- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
Legyen igazad. Stopperoljunk. Nézd meg a mailjaidat, olvasd el a kedvenc híroldalad híreit, hallgass meg 1 mp3-mat, törölj egy régi torrentet, adj hozzá egy újat, MSN-en vagy bármilyen csevegő protokolonon keresztül üzenj a legjobb barátodnak, írj meg egy dokumentumot, töltsd fel valahova. Ha ezt te hamarabb csinálod terminállal mint én GUI-n akko megeszem a kalapom. Szerintem ez az általános mindennapi felhasználás, és nem az Ip cím átírogatás.
Az mc egy külön program. Ennyi erővel ha felteszem a Matlab-ot és beírom terminálba, hogy Matlab akkor az is a terminál?
-
sanzi89
addikt
Látom abszolút elbeszélünk egymás mellett, így értelmetlen bármit is mondani.
A Linux majom kifejezést visszavonom, tényleg erős volt, de azt nem, hogy a MINDENNAPI életben ezer olyan dolog van, amit könnyebb grafikus felületen megcsinálni, mint terminálból. Amiket írtál kb egyikse sem tartozik a mindennapi dolgokhoz.
A példád pedig ott hibázik, hogy te teljesen tisztában vagy minden parancs működésével és paraméterezésével, amikor én még csak neten keresek programokat. Ott lenne igazságos az összehasonlításod, ha először nyitnád meg az ssh man-ját, és én is először írnám be google-ba a keresett programot. De mondom, SSH-ra természetesen jobb a terminál, ezt sose cáfoltam, de ezer olyan dolog van - és emelett kiállok - amit egyszerűbb grafikus felületen csinálni.
@dchard
Sajnos nap mint nap találkozok velük.De ezzel nem is lenne semmi baj, ha nem olyan flegmán és lenézően bánnának az olyan emberrel, akinek nem egy terminál fut az egész PC-jén, mint ahogy. Valószínűleg ezen véleményem is innen ered.
Pl pont mai elményem, hogy leordítottak, amiért Putty-al akartam SSH-zni és nem parancssorból, mondván minek "felesleges programokkal teleszemetelni az OS-t". Az idézett szöveg szó szerinti...
-
sanzi89
addikt
Látom rohadtul nem érted amit mondtam, dehát ki is vagyok én, hogy egy olyat oktassak akinek Linux pingvin az avatarja...
Mint később írtam általános felhasználás esetén idegesítő és felesleges terminállal bénázni. A "Linux majom" kifejezést azokra értettem, akik még weboldalt is terminálban néznek, mert az a kemény és ők lám, milyen kemény Linuxosok. Az, hogy használhatatlan, ezerszer bonyolultabb bizonyos egyszerű feladatokra, az senkit nem érdekel... Az elvakultságot próbáltam volna "leminősíteni" nem a terminált és főleg nem azokat akik használják. SSH, fordításra, config átírásra én is terminált használok, de pl a fájlkezelés kicsit egyszerűbb egy TC szerű állománykezelővel mint minden mappában cd-t meg ls -l írkálni.
u.i.: Tényleg ifconfig paraméterezéssel kelek minden reggel.
-
sanzi89
addikt
Félre ne érts, a parancssor nagyon hasznos dolog, csak azt nem értettem meg soha, hogy nálunk az egyetemen a tanár inkább szarakodik 5 percet a parancssorral, mintsem kattintson hármat a grafikus gui-n, és ugyan ott van.
Amikor távolról kell valamit beállítani, vagy 1-2 dolgot konfigolni - vagy sokat - természetesen terminál, de amikor "a gép van értem, és nem én érte", vagyis kikapcsolódni akarok akkor kényelmesebb kattintgatni, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest