- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Mennyit tud a kijelződ a gyakorlatban? Mert elvileg azt kéne megadni akárhogy születik a profil.
Ha magasabbat adsz meg, akkor lehet, hogy magasabb értéket küld ki a Windows, mint metadata (szerintem jelenleg nem csinálja ezt a Windows, még sohasem néztem meg HDFury dobozzal, hogy ilyenkor mit művel a Win11 >=22H2), és ha nincs letiltva a roll-off (alapértelmezetten ez sokszor be van kapcsolva), akkor ez sötétebb képet eredményez.OLED-en nagyon egyszerű lefuttatni a Windows saját profil generátorát, mert a fekete az tényleg fekete, így csak le kell húzni a csúszkát nullára, és kész. LCD-vel még sohasem próbáltam.
De LCD-n pont nem is dob sokat az Auto-HDR, mert az LCD-nek szar a natív dinamikatartománya. Csak szaturációban tud érdemben többet produkálni az LCD HDR módban SDR-hoz képest, de azt szerintem nem nagyon próbálja fentebb tolni az Auto-HDR.Illetve az Auto-HDR csak egy post-processing. Lényegében csak tippelget, hogy nézett volna ki a kép HDR-ben. Attól elvileg jobbat ki tudsz hozni a képből a "SpecialK"-vel (ezzel magasabb bitmélységre lehet erőltetni a játák által használt buffereket és tweak-elhető a tone mapping, akár szaturáció boost, stb), bár nekem az sem volt meggyőző, mikor tesztelgettem, illetve pont azokkal a játékokkal nem akart működni, amikkel szerettem volna (van játék, amivel úgy kapásból eleve nem működik jól a SpecialK, HDR hack ide vagy oda).
AutoHDR-ra visszatérve, lehet hogy akkor sem húzná ~250 a jelenet csúcsát, ha 10000 nit képes csodamonitorod lenne. A HDR filmekben is sokszor ilyen ~350 a valódi csúcsfény olyankor is, ha 1000 nit a névleges csúcs (van szoftver, ami úg elemzi a képet, hogy talál egyetlen pixelt 1000 nit-el, máris az a metadata csúcs).
Mivel elemzed, hogy meddig megy el az AutoHDR? Screenshot, profile tagging és képszerkesztő picker?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Full HD LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest