évente bedobni valamit és szarni a többiekre.
Miért nem valljátok be, hogy egyszerűen az Edge egyedibb és szebb mint az iPhone 6 és a szeptemberben megjelenő iPhone 6s? (szóval még másfél évig szebb is marad ) így végre lezárhatnánk a vitát és nem kéne minden lyukban ördögöt látni.. Tudom, hogy fáj, de muszáj lesz belátnotok. Nem kell mindig kifogásokat keresni..
-
iNfAntRy
senior tag
-
nVIPER
senior tag
Akkor nézzük te milyet tervezel ami egyedi, nem hasonlít semmire, használható. Ide fel is tudod tölteni, hajrá!
-
félisten
Standupot vállalsz vagy csak a fórumon nyomod?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
iNfAntRy
senior tag
válasz Stanley-B. #154 üzenetére
Én meg odáig olvastam, hogy anyagi kárt okoz.
honnan tudod?
egálGalaxy Tab 4, Galaxy S20FE
-
Stanley-B.
őstag
én az eladási számok csökkenését az egyediség hiányának tudom be, aminek a legnagyobb része abból következik, hogy másolnak.
"Egyébként aki állítja, hogy másolás a keret, főképp a telefon alja, azt rajzoljon már egy jobbat ami fémből van és nem hasonlít az i6 ra."
nem mondom, hogy tudnék jobbat tervezni, de számos egyéb telefongyártónak mégis sikerült teljesen másmilyet rajzolnia.
[ Szerkesztve ]
-
Stanley-B.
őstag
válasz iNfAntRy #140 üzenetére
"mert ebből semmilyen anyagi kár nem jelentkezik"
idáig olvastam, lol. Kár, hogy a végére raktad.NAgyon is megválaszolja a kérdést egyébként, Touch-ko leírta közérthetőbb formában is az én kurta megfogalmazásomat, ha még mindig nem érted ebből a problémát, nem velünk van a gond szerintem.
Egy termék kiválasztása egyébként nagyon komplex dolog, rengeteg tudatalatti tényező játszik benne szerepet, amiket megkérdezéssel nem lehet megtudni.
-
ctvagyok
őstag
-
törölt tag
válasz iNfAntRy #150 üzenetére
Minden telefon egy lapos valamelyest lekerekített téglatest melyen elől található a kijelző oldalt a gombok, alul pedig a töltő csatlakozó alljzat. Az összes másolja az összeset.
Ma már szinte csak a márkanév, a méret, az összeszerelés minősége, az anyaghasználat és az op rendszer választja szét őket egymástól.[ Szerkesztve ]
-
iNfAntRy
senior tag
válasz Touch-ko #146 üzenetére
én már korábban egyszer válaszoltam rá, de talán azért nem válaszolnak, mert nem megalapozott. Lehet hogy az elmélet önmagában helytáll, de a gyakorlatban nem.
Szóval amit leírtál, arra én is mondhatnék egy olyat példát, hogy tegyük fel jövő héten nyitok egy éttermet, tök sikeres lesz, és 1 hét múlva a közelben valaki más nyit egy saját éttermet és mondjuk hogy az övé hasonlóan néz ki, mint az enyém. Az is sikeres lesz.
A te elméleted szerint a másik azért lett az sikeres, mert hasonlít az enyémhez.
Ilyenkor felmerültek benned ezek a kérdések? :
1) mi van ha valaki anélkül ment be abba az étterembe, hogy ismerte volna az enyémet (lefordítom: mi van ha valaki úgy vett Samsungot hogy nem ismerte az iphone-t?
2) Te vettél már úgy bármilyen dolgot, hogy azt hasonlítottad volna valami máshoz (szigorúan a küllemre gondolok!)
Fordítok: szerinted vett valaki úgy Samsungot hogy azt mondta: jéé ez hasonlít az apple-re vegyük ezt. (és akkor döntött úgy hogy a Samsungot vette?)És ez csak 2 egyszerü ok volt. Az egész arra ment ki, hogy semmi nem bizonyitja hogy a másik étterem azért lett sikeres, mert olyna mint az enyém. A Samsung sem azért lett sikeres feltétlen , mert hasonlított az iphone.
[ Szerkesztve ]
Galaxy Tab 4, Galaxy S20FE
-
-
nVIPER
senior tag
Jól elment a forum a másolgatás irányába, holott a cikk címe is mutatja, itt az eladási számokról beszélgetünk ,,, elvileg... Egyébként aki állítja, hogy másolás a keret, főképp a telefon alja, azt rajzoljon már egy jobbat ami fémből van és nem hasonlít az i6 ra.
-
Cyberpunk
félisten
Nahát nem lep meg, hogy ez a téma is elment egymás szapulása felé.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
törölt tag
válasz Touch-ko #136 üzenetére
Úgy beszélsz mintha az s6 pusztán egy olcsó iPhone klón lenne a Szabadkai piacról! Vegyél már egy kicsit vissza, magyarázkodj a kukacos alma topikba.
Az i6 nem több év fejlesztése és nem veritékes munka eredménye hanem egy új út (a régi torkonszarása mellett) az almától amit a Samsung és társai ihlettek a nagyobb méretű kijelzőkkel. Egyszerűen belátták, hogy jó ötlet a nagyobb kijelző, hiába erősködtek évekig, ezért ha úgy tettszik lemásolták a többiek által kitaposott utat amit nem mellesleg a Samsung próbálgatott először.
Mindemellett az almáknak is megvannak azok a sajátosságaik amiket nem másoltak és sok vevőt vonzanak ezért ne akarj senkit megtéríteni. Mindenki azt vegyen ami számára a legkedvesebb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Inkább folytassák a Note Alpha dizájn vonalat, és ne hagyják ki a bővíthetőséget.
[ Szerkesztve ]
-
Hobbbyt
őstag
válasz Stanley-B. #129 üzenetére
Na ne nevetess már.. az LG évekkel korábban adott ki üveg hátlapos telefont. A Sony is évek óta használja..
Elkéne már fogadni, hogy nem minden az Apple körül forog.Touch-ko : Ugye ezt most te se gondolod komolyan... Az apple jókor lépet jó helyre. De messze nem ő vot az első. Az apple nélkül is megtörtént volna a váltás. Főleg, hogy az első iPhone-ok nem voltak okostelefonok.
SonyEriccson P800, 2002-ben. Ekkor az apple még sehol se volt (majd 4 évvel).
[ Szerkesztve ]
-
iNfAntRy
senior tag
válasz Touch-ko #136 üzenetére
Az a baj, hogy mindig ugyanazt a dolgot írod le, és ugyanúgy nem válaszolja meg a kérdést. Ezt már egyszer leirtad, de továbbra sincs értelme.
Leirtál egy elméletet. És mi rá a gyakorlati "példa"? Linkelj be egy konkrét cikket / statisztikát ami kimutatja, hogy akik S6-ot vettek, CSAK azért vették, mert alul úgy néz ki ahogy.
(vagy kérdezz meg az utcán 100 embert, hogy miért vettek S6-ot. Fogadjunk hogy 0 fogja azt mondani hogy mert hasonlít?)Nem fogsz ilyen cikket találni (és ilyen véleményt se,). Innentől kezdve tök felesleges arról beszélni, hogy hasonlitanak, mert ebből semmilyen anyagi kár nem jelentkezik, sem anyagi előny a túloldalon. Elméleteket (olyat mint amit leirtál), lehet gyártogatni, de tök felesleges,mert nem bizonyit semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Touch-ko
őstag
válasz guest666 #134 üzenetére
A kijelzo meret novekedes es egy konkurens ceg termekpalettajanak lemasolasa nem ugyanaz. Raadasul ha mar az egesz iPhone fele okostelefon mizeriat nezzuk, akkor a teljes kijelzos okostelefonok ilyen szintu elterjedese kinek a nevehez is fuzodik??
Tehat ki masolt kirol?
Mellesleg az iPod-nal is megfigyelheto volt ugyanez meg joval az iPhone letezese elott. Tehat ez nem egyedi eset
-
Touch-ko
őstag
válasz iNfAntRy #132 üzenetére
Miert baj?
Miert baj?
Egy peldaval tudnam szemleltetni a dolgot:
Van egy vallalkozasod, mindent Te kezdtel el evekkel ezelott. Sajat magadtol eveken at dolgoztal, hogy legyen egy eros ceged. Egy nap elkezdessz dolgozni egy projecten, amire eveken at szenvedsz, milliokat koltessz, sokszor kezded ujra mert valami nem mukodik. Eveken at az idod erre a termekre megy el. A penzed nagy reszed erre koltod es tudod, ha a termeked nem lesz jo, akkor rengeteg penzt kidobtal az ablakon.
Szoval tobb ev kemeny munka utan vegre elerted amit szeretnel. A munkat gyumolcse beerik, bemutatod a vilagnak.
Az emberek egyszeruen oda lesznek a munkadert es rajossz, hogy a tobb evnyi szemvedes megerte. Sikerre vittel egy olyan termeket, ami alapokban valtoztatja meg az emberek eletet. A milliok amiket elkoltottel, megterulnek es hires leszel. Par hettel kesobb en is szemet vetek erre a dologra es lemasolom azt. A kulonbseg annyi, hogy mig te eveken at kemenyen dolgoztal es szoptal, elolrol kezdted a munkadat, milliokat oltel a sajat otletedbe addig en par honap alatt par szazezer forintbol megalkotom a Te termekednek a pofatlan masolatat.
Te mit tennel?
Atalakitanad a tiedet, hogy a tied megjobb legyen. Erre megint idot es penzt koltessz, am ezt is lemasolom par het alatt szinte 0 kiadassal.
Felhasznalom az otleteidet, es eladom sajatkent.
En persze olcsobban adom mint TE, hogy ezzel is alad vagjak es en minnel tobbet adjak el a sajatombol. En ugye 0 forintot koltottem a fejlesztesre, mert TE ezt mar elottem megtetted.Kesobb egy masik termekkel ugyan igy szopsz es dolgozol eveket. Ez is sikeres lesz ezt is lemasolom. Sot az eddigi termekeid jellegmzo tulajdonsagait is masolni kezdem. Penzt megint alig koltok, hiszen itt is te koltottel a kutatas-fejlesztesre, en csak felhasznaltam engedely nelkul a Te levedett otleteidet.
Mit gondolsz, jo otlet volna? Nem itelned el amit csinalok?
-
Csapoati
nagyúr
válasz Touch-ko #133 üzenetére
Ott bukik meg a dolog, hogy itt sincs szo 1:1 masolasrol. Hasonlit az aljuk, igen, de maximum gyerekeknek szolo "keresd meg a kulonbsegeket" rejtvenyrovatba mernem csak feladni. Az oke, hogy megtetszett nekik is ez az also kialakitas (ennek talan meg orulni is lehetne, mert ezek szerint jot talaltak ki), de mashol meg total eltero a ket telefon. Tovabbi vitat nem szeretnek veled folytatni sem most, sem mas Apple-temanal, ahol masolasrol van szo, mert te anyagilag is erintett vagy, meg emelle teljesen elfogult is. Fradi-drukkereknek is kar magyarazni, hogy a Honved a jobb.
[ Szerkesztve ]
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
guest666
aktív tag
Kijelző méretben viszont az iPhone ment a Samsung (ill. a többi gyártó) után. Ez másolás vagy nem?
-
Touch-ko
őstag
válasz Csapoati #131 üzenetére
Az oraert utolag fizettek, sot a kov. Frissitesben mar le is csereltek az orat..
A Braun-os dologrol pedig csak bemasolom egy kommentemet ide:
Az a baj, hogy a Braun az 50'-60'-as evekben keszitett termekeirol van szo. Ezek a termekek minimal design stilusban keszultek. Az Apple szinten minimal stilust koveti ugy kb tobb mint 1 evtizede.
Valoban hasonlitanak nehanyukra, viszont egy hangfalrol kijelzot masolni, egy radiorol iPod-ot nem ugyanaz, mintha a Samsung lemasolja az Apple termekpalettajanak a nagy reszet..
Tovabba a minimal stilust nem lehet lemasolni. Ez egy stilus. Pont olyan mint az epiteszetben. Vannak stilusok, mint pl a kedvencem az Art Deco. Ebben a stilusban epult az Empire State Building es a Battersea Powerplant Londonban. Mind a ket epuletben megtalalhatoak bizonyos jegyek amiket maga a stilus hordoz. Igy kijelentheto, ugyan, hogy ugyanolyan stilusban keszultek ezek az epuletek, am az egyik egy felhokarcolo a masik egy eromu.
Tovabba Ive kijelentette, hogy nagy hatassal vannak ra az idotallo Dieter Rams munkai. Tovabba egy cegnel is dolgoztak anno, mikor Ive fiatal volt. Nem mellesleg Rams azt nyilatkozta, hogy nem baj, hogy hasonlit a radiojuk az iMac-re, ot nem zavarja.
Most ezen gondolkozzunk el egy picit. Valoban hasonloak, am 2 teljesen kulonbozo kategoriarol beszelunk. Radio es mp3 lejatszo. Ket teljesen kulonbozo kategoria. Teteznem azzal, hogy nem versenytars a ket ceg egymasnak, valamint a ket termek megjelenese kozott kb 40 -50ev telt el. Mellesleg az Apple az iPod megjelenese elott is ebben a stilusban keszitett mar nehany termeket.
Ezzel szemben a Samsung es az Apple egymas konkurenciaja (nem mint a Braun-Apple peldadban), mindket esetben telefonrol beszelunk (nem mint a Braun-Apple peldadban), a termekeik szinte 1-1-ben masolatok (nem mint a Braun peldadban), valamint az idobeli kulonbseg olykor 1-2 ev (nem ugy mint a Braun-Apple peldadban)
Tehat megegyszer leirnam, hogy nem ugyanazt jelenti egy adott stilusban elkesziteni 2 kulonbozo piacra szant termeket 50 ev kulonbseggel, mint 2 ugyanabban a termekkategoriaban lemasolni a konkurens ceg terkemeit 1-2 ev kulonbseggel. -
iNfAntRy
senior tag
válasz Stanley-B. #129 üzenetére
Köszi, pontosan erre számítottam, hogy nem tudod majd elmagyarázni, miért is gond.
Nincs is értelme folytatni. Annyi kiegészítéssel, hogy másolás= ugyanaz. A Samsungon 2 sorban vannak a lyukak, az Applenél 1 sorban. Tényleg copy.. az USB meg kit érdekel. Senki nem azért vesz telefont, mert az usb itt vagy épp ott van.Galaxy Tab 4, Galaxy S20FE
-
Csapoati
nagyúr
válasz Touch-ko #130 üzenetére
Nem tőlük, hanem a svájci vasúti társaságtól, meg a Brauntól. Szóval ezt szerntem hagyjuk, mindenkit inspirál valami.
#129: Amelyik oldal a számtalanból elölről vagy hátulról hasonlónak látja az i6-ot és az S6-ot, azoknak fel kéne írni közgyógyra egy jó erős szemüveget. Mert alulról még oké, van hasonlóság, de máshol? Ezt te sem hiszed el.
[ Szerkesztve ]
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Stanley-B.
őstag
biztos azért hozta le számtalan oldal a nyilvánvaló másolás tényét, mert mindenki csak rosszul látja meg csak olyan szögből meg csak alulról és ott amúgy sem nézzük
röhejes érvek
(#117) Hobbbyt: nem, szerintem ez olyan mélyen gyökeredzik, hogy ha nincs iPhone, akkor az S6 eleve nem lett volna üveg például. És ez még csak egyetlen példa volt.
(#118) ctvagyok: ha egyet is értenék ezzel (nem), alul miért
másolat"hasonlít" megszólalásig?(#122) iNfAntRy: a másolás ténye a probléma, az már csak részletkérdés, hogy mit.
Amellett, hogy etikátlan, ahogy végülis te is megfogalmaztad azt finoman fogalmazva, szerintem ártalmas is a piacnak. Minél könnyebb lopni, annál kisebb a kedv valami új alkotásához.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Stanley-B. #114 üzenetére
Hagyjuk már ezt: Ativ 2012-ben Most, akkor ezt az egész formavilágot az Apple lopta tőlük?
-
DiamondBack
senior tag
válasz Csapoati #126 üzenetére
Szemből is hasonlítanak (a hülye még oda is írja: Galaxy S6 (left) versus iPhone 6 (right)) de a lényeg az ha végiglapozza az ember meglátja a különbségeket. Az egyik szép, a másik szép és jó is...
[ Szerkesztve ]
-
Csapoati
nagyúr
válasz DiamondBack #125 üzenetére
Minden baj (sapka vs ohne sapka) ezeknél a neves gyártóknál.
-
Csapoati
nagyúr
válasz Stanley-B. #110 üzenetére
Nem véletlenül papagáj az avatarod, mást még tőled nem láthattunk, csak ugyanazt hajtogatod.
De igen, nyilván mindenki naponta 100x megnézi a telefont alulról (egyszer néztem meg eddig az enyémet, amikor megvettem), ahol bizonyos távolságból, hunyorítva hasonlít az i6-ra (más oldalról meg ég és föld - hozzáteszem nem az Apple javára, pedig egy i4-nél még nem ezt mondtam volna).
De nem is értem miért foglalkozom nyilvánvaló trollokkal, akiknek ez jelenti a legnagyobb örömöt a fórumon.[ Szerkesztve ]
-
iNfAntRy
senior tag
Mondj egy értelmes indokot arra, hogy miért baj az, hogy azoknak a dolgoknak a telefon alján hasonló az elhelyezkedése, mint a iphone-on.
Egyetlen értelmes indokot mondj, azon kívül, hogy nem feltétlen szép dolog másolni.
Ha tudsz, beszélgethetünk tovább, ha nem , nincs értelme folytatni.
Köszi
-
G4bi89
senior tag
Szokásos vita indul...Sokadjára ugyanazok a körök,kommentek feleslegesen, mert a másik oldalt úgy sem győzi meg egyik tábor sem.
[ Szerkesztve ]
-
ctvagyok
őstag
Más szögből meg rohadtul nem hasonlít az almára. És a lekerekített oldalakon kívül nincs sok hasonlóság.
-
Hobbbyt
őstag
Hát igen.. elég gusztustalan amit az Apple művel.
Amúgy arra még egyikőtök se gondolt, hogy Bizonyos környezeti tényezők és elvárások miatt szükségszerűen hasonló megoldások születnek?
Az USB helyébe nem lehet belekötni..
Eddig végig felül volt a jack kimenet, szidta is őket mindenkit.. hisz az ember a zsebébe a telefont fejjel lefele szokta tenni, hogy ne kelljen állandóan ki-be vételkor forgatni. -ezért végre lekerült, hisz ott van jó helyen.
Az emberek többsége jobbkezes, tehát a jack lent jobb oldalra nem kerülhet mert akkor gátolja a normális használhatóságot. A külső hangszóró helye pedig az S1 és S3 kivételével mindig lent volt.. az S4-S5-nál pedig konkrétan jobb lent, csak hátrafelé sugárzott. A hátlap tisztasága és üvegisége miatt az eddigi megoldás járhatatlan lett, tehát keresni kellett egy olyan nyílást ahol a hang távozhat. Hátul nem, az üveg miatt.. oldalra nem mert használat közben a tenyérrel lefednénk. Balra nem, mert ott a jack. Felülre nem mert ott a beszédhangszóró, előlapi kamera, hátlapi kamera és a CPU meg igazából senki se szereti kitenni a kritikus részeket erős mágneses tér hatásának. Árnyékolás pedig plusz hely és súly. Szóval marad a hangszóró ott ahol eddig már bevált, és alul nyitnak neki nyílást.. ez komoly tervezést se kínál és nagyon máshol nem is lehet. A keret formája ugye adott, az olyan amilyen. Ha határozott élei vannak akkor Sony és kevésbé tenyéreb simuló vagy gömbölyded ami tenyérbe simuló viszont azt is megcsinálta már más..Szóval neked igazából csak az a bajod, hogy miért kerek lyukakból áll a hangszóró rácsa? A gömbölyded formához nem nagyon illik a négyszögrács..
Woala! ..és eljutottunk oda, hogy ha akarják ha nem.. hasonlítanak egymásra.
(#115) Amos17 "De akkor ezzel az erővel minden gyártó (kivéve az LG) az almától vette át azt, hogy a készülék bal oldalán van a hangerő, jobb oldalán pedig bekapcsoló gomb. "
Ez már csak azért sem igaz mert a Nokia már abban az időben is tett jobbra-balra gombokat, amikor az Apple még csak tervezgette, hogy tervez egy telefont.. Balra volt a hangerő, jobbra pedig egyéb gyorsgombok. Sőt, a Sony bal fentre benyomható görgőt is tett..
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Anonymus
addikt
a Sony telefonok jó része is két üveglap közte egy fém csíkkal körbe, mégis megoldották úgy hogy ne hasonlítson az almára...
a Samu másol, ezt csak az nem veszi észre aki szándékosan nem akarja...
az s6 olyan mint egy iphone5, iphone6 mix[ Szerkesztve ]
-
Amos17
tag
Egyébként ez nem másolás hanem hasonlóság... de mindegy.. De akkor ezzel az erővel minden gyártó (kivéve az LG) az almától vette át azt, hogy a készülék bal oldalán van a hangerő, jobb oldalán pedig bekapcsoló gomb.
-
iNfAntRy
senior tag
válasz Stanley-B. #110 üzenetére
Tényleg pofátlan másolat az S6 Edge. Iphone 6 plust akartam venni, de annyira megtévesztett a külső, hogy S6 edge lett belőle.
Szerinted pereljem a Samsungot?Galaxy Tab 4, Galaxy S20FE
-
Stanley-B.
őstag
Remek hirek, a masolast semmilyen szinten nem kene dijazni, remelem tovabbra is csokkennek majd az eladasok, egeszen addig amig masolnak pofatlanul.
-
Unlimited
aktív tag
válasz kaylac1990 #77 üzenetére
Én egy szóval sem mondtam,hogy rossz a telefon.Hol olvastad ezt a kommentemben?Azt meg had döntsem már el én,mi a drága nekem,és mit tudok megvenni!Ha kell 3mat veszek,nem ezen van a hangsúly!Én annyit írtam,hogy egy telefon a sok Samsung között.Se több,se kevesebb!Ha mellé rakod az S5nek,nem közelről nézed,olyan mint bármelyik.A mai telített piacon nem lehet másképp vevőtvmegfogni,mint a külsővel,mert belső adott,meg nagyjából az ár is.Nekem semmi olyat nem tud felmuttni,amitől az lenne,hogy kell,akár hogy is,de kell!Ennyit erről!Én nem turkálok senki zsebében!Az,hogy ki nem tudja,vagy nem akarja megvenni,az nem ugyan az!Semmi olyan nincs benne,ami megérné egy S5,G3 cseréjét erre!
-
Hobbbyt
őstag
Hát.. mindenki mondhat bármit, de szerintem a legfőbb 2 ok ezekre vezethető vissza:
1, Annak idején, megjelenés után pár hónappal már megtudtam venni az S4-et 128e Ft-ért.
2, Az annak idején megvett S4 még mindig jó. Alapvetően nem lassú, nem döcög, nem fagy.. játékok is szépen mennek rajta. Gyári Lollipop van rajta és nem vesztett használhatóságából. Még most is felsőkategóriás!És itt kérem vonatkoztasson el mindenki.. a lényeg az, hogy már nincs szükség lecserélni a régebbi csúcsokat, hisz azok is jók. Aki meg eddig se vett csúcsot az ezután se fog. -ilyen árban meg főleg-
Ui. Ha vennem kéne most telefont mert szabályosan gyomorgörcsöm lenne a jelenlegi szarságaitól akkor az Edge-t vennem, gondolkozás nélkül. De nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
válasz kaylac1990 #86 üzenetére
Nem így van.
-
exelsior1
senior tag
Mondjuk nálunk a legnagyobb baj nem az, hogy a többségnek a kis netto 100-150 ezerből nem telik ilyen telóra, hanem, hogy mégis vesznek! Szépen 0 forintért, valami brutál előfizetéssel mert menő az ilyen teló. Aztán máris 30 ezerrel kevesebb pénz van otthon kajára :S Nyugaton meg, hát igen, egy Edge is csak simán egy félhavi fizetés, úgy könnyebb nekik az biztos. De mégis megdöbbentő, hogy simán elkel Magyarországon közel annyi csúcstelefon mint Ausztriában.
Galaxy S10
-
Scholes9
nagyúr
Vagy "értelmesebb" egyes emberek értékrendje?
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #96 üzenetére
Ja, hogy átolvasni élesítés előtt luxus? Privátban küldjem el gyakorlatilag az egész cikkett akkor? Figyelembe véve az MA-n tapasztalható, hasonló problémák kezelési módját, konkrétan leszarását? kösz, maradok nyers, kedves.
-
oszi666
őstag
Igazad van, egy perc sem kell ahhoz, hogy megmondjam egy kajáról jó-e vagy sem. Mert ha szar az első falat, az arcodba okádom, és a számba nem teszem többet.
SZERINTEM AZ EDGE RONDA. OCSMÁNY. VASTAG. TÚL KEREKDEDIt is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
iNfAntRy
senior tag
Én sem igazán tudom most értlemezni ezt a hírt. Amikor megjelent, akkor tényleg mindenki éljenzett meg sokkal pozitivabb volt a fogadtatása , mint az S5-nek. Aztán később jöttek az olyan hirek, hogy 70 milliót szeretnének eladni belőle és hogy nem birják kiszolgálni az igényeket, nem tudnak eleget gyártani.
Ha csak 10 millió körül szállítottak le, akkor nem igen értem. Mondjuk inkább az Edge verzióval kapcsolatban merültek fel készlethiányok, de ezek szerint elég nagy gond, ha 10 milliós számnál már készlethiányok lépnek fel. (bár kiváncsi lennék a 10 millióból mennyi a sima s6. szerintem abból több fogy)
-
drfedayn
tag
Van ra pénzem megsem veszem meg. Tudod miert nem?
Mert semmi olyat nem mutat fel amit a Lumiamon nem tudok röhögve megcsinálni. Nem érzem h rohannom kellene a boltba megvenni.
Ellenben a Note 5 valószínűleg első hetes vétel lesz ha nem szúrják el nagyon.Nem vagyok rasszista, mindenkit egyformán utálok
-
Cilindrik
aktív tag
Legközelebb bemegyek a T-hez és benyögöm, hogy nem tudok dönteni az S6 és a i6 között adjátok már ide egy hétre mindkettőt.
Szerintem egy termék (nem csak egy mobil) leginkáb úgy tudja eladni magát ha a "kapcsolat" első pár perce után azt tudom mondani hogy hú ez kell nekem. A műszaki tartalom onnantól másodlagos.
-
S e t h
nagyúr
Tehát ha vkinek félmilliós fizetése van, annak nem kell gondolkodnia.
Értem.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
MODERÁTOR
-
G4bi89
senior tag
Az országunk szánalmas, de ettől még ha bármelyik telefont megengethetném magamnak nem biztos, hogy a legdrágábbat venném. Az hogy sok pénze van valakinek nem (mindig) egyenlő a butasággal.
-
törölt tag
Egyébként a szöveg fogalmazásgátló hatása alatt keletkezett?
-
azopi74
addikt
Mégis igen népszerűek a (jó minőségű) alsóbb kategóriás telefonok is nyugaton. ( Persze nem feltétlenül android vonalon, mert ott az ilyen ritka, mint a fehér holló )
Szóval igenis ott is gondolkodnak rajta, mert teszem azt, ha megvehet az ember a egy Lumia 640 XL-t 150 EUR-ért, vagy egy Edge-et 1000 EUR-ért, és történetesen mindkettő tökéletesen megfelel az illető céljainak, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a 850 EUR különbözetet inkább például egy szauna kabinra, robogóra, mobiljakuzira, vagy akármire fordítsa az ember
-
őstag
telekomnál online már az S6 32Gb-ra adnak 15% kedvezményt..
így egy vállalható 8e forintos havidíjjal már "csak" 133e. ez nem rossz ár érte. (applehöz képest azért jóval olcsóbb: i6 16gb 183e)Samsung Galaxy S25 + Apple iPhone 17
-
törölt tag
Ennyi pénzért meg kellene hogy fogjon 1 perc alatt, hidd el elég az 1 perc, hogy döntsek arról, hogy az egyébként szintén drága és kifogástalan készülékemet lecseréljem erre(az ember az ilyesmiről előre tájékozódik és szinte mindent tud már róla mielőtt tapizni megy) . Tudom, hogy sokan megvették, de biztos vagyok abban is, hogy mégtöbben megnézték, pár percig forgatták nyomkodták aztán visszatették, ahogy én is pedig az ára ott volt a kezemben. Én eleve szkeptikusan mentem "vizitre" mert a műszaki paraméterek közt volt olyan ami hibáddzik.
-
xboxfreak
tag
Az emberek 99%ának nincs rá pénze és kötekszik. Szánalmas.
-
Csapoati
nagyúr
Ez egyébként így van,de a konkurencia árait is meg kell nézni. Az iPhone kerülhet annyiba, amennyibe, mert igazi vetélytársa nincs. Az S6-nak viszont ott az M9, a G4 és a Z4(?) hamarosan, és nincs olyan hatalmas különbség köztük. Az Edge más kérdés, de annak meg azért durva a felára.
-
Csapoati
nagyúr
válasz kaylac1990 #80 üzenetére
"Nem a zsömle kicsi, a pofátok nagy!" (idéztem Marosán elvtárstól)
-
nVIPER
senior tag
Nem kell azért megölni egymást! Az emberek többségének nincs pénzre rá, borzasztóan el van árazva ez biztos, főleg az edge. A Samsungnak az áron is változtatnia kellett volna, mert így nem tudja felvenni a kínai szarokkal a versenyt. Telített az android rendszert használó telók piaca is. IOS-t csak egy cég telója futtat ezért egyeduralkodó. Samsungéknak meg egyre jobban küzdeni kell. Ott a Sony, az LG és a HTC. Nem egyszerű.
-
Quasi_modo
nagyúr
1 perc után egy kajáról nem mondom meg, hogy finom-e!
Na az baj.valami
-
mediumgecso
őstag
1 perc után egy kajáról nem mondom meg, hogy finom-e!
Az a hasonlat..... Egy perce eszel valamit, és nem tudod megmondani hogy finom-e vagy sem???? Nekem elég 10 mp is Abban igazad van hogy 1 perc nyomkodás után nem állapítható meg hogy jó-e egy teló vagy sem, de hogy kajáról......rossz a hasonlat, de nagyonPixel 9 Pro 256GB Hazel // Garmin Forerunner 965 // Garmin Edge 1050 //Canyon Grail CF SL
-
félisten
-
noorbertt
őstag
Lol, tovább nem olvasom a totyikot.
-
félisten
Igen, drága. Az edge kicsit érdekes, de ennyi.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
kaylac1990
csendes tag
Megint tele vagyunk Trollokkal!
Nem szép az EDGE ??? XD, ekkora baromságot!
Drága??? Akkor vegyetek középkategóriás telefont és örüljetek annak, amit ad!
De a best of: 1 percig nyomkodtam és nem váltott ki belőlem semmit! Vajon mit vártatok, hogy könnyezni fogtok? Vegyetek LG g4-t, egy új iphone-t és egy új Edget! Használjátok 1 hétig és utána mondjatok ítéleteket. 1 perc után egy kajáról nem mondom meg, hogy finom-e!
Pár ember nem tudja megvenni, ezért szidja, akinek van, nyugtatja a saját lelkét, hogy egy másik ugyanolyan jó. Már a processzor földbe döngöli az összes többi gyártót! Ez bőven elég bizonyíték!
Note szériát meg könyörgöm ne hasonlítsuk már az S szériához! Teljesen más koncepció!
Amúgy meg lehet venni kínai telefont és akkor lehet sírni, amikor nem lesz a közelben ki szervizelje.Nokia N8, Samsung Galaxy S3, Sony Xperia Z, Samsung Galaxy S5, Galaxy S6 Edge 128 GB
-
oszi666
őstag
Itt szerintem már az is közrejátszik, hogy az emberek nem nagyon akarják lecserélni a galayx s3/s4 telefonjukat. Teljesen jó kis telók a mai napig, és nem nyújtanak annyival többet az új készülékek, hogy egy átlagember azonnal váltani akarjon. Úgy értem, nem akkora az ugrás mint pl a galaxy s1/s2 után volt az s3.
(#75) azopi74: szerintem is, nem nagyon lehet már hova terjeszkedni. Az elmúlt 1-2 évben érzem úgy, hogy a verseny tényleg nagyon kezd kiéleződni, most már muszáj újdonságokat letenni az asztalra. Valahogy nem érzem, hogy bárkinek sikerülne. Az edge persze szép, meg csinatos, de számomra ennyi, semmi funkcióbeli újdonság. A BB fejlesztései tetszenek a legjobban, bár azok is csak inkább amolyan "régi érték új köntösben" (qwerty billentyűzet érintőképernyővel) a WP meg igyekszik felzárkózni valahogy. Az iPhone-ok sem gurítottak számomra semmi érdemlegeset. Van egy iPhone öccém (megbántam rohadtul) és csak olyan készülékeket találok, hogy na ha gallyra menne, ilyet vennék, de egyiknél sincs must-have feeling.
[ Szerkesztve ]
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
azopi74
addikt
válasz Dr.Anonymus #72 üzenetére
"Az S6 meg tulajdonképpen mivel is nyújt többet mint egy két évvel ezelőtti csúcsmodell egy átlag usernek?"
Az igazság az, hogy kezd beérni az okostelefon piac (ahogy a PC piac már a 2000-es évek közepén túlesett ezen, a tablet piac pedig tavaly). Ez alatt azt értem, hogy egy csúcskategóriás telefon, ha fizikai bántódása nem esik, három évig simán használható, és nagyjából minden jelentős dolgot tudnak a három évvel ezelőtti csúcsmodellek, amit a maiak, ezért már egyre kevesebb indokot lehet felhozni az egy-másfél évente cserélgetés mellett. Egyedül az Apple nem érzi ezt még, mert olyan ügyesen fogják vissza (csöpögtetik óvatosan) a funkciókat , hogy róluk nem mondható el, hogy mindent tud, amit tudnia kell a három évvel ezelőtti modell
-
Dr.Anonymus
addikt
a nép meghozta az ítéletet:
nincs mit tenni, vissza kell térni a jól bevált samponos flakon műanyag designhoz, csillogó műfém kerethez, és tele kell nyomni olyan featurökkel a telefont amit senki nem használ, de legalább jól belassítja az egészetKomolyra fordítva:
Szerintem a gond ott van, hogy a design még mindig csak az edgenél egyedi, a sima s6ban még mindig csak egy iphone kópiát lát a nép (szerintem joggal).
A másik gond az hogy nincs igazán a telefonnak KSP-je ("key selling point" - nem is tudom mi erre a pontos magyar megfelelő), az apple meg határozottan erős abban, hogy minden évben egy vagy két olyan tulajdonságot beledob a telefonjába, ami miatt azt mondja egy átlag ember, hogy "jaj de jó lecserélem a telefonomat".
Azért hogy ez minden évben meglegyen az Apple hajlandó akár szándékosan is kihagyni dolgokat a telefonjából, hogy jövőre is legyen mit eladni. (pl. jól látszik az első iPhonenál a kimaradt 3G, amit aztán nagy szenzációként eladtak a következő évben, vagy pl. legutóbb a nagyobb méretű kijelző volt ilyen szándékosan visszatartott, majd bedobott feature)
De ilyen KSP volt pl. az ujjlenyomatolvasó, vagy siri.Az S6 meg tulajdonképpen mivel is nyújt többet mint egy két évvel ezelőtti csúcsmodell egy átlag usernek?
És most ne gyertek azzal, hogy erősebb a proci, mert ez egy átlag embert nem érdekli, a két évvel ezelőtti telefonja is elég volt a facebookozáshoz.
Számos ponton (vízállóság, sd bővíthetőség, akku csere) még visszalépés is.[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
Aki isteniti milyen szép az edge, látta már előben? párom dettó ; nagyon szép, kell.... Megnezte előben és :jah hát az nem is olyan szép...
-
Chrys_
addikt
válasz twollah1976 #41 üzenetére
Remélem a következő Note nem beépített akkumulátorral jön ki. Az S6-nál ez az, ami nekem nagyon nem tetszik. Jó jó, van benne valami gyorstöltő funkció, de az nem ér fel egy teljesen feltöltött tartalék akkuval (Note 3-t így használom).
A többi technikai dolog nem olyan nagy hátrány, a 128GB-s verzió bőven elég lenne.Csak az ár...
-
őstag
sose cserélném le a note 4-et mert használom a ceruzát, az akksi cserélgetést és az sd bővítést..
cégesnek egy i5s-t használok, gondoltam lecserélem, bementem a samsungba és megfogtam az edge-t, hm jó jó, kérdeztem mennyi.. képesek lennének 310e ft-ot elkérni hah, nevettem mondom jaja, köszi ezért a sz*rt ennyit?! na meg azok a gyári tokok.. jézusom. kabaré. a noteért szó nélkül kiadtam 250-et de ez az árazás az edge-nél..Samsung Galaxy S25 + Apple iPhone 17
-
Unlimited
aktív tag
Mikor megjelent, Media Markt-ban néztem meg. Akkor is, most is azt mondom, egy lett a Samsung telefonok közt. Semmi különös. Az S5 mellett volt, kb. 2 méterről semmi különbség nem volt közte. Olyan, mint bármelyik másik Samsung teló. Egyedül a Note 4, ami kitűnik a 100 féle Samsung közül. Testvéremnek van Edge, megfogdostam, megnyomkodtam, de 1 perc után letettem, és mintha semmi nem történt volna, mentem tovább. Egy csepp érzelmet nem váltott ki belőlem. Pedig ebben a telefondömpingben csak így lehet vásárlót fogni. Elmúlt a kezdeti lendület, amit a Samsung nagyon jól meglovagolt, nagyot kaszált, de be kell látni, azok az idők elmúltak. Már Pista bácsi a sufniban is telefont gyárt, és semmivel sem rosszabbat, mint bárki más. Telítődött a piac, ez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
"A kisebb, feltörekvő vállalatokra mindenesetre nem foghatják, hiszen az Apple készülékeit is viszik, mint a cukrot."
Azért ez nem ennyire egyszerű. A kisebb, feltörekvő vállalatok készülékei nem iOS-t futtatnak, hanem Androidot, így a Samsungnak nagyobb konkurenciát jelentenek mint az Applenek.
-
mazs1
csendes tag
Arra persze senki nem gondol, hogy a Samsungnak van e mellett még egy vagonnyi készüléke, A széria, Note széria stb.. még az applenak egy készüléke van 2 méretben, az aztán választák...
-
hemaka
nagyúr
Azt hittem pedig fogyni fog rendesen, de az ár megállította a vásárlókat úgy tűnik.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
xboxfreak
tag
Ez pont az a pillanat amikor a hobbi újságíró nem tud angolul, de amit maga szerint olvasott azt leírja magyarul és félreértelmezi ...és ez tulképp itt is mindennapos.
-
törölt tag
Magam részéről nem fikázom a Samsungot hiszen s2 óta ahogy írtam is fan vagyok(még), de az s6 nem mozgat meg a már emlegetett hiányosságok miatt. A külső sem fogott meg mert nem túl egyedi. Mindig ilyen árkategóriás telefont veszek az árakat már megszoktam de ahogy öregszem egyre inkább az árak mögé nézek, higy mit is kapok a pénzemért. Az s5-höz képest némi előny mellett bizony hátrányt is gazdagon. Vártam az s6-ot de csalódtam benne külsőleg és a beltartalom is hiányos számomra fontos dolgokban. Most alpházok, az legalább egy kis egyedi egyéniség, megérte az árát ha már ebben a mezőnyben ilyen pofátlanul magasak az árak nincs mit tenni.
-
M5Norbi
őstag
válasz maximilian4 #55 üzenetére
Kommentár nélkül:
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Touch-ko
őstag
-Szerintem kozre matszik az is, hogy ha megnezzuk az Android kinalatot, regneteg masik modellt talalni. Akar kinait is.
-Maga a Samsung is tobb csucsmodellel van jelen a felso kategoriaban.
-Az iPhone nagyon jol sikerult tavaly.
-Az emberek kezdenek kiabrandulni a koreai cegbol
-A Samsung elvesztette a "cool-sagot", mar nincs olyan dolog amiben OK az egyetlenek Android vonalon. Egyszeruen odalett az egyediseg, ehhez pedig az Edge vonal keves es draga.Utobbi S6 varians szep, szerintem az elmult 8 ev legszebb Samsung telefonja.
Nagyon ugy nez ki, hogy megindultak a lejton szep lassan. Bar amiket hallani lehetett roluk az elmult 20 evben miket csinaltak mas gyartokkal (nem feltetlenul az Apple-re gondolok itt) mas iparagakban, azt mondom, hogy ezert kemenyen megdolgoztak es, hogy megerdemlik a nagy pofont. Nem kivanom a vesztuket ennek ellenere sem. Bar az meg joval odebb van. -
azopi74
addikt
válasz kaylac1990 #56 üzenetére
S6 már rég nem lesz gyártásban, de szerintem már a Note 5 sem, mire ezek a gyártósorok beindulnak.
De jó, várjuk meg a "valós" adatokat.
Ohh wait..te a Samsung negyedéves jelentését nevezed valósnak?
Q2-re (amiben már látszik az S6 széria sikere is) még várni kell július végéig.
Addig is olvasnivalónak Q1 itt van már pár hete:
-
kaylac1990
csendes tag
Gondolom láttad, hogy az összeg idézőjelben volt. Alias pontos összeget nem tudok. De biztosan nem olcsó. És igen azt hiszem annak köszönhető, erre a cikk is kitért. Blacberry részére gyártanak max ilyen kijelzőt még. Nem hinném, hogy Apple részére ilyet tennének. S úgy gondolom most S6 és Note 5 a fő gyartasvonal, max tabok még.
De harmadjára is leírom, hogy várjuk meg a valós adatokat. Utána megkövetlek!Nokia N8, Samsung Galaxy S3, Sony Xperia Z, Samsung Galaxy S5, Galaxy S6 Edge 128 GB
-
maximilian4
addikt
Remélem a samsung héterek most kiélik magukat. Valószínűleg az összes kielégült/kielégítette magát a híret olvasván. Velldán, gúdzsáb, jóccakát mindenkinek.
Maxi
-
azopi74
addikt
válasz kaylac1990 #53 üzenetére
Tehát ha a Samsung megnyit egy új kijelző gyártósort (rendszeresen szokott), akkor az az Edge elsöprő sikerének köszönhető.
És a többmilliárdos info honnan jön? Összesen 3,6 milliárdot terveznek (legalábbis terveztek februárban) költeni 2015-től 2017-ig a kijelző (természetesen OLED) gyártás bővítésére (igen, hajlított kijelző gyártására is képes assembly line) , de ennek a kapacitásbővítésnek csak töredéke jön a Galaxy Sx, Note x edge-ek ellátásából, egyre több külső megrendelésre számítanak (lehet, hogy iphone 6s vagy 7 is görbülni fog alapból, nem csak zsebre rakva? ) , és hát természetesen nem csak hajlított kijelzőket lehet ezeken gyártani. -
kaylac1990
csendes tag
Nekem ez a legfrissebb infóm ezzel kapcsolatban:
http://napidroid.hu/annyi-galaxy-s6-edge-fogy-hogy-a-samsung-kenytelen-uj-gyarat-nyitni/
http://www.sammobile.com/2015/04/25/galaxy-s6-edge-demand-increases-samsung-opens-new-production-line/
Leginkább az utóbbit tartom hiteles forrásnak...már évek óta követem őket!
De mint írtam, ha mást nem is, de a Samsung beszámolóját érdemes lenne megvárni. Kacsának érzem a hírt, de persze ezt ti jobban tudjátok...
Max erősítem holnaptól 1 db edge készülék eladásátNokia N8, Samsung Galaxy S3, Sony Xperia Z, Samsung Galaxy S5, Galaxy S6 Edge 128 GB
-
S e t h
nagyúr
Tegnap tapogattam meg, próbáltam ki én is az S6-ot, plusz Edge variánst és ahogyan eddig sem, most sem értem a hypeot, illetve de, mesterségesen van gerjesztve.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
azopi74
addikt
válasz kaylac1990 #46 üzenetére
"Egy ilyen nívós gyártó, mint a Samsung nem fog "dollármilliárdokat" költeni egy új üzemre, csak ha annak van gazdasági megalapozottsága!"
Bocs, de milyen üzemre gondolsz pontosan? Kifejtenéd bővebben?
-
M5Norbi
őstag
Én is kb ebben látom az okot mert amúgy a készülékek jók. Plusz hogy már a középkategóriában is vannak elég jó készülékek.
És kezdetben nem sokkal volt olcsóbb az előd sem.
Valamint hozzátenném hogy a HTC One M9 sem fogy túlzottan és szerintem a G4-ért sem állnak majd a sorok.Az Iphone az más.
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Amos17
tag
Az eredeti cikkben ez szerepel:
"The sales of the Galaxy S6 series have already surpassed 10 million," a high-ranking Samsung official said. It marked the first time for the company to confirm the sales figure of the latest flagship."
Valószínűsíthetően nem 10.000.001 db készüléket adtak el hanem lehet, hogy 16 milliót, az is 10 misi fölött van ergo nem jelenthető ki, hogy kudarc a S4-S5-höz képest.
Egyébként az értékesített darabszámok üzleti titoknak minősülnek így az aktuális csúcskészülék esetében azaz amikor az olvasók (mi) vagy újságírók, közgazdászok összehasonlítják az eladásokat akkor csak a korábbi készülékek becsült volumenéhez képest tudják vagyis lehet, hogy olyan messze vannak az igazságtól, mint Makó Jeruzsálemtől.Egyébként nem tudom mit kell fikázni a Samsungot állandóan. A világ egyik, ha nem legnagyobb és legismertebb elektronikai gyártója. Több tíz millió mobilt, tv-t, monitort és miegymást értékesítenek évente. Most akkor az emberek a hülyék ha megveszik a termékeiket és boldogan használják évekig problémamentesen?! Több száz millió elégedett vásárló nem tévedhet szerintem.
Visszatérve az S6-hoz, így egy hónappal az értékesítés megkezdése után sem értem mi ez a "nagyon drága" meg "nem mutat semmi újat" duma. Egyrészről az Apple telefonok nyitóára szerintem magasabb volt (nem a most aktuális árat kell nézni, hanem a nyitót), másrészről a "flagship" telefonok mindig ilyen árkategóriában vannak. Egyébként meg nem tudom mi újat szeretnétek még.. Vigye le a szemetet vagy mi? Ez egy telefon. Eddig az volt a baj, hogy "gagyi "műanyag (nekem eddig sem volt bajom ezzel), változtattak a "nép" akaratát is meghallgatva (meg a marketing menedzserük véleményét is figyelembe véve). Most meg az a baj, hogy nincs sd, nincs cserélhető aksi. Erre meg azt tudom mondani, hogy mutassatok egy olyan mobilt aminek cserélhető az akkumulátorra, van sd kártya bővítője, vízálló és prémium fém és üveg anyagokból épült fel és persze nemzetközi szervizhálózata van és ismert márka (és természetesen legerősebb hardver van benne)... Nincs ilyen és nem is lesz (egy ideig), mivel akkor meg nem lesz vékony a telefon (akkor meg az lesz a baja).... Lehet savazni a Samsungot, de a tények magukért beszélnek: jó cuccokat gyártanak. -
ctvagyok
őstag
Ilyen ár mellet én is az iphonet venném, még ha egy halom kupac kaki lenne is. Sajnálom, hogy nem megy a Samsungnak, de ha 180k-val nyitott volna akkor nagyon más lehetne a helyzet. Majd lesz ez is 150 akkor majd jobban fog fogyni.
HTC M9 hol tart?
-
kaylac1990
csendes tag
Inkább megvárom a samsung beszámolóját!
Nem igazán értem, hogy hogyan lehet egy ilyen kétes eredetű hírre hivatkozni?
Persze hírnek jó, de szerintem ilyeneket bármelyik készülék esetében is csak azért indítanak, hogy legyen miről csacsogni. Egy ilyen nívós gyártó, mint a Samsung nem fog "dollármilliárdokat" költeni egy új üzemre, csak ha annak van gazdasági megalapozottsága!Nokia N8, Samsung Galaxy S3, Sony Xperia Z, Samsung Galaxy S5, Galaxy S6 Edge 128 GB
-
Quqesz
nagyúr
Nem úgy volt,hogy az edge verzióból nem tudnak eleget gyártani? No meg ugye az ár,ami alma közeli és aki ebből a kettőből szeretne választani az inkább almázik.....
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
total90
veterán
S6-ot a megjelenéskor, Edget meg a napokban használtam. Számomra az első Samsung, ami tetszik. Jobban kellene viszont optimalizálni a rendszert. Ilyen árban ne legyen lagg.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
janeszgol
félisten
válasz Dare2Live #29 üzenetére
Ez nekem (is) szól. Sajnos én rosszul ítéltem meg az S6 sikerességét. Nagy számokra számítottam. Úgy látszik vastagon igaza van annak, aki azt írta, hogy túlságosan telített a piac.
Más: anno mindenki fikázta az S5-öt, szerintem meg egy frankó telefon lett. Ma már használtan 80 körül lehet találni is (újonnan is plusz 50k és lehet venni). Simán alternatívája bármely mininek nevezett vacaknak, túlárazott S400/s410-es csodamasinának. És akkor a G2-t meg sem említettem. Akkor valóban felesleges megfizetni egy S6-ért a felárat.
Ma már amúgy is immunisak az emberek arra, mit teszel ki az asztalra. -
twollah1976
őstag
Szerintem ez a nem veszik, nem viszik, mint a cukrot elég összetett dolog.
Nézzünk pár kiragadott példát:
- nem cserélhető az akkumlátor. Eddig az összes Samsung csúcskészülékben cserélhető volt.
- MicroSD hiánya. Lásd fentebb.
- üveg az egész.
- az ára, kevesebbet is lehetne kaszálni rajta és vennék az emberek.
- csak a vak nem veszi észre, hogy a Samsung megint elkezdte a fő riválist másolnimajmolni, ezzel gyakorlatilag a saját eddig kialakított arculatát dobta a kukába. Talán 3-4 év múlva újra magára talál lásd Samsung Galaxy S3.
- nagyon jönnek a kínai gyártók és egyre jobb minőségű készülékeket tesznek le az asztalra.[ Szerkesztve ]
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
törölt tag
S2....S3....S4...S5....Note4.....Alpha....2db Alpha. (most itt tartok, ezt az utat jártam).
AZ S6-tal most nem győztek meg. Túl nagy felhajtást rendeztek köré szinte mindenhol azt sugallták, hogy vedd meg te hülye, nem látod, hogy 60millióan megvették, le akarsz maradni?(Mint ha Emesét hallanám pápápápá) Közben meg semmi projekt zéró nincs benne(vagy csak én nem látom) és még annyi sem fogyott mint a "szar" s5-ből, van benne ami picit jobb van ami rosszabb az elődnél,de mindössze ennyi az s6.Nem mondom,hogy rossz, meg semmi ilyesmi csak a csere max egy s3 tulajnak nagy dobbantás. S4,s5 után nem egy nagy trüváj. Alphával a kezemben meg egyszerűen hidegen hagy(pedig pénzzel a zsebemben ott volt a kezemben, de hazajöttem nélküle) .
Kezd kipukkanni az s6 lufi, talán még hamarabb mint az s5.[ Szerkesztve ]
-
tolvaj!
őstag
Egyszerű a képlet. A telefon hardverek elértek egy olyan határt, hogy már belépő vagy alsó közép kategóriában sem döcög a készülék, viszonylag gyorsan teszi a dolgát. Még alig két éve meg kellett venni a felső kategóriát, ha használható készüléket akart az ember. De már akkor is jöttek a kínai gyártok. Nekem is MTK-s telefonjaim vannak egy ideje, mert potom pénzért megkaptam azt a sebességet és stabilitást (sőt ha a memória kezelési problémákat veszem sokkal jobbat) amit csak a felső közép, vagy felső kategória adott itthon. Le kellett mondanom a glonassról, de ez azóta már tárgytalan, mert már a glonass támogatás is megoldott az MTK platformon. Telítődött a piac és a samsung túlontúl nagyképűvé vált. Most a saját kardjába dől.
Ha aki mer az nyer, akkor aki merít az nyerít?
-
őstag
Engem ez nem ért meglepetésként. Várható volt az előjelek alapján. A Samsung lufi kidurrant az S4-S5 váltás környékén.
-
2o1i
senior tag
válasz BulletBill27 #27 üzenetére
Nekem úgy is jó!
(#30) Littlecar
Én is így gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
gerii
addikt
válasz Oppenheimer #33 üzenetére
Ne adj nekik ötleteket (felőlem lehetne, csak így még feljebb csúszna a középkategória ára)
-
A probléma ott van, hogy szerintem már nem feltétlen kell az 1-2 éves csúcskészülékeket lecserélni újabbra, mert nem feltétlen hoznak tényleges (nem mókusvakító) újítást.
Az Applenek szerintem a sokkal jobb márka-imidzs hajtja leginkább a szekerét, meg igazából kihagynak ilyen-olyan apróságokat, hogy jövőre is legyen valami újítani való.Üdv, pengwin
-
gerii
addikt
Szóval árban a szifon fölé lőtték és nem jött be. A tanulság nyilvánvaló.
-
törölt tag
Egyszerűen nem kell ennyi telefon amennyit ezek a világra sz... nak
-
Dare2Live
félisten
Annó 2-3? hónapja leírtam, hogy nekem értelmezhetetlen a 70milliós várt eladás, főleg azon az áron amennyiért árulják.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
h4h01
senior tag
Szifonból az első nap több fogy ennél..Pedig az sem egy olcsó vacak..Talán nem kéne ennyire majmolni őket, és valami egyedit csinálni?! Akárhogy is, valakinek biztos fáj, de sztem igy van..samsung pay, ujjlenyomat olvasó, keret, szal hagyjuk is..
Amugy külföldi fórumokon, oldalakon nem kevés szrt olvasok ezekről..Saját 13 ezer forintos tokja karcolja össze meg hasonlók..
Félre ne értsen senki a belbecs, kamera tényleg pöpec, szal jó cucc, de nem egy project zero..
Amúgy nemtudom valahogy engem sem ragadt meg az idei droidos felhozatal kicsit sem.. -
2o1i
senior tag
A minap tapogattam meg az S6, S6 Edge és Note 4 hármast.
Egyik S6-os sem váltott ki belőlem semmiféle érzelmet. Nem úgy mint a Note 4, na az már valami!!!
S6-osért egy fillért nem fizetnék. Megveszik helyettem mások. -
babkukta
senior tag
El kell ismerni, h tényleg jobban sikerült, mint az S5, viszont nem szabad lett volna megengedni ennyi visszalépést se. Egyrészt a microSD hiánya még ok lehet, bár vkinél tuti kizáró tényező. Az üzemidő romlott, mellesleg nem 10-20 percet. Eltűnt a vízállóság, ez is hatalmas baki lehet sokak szemében. Én pl hiányoltam a 4 giga memóriát is, ugyanis ennyi pénzért simán lökhették volna. A Sonynál már a Z2ben is 3 volt, ami több mint 1 éves. Tehát elmondható, h memóriában nem erőltették meg magukat... nem beszélve arról, h sokan panaszkodnak a memóriakezelésre.
Tehát lássuk be, h külsőre tényleg nagyot alkotott a samsung, jó a soc, meg a háttértár, de ez ilyen árazás mellé szerintem nem elég. A csúcsot kell adni, amihez a 4 giga ram is hozzátartozik, vmint a normális üzemidő, főleg ilyen árral.Üdvözlettel, Tibi
-
-
SybenX
őstag
Nem csoda ha nem fogy olyan jól,hisz drágább mint egy iphone,egy átlagember pedig már inkább apple-t vesz mint samsungot ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
Freiherr
őstag
Rendben,hogy jó telefon,de ~1000$-t már a hanyatló nyugaton is megnézi a paraszt,hogy mire költse,bármit is hadoválnak sokan.Elérték a lélektani határt,ennyi.
Back to the future
-
BulletBill27
aktív tag
Ezen most meglepődtem. Igaz, nekem is jobban bejön az Edge, csak sajnos nem az én árkategóriám.
-
válasz pusszycat #16 üzenetére
Kérdezd meg magát a samsungtól.
Aki meg azt hitte hogy valóban meg lesz az a 70 millió eladás az saját magát csapta be. Hisz napjainkban Ismert és ismeretlen gyártok készítenek telefont ,inden rétegre kapsz egy variánst ha nem kettőt. és a vevői kör is ilyenkor már szétágazik. Elmúltak azok az idők a samsungnál is.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
jacis
nagyúr
Azt hittem ezek most jobban fognak fogyni.
Az ár biztos, hogy sok embert eltántorít.iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
janos1988
addikt
Ez a szám is szégyen. Hogy mennyi embert képes képes hülyére venni a mobilipar (is).
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
-
válasz Luck Dragon #14 üzenetére
Egyel lejjebb.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
-
Meg nem lenne az a sok dilemma,h melyiket vegyem. Aki a sima S6 válassza az is inkább az ár miatt teszi.
Luck Dragon: Éppen arról elmélkedünk, h ez kicsit kevés a várthoz.
[ Szerkesztve ]
-
Szép teljesítmény, az Edge szerintem nagyon jó lett és ami a fontos szép is.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
bedibazsa
senior tag
Akármennyire jó telefon, nem ér ennyit.
-
hóember74
csendes tag
Valószínű az ár az oka viszont az furcsa, hogy az iphon sem olcsó, sőt pl telenor előfizuval drágább is mint az S6 (még az edge-nél is). És veszik. Valószínű az almánál megszokták már hogy ennyi, a samunál meg ez az ár még szokatlan. És ha már választani kell...
Ha ma még nem nevettél, ma még nem éltél.
-
janeszgol
félisten
Nem aggódnék. Ahogy járnak el az előfizuk, úgy esélyes, hogy a csúcs kategóriából S6-ot vesznek az emberek. Nem gondolom, hogy a G4-re várnak az emberek. Vagy inkább az ősszel érkező i6s/i6+s lesz a divat? (A 2 giga ram bőven elég arra, hogy plusz vásárlókat fogjanak almáék.)
-
Halkow.
senior tag
Ennek ellenére pedig nagyon jó lett...
Talán nem tudnak felvágni vele a suliba
-
Az S6 árában kellett volna adni az edge-t ,sima S6 meg nem is kellett volna kiadni. De nem aggódom mert 70 millióra van kilátás.
-
macskea
őstag
Hát ha ez sem kel el, akkor csak az árral lehet a baj, kevésbé érzékeny nyugati piac ide vagy oda. A műszaki tartalmat nem lehet kifogásolni.
Amit még el tudok képzelni, hogy mindenki az Edge-re vágyik, de csak a sima S6 férne bele a keretbe, így aztán az egyiket sem választja.
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
Hunujv
tag
válasz Oppenheimer #1 üzenetére
A cikkből tényleg nem derül ki, de a forrásban április 10-e szerepel. (39 nap)
[ Szerkesztve ]
-
Csapoati
nagyúr
válasz Oppenheimer #1 üzenetére
Tobb, mint 25 vagy 27. Amugy ez eleg ciki, ha igaz, mert mindenki odavolt a telefontol (sokkal nagyobbat guritott szerintem is az S4-S5-nel), aztan tessek... Lehet kisse messzire mentek az arazassal?
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
szóval ez hány nap volt? lehet én vagyok vak, de nem látom a cikkben.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest