- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Hat neharagujd de elegge ossze vissza magyarazol. Az ellenallason eso feszkonak semmi koze a vdropphoz. A dropp alatt azt ertik hogy beallitanak x feszt es a proci x-0.06-ot kap. Nyilvan van abban a szerencsetlen lapban van egy visszacsatolas ami ellenorzi a feszkot es probalja stabilizalni. Csak ha a csatolasban kiszamolt ertekektol eltero ellenallasok vagy alkatresz vannak akkor a visszacsatolas nem tudja ellattni feladatat. Es ennek a kovetkezmenye az is, hogy terhelesnel megtobb feszko esik. Ha adsz neki tobb feszt, terhelesnel akkor is tovabb esik, mert szar a visszacsatolas, es csak akkor tudod kikuszobolni ha megjavitod pencillel.
-
Achill3uS
nagyúr
hát ez hosszura sikeredett de sebaj
az elektronikai részébe nem tudok és nem is akarok belekötni, mivel nem vagyok villamosmérnök, biztos igazad van
viszont hidd el a droop fizikai kiküszöbölése minden usernek fontos (lenne) aki egy kicsit is tuningol, ugyanis addig nincs gond ahogy te mondod, egyszerüen többet állítasz bios-bol, hogy megkapd a kívánt értéket, csakhogy a legnagyobb gond ott van hogy még azt az értéket se tudja megtartani terhelés alatt.. ergo bios-bol belősz 1.40-t, mondjuk ez ad 1.35-öt, ráküldesz egy orthos-t, és leesik 1.32-re. sztem nem kell ecsetelnem a negativumaités egy jól bekötött beállított droop mod ezt küszöböli ki. és ezaz amit a mérnökök is be tudnának tenni a lapokba mert van 1-2 lap ami 0 vagy max 0.01v-t droopol, tehát nem lehetetlen. az hogy a vezetékekben mennyi fesz veszik ect nemtudom, de azért sztem ott már csak ezredekről van szó.
hát igen, ezek apró alkatrészek, a forrasztásuk se tul könnyű, vigyázni kell, ha rosszul csinálja az ember a garit is bukhatod mert nyoma marad.
miért lenne harag?csak véleményt cserélünk
-
törölt tag
Arról van szó, hogy az egyszeri tuningos azt szeretné, hogy pontosan akkora feszültséget kapjon stabilan a CPU-ja, amekkorát a BIOS-ban beállított.
Hiába van technikailag feszültségesés, hiába a különböző veszteségek, ettől még simán lehetne olyan lapot gyártani, amely a fenti elvárásnak megfelel.
Ezt több példa is alátámasztja:
- nem Intel chipsetes lapok esetén ritka a vdrop (legalábbis alig hallani róla)
- Bad Axe 2 esetén alig jelentkezik vdrop (érdekes...)
- mod segítségével kiküszöbölhető a jelenség -
Achill3uS
nagyúr
aha, és akkor miért tőled olvasunk ilyesmit kb először hogy lehet vdrop modot csinálni csak nincs értelme.. érdekes mód xs-en is van pár hozzá értő ember és senki nem mondott ilyesmit, hogy ez csak látszat, és csak ''becsapom a feszmérőt''.. de ez mellékes, amikor saját magam tapasztalom h mod után (legyen az pencil vagy egy beforrasztott poti) sokkal jobban megy a proci mert egyszerüen nem esik vissza a vcore terheléskor nekem ne mondja senki hogy nem számit semmit.. nem kéne ilyne elánnal védeni az igazad, még akkor se ha akár jobban értesz az elektronikához mint Soak vagy én, de tapasztalatod nincs benne.. és ezt énse bántásból mondom.
-
Soak
veterán
Nem nagyon akarok veled vitázni, mert van amihez a Te tudásod kevés és van amihez az enyém... Ne haragudj nem megbántani akarlak.
Nem értek a művészetekhez pl ...
Ezzel végülis becsapod a feszmérőt.
Milyen feszmérőt? nem sensort olvasol ki hanem a cpu felé továbbitott fesz értékét egy megadott ponton. És de, stabilabb feszt ad. Azt mivel magyarázod mondjuk ,hogy Jánoska beállit a biosban 1,4V-t és nem megy neki a 3000mhz mer dropol 1,35-re , megcsinálja a modot és a multimétere is 1,4V-t jelez ki terhelés és nyugalmi állapotban és megy neki a 3000mhz mert a cpu valósan megkapja az 1,4V-t? És elismerem ,hogy sokmindenhez nem értek, de ezeket a drop modokat olyan emberk találják/ajánlják akik nem kicsit értenek ezekehez az izékhez
Multiméterrel méred ki a feszt. És? Értelme van-e? Mit csinálsz, felírod valahová?
Igen, van értelme ,mert tudom ,hogy a processzorom mennyi feszt kap ás ezáltal okosabb vagyok mert tudok neki annyi feszt adni amennyit én szeretnék és nem amennyit a lap szeretne -
Soak
veterán
Amúgy a droppal nem nagyon lehet mit kezdeni. (gyártói szinten)
Hát persze... azért van egy csomo laphoz pencil drop mod ami annyit tesz ,hogy két pontot össze firkálsz és máris betonstabil feszt ad a lapod. Ezt nem lehet gyártói szinten megoldani?MIt gondolsz ,hogy kis iskolások ülnek az alaplap gyártók mérnöki táborában?
Amit a MOBO mér, az közel sem pontos
Minden lapomon multiméterrel mérem ki a feszt
Digitális multiméterrel lehetne pontosan kimérni, de ezzel sem mindegy, hogy hol méred.
kicsit olvass már utánna mielött ilyen hsz-t irsz. Majdnem minden lapnak (biztos ,hogy van olyan amelyiknek nem) megtalálható a neten számos forrásból, hogy hol kell kimérni az adott feszeket (nb, cpu, dimm stb.. )
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- SSD kibeszélő
- Elektromos autók - motorok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mesterséges intelligencia topik
- MotoGP & WSBK
- BlitzWolf termékek topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest