Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz Béééla #67 üzenetére

a követelmény a kezdetektől fogva téves volt. a felsőbbrendűség (már ha létezik ilyen egy diplomától) egy szubjektív kérdés, nem foglalkoznék vele.

a tény viszont az, hogy milliós képzések papírjára ráesett a páncélszekrény, és nem hajtja azt a hasznot, amiért befektettek.

"hasznát se fogom venni": persze, sose fogsz bankkal foglalkozni, lekötni egy betétet, hitelt felvenni, stb.? mert ha életed végéig beosztott alkalmazott maradsz, akkor lehet, hogy nem te fogod a projekted pénzügyi részét végigvinni, hanem a főnököd, de ettől még átlagemberként nem tudod kihúzni magad a pénzügyek alól, hacsak nem leszel akkora papucs, hogy a feleséged kezelje a család összes pénzügyét.

"Persze ha lehetne tenni egy "műszaki angol" nyelvvizsgát vagy egy szintfelmérőt tehetnél ami kiváltaná, az rendben": nem hiszek benne, hogy a nyelvvizsga anyaga a valódi, élő nyelvhez igazodik, sokkal inkább hiszek abban, hogy sima mezei szívatás céllal van összeállítva. de meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről. "Nem kell a Rigó utcába menni, van egyéb nyelvvizsga is, ahol nem arra kíváncsiak, hogy miként buktatnak meg."? ja, oké, tehát más is így gondolja :)

"de nekünk kötelező tudni külföldiül, ráadásul jobb esetben 2-3 extra nyelv a legnyerőbb - hiába vagyunk okosak, ha nem tudjuk eladni a szomszédnak a terméket,": én nem úgy láttam, hogy egy cégnél mindenkinek külföldiekkel kellene kapcsolatot tartani meg saleskedni kellene. Láttam olyan nagy, magyarországi céget, ahol csak az account managereknél volt elvárás a nyelv, a fejlesztőknél meg a rendszergazdáknál csak annyira, hogy el tudják olvasni a bsod-t. más területeken se hiszem, hogy mindenkinek beszélni kellene idegenül, pláne nem vidéken.

"Sőt szerintem kötelezővé kéne tenni egy műszaki minősítő vizsgát IS.": műszaki minősítés mire? a nyelvre? olyan van, hogy a nyelvvizsga követelmény szaknyelvi elvárásokkal bővített. Az alaptudáshoz meg felesleges másik minősítő, ott van eredeti minősítő, a köznyelven államvizsgának nevezett aktus.

Új hozzászólás Aktív témák