Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer #25 üzenetére
A Windowsnak nem szabad hisztizni miatta.
Pontosan ugyan az a rendszer csatlakoztat és választ le, mint ami az USB eszközök kezelésért felel.
Nekem a notin van eSATAp port és vettem hozzá SATA adapter kábelt. A 2.5"-os HDD és SSD meghajtók gond nélkül üzemelnek. Nincs gond a fel vagy le csatlakoztatással. -
válasz
t72killer #23 üzenetére
"Nem lesznek ezek egy idő után kontakthibásak?"
Az IDE merevlemezek idejében komoly gondot okozott a csatlakozók megkopása. Biztosan volt minőségi termék is, de mennyiségi termékekkel volt teleöntve az ország."Miért van egy SATA->SATA eszközben + elektronika?"
A rack kettő része között nem szabványos SATA csatlakozó viszi át a delejt és az adatokat.
A két csatlakozás illetve 2x2 csatlakozás között panellel alakítják ki a kapcsolatot. Szükség van a LED-ek és zörgők áramellátásra illetve az adatáramlást jelző LED is külön elektronikát igényel.A hagyományos felállásban 3 ventilátor tolta a levegőt, de volt olyan IDE merevlemez, amelyik ennek ellenére is túl meleg volt.
Csak olyan alaplapnál van értelme, aminek a BIOS-ában szabályozni lehet, SATA vagy eSATA az adott csatoló.
-
válasz
t72killer #19 üzenetére
"A tv beépítettje csak 2d-t tud"
Ha a tévé, meg tudja jeleníteni a 3D tartalmat, akkor minden lejátszó 3D képes. Ha nem. akkor nincs olyan 3D player, ami kihozná a 3D-t a tévéből.
Ha a tévé nem ismeri fel azonnal a 3D tartalmat kézzel kell beállítani a 3D. Melyik irányban van megosztva a képernyő.
-
válasz
t72killer #17 üzenetére
"...másrészt sovány lenne pl 3D-bluray anyag lejátszására," (NAS)
Közvetlenül a NAS-nak nem kell lejátszania semmit. A DNLA koncepciójának pont az a lényege, hogy a tárolás helyén közel nulla számítási kapacitást igényel. A tárolt tartalmat adatfolyamként tolja át a megjelenítő eszköznek. A megjelenítőeszközben meg ott a szükséges mennyiségű számítási kapacitás.
A 3D-bluray anyag még a hálózatot sem terheli jobban, mint a mpeg (DVD) SD.
-
DeltaPower
addikt
Én úgy vettem észre, hogy usb-n a vinyók inkább akkor badsectorosodnak, ha szar a rack.
6 évig használtam egy samsung 120g ide-s vinyót külső rackben, utána még 3 évig egy 250-est. Annak ellenére, hogy full alu házas rack volt, rohadtul melegedett mind a kettő. A másik probléma pedig az volt, hogy nem tudott smart-ot és parkolni se engedte a vinyókat (valszeg ez is okozta a melegedést), 24/7 hajtotta normál üzemmódban. A 120-as teljesen megdöglött, de annál nem egyértelműen a rackben üzemeltetés volt a hunyó, egyszerűen iszonyat sok üzemóra volt benne. A 250-est lecseréltem mikor megjelent rajta az első pár bad sector.
Most egy 500-as satás wd-t használok USB3-as külső rackben, ez tud smartot és parkolni is, nem melegszik feltűnően.Ennek ellenére én is nas-t ajánlok usb helyett, egyetlen kivétellel: ha fontos az átviteli sebesség, de nem áll rendelkezésre gigabites hálózat, akkor jobb választás egy usb3 rack, mint egy gigabites routert is venni a nas mellé. (Feltéve, hogy a gépek is tudnak USB3-at)
Biosból letiltásos módszer szerintem értelmetlen, max pár wattot spórolsz a fogyasztáson, de a gép minden bekapcsoláskor fölöslegesen fel fogja pörgetni a plusz vinyókat, aztán leparkolnak maguktól mert nincs adatforgalom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Filmgyűjtés
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Motoros topic
- Gitáros topic
- Spórolós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest