- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
blahnik
csendes tag
válasz
ThorsHUN #291 üzenetére
"a legtobb rajzolo programot (tervezo program) nem Macra irtak, ahogyan a rendszer, kozlekedesi, szallitas szervezo, jarattervezo, raktarnyilvantarto, szamlazo, integralt vallalatiranyitasi rendszerek"
Úgy látom, csak nekem nincs szar munkám. Úgyhogy én kérek elnézést.
Elképzeltem, ahogy a raktárosnyanya vagy a BKV-s buszidomár ül egy másfélmilliós Mac Pro előtt. Tényleg, mit is képzeltem? Mégegyszer bocs"WoWot, felrakom az autoversenyzos game-et, megunom, letorlom, rakok fel strategiai jatekot, lovoldozoset, filmet nezek, zenet hallgatok es nem mellesleg dolgozok"
Ezért írtam, hogy munkára van, mert Mac-en nem játszani szoktunk, ennek meg itt a 90%-a az volt. -
blahnik
csendes tag
válasz
(Kolombusz) #265 üzenetére
Hát mert nekem nem 9.1 van, de amikor a kezembe adták még ugyanazokat a jókat mondták róla, mint most a 9.1-ről. Használd egészséggel!
-
blahnik
csendes tag
A felső c-ben teljesen igazad van. Ha a Cégre gondolunk, ha a termékek hasznlóira. Ezt azzal az egyszerű dologgal magyarázom mindenkiek, hogy egy kisebbségről van szó. Az meg nem létezhet valamilyen (akár csak mondvacsinált) felsőbbségtudat nélkül, mert akkor vége. Ez lehet egy népcsoport egy másik nép országában, lehetnek a melegek, vagy egy kis vallás hívői. Vagy a Mac-esek. Úgyhogy ezért mind a magam, mid a többiek nevében elnézést.
A reklámbullshit ugyanolyan baromság, mint a keynote-on egymás mellé tenni az iPhone-t meg a vezető Win és Symbian smartphonokat, de ez kell a hype-hoz, ami reklám, ami pénz, ami nekik nagyon kell.
A HTC nem randa téglafon, de ha át kéne terveznem divatos szépre, akkor meg elveszítené azt a bizonyos praktikumát és kezelhetőségét, amit szerettek benne. De ez így van rendjén. -
blahnik
csendes tag
Persze hogy jobban tetszik, mert kockásinges vagy, olyan ízléssel amilyen. Nem megbántani akarlak ezzel, engem nem zavar, hogy azt választod.
A Mac fikázást pedig ne a szürkeszobában rendzsergazda szemszögéből zárjuk már. Mert a Creative Suite, a Final Cut Studio, a Logic Studio és a többiek nem olyan innenonnan termékek. Hanem kategóriájuk legjobbjai. Igen, művészeti munkára.
Egy egy rendszergazda ezt leszarja, de a HTC 'praktikus' formaterve meg tetszik neki. Sajnálom. :S -
blahnik
csendes tag
Ebbe a vitába ne menjünk már bele. Ugyanoda fogunk jutni, mint az iPhone-nal. A kockásinges munkára biztos a Windows Server 2009 Special Winter Edition a legszuperebb, de nekem kicsit mást jelent a munka. Valami sokkal kreatívabbat. De már az elején erről beszéltem: a rendszergazda vegyen HTC-ét, a stílust hagyja meg azoknak, akik ezzel foglalkoznak...
-
blahnik
csendes tag
Azért nem akar egyetlen iPhone júzer se diktafont, mert az iPhone júzer tudja, hogy nincs benne, vagy vásárlás előtt megkérdezi, ha kell neki, és ha nincs, akkor nem veszi meg, és nem lesz iPhone júzer.
Nem akarok senkit felhúzni, de ezzel visszatérünk az alapvető ős-mobilvitákhoz, ugyanis nem azt mondják, hogy mindenkinek ez kell, hanem, hogy akinek kell, vegye.
Anno idegesített, hogy az N93i-ben miért csak szaros pop port van, amivel már sokat szívtam, amikor a korabeli Nokiákon már megjelent a miniUSB. Zavart, ahogyan az ótvar fényképminőség meg miegymás, és ezért nem vettem meg. De nem mondom, hogy a hülye Nokia miért erőlteti rám ezeket a feature-öket.
Nem kell leborulni, neked különösen nem az a dolgod. Csak egyre többen, az emberek százezrei választják ezt, diktafon meg a2dp meg ... nélkül. Elégedettek.
Egy hardcore mobilhasználónak nem való.
Igazad van, ha vették volna a fáradtságot egy kis koppintásra, tuti, hogy jobb lesz az eredmény, de van akinek ez elég. Ennyi pénzért is.A Mac-hez meg iPodhoz hasonlítgatáshoz:
Az USA-ban 4 mp3 lejátszóvól 3 iPod. Az meg hogy itthon a többi izét nyomatják egyszerűen azért van, mert itthon az iPod kurva drága. Mi meg nem vagyunk egy nagyzsebű ország.
A Macintosh-ok meg egyszerűen igényes, munkára való gépek. Megmondták, hogy nem csinálnak olcsón szart, inkább kerül 3-szor annyiba, de az olyan is. A Mac-em még mindig nem hozta egy év alatt a régi win-es gépem napi fagyási átlagát.
Ha az iPhone 10-szer ennyiszer fagy le évente, már megérte az S60-ról váltás. -
blahnik
csendes tag
A néhány nagytudású arcak teljesen igaza van, mert az iPhone user, akiknek szánták, az nem akar majd diktafonozni, meg nem kell neki N95 VGA videó (mert ha ebben lenne videó, csak bénább, akkor az is baj lenne). Stílusos, meg stabil, ami ugye az S60-ról nem igazán mondtahó el. A Nokia adja ki igazán bétásan a telefonjait, de ettől még a geekeknek az N95 8GB-ra fogja elhozni a kánaánt.
Neked ezek alapján tényleg nem való, mint ahogy gondolom egy tipikus Mobiaréna olvasónak sem, mert neki is fontosak ezek, mint amiket írtál. De ugyanannyira mondta bárki, hogy mindenkinek ilyen kell, mint ahogy pl az N95-ről.
Igen, biztos én is fogok anyázni, amikor kétszer az évben (átlag iPhone használóként) akarom majd forwardolni 6 embernek a bulimeghívást, mert ez igenis kurva idegesítő, elismerem.
De itt fekszik az asztalon a flagship videófelvevős fényképezős kicsavarhatós Nokia, ami az esetek többségében a menüt 3-5 másodperc alatt mutatja csak meg nekem, a telefonkönyv 2 perces nyitása sem egyedi eset, valamint ha forwardolni akarok egy sms-t, és ki merem nyitni az SMS alkalmazás közben a Telefonkönyvet, akkor csak az égieken múlik, hogy egybemarad-e a talefon. Arról nem is beszélve, hogy a spontán videófelvételre kihegyezett készülék a spontanitást is fehér képernyővel hálálja meg. Tiszta windows. De megy rajta a Doom
Nagyon sok embernek tényleg csak ennyi kell, tudom, hogy nehéz elhinni. Nektek más, ezt tiszteletben tartom. -
blahnik
csendes tag
igen, leszarozta a BlackJacket meg az E61-et, meg amit csak tudott. Itt hezdődött a hype gerjesztése, ezekkel. Meg valójában ezzel a "veszekedéssel" tartják fent a telefon körül a folyamatos médiajelenlétet, és ezért lesz ez a készülék az iPhone 2-ig állandó forumtéma világszerte.
Szerintem is egyszerűbb egy hardware gombos cuccon írni, de a célközönség pár webcímet pár sor sms-t és pár sor e-mailt fog írni naponta, az meg élmény marad, mivel superstílusos. A stílus számít, nem elsősorban a prakikum. -
blahnik
csendes tag
Köszönöm, valahogy erre gondoltam.
Mert nem kell elhitetni, hogy kell-e vagy nem. Józan ésszel látszik, kogy az ilyesmi nagyon nagyon réteg feature.A kockás ingeseket sem akarom bántani, mert jófejek, meg nekik tényleg kellhetnek ezek a dolgok, és kevésbé egy stílusos krómkeret a telefon köré. De a tömegenek nem való a Kaiser, ez meg igen.
És a kaiser-t sem akarom bántani, mert az is nagyon nagyon jó.
-
blahnik
csendes tag
Annyira jó volt végigolvasni ezt a sok hozzászólást.
Már sok fórumba leírtam, ahol hasonlóan össze-vissza fikázták az iPhone-t:
Ez (legalábbis európai szemmel mindenképp) egy divattelefon. Úgy is tessék kezelni. A kockásinges informatikus a HTC Kaiser-től ájul el, arra telepítget, azzal él... nem akarok semmi rosszat mondani, mert arra, amire azt kitalálták, arra tényleg tökéletes.
Az iPhone-t nem a kockásinges informatikusoknak (és hasonlóaknak) találták ki. A reinventing the phone teljesen megállja a helyét. Csináltak egy telefont. Valójában alaptelefon, de mégis mennyivel másabb mint egy 1110-es vagy egy Sagem. Semmi felesleg, csak, ami kell, az mégis megdöbbentő köntösben, újszerűen. Ennyit ígértek, magasan hozták. Az iPod és az Interet Device részt nem igazán fikázták (szerencsére) ezért nem kezdem most foggal körömmel védeni.
Az MMS azért baromság, mert az e-mail, csak a nagy okos telefongyártók csináltak egy új telefonos szabványt belőle, hogy minden egyes darabért fizetni lehessen (ez nem zavar senkit, de a szaros kis csengőhangok igen...)
A mobiltelefon kamera, legyen az 1-2-3-5 megapixeles, csakis a családi meg baráti fotózás igényeket tudja kielégíteni, de ezt már sok topicban átrágta sok nálam okosabb... Itt ők egy minimumot hozó kompromisszumot hoztak.
GPS az itthoni 80K-s mobilokban sincsen. Ez ott annyi.
3G, Tőzsde és Időjárás, ezek mind az amerikai ízlés és igények miatt kerültek oda vagy nem, ahol vannak.
nem értem ezt a CD dolgot sem, mert már egy jó ideje minden iPodot is meg ugye már ezt a cuccot is anélkül szállítják, és a Rendszerkövetelmények között szerepel a szélessávú internet, ahol ugye az iTunes meg minden lejön. Akinek nincs net, annak nincs telefon.
A tesztelők gondolom hetente 10 telefonból húzzák ki a SIM kártyájukat, meg ennyibe vissza is. Ez egy személyes készüléknek készült, mint az iPod. Megveszed, hazaviszed az üres új kártyával. Rádugos a gépre, ő meg ráteszi a zenéidet, videóidat, podcastjaidat, naptár bejegyzéseidet és az AddressBook-odból az összes névjegyedet. Ha akarod, hozzá sem kell nyúlnod. És fent van az összes contact, egy helyen, nincs itt meg ott tárolt hülye telefonkönyv.
Az Apple termékből kihagyott "felesleges" funkciók azok szoktak lenni, amiket a vásárlók nagy része tényleg egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán használna. Itt biztos van egy két ember, aki (bár ez számomra elég megmosolyogtató) fontosnak érzi, hogy prezentációt tudjon szerkeszteni a készülékén, és megnyugtatja a lelkét, hogy az N95-ösével vagy a Kaiserrel vagy kitudjamijével ezt meg tudja tenni, ha kéne (mikor kell?), de az emberek nagy része nem így van vele. Ez egy forradalmi alapkészülék, ami a nagyanyám kezében is elboldogul majd, mert ha rábök a nevemre, elindul a hívás (és nincs a hol is az a zöld gomb?) és közben kitolja a képernyőre a nagy piros gombot, hogy csakazértse lehessen nem megérteni. Nincs minden, csak mindig az, ami szükséges.
Lehet azon vitatkozni, hogy ne ők döntsék már el, hogy mit akarok, meg mi legyen, de kérem, ebben az országban 10millió embernek van szavazati joga, és ha tört százaléknyi tisztában van vele, hogy neki mi jó, és ennek függvényében hová ikszeljen, akkor már örülhetünk. Szóval lehet mindenkinek fenenagy nyitottság, ha alig használják azt, a többségnek meg még csak nehezítene is.
Nyitott rendszerű Nszériás csilivili Nokiám van, és pár hete figyelem én is, hogy miközben használom, mit nem tudna az iPhone. Eddig azon kívül, hogy néhány lassulást és fagyást elkerültem volna az Apple mobillal, nem volt semmi meglepetés. Igen, nekem annyi kéne, meg fogom venni. Sok millió ember szintén, és nagyon örülni fognak neki. Sok mindenki nem. A kockásinges informatikusnak nem ez kell. Nem is fogja megvenni. Őneki a tudás megszépíti a Kaisert meg a többi hasonló kütyüt.
Az iPod Touch (ami majdnem ugyanez telefon nélkül) kerül 80-90ezerbe 8GB-tal Magyarországon. Ha erre ráteszzük egy hasonló tudású telefon árát, már meg is vagyunk...
Igen, Apple fan vagyok, mert eddig minden cuccukat kibontottam és wow, működött, működik, egyszerű. Nem kell gányolni! Mert azt csak a kockásingesek szeretik. Ezért nem értette meg senki evone-t. Teljesen másról szól ez a dolog, még tényleg nem százas, de amik eddig voltak, azok az alapkoncepcióban szarabbak. És lehet fikázni, de mostmár mindig fognak erről beszélni, és ez határozza meg, hogy mi lesz ezután mindenki másnál.
Bocs, hogy hosszú lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Nyaralás topik
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 1 / 2
- Motorola G86 - majdnem Edge
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bankmentes Részletfizetés ÖNERŐ NÉLKÜL? NÁLUNK EZ NEM KÉRDÉS HANEM LEHETŐSÉG!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest