- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
-Skylake- #17 üzenetére
Azért egy desktop OS esete ennyire nem egyszerű. Egy telefonos OS esetében sokkal kevesebb hardware-re (az is fix) és felhasználási területre kell felkészülni, arról nem beszélve hogy tetszőlegesen korlátozhatják a felhasználók szabadságát.
Ettől függetlenül évek óta mondom én is, hogy a Linux nagyon töredezett, és sajnos rendszerint forkolnak egyet ha valami nem tetszik, had legyen még töredezettebb. Ahelyett hogy bármiféle konszenzusra törekednének. Még a kernel sem szent, volt olyan kezdeményezés egy időben, hogy Debiant rakják át BSD kernelre. Az indokok érthetőek voltak, de a reakció nem, úgy probléma nem lesz megoldva hogy bedurciznak és elsétálnak.
Ha megnézed a distrowatch statisztikáját, van a Mint, a Manjaro, a Debian és az Ubuntu, a futottak még kategóriában viszont van még 300 disztribúció. (nyilván desktopról beszélve) Illetve az is látszik hogy mennyit számít a felhasználói igények kiszolgálása, lásd pl. a Mint/Ubuntu vagy a Manjaro/Arch viszonyát. -
VaniliásRönk
nagyúr
Nem lecserélni kell, hanem az kéne hogy alternatíva legyen, hogy verseny legyen a desktop OS-ek piacán. A M$ azért tud mindenféle mocskosságot meghúzni és túlárazni a rendszereit, mert ha tetszik ha nem, nincs alternatíva (a felhasználók többségének). Ezért nem értettem soha ezt "a Linux megválogatja a barátait" marhaságot, mert ezzel maguknak is ártanak.
A Win10 frissítés folyamatosan be volt rakva az opcionális frissítések közé, ha elrejtetted akkor is visszaette a fene. Az első alkalommal amikor nyomtál egy manuális update-et anélkül hogy végigbogarásztad volna az opcionális frissítéseket, ment is fel. Én speciel meg lettem vádolva, hogy titokban feltettem a Win10-et egy családtag notijára, mert hát ő tutibiztos hogy ilyet soha.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest