- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
még idén? Oo – 12-14-16 Tera? Oo – aszta'büdös.....élet
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
zsolt501
nagyúr
Én a melegedéstől és a fogyasztás növekedésétől tartok, mert ha fűtünk az bizony energiát emészt és bizony laptopok esetén nem túl előnyös a fogyasztás növekedés, illetve a többlet hő sem előnyös.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
FRENK1988
veterán
na én meg azthittem, hogy a TDK csak az optikában jártas
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
zsolt501
nagyúr
Ha jó gondolom a lézer csak az írás esetén van használva, vagyis olvasás esetén nincs szerepe ezért ha le is hal benne a lézer még olvasni még tudja a lemezt.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Enton
addikt
Kiváncsi leszek, mikorra kerülnek a boltokba ezek a 8-10-12 TB vinyók nem horror áron.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
szasza_xp
senior tag
Gondolom az írófejen lesz a lézer, ami csak melegíti a lemezt, s a pozicionálást a kompletten végzi a fej, szóval nem hiszem, hogy egy kvázi hősugárzóként használt lézer valaha is behalna ... bár lehet hogy én vagyok optimista
“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
Shim
őstag
Új technológiát a megjelenés után egy évig nem érdemes venni – sokat csiszolnak rajta az első tapasztalatok alapján. Arról nem beszélve, hogy valszeg piszok drága lesz...
Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
MZperX75
addikt
Biztos müködik,ha bejelentették akkor van már egy két kész darabb az asztalon!
más:
Megfizethető SSD-t a népnek 512-es 20körül lenne az jó lenne.
12Terra?! minek? 2 terrás vinyó is "shokkk"
Persze néhány fanatikus ,letöltőgyárosnak semmi sem az!
(tudom lépést kell tartani,nincs megállás) 1996-ban bejelentették ,hogy 1Gigás vinyók jönnek,attól leesett az álam
1998-ban 2.1G vinyom volt,haver meg 10Gigásat vásárolt attól is leesett az álam.
most meg pendrive-nak is kevéske!8-10-12Terra egy 2.5"-os nnotebook-ba? na azt meg minek?De hát ki tudja,mit hoz a jövő
4K-s videók 200-300G egy film,de laptopba? 15"-on?[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Egyrészt van külön mondatban az, hogy: "még az idei évben tömeggyártásba kerülhetnek az ezzel felszerelt merevlemezek".
Másrészt egy másik mondatban az, hogy "2,5 hüvelykes tányéroknál elérhetik az 1 TB-os kapacitást, ami akár 2-3 TB-os mobil winchestereket jelenthet. Még nagyobb növekedés várható az asztali gépektől egészen az adatközpontokig használatos, 3,5 hüvelykes modelleknél, ahol a tányéronkénti kapacitás elérheti a 4 TB-ot, akár 12-16 TB-os winchestereket eredményezve.".Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy még ha idén kereskedelmi forgalomba is kerül a technológiát alkalmazó merevlemez, nem rögtön a lehetséges maximális méretben, hanem szépen fokozatosan csepegtetve. 1 éven belül nem számítanék 4-8 TB-nál nagyobb 3.5"-esre.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
tdd587
őstag
válasz errorcode06 #14 üzenetére
2TB teljes formázása most is addig tart. És amíg le nem futott rendben én rá nem bízok semmit. Legutóbb így is megesett, hogy másnapra eltűnt a partíció és vihettem vissza.
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
MZperX75
addikt
válasz TESCO-Zsömle #13 üzenetére
"Persze néhány fanatikus ,letöltőgyárosnak semmi sem az!"
-
rudi
nagyúr
Mehéz megmondani, pontosan hol tartanak a gyártók a HAMR fejlesztéssel, de az tuti, hogy a Seagate és a WD csapat is rajta van, az egészet pedig a Fuji fundálta ki még 2006-ban, szóval volt már néhány évük a csiszolásra. A leírásokban két nagyságrendes méretcsökkenést emlegettek valahol, ami átfordítva adatsűrűségre elég kemény dolgokat jelent. Mindenesetre magam is nagyot néztem, amikor a bejelentés végén ott volt, hogy idén elkészül. Először azt hittem, rosszul értelmezem az angolt, de nem
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Egy gondolatmenet tárkapacitás mentén. Lassan már reális a Full HD házivideó késztés és filmnézés, ahhoz meg iszonyatosan kellenek a GB-ok. Egy-egy kisebb, 720p-s PH-s videó is 100 MB percenként... Meg aztán ott vannak az adatcenterek, amikben nem kis mennyiségű winchestert építenek be.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
S-Attila
senior tag
A Toshiba bitmintás mágneses technológiájáról nincsen semmi újabb hír?
-
Silentfrog
veterán
Dicséretes kezdeményezés,hisz helyből sosem elég!
-
vanhalen
senior tag
TDK nem (csak) a vezérlőelektronikát, meg ilyeneket gyártja (fejleszti) ?
Első időben arany/tányér árban lesz valszeg Aztán lehet, hogy 10 év múlva a karóráinkban lesz ekkora méretű tárhely. Vagy a felhőbe'? -
félisten
válasz Silentfrog #25 üzenetére
Persze, de a jobb filmeket folyamatosan szerzem be HD-ben, amik viszont viszik a helyet nagyon.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
jerry311
nagyúr
Majd ha a médialejátszók is támogatnak ekkora tárhelyet...
-
t72killer
titán
Így legyen, ráfér a piacra a kapacitásugrás, mert kb 2 éve alig van mozgás. 1-ről 2tb-ra lépni sokkal komolyabb volt anno, mint idén 2-ről 3-ra. (arányosan 4-re kellett volna). Nagyon tudnám értékelni, ha a kiszemelt 3 terás mobilwinyó helyett egy 4terás 2,5"-os hordozható darabot sikerülne újítanom kb fél éven belül.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
pusszycat
nagyúr
Hát, ha úgy müxik mint pl. a DVD írókban a lézer fej akkor sok jóra nem számítok mert az pár száz lemez után rendszerint behal. 1-2 éve olvastam a lézerhardokrol talán ez lenne az?
Samsung BADA...Samsung Wave a hullámok ereje! Bada 2.0 : A Tenger ereje
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
ufocsalad
tag
Ezt a melegdeést nem értem akkor az én csörgőm (WD) már most nagy kapacitású
mert melegszik mint állat.Különben meg nem az egész meghajtót fogják melegíteni, hisz a NAGY mágneses tér
is nano nagyságú, gondolom ez a fűtés is csak az írás közelében valósul meg. -
worxland
addikt
Nem tudom, rudi hol olvasta az eredeti cikket, de a Registeren megjelent alapján:
1) nem lesz idén,
2) nem 4x a növekedés, csak 2x (ergo 8 TB-os vinyókról beszélhetünk, nem 16-osról),
3) ez csak a fej, kell hozzá új lemez is, ami még nincs
A többi stimmel.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
t72killer
titán
Lehet, bár a boltok polcain még nem hemzsegnek a 4terás winyók. Én meg 2,5"-osat szeretnék usb-powered verzióban, az tuti nem lesz egy darabig
#41: jogos, egész civilizált áron kaphatók a 3TB-os usb 3.0-s winyók, az optikai adattárolásnak egyelőre reszeltek. ( majdcsak feltámad, ha felfuttatják a holocardokat újraírható formában, olcsó hardverrel)
[ Szerkesztve ]
-
ha jovore akar egyet is forgalomba dobnak ezzel a technologiaval, mar reg tulteljesitettek amit elvarok toluk . mindig jonnek a hirek a nagy szamokkal, mar fiokban van a technologia, csak neki kell allni a gyartasnak, aztan valamiert 1 evbol mindig 4 ev lesz.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
MZperX75
addikt
Ja ja én is ,de egy filmet 2-nél többször nem nézek,megy kukába
ma jelen állás szerint 2T-nekem mindenre elég!
DVD írómat is csak rendszer telepítésre használom......Dr. Akula
"Mi az a terra? Milyen föld?" ja elírás,de nem trágya
total90:
"12Terra?! minek? 2 terrás vinyó is "shokkk" "
Kinek, hogy... gyorsan megtelik az a 2 TB (nem filmekre meg játékokra gondolok)..."
és még is milyen adatokra gondolsz?[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
válasz TESCO-Zsömle #20 üzenetére
"Nem gyártok én semmit, letöltőt meg pláne..."
Örülök neki!
-
MZperX75
addikt
válasz TESCO-Zsömle #46 üzenetére
Nahát abban tényleg el lehet reppenni egy kicsit ,amíg léteznek 1terás hangminták!!!
(két barát studiózik)
de az átlag az nem ez! -
t72killer
titán
-
ufocsalad
tag
Már a DVD-ket se írom ki rég, nemhogy a HD filmeket.
A lemezeknek már leáldozott a jövő a NAS-oké amikbe meg kellenek
a Terák, Exák . -
TeeJay
félisten
válasz pusszycat #36 üzenetére
azt azért vedd figyelembe hogy egy DVD lemez és egy merevlemez tányérja között van némi különbség... adatsűrűségben főleg... tippre egy merevlemez 300x nagyobb adatsűrűséggel operál már most mint egy DVD és míg a DVD-nél a lézer azért van hogy roncsolja a lemez rögzíthető rétegét itt ha jól olvastam csak arra szolgál hogy gyorsan felmelegítse azt a mikrométernyi kis részt ahol a merevlemez feje éppen írást fog művelni.
ez a másodperc töredéke alatt megy végbe szóval kétlem hogy itt 100+ fokos merevlemeztől kell majd tartani...
na meg biztos láttál már vinyókról videót üzem közben mikor le volt véve a borítása...
hát csattog a fej ide oda a tányér fölött, szóval olyan kis idő alatt tényleg csak azt a részt tudja melegíteni ahol írás fog történni...szép és jó a dolog de sajnos hiába lesz 2-3x nagyobb adatsűrűség a mostanihoz képest ha az olvasási sebesség nem nagyon fog nőni...
még mindig ott tartunk hogy 1TB-os notebook vinyó (pl Samsung M8 1TB 2tányérral)
átlagosan 85MB/sec sebességet tud... [link]inkább erre gyúrnának hogy ne fél nap kelljen ahhoz hogy teleírhassa az ember
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
kisza25
félisten
én láttam már 2TB-ost 260MB al írni olvasni, mindjárt megkeresem neked,
amúgy az én hitachi 1TB-os vinyóm is 130-al ír/olvas,
amúgy várható volt, hogy ezzel kijönnek, mert a régi módszernél 1,3GB volt az elméleti határ, ahol még biztonsággal vissza lehetett olvasni az adatot és már 1TB felett tartottunk[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Iomega
addikt
Egyébként a jövő , az SSD-ben van. Szép lassan felejtős lesz a HDD, ha az ár is úgy alakul.
[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
-
TOM-202
senior tag
Ez egy nagyon szép eredmény és biztosan meg lesz a felhasználási területe de egyszerűen ötletem sincs hogy mivel lehetne megtölteni otthoni körülmények között 16TB tárterületet.
Én 10 év alatt kb. 2-3TB anyagot szedtem össze (képek, zenék, videok, dokumentumok, stb.) A DVD lemezképeket meg eddig is kiírtam és ezután is ki fogom írni, nem tárolgatom HDD-n. -
A lézer azért nem olyan dolog, aminek szokása hipp-hopp megdögleni
Erre a legjobb példa a cd/dvd-írók, olvasók. Hány olyanról hallottál, hogy a lézer ment benne tönkre? Konkrétan amit anno még a pII-es gépembe vettem az a mai napig működik, szóval szvsz ha nem gyárihibás lesz, akkor elég valószínűtlen, hogy a lézer lesz a szűk keresztmetszet az élettartamban.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
kisza25
félisten
az SSD soha nem lesz jó tárolásra, mert annyira olcsón nem tudják előállítani, mint a HDD-t,
SSD=rendszer
HDD=nagy mennyiségű adat tárolása
TOM-202:most kezd elterjedni rendesebben a blu-ray, de mivel elég drága és sérülékeny ezért nem árt biztonsági másolat, egy film 45GB, 100film már 4,5TB...
TeeJay:nekem ez azért lenne fura, mert ezt tudja egy 500GB F3 samu is kb, meg az én 2lemezes 1TB HITACHIM, sőt a, 2,5" WD Black-em is csinál átlag 85GB-ot, eredetileg te ilyen sebességekről beszéltél[ Szerkesztve ]
-
-
anubys1984
aktív tag
Tény, hogy meglehetősen lelassult a tárhelybűvülés, de az igény növekedése is vele párhuzamosan. Egy átlagfelhasználónak egy 2-3 TB-os háttértár több, mint elegendő. Ez inkább a nagy "ipari" felhasználóknak lehet kedvező. (Akár aki töménytelen RAW képpel dolgozik, akár egyéb grafikai munka, vagy videovágás.)
Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
kisza25
félisten
válasz anubys1984 #63 üzenetére
nekem az évek folyamán összegyűltek a tárolók, 500GB, 640GB, 1TB, ha biztonsági másolatot szeretnék készíteni az egész cuccról, már kell is egy 2-3TB vinyó...
-
anubys1984
aktív tag
Pontosan ezt mondom én is. Évek alatt gyűjtöttél össze annyi anyagot, hogy most már indokolt egy 2-3 terás winchester. De 12-16 szerintem jelenleg számodra is indokolatlan lenne. Ez nem azt jelenti, hogy a fejlődés ellen lennék, jó az, ha szépen növekszik tovább a kapacitás, de ha arányaiban nézve lényegesen többe fog kerülni, akkor kizárt, hogy csak a kapacitás miatt ilyenbe ruházzak be.
Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
t72killer
titán
válasz anubys1984 #63 üzenetére
Egyrészt #64 (egy rakás DVD-m van, amiről kb 1TB anyagot kéne kimenteni +1 1terás és egy 500gb-os winyó, mindenféle adattal, amiket kölcsönbe használok és év végéig vissza kell adni),
Másrészt az igényszintem komolyan megnőtt: a fotógépem 2x akkora nyersképeket csinál, mint az elődje (20MB/kép, ráadásul nyitottam a hdr és 3D fotózás irányába - egy hdr-3D kép 6 db nyersképet igényel). Ezenkívül 8,5gb-os .mkv-k helyett elkezdtem 3DBluray iso-kat gyűjteni... Szumma: úgy 10TB tárkapacitással már kényelmesebben érezném magam.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
anubys1984
aktív tag
válasz t72killer #66 üzenetére
Ok, rendben van, de szerintem az, hogy valaki tömörítetlen 3D-s, HullHD Iso-kat gyűjtsön, az elég ritka. Ehhez már tényleg indokolt lehet az említett kapacitás, de egy átlagfelhasználónál ilyen igény még nem hiszem, hogy jelentkezne.
-
t72killer
titán
válasz anubys1984 #68 üzenetére
Idő kérdése szerintem. Anno a 2cd-s DVD-ripekről is átálltunk HD tartalomra...
-
válasz t72killer #69 üzenetére
Nem a nagy tarhely ellen szonokolva (7terra vinyom van), de a hd filmekben a kovetkezo lepcsofok szamomra nagyon tavolinak tunik, hisz a filmek elertek a monitorok max felbontasat, ezt pedig nem 1-2ev lesz tovabb novelni/terjeszteni.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
anubys1984
aktív tag
válasz t72killer #69 üzenetére
Igaz, de a jelenlegi technológia mellett ennek is van egy korlátja. Annak idején jó volt, ha egy-két sima TXT mellett még egy pár program is ráfért a gépre, kellett a több tárhely, aztán szépen a szövegek mellett elfértek már a zenék, majd a filmek is. Most már ott tartunk, hogy nincs olyan típusú állomány, ami a filmeknél többet foglalna. Nem tudom, mennyi helyet foglal egy ilyen iso, de úgy gondolom, 50GBnál nem többet. Az pedig még arrébb van, hogy jöjjön az új szabvány és lényegesen több helyet foglaljanak.
Amúgy meg biztonsági mentések gyanánt a legjobb számomra egy ilyen lenne:
http://store.apple.com/hu/product/H5187ZM/A/Promise_Pegasus_R6_RAID_rendszer?fnode=MTY1NDA0Nw&mco=MjUxNjU0NDMCsak persze az ára...
-
W.Wilson
aktív tag
válasz anubys1984 #68 üzenetére
Szerintem pont azért ritka, mert nincs elég tárhely. Én legalábbis ezért nem csinálom.
%-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, Mhz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel
-
Plasticbomb
addikt
válasz anubys1984 #71 üzenetére
szerintem kb ennek a felében kihozod uaezt nem apple formában... ma kb 17 e egy 2 TBs vinyó, cirka 30 egy minden igényt kielégítő alaplap + melé még egy 20 egy megfelelő proci és még egy 20ért dögivel rakhatsz meóriá... valamit táp dettó egy 20as.. ház meg kimész max vastelepre s olcsósítol....
ui: ja és linuxotr teszel rá. mondjuk...
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
fgordon
senior tag
Ha RAW-ba / RAW+JPEG-be fotóznál 20+ mpixel-es géppel, 1080p-s videókat rögzítenél, vágnál, az a 2 TB nem is olyan sok, és ez mind legális tartalom, semmi köze a letöltéshez, vagy az illegális tartalomhoz.
2 TB az 50-60 ezer kép
1 másodperces FullHD videó: 5.5 mbyte...
kb 100 óra videó a 2 TBOtt az adatbiztonság is... Én ilyen új rendszerű HDD-ket maximum RAID-be raknék be, a másik oldalon pedig a már bizonyított, 5 év garis RAID-es HDD-ket... És még külső HDD-re menteni, amit máshol tárolsz.
Nyilván, egy átlagos user-nek akinek egy pendrive-on és pár DVD-n elfér mindene, nem szükséges adatbiztonság...
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
fgordon
senior tag
Igen, ez tény, de a DVD sok esetben biztonságosabb... ha 1 DVD elhal, -4 gb adat... ha 1 hdd, akkor -2 gb adat
A raid1 mirror-os adattárolás jóval megbízhatóbb, kényelmesebb, például 2 különböző típusú HDD-vel (2 TB-os WD-ből van sok fajta).
Mert az ugyanolyan, ugyanakkor gyártott HDD-k képesek kb egyszerre megadni magukat▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
pusszycat
nagyúr
Az első mondatodban valami sántít hdd -2 gb . Amúgy mindig örülök annak, ha kijön egy nagyobb HDD mert a kisebbek olyankor ár/érték vesztést szenvednek el amiből csak profitálhatunk nem fontos mindig a legnagyobbra ugrani ami a piacon fellelhető.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
vadcoca
tag
Igen, ez tény, de a DVD sok esetben biztonságosabb... ha 1 DVD elhal, -4 gb adat... ha 1 hdd, akkor -2 gb adat
Viszont a 2TB hdd-re van smart, ami elég jól előjelzi, hogy ideje új hdd-t venni. 465 db dvd-nél ezt macerás kivitelezni
Persze a smart sem mindenható, --> mirror. (Ezt mondjuk 930db DVD-vel lenne korrekt összevetni...)6x9 = 42
-
fgordon
senior tag
Igen, ezeket csak előny/hátrányként írtam le, én is sok infót inkább nagy hdd + mirror-ban tárolok + külső backup.
Bízzunk a legjobbakban, hogy ez a technológia megbízható lesz és növekedik a tárhely.
Ha belegondolsz, elképesztő mennyiségű adat már a 100 gigabyte is.... nem hogy a 2000 giga... (Csinálj SATA-n teljes mentést 2 TB-ról... aztán USB2-n... nem 2 perc )
A FullHD (régi) filmeknél akár csökkentheti a film élvezhetőségét, mert jobban látszik a gagyi díszlet, persze sok előnye, mert többet látsz...
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
pusszycat
nagyúr
Az ismerősöd vagy fényképész, vagy igen nagy családdal rendelkezik. Lehet pár év múlva már nem a helyhiány fog gondot okozni hanem, hogy mivel töltsd meg a HDD, vagy amid éppen lesz. Akkor lesz majd a jó világ …
-
félisten
válasz pusszycat #82 üzenetére
Sztem nem nehéz.
Nekem egy régebbi DSLR-em van, de az is 15 MB körüli RAW-okat készít.
Ha minden képet megtartanék (RAW-ban), ami technikailag sikerült, akkor nekem is lenne több, mint 1TB képem (74 ezer kép felett járok csak az említett géppel).
Persze, kérdés, hogy minek ennyi képet megtartani...[ Szerkesztve ]
-
pusszycat
nagyúr
Erre egyszerű a válasz, én is mindig azt keresem, amit nemrég töröltem. Nekem valahogy a képek nem gyűlnek lehet keveset kirándulok vagy nemtudom.
-
MZperX75
addikt
Ja! ezt értem is,de a júzerek 0.001%-át érinti ez az eset!
Átlagosan nem ez a jellemző!Munkára ott is elég 2x2Terás vinyó! 100óra videoó az bazi sok,pláne vágni és dolgozni vele!
50-60e kép egy jómenő ovodai fotos kb 1 évi termése(ott ugye egy ovoda/nap 100gyerek
kb 1gyerek 5-7 kép)
(de ott elég 5-6Mpixeles kép,mondjuk)
Sok fotós ismerősöm van persze, lövik rendesen a képeket,studióznak (hang videó)
de jelen esetben 2x2 -vel bőven elvannak!Az egyiknek ismerősömnek " nagy "stúdiója van 3 profin szigetelt helyiség+monitor szoba ,Mec-el nyomja,ő sem panaszkodott még a hely hiányára.....
[ Szerkesztve ]
-
félisten
De akkor ott van az az eset, hogy nem mindig lehet tudni, hogy a torrentről letöltött film milyen minőségű, és ezért többet le kell szedni, és a legjobbakat megtartani. És erre a legjobb időpont a nyaralás előtti nap, hogy a nyaralás alatt minden lejöjjön, és utána már csak törölgetni kell a rosszakat.
És ha ezt egyszerre 20-25db 1080p minőségű filmmel játsza el valaki, akkor kell a hely rendesen.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
a 85MB/sec az egy 1TB-os Samsung M8 notivinyó...
egy 3,5"-os 1TB-os tányérral szerelt asztali vinyó tud átlag 140MB körül...
ha ezzel a technikával 2-3x nagyobb lesz a tárhely az oké de a sebesség nem lesz 2-3x akkora mert az adatsűrűség és a sebesség nem arányosan nő sajnosMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
tdd587
őstag
Ilyet nem kell, szerintem csak az itthoni oldalaknál. Persze célszerű, mert ha mindenki önző, akkor végül semmi nem jön le.
Amúgy szerintem nincs már messze az ACTA begyűrűzése itthon is és amint elkezdik bűntetni a letöltést, mindjárt nem is kell majd se letölteni, se nagy winyót venni. Majd elmegyünk fagyizni a gyerekkel helyette vagy nem tudom...
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
Findzs
addikt
valamiért nem szimpatikus nekem ez a lézerrel hegesztem az adatokat dolog, nagyobb hibalehetőséget látok benne
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
kariad
senior tag
Nem semmi!
-
törölt tag
Kiv leszek, mivel fogják eladni a gyors internetet utána a szolgáltatók.
Mert hogy értelme nem sok lesz.. 10 Mbit vagy 80, ugyan mindegy, a ph ígyis-úgyis tőőőt majd rendesenMax cloud szempontból lesz értelme a dolognak.. (amit viszont én ellenzek, utálok, fázok tőle, és az adataimat hagyja békén mindenki).
[ Szerkesztve ]
-
szeksziboj
tag
Hello időutazók! Már 2013 van és sehol a tizenvalahány tera kapacitású winya, ideje lenne belehúzni wazze
-
mzso
veterán
Adná az ég hogy a memória csip gyártók robbantanának valamit és az emlékek homályába száműznék az egy komikusabban nyakatekertté váló merevlemezeket.
-
mzso
veterán
"4K-s videók 200-300G egy film,de laptopba? 15"-on? "
Már megint ez a fantazmagória?
Ne aggódj nem nagyon fogsz 100 gigánál nagyobb 4k-s filmet látni, de valószínüleg 50-nél sem.
Egy jó encóderrel nem kell több 15-nél fullhd-n mert ember nincs aki megkülönbözteti. (Még az újraencode-olt 40 gigás blu-rayt se nagyon)15-nek a négyszere úgy hatvan lenne, de a felbontással a tömöríthetőség is nő ráadásul a HEVC is elkészült ami hatékonyabban tömörít mint az AVC.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest