- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dawe666
tag
akkor is ha téged hívnak és akkoris ha te hívsz valakit? állítottál át bármit is a elefon beállításaiban? mert akkor nyomj egy nullázást, de ennyire nem hiszem h el lehetne állítani, ha semmi sem segít akkor várunk itt egy kicsit hátha valaki tud valami okosságot, nekem tippem sincs, de másnap még mindig ott a 3 nap cseregari XD
-
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #617 üzenetére
nekem mondjuk bejött ez a lila design, illik a telefonhoz, ilyen a gyári CL is, sőt még a hangszórókon a szövet is lila
nekem nagyon megtetszett...
hát ezzel a térerő eltűnéssel én is találkoztam sajnos, az én skinemben is előfordult, most hogy lecseréltem a térerő ikont úgy néz ki helyre zökkent a dolog, nem tudom miért volt, az edge jele még most is eltűnik, a menükben, de csak az és csak ott :S
ez egyértelműen a skin hibája, valamelyik képével gond van, nálad vagy a térerővel, vagy az edge képével, vagy azzal a sávval amik a menübn a fejlécek és ezen képek alatt vannak, a 3ból valamelyikkel gebasz van :S -
dawe666
tag
[link]
link frissítve, mostmár az új ismét csak véglegesnek hitt verzió elérhető, lecseréltem a térerő és az aksi jelét a belső kijelzőn is, a külsőn pedig maradt az U9 feeling -
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #614 üzenetére
igen, első körben nekem is ijjesztőnek tűnt, de kipróbáltam és már akkor megfogott, pedig az seholse volt ettől
persze, winrar, bár ott a legjobb tömörítéssel, de a méret azért lesz ilyen kicsi, mert a képek nagyrésze bmp, ami pedig nagyon jól tömöríthető, a png és a gif mondjuk annyival nem lesz kisebb, de hála a bmp képeknek szépen össze lehet csomagolni
de mindjárt feldobok egy újabb verziót, amiben kicseréltem a térerő és az aksi töltöttség ikonjait -
dawe666
tag
naaah elkészült egy tetszetős verzió, az utolsó black gray ikonokkal operál, szerintem tényleg végleges körüli
kb semmi sem található már az alkaliból, az ini fájlokat nem csatoltam azt az előzőből szedjétek ki, de nagyon jó kis iconres lett
[link] -
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #606 üzenetére
a bluetooth dologgal nem tudom mi lehet a helyzet, standard 2.0-s bluetooth van beépítve, amit tudtommal egy szolgáltató se korlátozott be, ha nem tudsz vele fogadni semmilyen fájlt, akkor villámgyorsan repítsd vissza ahol vetted, és mivel ez helyszínen is fenálló hiba lesz, nyugodtan hivatkozva a fogyasztóvédelmi törvényre koveteld h a 72 órán belül visszahozott telefonodat cseréljék ki. Lehet egy SW friisítés megoldaná a problémád, de ezzel hazavágnád a garanciát tudtommal.
A skineket illetően meg folyamatos fejlesztés alatt van ez a ZN5 skin, mindig találok benne valami oda nem illőt amit nyomban ki is javítok, elég nagy változásokon ment keresztül már azóta is mióta legutóbb frissítettem a linket és még át is fog, addig nem töltögetem felfelé egyfolytában, kipróbáltam a blackgrey bubbles ikonokkal, de nem jött be, eddig a legjobb amit találtam az furcsa mód a luxury skinból való menüikonok, de a következő próba a blackgrey-hez készült új ikonokkal lesz, az nekem nagyon bejövős volt, az ini fájlokkal meg nem tudom mikor fogok tudni foglalkozni, mert jövő héten egy vizsga meg egy matek szigó vár, úgyhogy nem igérem hogy egyhamar belevágok.
de a ZN5 fejlesztés alatt folyamatosan... igazából lehet hogy ez a ZN5 skin csak nekem jön ennyire be, nem tudom, egy biztos akkor lesz kész amikor azt mondhatom rá olyan mint bármelyik stock skin színvonala, ami már nincs annyira messze, napok kérdése, de tényleg csak ajánlani tudom a már letölthető változatot is, szerintem nagyon illik a telefon stílusához, hogy egy kicsit lobbizzak magamért -
-
dawe666
tag
hmmm, a betüméret állítás meg a színek állítása elviekben nagy cucc, az ini fájlokban kell csak átírni egy számot, a nehéz része viszon az, hogy megtaláld melyik ini melyik sorát kell állítani :s ennek úgyis utána akartam már nézni, mert nekem a golden betűi túl nagyok, és most ugyanez a helyzet a ZN5tel is, bár egyre inkább olyan lesz ez a skin ami pont megfelel nekem... a bubbles-ról meg annyit, hogyha lesz időm pont annak az ikonjait akarom átültetni a ZN5 skinbe, megnézni hogy is néz ki vele
-
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #597 üzenetére
háát, ha ez az óra késés javítva van az egy jó hír, bár én még mindig azt kell, hogy mondjam, hogy nekem a 42esben sem volt :S az óra késése flip lezárásakor szerintem nem olyan zavaró, vagy legalábbis engem nem zavar, a skinekkel meg az a helyzet, hogy ami itt most fenn van ZN5 skin, az a végleges amit készítettem, de nem állt meg a dolog, egyelőre saját verzióban már kicseréltem az órák képeit is, és a főmenü ikonjait is, egyre szebb lesz, de nem tudom mi lesz a végleges állapot, ezért nem töltögetem fel ide mostantól a változatokat, ha valakinek nagyon megtetszik ez a ZN5 skin, mint nekem mondjuk
akkor írhat és elküldöm neki kérésre az aktuális fejlesztéseket is. PMben nem válaszolok, ha valakit érdekel ide írjon.
-
dawe666
tag
ujabb update, valószínűleg egy darabig az utolsó, mert egyrészt nem találtam benne már több hibát, másrészt meg készülni kéne arra a géplemek vizsgára, különben gondok lesznek xD úgyhogy nincs több ötletem mit tudnék módosítani, ez így már szerintem 100%os, lecseréltem a csúnya rózsaszín kijelölt a menüben ami olvashatatlan volt, mostmár egy szép lila keret fofad minket az egyes menükön, nekem tetszik így, úgyhogy így marad
de továbbra is várom az észrevételeket hogy milyen gondokat találtok még
-
dawe666
tag
ELŐZŐ LINK UPDATELVE! 14:23-kor, aki ne adj isten erre járt volna előtte és leszedte volna, az most gyorsan cserélje le erre. Pár apró hiba javítva, de a nagy változás hogy kiegészítettem a külső kijelzőre való, eddig hiányzó részekkel, ezeket a SW ugye az alkaliból pótolta, de ez nem nézett ki túl jól, h a lila szövegen egy világoskék kijelölés van, ezért ezeket 90%ban kicseréltem újakkal és mostmár kezd elég egybefüggő lenni ez a téma, most azt mondom nincs benne hiba, mintnet kijavítottam. elég szép lett, az egyetlen változtatást majd a menüben csinálom még, ahol most egy ilyen csúnya rózsaszín mező jelöli a fájlt ami épp ki van jelölve, és emiatt nem olvashatóak a sárga betűk, ezzel valami kezdek majd, h szebb legyen, igazából pár perc kérdése lenne, de ugye vizsgaidőszak van és így is elúsztam ezzel a skinnel való játszadozás miatt, de stay tuned! készül a frissítés
használjátok egészséggel, szerintem nagyon jó darab lett -
dawe666
tag
nah, ugye b*szta a csőröm ez a ZN5 skin, mert nagyon tetszett, de ez a zárolt háttér, meg az invertált kép ha hív valaki, nah ez nagyon gáz volt... Ahogy tegnap is írtam, beszéltem rasputinnal, hogy segítsen má' kitalálni mifene van, végtére is ő buherálta össze az eredeti verzióját ennek a skinnek.
Nah hát jó öreg Ras nem volt túl segítőkész, lévén 5 projecten dolgozik panaszkodta, és túl hosszú a "mit kéne csinálni" lista, annyi segítséget adott, hogy a zárolt kép oka valahol a phone_p.ini fájlban lesz. Hát ez nem túl sok infó, úgyhogy a kezembe vettem a dolgot, és ki is javítottam minden eddigi hibát, mostantól cserélhetitek a hátteret is, a hívó képe is hibátlan, és az egész nem volt szerintem több pár óránál mire rájöttem a hibák okára... na mindegy... a lényeg hogy működik... de, az hogy rasputin nem segített a saját skinjével kapcsolatban kicsit szarul esett.
A következő lépés ennél a skinnél az lesz, hogy a hiányzó képeket amiket az alkaliból használ ki kéne pótolni, ennek is nekiesek majd előbb utóbb, de addig is itt a javított skinünk
Fixed ZN5 skin -
dawe666
tag
igen gondolkodtam már rajta, de őszintén ez a ZN5 skin most nagyon megfogott... mivel az eredetit rasputin készítette, ezért hozzá fordultam hogyan javíthatnánk ki a hibákat amik fennállnak a ZN5 skinnél, mivel ő már leállt a fejlesztésével szívesen megcsinálnám én is.
Az a baj, hogy a saját skinbe azért nem fogok bele, mert szeretem azt, ha minden kép tökéletesen illeszkedik, nincsenek kilógó elemek, minden összhangabn van, és ezeket a motorola design csapat gondolom hosszú ideig csinálja míg jó nem lesz, én egyedül sosem fogok ennél jobbat csinálni... a legjobb igazából valami fekete alkali alapon dolgozó skint létrehozni, hogy ne kelljen mindenhez új grafika, de az alaklinal jobbat csinálni megint kihívás... alapból szeretem én az alaklit, csak már egy éve azt néztem minden nap és meguntamP.s: a ZN5 skinnek van mégegy nagy hibája, híváskor a hívó fél képe valami módon invertálódik szinekben, bár nem is igazán inverz lesz, csak olyan ocsmány... meg a menüben ha edge lefedettség van ott is valamiért piros az E-betű széle, és nem tudom miért... az iconres-ben nincs piros E, a gyáriban meg zöld... ott is van valami hiba... ezeket próbálom majd Rasputin segítségével javítani... rajta vagyok
-
dawe666
tag
ugyan a törlésről is esett már szó, de sebaj, letörlöd a skin mappáját akár a telefonon a fájlkezelővel, akár a sajátgépből ha cserélhető lemezként csatlakoztatod, vagy akár a P2K commenderből. Ezek után a skin fizikailag eltűnt a telefonodról, nem foglal helyet, viszont a listán ott marad a neve, viszont aktiválásnál az alkali skin fogad. Ezért a törlés után a listán a téma beállításainál találsz egy olyat, h reset, magyarul gondolom visszaállítás vagy valami hasonló, erre ráböksz, és a téma neve átvált alkalira, majd kilépsz a témák közül, újrabelépsz, és lám lám eltűnt minden nyoma (csak 1 alkali marad a listán is)
-
dawe666
tag
és végül még egy új információ, kijött a 0.1.1-es verziójú theme manager, amivel állítólag tényleg lehet törölni, és jól működik, hát én még nem teszteltem, de előbb utóbb sort kerítek rá, addig is használjátok egészséggel, és ki is lehet vele egyből próbálni a skinjeimet
Theme Manager 0.1.1 -
dawe666
tag
dolgoztam kicsit a skineken megint, és egyrészt megcsináltam a mostmár tökéletes luxury skint, eddig annyi hiba volt benne, hogy az mp3 lejátszó háttérképe a külső és a belső kijelzőn is el volt csúszva egy pixelt balra, és emiatt egy világos sáv volt jobb oldalon, mostanra készült el a javított verzió, a betüméreteket nem állítottam még át benne, de ez azt hiszem most hiba mentes, ha letöltitek akkor kérek mindenkit, hogy mondjon véleményt hol kéne csiszolni még rajta, itt is a link a gyári hátterekkel és képernyőkímélőkkel
[link]
továbbá létezett V8re egy rasputin által készített ZN5 stílusát hordozó skin, amiben azonban voltak elemek amik személy szerint nem tetszettek, ezért ennek is elkészítettem egy saját verzióját, szerintem jobban hasonlít az eredeti ZN5 skinre mint a már megtalálható változat.
Amiken változtattam rasputinhoz képest:
-a külső kijelző képének visszaállítottam a gyári V8 lilás faleveles moto logós képet
-a térerő ikonjait javítottam, ugyanis zárt flipnél a külső kijelzőn, ha teljes térerő volt, akkor a klasszikus sávos térerőt láthattuk, ha viszont már kevesebb akkor egy szerintem elég szép kis pöttyökből álló térerő ikonunk volt, mint az U9 zárt flipjénél. mostmár mindegyik pöttyökből áll
-lecseréltem az mp3 lejátszó belső képét, mert frászt kaptam attól a rózsaszín borzalomtól.
azt hiszem nagy vonalakban ennyi. Szintén annyit kérnék, ha letöltitek és van véleményetek, akkor várom, hogy javíthassam. Egyetlen furcsaság a skinben: a háttérkép nem állítható, ha módosítod a képet az csak zárt flipnél a külső képet módosítja a belső az marad, ezért ehhez is mellékelem a ZN5 háttérképet, ha ez van beállítva akkor azonos a kinti és benti kép, még így is látványos, és akkor ide is egy link
[link] -
dawe666
tag
talán nem is a verziószámtól, hanem az adott retailtől függ, h milyen menük jelennek meg a főmenüben, abban a 44esben amit ti ajánlottatok tényleg nem volt kinn, de ebben vannak olyan menük, amiket még nem is láttam eddig, mint pl a google. Hát szerintem lassan kerülnek fel az új 46as SWk, talán lesz közöttük megfelelő. Érdekességként viszont, ti az IM szolgáltatással találkoztatok már bárhol is a telefonban? mert mint alkalmazás pl lezárható, rendelhető hozzá csengőhang, az iconresekben vannak hozzá hangulatjelek, de én eddig nem találkoztam magával az alkalmazással :S
-
dawe666
tag
nemnem, ismerős a probléma... vannak menük amiket nem lehet elpakolni, mert egy hibaüzenet keretében figyelmeztet minket, hogy felejtsük el amit tervezünk... nem tudom miért van ez, a file manager nekem a 41es szoftban is kint volt a menüben és már ott sem lehetett elpakolni...vannak sajnos ilyen problémák vele, amit igazából így általánosan pakolászni lehet az a multimedia, web, meg talán a games, és ezek elemei, na meg az office toolsból is persze minden elem kipakolható, de azt hiszem a teljes mappa viszon már nem áthelyezhető... sajnos vannak ilyen megkötések... de mindemellett még mindig legalább 70%ban személyre szabható a menü
sajnos ezeket meg el kell fogadnunk, h fix menük és nem állítgathatjuk :S
-
dawe666
tag
a Motorola Phone Tools csak arra használható, hogy elmentsd a telefonkönyv-sms-naptár bejegyzéseidet, szinkronizálhasd a kapcsolatokat mondjuk az Outlookkal, alap fájlműveleteket hajtass végre, értsd: zenék, képek videók másolása, ami a program nélkül jelentősen egyszerűbb, modemként való használat közben internet elérést tudsz ezen keresztül megvalósítani, írhatsz smst a számítógépről, és azt hizem ezzel minden funkciót összefoglaltam amit tud... az egyetlen hasznos rész az a backup készítés a telefonkönyvről, másra használhatatlan... értsd, témákat csak úgy rakhatsz fel ahogy leírtuk, vagy egy moddolt firmware segítségével, utóbbit kevésbé ajánlanám... szóval ha lett volna egy triviális, saját programján keresztüli témafelrakás, akkor nem dolgoztunk volna ennyit azon h egy letisztult leírást adhassunk a témák felrakásáról
-
dawe666
tag
az a gond, hogy hiába írunk itt mi mindenféle tutorialt, hiába segítünk kérdésekben, ha jön valaki aki eddig nem olvasta a commenteket, nem fog visszaolvasni, hiába teszünk itt ki mindenféle linket újra és újra ugyanazok a kérdések jönnek... ez az ITCafe-s fórum nem erre van sajnos, kissé kinőtte magát, ami szerintem részben jó, mert nekem is rengeteget segítettetek itt, de valóban átláthatatlan az újonnan érkezőknek, de sajnos akkor sem tudok mást mondani, 2 lehetőség van, vagy újra és újra leírunk mindent, ami felejtős
vagy pedig visszaolvastok, mostanában kicsit felpörgött itt az élet és elég sok HSZ érkezett, de szerintem könnyen megtalálható a lényeg, és ha nem értetek hozzá, akkor minden kérdésből és válaszból lehet tanulni
-
dawe666
tag
ez a fórum is arra van, de előtted már vagy 3an ugyanezzel a problémával írtak itt, és mindent leírtunk lépésről lépésre, nem érteni kell hozzá, hanem visszaolvasni, nem te vagy az első, aki úgy kér segítséget, hogy nem csinált még ilyet, és segítünk is, ahogy eddig is segítettünk, de olyan kérdésre, amit megválaszoltunk eddig 3szor, nem írok le mindent elölről, mert nem fogom azt a több száz karaktert minden egyes karakternél újra és újra legépelni, sőt még csak bemásolni sem fogom az előzőt, mert SZÓ SZERINT elhangzott a válasz a kérdésedre, ha elolvastad és elakadsz valahol, akkor nagyon szívesen segítek, de nem fogom magamat ismételni, olvass issza, nem az a megoldás hogy máshova mész, de ahogy érzed.
p.s köszi Mustang
-
dawe666
tag
szerintem olvass vissza, az elmúlt 100 hozzászólásban csak én 3szor válaszoltam erre a kérdésre, és rajtam kívül még legalább ketten próbálnak segíteni nektek, ezt meghálálhatjátok azzal, hogy megnyomjátok azt a kis balra mutató nyilacskát a topic tetején és visszaugrotok 50 HSZ-t mindent megold, felesleges kérdéseket ne bombázzunk!
köszi -
dawe666
tag
válasz
[Anduriel] #560 üzenetére
persze át is nevezheted őket, csinálhatsz újat is, annyi megkötés van, h a gyáriakat csak átnevezni tudod törölni nem, de semmi több
skin csere nem SW vagy hálozati korlátozás függő, igazából minden SWn lehetséges mindegy h kitől származik, ez teljesen tiszta út
P.S. Ez a fagyás dolog állítólag a MotoMagX platform hibája, Z6on is előfordult, bár ott a legfrisebb SW orvosolta a dolgot, nálunk még várat magára... -
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #557 üzenetére
ez ebben a formában nem igaz, nekem pl nem voltak profilok a régi 42es szoftban, csak az alap csengési stílusok nevei, és amikor tök véletlenül kipróbáltam milyen ha csinálok egyet, és hírtelen a semmiből megjelnt az h meeting, meg sleeping, meg active, meg car meg ki tudja még mik, hát akkor én is dobtam egy hátast hogy na most mi van, úgyh ezen mindenki átesik azt hiszem
nekem legalábbis elég meglepő újdonság volt -
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #554 üzenetére
nincs itt gond a nyelvi fájlokkal, SWtől függ, h milyen előredefiniált profilok vannak benne, ezek nem ugyanazok mint a csenden, rezeg, rezeg és cseng, rezeg majd cseng, hanem olyasmi profilok amik a nokiáknál is vannak, megadod ebben és ebben a profilban mi legyen a csengőheng, a csengés és rezgés módja, és anynit csinálsz ahányat csak szeretnél, van ahol ezek a profilok csak akkor jelennek meg ha megcsinálod az első saját profilod, és akkor hírtelen megjelennek a gyáriak is, nekem a 42es szofton ez volt, csináltam egy sajátot, és nem ennyi lett mint itt, hanem vagy 10 profilt találtam, a 44ben 4 volt azt hiszem itt meg talán 5 vagy 6 nem is tudom, szóval nincs ezzel gond, nincs összefüggésben a nyelvi fájllal, csak más más előredefiniált profilok vannak az egyes SWkben alapból
-
dawe666
tag
hát, ez teljesen igaz, h a V9 közel azonos hardverfelépítés mellett jelentősen gyorsabb mint az elvileg korszerűbb V8, de azért az a technika ami talán utolsóként a V9ben letisztult több év hosszas csiszolódásának eredménye, nem beszélve arról, hogy a telefon közel azonos SWt futtat mint anno a V3, a processzora meg közel 10szer olyan gyors, el is várható, hogy egy régi, gyengébb készülékekhez tervezett szoftver egy modern platformon villámgyors, mintha dual-core processzoron futtatnád a win95öt, szerintem kb. megfelelő analógia. a V8 pedig ha jól tudom kb egyszerre a Z6, U9-cel jelent meg elsőként JUIX alapokon, van még mit fejlődnie...
-
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #547 üzenetére
így van, ami viszont fontos, azt olvastam, h a 46os szoft megköveteli a új A3.CF bootloadert, sőt a 44 is megkövetelte volna az A3.CD-t, bár ahogy láttuk működött anélkül is, de biztos megvan az oka amiért ezt javasolják hozzá, úgyh mielőtt 46ra frissítenél, előtte told fel az új BL-t, jah és fontos, új SW felrakása esetén MINDEN! törlődik a telefonodról, ne érjen meglepetésként, minden azaz minden!
-
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #545 üzenetére
a témák között a méret kiírása léynegtelen az nem mutat használható adatot, ha nagy csengőhangot, meg nagy képeket raksz be háttérnek, akkor a téma mérete is nő :S tehát nem a tényleges skin méretet mutatja hanem a felhasznált fájlok méreteit, nem tudunk vele mit kezdeni sajna, beépített videóból tényleg csak egy van, de sajnos továbbra sem tudom P2K commanderrel sem letörölni a DRM védett fájlokat
továbbá az alkali órája megváltozott analóg módban, most egy négyzet mint a 42es szofton volt, de a 44ben nekem kör alakú volt, érdekes -.-
továbbá a 44es is meg ez kirakja végre külső kijelzőre az albumborítókat
lehet vezérelni az ébresztőórát, és az smseket a külső kijelzőn
egyelőre ennyi változást találtam, feljebb honey már leírta hol található az SW verziószáma, olvass vissza -
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #542 üzenetére
azt nem, de nem is hiszem, hogy akarom, egyedül a qtopia miatt tenném fel, de ennyire meg nem érdekel úgyse lehet még használni, és minden alkalommal újra testreszabni a beállításokat azért nem akkora élmény, még ha a naptárat és a telefonkönyvet vissza is rántom a phone toolssal
-
dawe666
tag
-
dawe666
tag
most láttam az update-od, én igazából az LP002f-et tettem fel, mert régen is ez volt, és közel állt a szívemhez xD najó igazából nekem a nyelvi fájl csak az iTap szótára miatt kell, mert alapból angol menüvel hazsnálom, azzal szoktam meg, azzal kényelmes :S de szerintem ez a problémánk ami volt az sms dolggal nem nyelvi fájl függő, úgyh azzal is tökéletes lesz, szerintem attól függ, h az adott örszágban használnak-e ilyen karaktereket, mmint speciálisakat, amik nincsenek az alapkészletben, az előző szoft angol volt, ott nincsenek ilyenek, németben hasonlóan nincs, mert az ö,ü az nem okozott gondot, de a portugál lehet rendelkezik valami spec karakterrel és ehhez állítják aszoftot, jobb tippem nincs :S
igazából ha megoldanák azokat amiket a V9 tud az nagyon jó lenne, h flip felnyitás nélkül tudjak zenét indítani, vagy videót nézhessek kívül, ezek jók lennének, de sztem észbekaptak a fejlesztők, h nem a V9 a remélt zászlóshajó, mert ugyan többet vártak tőle, de az mégis a régi P2K soft, ez meg egy új alap, ennek van jövője talán, annak nincs, és árban sem vezet annyival, aki ezt választja nem azért teszi, mert nincs pénze V9re, szóval megadhatjuk a birkanépnek a funkciókat ettől nem leszünk szegényebbek, szerintem ez lehet a mentalitás, vagy kitudja
-
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #535 üzenetére
azt kell, hogy mondjam le a kalappal! igen ébreszt így is, bekapcsol szép okosan, de sőt mitöbb, nem tudom a 44es szoftban hogy volt, de ebben az ébresztőóa vezérelhető az érintőgombokkal! Ez egy nagyon kellemes élmény volt számomra, bár lehet ti ezzel már találkoztatok, nem tudom, de a 42es szoft ezt nem tudta
-
dawe666
tag
woaaa, új soft, sms gond megoldva
[link]
naah ezzel ez le is tudva úgy néz ki a fagyásra meg mindjárt bevizsgáljuk, amúgy ha több oldalas az sms a V8 nem figyelmeztet :S ez egy rossz szokása... -
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #531 üzenetére
az biztos, egyedi grafitszürke csiszolt burkolat, mód: fogj egy darab csiszolópapírt, ragaszd le a kijelző plexijének a széleit, össze ne karcold, és ess neki xD
nah de viccet félretéve most frissítettem közben én is mindent, nem vártalak meg a válasszal, új bootloader, meg valami .46os szoftot is ráküldtem LP002f-fel mindjárt meglátjuk mi sül ki belőle
aztááán, a plexi cseréje ahogy mondtam nagyon macerás, mivel rá van ragasztva a hangszóró, és ez szétszedésnél tönkremegy, egy új átvezetőfólia és egy hangszoró is kell a plexid mellé, én enm barkácsolnám kézzel az tuti
az ebayes luxury ház meg nem hiszem h eredeti lenne, az eredetin 24k-s meg 16k-s aranyozás van vagy mifene, azér olyan brutál az ára, nem hiszem h ezt 50 dolcsiért dobálná a motorola mindenfelé :S:S:S és ahogy mondtam az utángyártott házakról meg nagyon lebeszéltek -
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #525 üzenetére
a fagyás nem para azt túlélem, ez az sms dolog jobban izgat egyelőre :S
szóval, ezt a flasht amit linkeltél
hazsnálod te is
és melyik nyelvi fájllal?
és neked most teljesen jól engedi h kiírd a 160 karaktert éekzetekkel is akár?
és mégegy a bootloader frissítése hogyan zajlik? -
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #520 üzenetére
dehogynem engedi, csak ha egyet is írsz az üzenetbe már nem hazsnálhtsz 160 karaktert hanem csak 60at, ha ezt a nem túl nagy keretet átléped fenn a sarokban már figyelmeztet is, hogy ez bizony már több oldalas sms lesz :S tehát vagy kézzel átírsz mindent sima a-kra, vagy az egész iTapet nem tudod mire használni :S
-
dawe666
tag
felmerült még egy probléma, az új SW sms íráskor, ha ékezetes karaktereket írok, akkor valami más kódolást akar használni és csak valami 60 karakteres üzenetet tudok csinálni, vagy ha több van akkor már külön üziként küldené, de ez nem túl gazdaságos, h 3ad annyit írhatok, nem találtam semmi állítási lehetőséget, régen magától "átkonvertálta" a betűket küldéskor ékezet nélkülivé
-
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #517 üzenetére
igen, sejtettem h független nem lesz, de a célt elértem vele, pannon semmiben nem nyúlt bele a SWbe, annyi volt, h berakott pár háttérképet, amit nem volt kötelező választani, illetve berakott egy témát, amit szintén enm volt kötelező, illetve egy power on/off screent is hozzátett, de itt is meghagyta a régit, ez is csak választható volt ha akartad, tehát 100%ig szolgáltatómentes volt az UI eddig is, csak reménykedtem h meghozza a dolog azt a változást, hogy nem fagy le a telefonom ha lemezmeghajtóként csatlakoztatom valamilyen téma használta közben, de nem még mindig lefagy... nektek nem?
illetve az alkali témám mintha kissé bugos lenne, a felső sávban egy darabon hiányzik a kép, csak fekete sáv látszik, de nem a teljes sávon, csak egy kis szakszon, minden menüben :S -
dawe666
tag
őszinte leszek, a segítségeteket kérem. Eddig nem flasheltem a telefonomat még, mert nem akartam garivesztést stb stb, de mostmár, h házcsere úgysincs, az egy év is letelt, nekiesnék, persze egy gyári SW-vel. Lehetőleg azzal ami nektek is van, és ehhez lenne egy két kérdésem.
1) kell nekem majd egy RSD lite, és annyi dolgom lesz, h megnyitom a flash fájlt, és mgnyomom a gobot aminek nem emléxem mi is a neve. ugye ennyi?
mmint úgy értem nem kell semmi mást módosítanom, vagy felraknom, vagy bootloadert cserélnem vagy bármi, meg nem baj, h pannonos a telefon meg hasonlók?
2)adnátok egy linket ahhoz az SWhez amit ti is használtok? -
dawe666
tag
megkaptam a híreket a motokertől a házra vonatkozóan, sajnos nem hangzik túl jól, náluk egy komplett házcsere munkadíjjal olyan 25 körül lenne, ami nem nagyon érné meg sajnos, az utángyártott 12k körüli házakról erőteljesen próbáltak lebeszélni, ők nem is vállalják egy utángyártott házra való kicserélés munkáját, a szervizelés meg bajos, ugyanis a hangszóró a plexire van ragasztva, és szétszedésnél elszakad ami egy teljes átvezetőfólia cserével jár, ugyanis a hangszóró meg erre van ráépítve, szóval a ház kicserélését még ha meg is venném ki tudja kire kéne bízni, és az sem 12ben lenne, az átvezetőfólia miatt... úgyhogy úgy néz ki marad a szálcsiszolt design, és még dolgozok rajta, hogy minél jobb legyen
hát ezzel véget is ért a keresés... a gyári luxury ház meg felejtős, lévén az aranyozás miatt meg se mertem kérdezni mennyi lenne... utángyártott pedig, ahogy hallhattuk... ha valakinek lenne még egy két gondolata a dologhoz, azt szívesen várom, én feladtam -
dawe666
tag
az ha jól sejtem egy újabb változat pedig :S
háát, szerintem egy üzenetet megér a dolog, dobj nekik egy mailt, hátha tudnak rá valami megoldást, én anno úgy vittem be, h leszakadt a porvédőm, meg kéne egy új SW gondoltam egy két óra alatt meg is csinálják, és csak halkan megemlítettem, hogy sztem a SW miatt nem érzékeli könnyen a gombjaimat, (mondjuk a SW télleg eléggé haldoklott, nem működött az ébresztés többek között), és egyből elkobozták, h fóliahibás és gariba elintézik adnak egy cserekészüléket, és egy hétig rajta ültek
amikor megérkezett aznap nem tudtam elmenni érte, de hívtam őket telefonon, h mi a helyzet fele, és felolvastattam a javítási jegyzőkönyvet, ami szerint a fél telefonomat kicserélték, köztük a kamerát is, aminek tudtommal semmi baja sem volt, nos hogy ez arra volt-e jó, h leírjanak némi alkatrészt, azt nem tudom, de aóta semmi bajom nem volt vele, leszámítva, hogy a burkolatom kissé garivesztős feelinget kölcsönöz -
dawe666
tag
az időszinkronizálásról én inkább nem is beszélek, mióta hazajöttem görögországból (az úton kifelé nagyon faszán követte a változást), de mióta hazaértem, és bekapcsolom az automatikus időzóna állítást szentül meg van győződve róla, h bukarestben vagyok és hozzácsap egy órácskát a jelenlegi időhöz... nekem amúgy nem késik, azaz előfordult régen nekem is h elég gyatra volt az óra, de egyszer volt szervízben és azóta semmi gond, lehet az SW frissítés oldotta meg, amúgy nekem akkor volt hajlamos igazán nagy késésre, ha lemerült, vagy kivettem az aksit, ha úgy használtam, h semmi ilyen nem történt vele akkor régen is egész pontos volt, de mondom, nekem az új -hozzáteszem gyári- SW megoldotta, vagy legalábbis azt hiszem, hogy az
-
dawe666
tag
a wallpapernél valóban át kell írni a hivatkozást, de annak megfelelően, hogy hova másolod fel a telefonodra a luxury wallpapereket, és melyiket akarod alapértelmezettnek beállítnani, ha pl a pictures mappába beteszed az összes luxury hátteret egy Golden mappába akkor ez a hivatkozás mondjuk a golden.jpg nevű képre:
/ezxlocal/download/mystuff/Pictures/Golden/Golden.jpg
vagyis, a
/ezxlocal/download/mystuff/Pictures/"a mappa neve a képekkel"/"a választott fájl neve és kiterjesztése" szabály alapján meghatározhatod te is, de ha a későbiekben a telefonodon átállítod a hátteret a témában akkor azt elmenti, és mindig arra állítja be ha aktiválod a témát, talán egyszerűbb mint kézzel szerkeszteni a user.chmet. -
dawe666
tag
igen, a skin mappába be kell másolnod a másik, vagy a többi skin mappáját, és minden skinhez létre kell hoznod egy új CHM fájlt, ami annyit jelent, h azt a két szót kell a skinnek megfelelően módosítani, majd az így kapott CHM fájlt, egy még nem létező indexszel ellátni és felmásolni a többi közé, és ugyanúgy megjelenik majd a listán
-
dawe666
tag
ha bemásoltad a telefonod gyökérkönyvárába létrehozott skin mappába a skint a Golden mappába, (Golden, nem golden vagy gOlden, vagy g olden)!!! néven , akkor töltsd fel a chm-ek közé ezt a fájlt:
[link]
azzal a 4es számmal ne foglalkozz, neked valószínűleg még nincs ilyen számú, szóval egy az egyben töltsd fel ezt, és utána ha a témák között kijelölöd a Goldent akkor meg kell h jelenjen -
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #495 üzenetére
száz százalékban egyetértek honeyval, a legjobb ha minden kontaktod megvan a telefon memóriájában, amiről alkalmanként mentést csinálsz a phone toolssal, és emellett a simre is minden fel van másolva, sose lehet tudni, mikor száll el vagy merül le a telefonod
a proginak pedig tudnia kéne magától, de ha nem teszi akkor lehet h ez valami új verzió és valami hiba folytán jelentkezik ez, és nemsokára javítani fogják a dolgot, vagy pedig valahol kutakodni kell az opció után, igazából nem ismerem ennyire, én csak a telefonmemóriában tárolt kontaktokról szoktam vele mentést csinálni alkalmanként -
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #490 üzenetére
a black grey skinek nagy előnye, vagy inkább hátránya, ahogy jobban tetszik, hogy hiába hagy meg alap dolgokat, azok is be vannak csomagolva az iconres-be, és nem az alkali téma iconreséhez nyúl hozzá a hiányzó dolgokért, a fájlnevek meg azonosak, szóval egy jónéhány perc munkával kicserélgethetsz szépen mindent, de ha kész akkor szerintem akadna rá pár érdeklődő
nekem a splittel majd újraegyesítéssel az volt a gondom, hogy totál hazavágta az átlátszóságokat a főmenü ikonjainál, meg egyes helyeken eltűnt a hátterem és helyette egy fekete kép fogadott :S nem tudom miért lehetett, de ebből annyit szűrtem le magamnak, h a split rossz dolog és nem szeret engem -
dawe666
tag
válasz
Mustang 87 #487 üzenetére
háát, igazából ehhez nem is tudás kell nagyon, mert van egy manual rasputin oldalán valahol, talán insecure spike írhatta, ő is egy tehetséges modder, a leírás persze angol, szóval ez nem elég hozzá sajnos, ha minden nap ini fájlokat írnál akkor elég lenne ránézned a grafikára és látnád hova mekkora betűk milyen színnel kellenek, de így nekiállhatsz ugyan és sikerülni is fog előbb vagy utóbb, de annyi munkát és próbálkozást igényel, h csk na
, én biztos nem fognék bele
én csak egy betűméret állítást vettem tervbe, de még ahhoz se volt se kedvem se erőm hozzáfogni, és időközben az új év meghozta a vizsgaidőszakot is a nyakamra
, úgyhogy sajnos úgy néz ki elnapolom
-
dawe666
tag
válasz
Mustang 87 #485 üzenetére
ilyen plusz ikon jött ki pl a black-gray skinekhez is utólag, azzal könnyű dolgod van, mert csak a másik skin ini fájljait kell hazsnálnod, teljesen kompatibilis, sőt! De ha más iconreseket is leszedtél, akkor ott lehet meg volt említve, hogy melyik skin ini fájljaival dolgozik együtt, anélkül nem nagyon lehet működésre bírni, bemásolhatsz bármilyen init, menni fog vele, de ha nem ehhez való, akkor bizony csúnyán el lesznek csúszva a szövegek, vagy olvashatatlanok lesznek a színek, az pedig, h te magad készítsd el az ini fájlokat hozzá, az hatalmas munka és közel sem biztos, h ér ennyit az a skin :S
-
dawe666
tag
válasz
Mustang 87 #483 üzenetére
az iconres.ezx minden skinben megtalálható, ebben van tárolva minden kép ami megjelenik az UI-n ami nincs benne azt pedig az alap alkali témából veszi, de mivel ezek csak a képek egy skin másik fő része az a 10-20 .ini fájl, amiben minden szöveges információ mérete, pozicíója, színe stb van tárolva, tehát ha csak iconres.ezx-eket töltöttél és nem voltak hozzá ini fájlok, akkor egy kicsit meg vagy lőve, ugyanis akkor az iconres-edet be kell másolnod egy már létező skin ini fájljai közé, és azzal együtt külön témaként felraknod, de akkor sanszos, h a szövegek nem fognak pontosan illeszkedni a grafikához, ennek a kettőnek az összehozása bizony egy elég hosszú és nehéz munka, ezért nem is értem hogy lehet, h csak iconres.ezx-et töltöttél le :S milyen oldalról? mert általában csak teljes skineket osztanak meg...
-
dawe666
tag
válasz
Mustang 87 #479 üzenetére
-külön a külső kijelző képét csak egy módosított skinnel tudod...
-splitelheted az iconrest, de nekem utána újra összecsomagálánál sose működött úgy ahogy kéne :S nekem mind a 3 blackgray iconres szerkeszthető split nélkül :S kétszar bal katt és mindnél feljön az ablak :S bár nekem a kékeknek nincs miniatűrje -
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #475 üzenetére
pedig lecserélhető, az h kék színnel van kijelölve annyit jelent, h png fájl és nem tudja megmutatni a miniatűrjét oldalt, de ha kettőt ballal kattintasz rá lesz egy parancs, h replace, és a megfelelő képpel lecserélheted, megfelelő: értsd - .g vagy .h kiterjesztésűnek kell lennie, tehát nem bmp vagy gif vagy png, hanem ennek a "raw" iconresbe illeszthető megfelelője
bármilyen képet át tudsz konvertálni ilyen formátumba, de ehhez viszont tényleg kell a kView, és ott már lesz ilyen parancs
ha nem megy akkor írj és leírom részletesen -
dawe666
tag
ez eddig érthető, csak ha arra akarod használni, h néha telefonálj vagy smst írj róla akkor nem biztos, hogy ez a legcélszerűbb, igényesnek igényes és szépnek is az, sőt még minőségi is, de ha nem is használod aktívan akkor se fog többet bírni 2 napnál :S ami nem biztos, hogy ideális egy második kártyának szent telónál, ezért is mondtam h ahogy érzed... mert lehet csak annyi fog átjönni a telefonból, hogy kibagyorsan lemerül, és sose veszel többet motorolát
ami azért nagy kár lenne, egy szó mint száz, tudd hogy mire van szükséged, mert azért ez még mindig nem a legolcsóbb alapkategóriás telefon és lehet nem pont erre van szükséged szvsz
-
dawe666
tag
azokkal a témákkal amiket neten megtalálsz és 20 kommet dicsére, nem nagyon tudod hazavágni xD ezek mind le vannak már egy jó ideje tesztelve, főleg h egyik sem mai darab, jópár hónapos mind... hazavágni csak akkor sikerülhet, ha valami kézzel babrálsz a skinekben és át akarod őket alakítgatni, akkor könnyen sikerülhet
-
dawe666
tag
válasz
Mustang 87 #458 üzenetére
naaah akkor, az idő lassan igazolja a tutoriálom létjogosultságát
-
dawe666
tag
válasz
Mustang 87 #454 üzenetére
annál jobban konyhanyelven nem megy mint ahogy a leírásomban olvashatod, most leírhatom neked ide újra ugyanazt, de ott ha más nem a képek alapján tudsz tájékozódni, ha az alapján se megy... akkor
-
dawe666
tag
naah meg is történt, kipróbáltam mind3at, de hibaüzenettel nem találkoztam :S
az apró betűk valóban jobbnak bizonyultak, de ez bármelyik téma esetében az ini fájlokban módosítható, az első két változat (Flowers, Bubbless) után meglepődve vettem észre, hogy a legfrissebb iconres teljesebb képet ad, lecseréli az MP3 lejátszó hátterét is végre, bár külső képernyőn a képe borzasztóan igénytelenül fest, valamit elméretezett a kolléga aki készítette, illetve végre lecserélte azt a kis körkörös interfészt ami megjelenik akár a fényképezőben, akár a képek nézegetésénél, akár a zenelejátszóban. A külső órával volt egy kis gondom, ha analog-ra van állítva akkor a luxury óráját láthatjuk viszon egyfajta szürke verzióban, ami viszont a lekerekített sarkainál nem átlátszó, hanem hagy egy pici fekete 3szöget, világos háttér esetén elég szembetűnő (bár ki alkalmazna világos hátteret egy full dark témához xD) összképében elég korrekt munka, a legjobb házilag barlácsolt skin amit eddig láttam, de túl nagy a méreteés indokolatlanul nagy, a legtöbb UI képet vehetné a gyári iconresből ami így is úgy is rajta van a telefonon, nem kellett volna beleépíteni, csak helyet foglalja. DE összességében még mindig azt kell mondjam, hogy szép, viszont az apró betűk engem is megfogtak, úgyhogy azt hiszem megcsinálom a luxury skin apróbb betűs változatát saját örömömre, illetve ha valaki igényt tart majd rá szívesen megosztom
de hibaüzenet nem volt :S -
dawe666
tag
ez normális, az alkalinak nincs saját CHMje ott, mert ez az alapértelmezett, ennek van teljes iconres-e is, amiből azok a témák veszik az ikonokat amik a sajátjukból esetleg hiányozna, szóval a másik CHM az szerintem a plush volt, nekem azért volt mégegy, mert hála a szolgáltatómnak (pannon (L) ) kaptam egy témát tőlük is, ami egy módosított alkali volt -.- de legalább nem vodamenü xD
szóval ha felpakoltad ezeket a skineket is, akkor remélem megosztod a tapasztalatokat -
dawe666
tag
sőt hogy tetézzem, ezekhez a témákhoz egy újabb iconset is létezik már, ha ez jobban tetszene
[link]
őszinte leszek, egyiket sem próbáltam még, de várom a véleményed bwoay! -
dawe666
tag
a Z6 alapskinjei is az alkali, plush, indium és a CMCC
de ezeknek is megvan a V8ra alakított skinjei, bár a CMCCről nem tudok sokat, de kegyetlen csúnya, nem is tudom tényleg alapskin-e, az indium meg elmegy, de sok újat nem ad
majdnem minden létező téma fenn van modmymoto-n és rasputin oldalán is, én az utóbbit használom előszeretettel
[link] -
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #435 üzenetére
igen, erre tényleg figyeljetek, hogy ez alapvetően egy egyszerű és nem garivesztős megoldás, de attól még hazavághatja a szoftot, én egy próbálkozásomnál, épp egy iconres composerrel visszacsomagolt skin után újraindítottam a telefonom, és pin kód kérés után, amikor a please wait üzenetnek kellett volna megjelennie megfagyott és sehova nem ment tovább, sim nélkül ugyanez, csak kódkérés nélkül, de szintén behalt, és még flash előtt egy neveteségesen egyszerű módszer segített a helyrerakásban xD
zárt flippel sim nélkül indítva nem jelent meg a please wait, mert az csk a belső kijelzőn jelenne még, és a telefon továbbjutott a holtponton, és le tudtam törölni a témát, szóval csak ésszel ezekkel -
dawe666
tag
válasz
#35723520 #433 üzenetére
szia, nem ez a módszer nem függ a hálózati korlátozásoktól, a téma ezek szerint megjelenik a listán, tehát a user.chmet jól mentetted, akkor a hiba nálad is ott lehet, hogy ha jegyzettömbbel csináltad esetleg a sortörések okozhatnak gondot, ha ez sem, akkor nézd át a kis és nagybetűket, hogy helyesen írtál e mindent a user.chmben, és hogy a skin hivatkozása biztosan a /ezxlocal/download/mystuff/skin/'skin mappája' címre mutat-e
ha minden stimmel akkor nem tudom mi lehet a gond...
de itt egy példa a user.chm-re[THEME_CONFIG_TABLE]
CalendarAlarm = /usr/data_resource/sound/ringtones/Alert.drm.mid
CallAlertLine1 = /ezxlocal/download/mystuff/Music/Oasis/Heathen Chemistry/04 - Stop Crying Your Heart Out.mp3
CallAlertLine2 = /usr/data_resource/sound/ringtones/Alert.drm.mid
EmailAlert = /usr/data_resource/sound/ringtones/Beep.drm.mid
IMAlert = /usr/data_resource/sound/ringtones/Alert.drm.mid
LightAlert = /usr/data_resource/funlight/
MsgAlert = /usr/data_resource/sound/ringtones/Beep.drm.mid
PowerOffScreen = /usr/data_resource/poweroff/splash_powerdown_ani_full.gif
PowerOnScreen = /usr/data_resource/poweron/splash_powerup_ani_full.gif
ScreenSaver = /usr/data_resource/picture/Alkali.drm.gif
Skin = /ezxlocal/download/mystuff/skin/Golden
SlideTone =
ThemeName = Golden
VMAlert = /usr/data_resource/sound/ringtones/Alert.drm.mid
WallPaper = /ezxlocal/download/mystuff/Pictures/Luxury/Golden.jpg
WallPaperLayout = Center
[THEME_PROP_TABLE]
CopyRight = Motorola inc.
CreatedTime = 05/12/2006
GridIcon =
ListIcon =
PackagePath =
ParentPath = /usr/data_resource/theme/theme1.phm
ThemeSize = 5722513ebben csak a golden szót kell kicserélned a saját témádnak megfelelően, ez biztosan működik, ez az enyémről van
-
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #431 üzenetére
iconres composerrel, ha csak cserélsz egy fájlt, akkor nem csinál semmi gondot, de ha kibontod a fájlokat, és mondjuk hozzáadsz egy újat majd ezt csomagolod vissza, akkor ez is használhatatlan
nekem ennyi bajom volt vele, de cserén terén egészen jól működik, bár annyi gondom volt vele, hogy az általam készített luxury theme-ben megcseréltem a külső illetve belső képét az mp3 lejátszónak, ugyanis a gyári skinben!! is hibásan van benne :S és a csere után eltolta kb 1 pixellel a képet és van egy fehéres csík a jobb oldalon, ami annyira nem zavaró ugyan, csak nem tudom hogy javíthatnám ki, és miért történt ez :S
az Aura a méregdrága zafírkvarcborítású kör alakú kijelzőjű kitekerhetős csoda? Hát elég szép darab, de az árával nem vagyok kibékülve, nem bezsélve arról, hogy nem az a készülék, amit a magyar szolgáltatók kapkodva vennének fel a készüléklistájukra, függetlenül pedig még katasztrofálisabb ár vár ránk -
dawe666
tag
abban igazad volt, h nem elég a pirossal aláhúzott rész cseréje, ezt próbálom is majd javítani, de hát remélem idővel tényleg hazsnosnak bizonyul ez a kis leírás mások számára is, viszont az előző HSZemből kihagytam, hogy ha megnézzük a user.chm-et van lehetőségünk a ki és bejelntkező animációk módosítsára is elviekben sőt még talán valami funlight modot is elérhetünk vele, ennek utánanézek majd mostanában, bár az animációk cseréjét elvben nyitva hagyja, de még nem próbáltam, azt is le kell majd tesztelni.
és az iconres pedig sajnos nekem egy nagyon fájó pont, eddig a KView-t iserem amivel ki lehetne csomagolni, majd végül össze, de ezzel nem tudtam mindent kicsomagolni eddig, volt aminél kifagyott, és ezzel sem tudok hozzáadni plusz fájlokat, pl egy iconreshez, amiben nincs benne a külső cl logó képe :S visszacsomagolás után az eredmény pedig nem azonos azzal ami kicsomagolás előtt volt :S
a másik program pedig a MotoLinux Iconres Composer 1.1 volt, de ezzel is csak gondjaim voltak, megtalálhatók neten ezek a progik, de ha kell szívesen csatolom ezeket is, és jó kisérletezgetést velük, az utóbbival majdnem hibátlanul lehet cserélgetni egyes elemeket az iconres-ben, én is azzal alakítottam a luxury témán -
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #424 üzenetére
hááát az a helyzet, h mind3unknak igaza volt valamiben
bwoaynak abban, hogy hibáztam abban, ahogy az első sor átírását mondtam, Honeynak hála tudjuk, h kerüljük a jegyzettömböt
és végül kiderült h a leírás is jó, úgyh összehoztuk
a külső kép cseréjével meg csak egy bajom van, én eddig 2 programot ismerek amivel az iconresekhez lehetne turkálni de mindkettő elvérzik ebben abban, és olyan iconreshez amiben nincs benne cl kép én nem tudtam hozzáadni sajátot eddig úgy, hogy hibátlanul működjön :s ha valaki jártas ebben akkor szerintem feldobhatjuk ezt a következő megoldandó feladatnak -
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #421 üzenetére
igazatok van, elkövettem azt a hibát, hogy az alapértelmezett chmben ez áll:
Skin = /usr/data_resource/skin/default1
itt nem elég az utolsó tag módosítása, ez igaz, de Honey esetében nem tudom mi lehet a gond, ha skin mappán belül a skin fájlok az Evolution Lime mappában vannak akkor mennie kéne, mert az elérési útban az szerepel, ha ehhez bevesszük még a .../unKnown/... tagot akkor semmi sem változik, csak h nem a gyökérkönyvtárban keresi a skin mappát, szóval ezzel csak azt akartam, h nem a space-szel akadhat össze, annyi tippem lehet még, hogy a skin mappa kis vagy nagy betűvel van-e, mer mivel linux fájlrendszerünk van case sensitive minden, szóval számíthat a kis- és nagybetűk eltérései... de passz ezt nem értem, mert nekem is pont ilyen a CHM-em és nekem megy :S -
dawe666
tag
válasz
HoNeYBiRD #418 üzenetére
a theme manager azért nem volt megbízható nálam, mert alkalmanként egy hibaüzenettel elszállt másolás közben, és egy rakat ilyen ideiglenes "rec" fájlt hagyott a gyökérkönyvtárban. Askineket én is simán a skin mappába tettem, kézzel is, és semmi baj sincs velük :S nekem így is működik :S
háát, sajnos a neten lévő cikkeknek is igazuk van, ugyanis az elmúlt fél év áttörése az, h tehetünk fel skineket gyári SWre, és a cikkek nagyrésze ez előtt íródott
szóval továbbra sem tudom miért nem mehett a skin, de ha lenne valamelyikőtöknek egy kis ideje valamikor, hogy feltegyen egy skint az én leírásom alapján, és ha nem működik ismételten, ami sanszos, akkor kérnék egy CHM fájlt, és jó lenne kideríteni mi is a baj, hogy javíthassam a leírásom
előre is köszi -
dawe666
tag
és mégegy a sortörésekkel nem kellene harcolnotok, ha nem jegyzettömbbel nyitjátok meg, hanem wordpaddel ;) azért írtam én is azt a leírásomban, nekem akkor semmiféle gondom nem volt ilyenekkel
-
dawe666
tag
sziasztok, tegnap sajna nem voltam net közelben, nem tudtam segíteni. Az a helyzet, hogy az én leírásomban azért van simán skin mappában, mert ha a theme managert használjátok, az is oda teszi majd, létrehozza, és ahhoz írja meg a user.chmet, ezért írtam én is így, hogy a két változat minél pontosabban fedje egymást
nem tudom miért nem működhetett a dolog, én elsőre is így csináltam, a másik leírással sajna nem találkoztam
de itt az általam használt chm pár sora:
[...]
ScreenSaver = /usr/data_resource/picture/Alkali.drm.gif
Skin = /ezxlocal/download/mystuff/skin/Golden
SlideTone =
ThemeName = Golden
VMAlert = /usr/data_resource/sound/ringtones/Alert.drm.mid
[...]
ez alapján mennie kellett volna
sajnos tényleg nem tudom mi volt a hiba, de ha rájöttök, vagy rájövünk kinek hol vérzett el, akkor az alapján módosítom a leírást
és köszi szépen, hogy kipróbáltátok, itt dől el, mennyire jó ha valamit csinál az ember
P.S. aki hazsnált linuxmodokat, pl Honey láttam te írtad, írhatnátok egy pár soros összefoglalót róla, előnyök, hátrányok téren, mivel én ugyan pont azért nem próbálom ki amit írtam már, de így hogy nem próbáltam nem 100%ig releváns a véleményem
köszi, sziasztok
BUÉK -
dawe666
tag
válasz
flatbeat #395 üzenetére
Hát akkor mégiscsak találkozunk új év előtt
az a furcsa, hogy ha ugyanazt a számot egyszer sem írja ki, akkor ez egy rendszeres hiba kéne hogy legyen, aminek a forrása egyértelműen a telefon, de mivel van amelyiket kijelzi ezért maga a telefon nem lehet hibás :S kissé furcsa helyzet, nincs valami kapcsolat a kijelzett illetve ki nem jelzett számok között? pl a sim kártyán lévőeket nem jelzi ki, a telefonon lévőket igen, vagy vica versa, vagy ha ez sem segít, próbáljátok meg hogy minden számot a sim-re másoltok, hogy legyen inkább dupla példány belőle, és így kijelzi-e, pedig minden a simen van, akkor másoljatok mindent a telefonra, ha ezek sem segítenek, akkor nézzétek meg nincs-e elírva egy számjegy a telefonkönyvben xD
az utolsó mondat vicc volt, ha több számnál is eljátsza ezt, akkor nem valószínű, hogy elírtátok volna -.-
ha ezek sem segítettek, akkor várunk valakit, aki hátha találkozott már ilyennel :S nekem sajnos több nem jut eszembe -
dawe666
tag
nah megint rontom itt a levegőt egy kicsit, gondoltam rátok és csináltam egy leírást, hogyan tehettek fel témákat a gyári SWre, ez nem illegális, nem jár garivesztéssel sem, szóval csak nyugodtan lehet vele próbálkozni, persze saját felelősségre, ha valamit ügyeskedtek és hazavágjátok a telefonotokat nem szeretném ha én lennék a hibás xD
szóval mellékelem a leírást, pdf képekkel, színes, egy közepesen intelligens majom is meg tudja ebből csinálni
[link]
aztááán mellékelem a szükséges programokat
P2K5
[link]
Theme manager
[link]
És végül mellékel a saját készítésű luxury skinem
[link]
ha pedig megtetszett volna a luxury téma, akkor itt vannak a gyári háttérképei is a témának
[link]
remélem megérte a fáradozásaim
sziasztok, előre is BUÉK ha addig nem "találkoznánk" -
dawe666
tag
válasz
flatbeat #393 üzenetére
nem igazán értem, hogyhogy nem írja ki a nevet csak a számot, ha az adott számhoz el van mentve név a telefonkönyvben, akár a simen akár a telefonon akkor azt kell kijeleznie, ha pedig nem így csinál, akkor gondolom minden számmal ezt csinálja, és akkor ez elég ok arra hogy visszavidd hogy kijacítsák, de őszintén szólva ez a hiba nekem kicsit érthetetlen
-
dawe666
tag
az az igazság, hogy én nem flasheltem a telóm, számomra semmi olyat nem nyújtanak a linuxmodok, vagy a PoL ami miatt lecserélném a gyári SW-t, Rasputin (ő készíti a modokat, ha valaki nem találkozott volna a nevével) ügyes modder, de nem linuxprogramozó, ezért amiket eddig kihozott a modjaival, azok ugyan szép munkák, de nekem nem elég "igényesek" olyan összetákolt az egész, elnézést ha ezzel bárkit is megbántanék, nem rossz értelemben mondom ezt, de nekem a V8 valahol megtestesíti azt, hogy milyen egy szép és igényes telefon (a burkolatomról ne beszéljünk -.-) ezért nem voltam elégedett egy skinnel se, nekem ezek nem jöttek be... a linuxmod5 SP1en ugyan elgondolkodtam, hogy kipróbálhassam a qtopiát, de mivel csak tesztfázis az egész, még várok vele egy kicsit, előbb utóbb valaki kedvet kap és megcsinálja V8ra rendesen.
Megint egy kicsit hosszú lett sorry
és még egy fontos dolog a végére, a gyári sw is alkalmas új témák kezelésére, senki se flasheljen csak emiatt!
szóval sajnos kevés lenne a tudásom, hogy erről egy blogot írjakkódcsoportokat bontottam már szét, meg miegymás, de flashelés terén talán kevés vagyok, de ha bárki kérdezne valamit megpróbálok segíteni
-
dawe666
tag
a sors iróniájaként egy samsung f400zal csináltam a képeket -.-
http://kepfeltoltes.hu/view/081227/Fot_010_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081227/Fot_011_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081227/Fot_015_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/081227/Fot_017_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
háát, most így néz ki szegény -
dawe666
tag
háát, a maga módján jól néz ki ez a ház, de az utóbbi időben elgondolkodtam egy új telefon vásárlásán, szerencsére a kezembe került mind samsung mint SE, és hamar rájöttem, h semmi pénzért sem cserélnék ilyen telefonra, bár a samsung F400 bang and olufsen hangszóróiba őszintén szólva beleszerettem, de a tudása elég gyenge. Úgyhogy egyelőre egy iPhone gondolata foglalkoztat, de mellette, vagy ha nem váltok akkor végképp meg szeretném tartani a V8at, és egy kicsit felújítva
még így is sokan megnézik, meg áradoznak, hogy milyen szép, de csak mert nem ismerik hogy kéne kinéznie xD úgyhogy új telefon helyett inkább egy házba invesztálnék, de sajna én sem találtam túl sok használhatót, várom a motoker válaszát egyelőre...
Az usb fedővel meg tényleg nem tudok mit kezdeni, egyszerűen pocsék tervezés, nem is értem, hogy hogy tudta a motorola egy ilyen minőségű készülékre így rátenni :S főleg így, hogy láttam a samsung porfedőit, jelentősen alacsonyabb árkategóriában...
de hát ez van, csak sajnos nélküle ugyan könnyebb az élet, de nem néz ki túl igényesen -
dawe666
tag
Sziasztok!
Sajnos mostanában elhanyagoltam a fórumot, meg a telefonomat is, hála a sulinak, de most kaptam egy lélegzetvételnyi időt, úgyhogy írok is ide pár sort.
Először segítenék egy kicsit itt a felmerült kérdésekben, az oldalsó gombokkal nem hinném, hogy baj lenne a későbbiekben, és nagyon sokat nyúzom, erről hallgatok zenét is, és semmi baja még, lassan egy éves pedig. A menü reakcióideje valóban nem a leggyorsabb, de van benne lehetőség, h a számokkal közlekedjünk, pl belépsz menübe, és onnan már elég ha nyomogatod a számokat, hasonlít a régi nokia (3310 xD) stílushoz, csak jelentősen jobb és gyorsabb. Egyetlen bajom a telefonnal még mindig az, hogy az USB fedő mostmár másodszor ment tönkre, most nem leszakadt, hanem kitört belőle egy darab :S elismerem, kicsit sokat hazsnálom, gy h zenét is hallgatok, napi 8-10 nyitás-csukást szerintem kap, de ezt nem igazán bírja. Viszont amiért mindenképp ajánlom, az a platform, ahogy még réges régen írtam egy HSZemben, sok rejlik még ebben a linux platformban, és nem a gyári MotoMagX szoftverre gondolok itt, de pl lassacskán működőképes lesz rajta a qtopia is, bár egyelőre ehhez linuxmod5 SP1 kell, keressetek rá youtubeon ha érdekel titeket, érdekes fejlesztés.
Továbbá az utóbbi időben elkészült a V8ra készített témám is, ez a V8 luxury skinjéből készült, a gyári SW CG52jéből csináltam, szóval teljesen pontos mása az eredetinek, egy két apróbb javítással, igen hasonló a neten is fellelhető stock gold skinre, amit rasputin készített, de próbáltam egy igényesebb változatot csinálni belőle, szerintem sikerült.
Úgyhogy ha érdeklődtök, hogyan lehet feltenni témákat gyári szoftverre, vagy bármilyen kérdésetek van akkor szívesen várom őket, jelezzétek itt, mostanában kicsit gyakrabban próbálok majd errefelé nézni és segíteni.
Viszont végezetül egy kis segítséget kérnék, szükségem van egy új házra a V8hoz, lehetőleg luxury vagy rose gold ház kéne, ha valakinek közületek volt már dolga házcserével, vagy tudja pontosan honnan tudnám beszerzni, akkor kérlek segítsetek, mert M.O-n egyelőre csak szimpla kék házat találtam 12k HUF-ért, de egyre sürgősebb lenne a dolog
köszi szépen, várom a kérdéseket, vagy ha érdekel a téma amit készítettem írjatok és csatolom
sziasztok
utólag is kellemes ünnepeket -
dawe666
tag
Az új fóliával teljesen fasza, semmi gáz nincs vele, újra működnek a gombok...
aksiról annyit h nekem abszolút használatfüggő, vannak napok amikor csak az időt nézem meg rajta néha akkor simán bírja a 3-4 napot, ha viszont buszoznom kell, zenét hallgatok és/vagy játszom, illetve telefonálok egy nap kb 1 másfél órát, akkor nap végén már imádkozhatok hogy ne merüljön le hazáig... a jelzésről egyébként annyit, hogy aki kitalálta hogy merülésnél kb. 2 percenként rezegjen+csipogjon+világítsa meg a b*szott nagy kijelzőket, ezzel a maradék energiát is a levesbe küldje, annak az embernek jár minden tiszteletem, hibátlan tervezés
másrészt pedig, már elmúlt egy fél éves a telóm, és kb egy hónapja megjelent egy érdekes külső kis hiba... a zöldes szürkés fényezés alá valahogy egy kis levegő jutott, ami gyönyörűen felemelte a festéket egy olyan 3-4 centis csíkban, majd le is lökte, alatta pedig gyönyörű fekete szín, pont mint a v9-nél :S csakhogy a többi helyen az istenért sem akart lejönni a festés, és mondhatom ritka pocsékul nézett ki... úgyhogy egy kis elszántsággal és egy csiszolópapírral nekiestem a fényezésnek xD azóta gyönyörű matt design-ban pompázik, "szinte" szebb mint új korában, bár gyanítom így nehezen tudnám már eladni -
dawe666
tag
Na csokii mindenkinek!
Egy jó ideje nem írtam, de most van egy pár esemény amit meg kell osztanom veletek
először is nekem is leszakadt az usb porvédő, ezért el is mentem egyik hivatalos motorola szervízhez. Problémák: az imén említett leszakadt porvédő, szerettem volna egy szoftverfrissítést, illetve az akkufedő hátlapomról lejött az a kellemes tapintású gumiburkolat
megemlítettem az egykor már tárgyalt billentyűzetproblémám, h eléggé nehézkesen érzékeli a felső soft gombokat, amiről mint megtudtam az tehet, h elég sok V8as kerül szervízbe a billentyűfólia miatt...szóval határozottan szervízeset voltam, ezért egy hétre meg is kellett hogy váljak a V8asomtól, viszont mikor visszakaptam garancia keretében kaptam egy új hátlapot, egy ingyenes usb védő cserét, egy szoftverfrisítést, egy új billentyűfóliát, illetve magát a fém billentyűzetem is kicserélték (volt rajta egy karc) illetve valamilyen oknál fogva egy kameracserére is jó voltam... szóval röviden ennyi a helyzet...remélem valakinek segített -
dawe666
tag
válasz
Gallardo007 #326 üzenetére
te tudod...
-
dawe666
tag
-
dawe666
tag
válasz
ToToRiiNa #314 üzenetére
igazából nekem volt egy kis problémám szoftveres téren egy V8cal, írtam is miatta a motorolának, és annyit mondtak h vigyem be szoftverfrissítik, nem hiszem hogy nagyon vizsgálgatnák, ez tulajdonképpen ha hozzájuk viszed elvárható hogy a legfrissebb szoftverrel ingyen és bérmentve frissítsék, szerintem szó nélkül meg fogják csinálni
-
dawe666
tag
válasz
ToToRiiNa #312 üzenetére
Sajnos nem tudsz témát "rárakni" vagy letölteni, ezt a lehetőséget sajnos a gyári szoft nem engedi...az a helyzet hogy a V3as eset nekem is ismerős, a videofelvételt a Pannonos szoft sem tudta amivel én vettem, annyi esély van, ha valahogy el tudnád érni hogy hivatalosan szoftvert kelljen frissíteniük rajta...nekem ez volt az eset a V3mal anno, sikeresen elbasztam modding közben, de mivel garis volt megpróbáltam hátha nem vezsik észre, és bejött frissítették ők, és semmi nyoma nem volt a pannonos szoftnak többet, ugyanis a frissítés nem hálózatfüggő, a magyarországi motorola szervíz végzi, a szolgáltatók csak begyűjtik a telókat és viszik hozzájuk...szóval egy ilyennel megpróbálkozhatsz, volt már szerencsém ilyen gyári frissített V8cal is, és azon is teljesen száműzik a hálózati vackokat, témák, hátterek hangok, semmi sem marad, csak egy szimpla motorolás szoft, szóval ha garis és nem akarsz hozzápiszkálni valahogy harcolj ki egy ilyen frissítést a szolgáltatódnál, vagy keresd fel a motorola magyarországot hátha azt mondják hozzd be és megcsinálják.
Ha nem nyúlsz hozzá a szofthoz más megoldás nincs, ha hozzányúlsz vége a garinak. Kb így tudnám összefoglalni, remélem segítettem
sok sikert -
dawe666
tag
A V9m az úgy nevezett sprint változat, Magyarországon ezt nem kapod meg, szóval egyértelműen a V9et kell hogy válaszd xD annál inkább mert a V9m a CDMA 800, 1900 Mhz hálózatokon működik csak. Amúgy featureökben valahol a V8 és V9 között van, vékony akár a V8 bővíthatő akár a V9 stb stb, jó választás lehet azoknak akiknek az országában van teljes CDMA lefedettség XD
nos ezzel a rossz hírrel befejezve ajánlom én a V9et, persze ha ténylegesen kihasználod minden képességét, még mindig a V8ra szavaznék ha valakinek nem kell a 3G és a bővíthető memória -
dawe666
tag
külsőn persze hogy kijelzi ki keres, sőt ha van kép rendelve az illetőhöz, akkor egy 240x320as kijelzőn majdnem teljes képernyőn gyönyörködhetsz a kedves hívóban
SMSt nem csak kijelzi, olvasni is tudod anélkül hogy kinyitnád, illetve bizonyos keretek között válaszolni is tudsz, ha előre beállított gyorsüzenettel akarsz reagálni (pl: Köszi szépen, vagy órán vagyok, vagy bármi amit előre megadsz)
Van silence üzemmód, szerintem az teljesen némává állítja
samsunggal ellentétben egyszerre csörög és rezeg ;)
a gombok amik a telefon oldalán vannak (4 darab) csukott állapotban a következőkre használható:
-alapállapotban:
1) megvilágítja a külső kijelzőt, hosszan nyomva tartva közli h hangvezérléshez nyisd ki a telefont xD
2) 2 gomb, le/fel állítja a csangési stílust le/fel értelemszerűen, a 4.ik gombbal pedig el tudod fogadni (végre nem csipog össze vissza hangstílus állításnál mint a rági motók, ha ott mondjuk hangosról akartad lenémítani közben 4szer akkorát csipogott ha nem nyitottad ki, hogy az nevetséges)
és ahogy említettem a 4.ik gomb ha nem stílust váltasz lezárja a külső billentyűket hosszan nyomvatartva
zene hallgatásnál:
1) semmitsem csinál, csak megvilágít illetve hosszan a hangparancshoz nysd ki a telefont üzenet
2) a két le/fel gomb hangerőt állít
3) a 4.ik gomb ilyenkor csak megvilágít vagy hosszan nyomvatartva lezárja a billentyűket kivíül és az érintőgombokat...ami szerintem felettébb hasznos zenelejátszásnál, mert miközben zsebrerakod tuti elnyomkodod xDP.S. a gomb amiről említettem hogy felszólít h nyisd ki a hangparancsokhoz, csak angol üzemmódban ad ilyen üzenetet, magyarul csak világít, ugyanis hangparancsokat csak akkor adhatsz ki ha a nyelvet angolra állítod (ez persze független a T9 vagy a normál sms írás szótárától, de pl én jobban kedvelem az angol menüt)
remélem tudtam segíteni
neked is jó hétvégét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Táp ventilátor csere
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Crypto Trade
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- iKing.Hu - OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest