- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Légies iPhone halvány színei
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rum-cajsz
őstag
válasz
sgab78 #13808 üzenetére
Most visszakerestem. Igazából nem egy helyen írta, hanem egy beszélgetés folyam volt.
Ez a lényege:
A gyári ROM-oknak két része van, a firmware és maga a ROM (a kernellel és az alkalmazásokkal). Ha nem térsz vissza az 1.5-ös verzióra, akkor a telefonod firmware-e a tmobilos marad és ez gondokat okozhat.Idézem:
"Régebben írta valaki az FLB topikjában, hogy nem érzékeli a telefon az érintést ha a T-s firmware-re telepít Tre-s kernellel rendelkező romot. Volt olyan is akinek a GPS "rosszalkodott" a Tre-s kernellel úgy, hogy T-s firmware-re volt telepítve. Én most a Tre-s firmware-t használom a beta2-es Vanilla tesztromommal amiben Tre-s kernel van, így teljesen jó minden, a GPS is gyorsan talál jelet."Tehát ha visszatérsz az 1.5-re és úgy frissíted a tre 2.1-es rommal a telefonod, akkor elvileg jónak kellene lennie. (Az UK és HU t-mobil romoknál viszont nem tudom, hogy szükség van-e a visszatérésre)
Ha csak gyári romokat telepítessz, akkor nincs szükséged a rom managerre.
Én úgy csinálnám a helyedben, hogy visszatérsnék az 1.5-re, frissíteném a 2.1-es svéd rommal, és ha erre akarsz valamilyen főzött Romot tenni, akkor telepíteném a Rom Managert, amivel telepíteném az új főzött romot.A Rom Manager telepítése felülírja majd a recovery területet (pontosabban első indítása), és elvégezheted benne a szükséges partícionálást, stb... Én úgy emlékszem nem kell belépned a recovery menübe, azt megcsinálja a program a beállítások után..
-
rum-cajsz
őstag
válasz
sgab78 #13802 üzenetére
Ha tre romot szeretnél, biztosan kell a december update, ennek okáról volt kb egy hónapja impalamantól egy elég részletes leírás itt a fórumban.
A clockworköt elég egyszerű használni. Simán odamásolod a zip fájlt az SD gyökérkönyvtárába, és a telefonon simán elindítot a Rom manager programot.
A felső részben kiírja, hogy mi van telepítve a recovery menübe (nálam most ez a verzió van benne: 2.5.0.4)
A menüben kiválasztod az "install rom from sdcard" menüpontot. Megjelenik egy menü, amiben be kell kapcsolni a wipe data and dalvik cache opciót, és magától megcsinál mindent. A telepítés végén újraindítja a telefont.Azt hiszem így működik, de 1 hete használtam, lehet, hogy megkopott a tudásom.
Az SD kártyán nem tudom mit akarsz állítani, mert szerintem erre nincs lehetőség.
Ha sok programot akarsz használni, akkor legyen rajta egy ext partíció, amit recovery menüben tudsz létrehozni telepítéskor.
Elkezdtem lefordítani a Modaco fórum guide-ját, szerintem olvasd el: [link] -
rum-cajsz
őstag
Aláírás gyűjtés a kernelforrás szabaddá tételéért.
-
rum-cajsz
őstag
Nem tudom érdekel-e bárkit is, de kicsit ráértem, és haladtam megint a "The Ultimate Pulse owner Guide" fordításával.
Közben a prohardver szerkesztői úgy itélték meg, hogy ez nem a cikk kategóriába tartozik, így átkerült a személyes bejegyzéseim közé.
Itt a tartalomjegyzékFelkerül majd szépen kicsinosítva, és stilizálva Laci oldalára, és akkor majd öröm és bodottá!
-
rum-cajsz
őstag
én lecseréltem a phone alkalmazást erre: Dialer One
Gyorsabban nyílik meg, és sokkal könnyebben használható.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
Eclips21 #13536 üzenetére
Nekem ilyen kártyám van:
És ezzel mérek: SD Card speed tester
A leggyengébb méréskor volt a W/R 8/9 MB/s, általában 10/11 MB/s szokott lenni.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
Watt25 #13524 üzenetére
igen, egyetértek Veled. Valószínűleg a cikk írója hallott valamit, aztán félreértette..
A modacos fórumon viszont kiderítették a srácok, ha gmail.com helyett googlemail.com domainnel regisztráltad az e-mail címed, akkor szintén volt gond a letöltéssel.Ezt írta Azzurren a Modacon:
Okay, after much googling and sniffing around I found the fix.
Turns out google have screwed up some (if not all) UK accounts with the switch to GMail.The fix is simple. Change your account from @googlemail to @gmail, wait an hour (recommend 2) then factory reset your phone, sign into your google account (@gmail) and your good to go smile.gif
You can change your account from @googlemail to @gmail in the GMail setting (On a desktop computer not a phone) The option is in tiny writing
Hope this helps everyone with this issue now and everyone that will probably suffer from this in the near future
-
rum-cajsz
őstag
-
rum-cajsz
őstag
Megpróbáltam a tapasztalataimat a Romokkal röviden összefoglalni, de kicsit hosszúra sikerült. Akit érdekel, itt elolvashatja.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
Balázs1621 #13499 üzenetére
Az UK rommal 50 MB-ot kapsz
-
rum-cajsz
őstag
-
rum-cajsz
őstag
válasz
Eclips21 #13453 üzenetére
Szerintem van értelme az UK romot feltenni.
Stabilabb a telefon és már az alaprendszer is gyorsabb, de implaman vanilla romjával pont olyan gyors, mint az flb modok.
Ha nem akarsz ap2sd-t használni, akkor meg egyenesen ajánlott a 10MB többlet miatt.Egyelőre egy hátrányát látom, hogy a lokalizációt csak részlegesen lehet megcsinálni, mert az angolok kihagyták a magyar nyelvet a ROM-ból.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
rum-cajsz #13449 üzenetére
Akkor ezeket már lefordítottam (a saját oldalamon cikként írtam meg őket, de eddig még nem hagyták jóvá őket. Gondolom hamarosan olvasható lesz számotokra is):
I. A gyári 2.1 frissítés telepítése
II. 2.1 Saját Rom telepítése
III. Visszatérés a gyári 1.5-ös frissítéshez
IV. 1.5 Saját Rom telepítése
V. AppsToSd telepítése
VI. A kinézet (Look and feel) megváltoztatása
VII. A Saját Rom összes nyomainak eltüntetése
VIII. Tippek és trükkök (Egyelőre még üres az angol oldal is)
IX. Gyakran feltett kérdések és a válaszok (FAQ)(A tévedés jogát fenntartom
)
Laci beírtam hozzád is az utóbbi kettőt, alakítsd át kedved szerint...
Ja, és ezzel folytatom: V. AppsToSd telepítése
-
rum-cajsz
őstag
Szerintetek ezt hogy kell érteni pontosan?
Kérdés: My Phone always displays "Roaming"
Válasz: This is a known problem when using a "3" sim on a 2.1 pulse. Check your APN settings.Hármas verziójú SIM kártya, vagy valami egyéb?
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13452 üzenetére
Nálam nem aktív, mert 100 MB-os mobil net előfizetésem van. Ez bőven elég az én szokásaimnak, és csak egy ezres.
Na, megnéztem, szerintem ez kell Neked (az előbb a wap-ot elírtam, bocs):
Havidíj nélküli GPRS szolgáltatás (Net START)
Viszont ha ezt használod tutira kapcsold ki a mobil netet, mert a gatyád is rá fog menni a telefonszámlára ( 50 000 Ft forgalomig: 13 Ft / 10 kB ). -
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13425 üzenetére
Nekem itt is van egy csillag a szerver részben és az APN tipusa: default.
Ma megkértem az öcsém és küldött egy MMS-t, megkaptam. Viszont nekem aktív a netkapcsolat.
Szerintem az MMS-hez aktiválnod kell egy WAP kapcsolatot a t-mobile honlapján, és a telefonon tilts le minden mobil adatkapcsolatot. Elvileg így működnie kellene az MMS küldésnek és fogadásnak.
-
rum-cajsz
őstag
-
rum-cajsz
őstag
Sajnos a cikkek közé írtam a fordítást, és még nem hagyták jóvá.
Az első részt betettem a kedvetekért a személyes cikkjeim közé:
[link]Az olvasók száma az oldalaimon:
Alkalmazások: 202
Saját ROM telepítés 101
Hogyan csökkentsük... 188
Alkalmazások 2 (ma délben publikáltam): 38Szerintem ezek elég jó számok, bár abban igazad van, hogy wordpressben sokkal jobban lehet formázni, és szebbé is lehet tenni.
Laci: Melyik fordítások vannak már kész? Mert most este van még egy kis időm, nekiállnék egy újabbnak.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13434 üzenetére
Természetesen feltűnt, hogy keresel fordítót, de mivel nem láttam fejleményt, gondoltam nekiállok. Fogalmam sincs, hogy van-e időm a teljes lefordítására.
Ha valaki lefordítja valamelyik pontot, írja meg a linket, és beírom a tartalomjegyzékbe.
Tőlem kikerülhet (ha véletlenül ez még nincs meg) a Te oldalara is a guide, csak szerintem a logoutra többen tévednek be, akik PULSE-ról keresnek információt.De szerintem is fogjunk össze. Melyik rész van már kész? Vezessünk egy közös tartalomjegyzéket, és írjuk bele, hogy ha valaki elkezdi fordítani, hogy más már ne kezdjen bele.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
rum-cajsz #13409 üzenetére
Nos, elkezdtem a The Ultimate Pulse Owner Guide-ot lefordítani, az első részt kitettem a logoutra, remélem lesz időm a többire is.
Viszont az kérdés, hogy lehet ezt karbantartani, hogy az eredeti frissülése esetén itt is át lehessen vezetni a változásokat? -
rum-cajsz
őstag
Az Androinica portálon nemrég megjelent egy cikk, amiben tippeket adnak az akkumulátor takarékoskodásra, én meg lefordítottam.
Ha sikeres lesz, nekiállok lefordítom a az Ultimate Pulse owner guide-ot! -
rum-cajsz
őstag
válasz
akos727 #13406 üzenetére
Hogy a többieknek ne kelljen keresgetni: Linpack for Android
Eredmények:
ROM: Implaman féle UK 2.1+vanilla
MFLOPS: 2.175
Time: 38.54 s
Norm Res: 5.68
Precision: 2.220446049250313E-16 -
rum-cajsz
őstag
válasz
tothlaszlo #13380 üzenetére
telepítés után nekem nem kellett semmi ilyesmit állítgatnom, simán felismerte a hálózatot és beállított mindent.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13376 üzenetére
Én így csináltam:
Friss telepítés; Appbrain és Fast installer app. telepítése
- Market első indítása
- appbrain indítása, bejelentkezés
- Fast installer indítása, engedélyezésEz után ha böngészőben az install gombra kattintok a gépemen. A gépen megjelenik az alkalmazás mihez akar hozzáférni, és ha jóváhagyom, akkor a telefonon 1-2 másodpercen belül megjelenik a letöltés a felső státus sorban, és telepíti is az alkalmazást.
Most kipróbáltam a kedvedért 3G hálózattal ugyanígy működik. Nem kellett belépnem a telefonon az Appbrain alkalmazásba.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
norbi19884 #13361 üzenetére
Nem tudom pontosan mit szeretnél. De nem annyi, hogy több programot telepíthetsz. Root joggal például hozzáférhetsz a telefon gyári fájlrendszeréhez, és ott "bármit" csinálhatsz. De még ezer más dolog miatt is hasznos lehet. Természetesen el is ronthatod vele az egész telefont.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13359 üzenetére
Értelek én, de szerintem mégis jobb tiszta lappal indulni, később nem kell keresgetni, ha hiba jelentkezik, hogy melyik app az, ami beszart emiatt.
Az appbrain szinkronizációjával tényleg 5-10 perc a telepítés, viszont abban igazad van, hogy a beállítgatás már valóban több időt igényel.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
norbi19884 #13353 üzenetére
Az android lényegében egy linux változat. Linuxon az Adminisztrátort root-nak nevezik.
Amikor megveszed a telefont, akkor csak egyszerű felhasználói jogosultságokkal használhatod, mert így biztonságos a programok használata.
Ahhoz, hogy bizonyos dolgokat elvégezhess rajta root jogosultság szükséges. A "rootolás" a telefon operációs rendszerén a root jogosultságok megszerzése.Röviden ennyi. Ha bővebben érdekel, kérdezz még.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llspencerll #13345 üzenetére
Ó, Kösz. Mindjárt kipróbálom.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13339 üzenetére
"Contactokat meg eleve gmailre kell tenni és akkor nincs gáz."
Én is ezt javaslom, mint llaszlo.
Létrehoztam egy gmail accountot, amit csak a telefon contactjainak szinkronizálására használok, így nem vesznek el a kapcsolataim, de nem is szemeteli tele a gmail a contacts listámat a telefonon. -
rum-cajsz
őstag
válasz
sastam #13332 üzenetére
Milyen hibát írt ki a második?
Az első kettőt mindig meg kell csinálni, mert az üríti a telefonból a használt programokat,
A harmadikat akkor muszáj megcsinálni, ha már korábban is használtad az ext partíciót.
Ha ez így van, és nem wipeoltad, akkor ez lehet a hiba oka.Kezd elölről, csinálj full wipe-ot, vagy próbáld leírni pontosan a hibát!
Ezt az appstosd -t Te akarod futtatni?
Mert ha rootolt romot telepítessz fel, akkor ezekben alapból benne van és nem kell neked külön másolni a programokat az sd kártyára, csak a dalvik cache-tEhhez a telepített telefonon kell nyitni egy terminált és ott ezt a két parancsot futtatni
su
a2sd cachesd -
rum-cajsz
őstag
Próbáltam én is írni egy segédletet a saját rom telepítéshez: [link].
Véleményeket szívesen veszek. -
rum-cajsz
őstag
A múltkor érdeklődtem a szöveges akkumlátor töltöttség kijelzőn, íme ez az.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
komloskaroly #13128 üzenetére
igen, az angolon.
-
-
rum-cajsz
őstag
Az melyik appal csinálják, hogy az akkomlátor töltöttség betűkkel jelenik meg az asztalon?
Laci blogjában is vannak ilyen képek.pl itt a második asztalon:
http://i28.tinypic.com/23w900l.jpg -
rum-cajsz
őstag
Nos, én feltettem a 2.1 UK verziót, mert remélem ez megoldja az sms gondjaim.
A fastboot menü és a recovery menü is felül lett írva,
FB verzió: V0.5, build date: 2010. jun 30. 23:25:17Első ránézésre gyorsabbnak tünik a magyar 2.1-nél. Nekem legalábbis problémám volt a magyar verzióval, ezért kezdtem a custom romok használatába.
Be lehet állítani a magyar nyelvet, vagy ezt angolul lehet csak használni?
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #13080 üzenetére
Igen, én is így értem a modaco fórumban leírtakat:
Kérdés:
(TonyDigi @ Aug 6 2010, 21:00)
i'm using FLB 1.2 with no a2sd, it works fine. But i still want to upgrade new UK 2.1 software...
Now i want to ask some question , help plz+How to upgrade UK 2.1 software from FLB 1.2? install upgrade first or FLB 1.3 first?
+What do you feel with new upgrade on your pulse? display better? faster? or any change?
+Can i go back to FLB 1.2 after not have good work with new upgrade ? (I'm still using RA Mon Recovery 1.5.2).
ThanksVálasz:
You can upgrade to the UK 2.1 just like any other official rom by copying the dload folder to your card and using the system upgrade option in Settings > SD card and memoryOnce you've updated to UK 2.1 you'll need to install recovery again which will then allow you to use the custom rom. FLB-Mod 1.2tre or FLB-Mod 1.3 will work for you.
However at the moment I'm not aware of any improvements between upgrading your phone with UK 2.1 and any other 2.1 updates so for now if you are happy with your current ROM then keep with it.
Ha jól értem, a frissítés felülírja a recovery menüt.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
Watt25 #13055 üzenetére
"Amikor már csak 7-8MB szabad hely van a /data -n, akkor megjelenik egy kis ikon (vinyóbelsőn egy felkiáltójel
) és a Notification-ön között a "Kevés a hely - A telefon tárolókapacitása kevés.." felirat jelenik meg."
Na, nekem ilyen még nem jött. Most az elérhető tárhelyem 14.11 MB.
Az volt az érdekes, hogy amikor a banki SMS nem jött meg reggel, a feleségem telefonjáról küldtem egy üzenetet, és az megérkezett. -
rum-cajsz
őstag
válasz
rum-cajsz #13051 üzenetére
Modaco fórumban ennyit találtam az sms problémáról:
"The actual status seems to be that any rom with tmobile kernel suffers this problem, and that users with TRE rom and FLB TRE version didnt report it. so you can use that edition.
(it seemed to be a memory problem, but with TMob kernel and very drastic memory tweaks and therefore with lots of free memory I realized this issue.)"És egy másik tanács:
"It's hard to even begin to resolve it. Keeping memory usage as low as possible seems to help but it's not a solution." -
rum-cajsz
őstag
válasz
dcenter #12891 üzenetére
Ha telepíted a NetCounter alkalmazást, az naplózni fogja a hálózati forgalmat.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #12704 üzenetére
Na, most értem rá foglalkozni a tesztekkel. Úgy látszik van értelme foglalkozni vele.
Három programot néztem meg, ebből kettő érdekes.Először a 3 napja használt llaszlo 2.0 rommal telepített telefonon próbáltam ki, aztán telepítettem az flb 1.2-t.
Ezek a Benchmark eredményei llaszlo v2.0:
Memory RAM 108008 Memory SWAP 0
Graphics
Total graphics score;55.610744
Draw opacity bitmap;27.089947;MPixels per sec
Draw transparent bitmap;6.9235964;MPixels per sec
CPU Whetstone
Total CPU score;72.13709
Memory
Total memory score;89.195984
Copy memory;81.050415;Mb/sec
Filesystem
Total file system score;12.453598
Creating 1000 empty files;18.103;sec
Deleting 1000 empty files;9.95;sec
Write 1M into file;1.6355904;M/sec
Read 1M from file;23.419203;sM/sec;
SD card perfomance
Creating 250 empty files;11.924;sec
Deleting 250 empty files;8.66;sec
Write 1M into file;4.07498;M/sec
Read 1M from file;19.96008;sM/sec;Frissen telepített FLB 1.2:
Memory RAM 108008 Memory SWAP 0
Graphics
Total graphics score;132.10576
Draw opacity bitmap;64;MPixels per sec
Draw transparent bitmap;16.800655;MPixels per sec
CPU Whetstone
Total CPU score;164.42532
Memory
Total memory score;143.36814
Copy memory;130.27618;Mb/sec
Filesystem
Total file system score;30.61742
Creating 1000 empty files;5.849;sec
Deleting 1000 empty files;4.185;sec
Write 1M into file;3.118179;M/secMajd még csinálok tesztet a saját programjaim és widgetjeim telepítése után is, és 3 nap után is. Részletek a blogomban lesznek.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #12702 üzenetére
Én a Launcher Pro-t használom (három-négy widget van az asztalon, és pár ikon), most módosítottam a beállításain és újraindítottam a telefont, eddig nem volt FC.
Általában akkor fordul elő, amikor vissza akarok térni a HOME-ba. De a Wait hatására meg szokott gyógyulni.Találtam néhány benchmarkot, este majd próbálgatom:
Benchmark
J benchmark
NBench
System Info -
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #12695 üzenetére
Feltettem tegnap este a legfrissebb 2.0 romodat. Van ext partícióm is, ha jól értem, akkor most onnan futnak a programok. (ezt az app2sd dolgot még nem pontosan értem)
Nálam is elég sokszor jelentkezik FC.
Te melyik HOME-ot használod a benne lévő 3 közül?Nincs valami teszt program, amivel lehet tesztelni? Szívesen összehasonlítanám a különböző custom romok teljesítményét.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
llaszlo #12672 üzenetére
Ez megvolt?
- Linux (Ubuntu 9.10-t feltételezve): lépjünk át super user módba, majd hozzuk létre az alábbi elérési útvonalon található fájlt:
/etc/udev/rules.d/51-android.rules
Ezután nyissuk meg azt szerkesztésre és szúrjuk bele az alábbi sort:
SUBSYSTEM=="usb", SYSFS{idVendor}=="12d1", MODE="0666", OWNER="linux_felhasznaloi_neved"
Ez után indítsuk újra az udev szervert:
service udev restart
Végül indítsuk el az adb szervert (én türelmetlen voltam és elindítottam korábban, ekkor szükséges hogy leállítsd kill-el) root felhasználóként onnan ahová feltettük (pl. a később részletezésre kerülő Amon RA recovery csomagban is benne van adb-linux néven a bináris)!
adb-linux kill-server
adb-linux start-server -
rum-cajsz
őstag
válasz
CoolBoy323 #12526 üzenetére
na, itt tök jól össze lehet hasonlítani őket, ha jók a felvitt adatok:
[link] -
rum-cajsz
őstag
Sziasztok!
Átkutattam az egész internetet Pulse-hoz való gumi borítás után de sajnos semmit sem találtam. Nem tudjátok véletlenül létezik ilyen? Ha igen, akkor hol lehet venni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest