- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
válasz
Klemens #6044 üzenetére
Keress rá erre: "echo" bounty leírta, hogy hogyan kell a home kilépését csökkenteni, így gyorsabban betölt.
Minek kellene újra telepíteni? Ez nem winfos. Nekem is csak az volt a gondom, hogy vagy meggondolatlan voltam vagy most ez a hátteres dolog kavart be. Amúgy hosszú ideig nem kellett hozzányúlni a telefonhoz.Unalmas is volt.
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #6041 üzenetére
Egyelőre nem jöttem rá, hogy mitől van. Pedig szinte szűz rendszer volt fent. A hátteret megváltoztattam, meg néhány progit feltettem, illetve restore-t csináltam. Legalább 3 féle háttérrel ki próbáltam, de nem produkálta a hibát.
A háttérkép az honnan volt? Letöltötted a programmal, vagy valahonnan máshonnan származott?
Abból gondolom, hogy akkor indul újra amikor világít a gombsor. Akkor már betöltötte a rendszert és a HOME-ot töltené. Lehet, hogy túl nagy volt a háttér? Mert nekem nem a program által letöltött volt, hanem amit a gépről tettem rá 1280x800-as felbontással. -
llaszlo
veterán
válasz
Klemens #6038 üzenetére
Én másik progival csináltam, de addig jól ment amíg újra nem indítottam. Ez fura, most már nem vagyok benne biztos, hogy az volt a baja. Az ext az ilyen is marad, nálam csak sokadjára jöttek vissza az appok nem látszódtak nem indultak el csak, akkor amikor klónoztam (dd-vel lemásoltam, formáztam majd vissza), de utána is sokat újra kellett rakni, erre jó a Titanium, de az sem mindent tud vissza tenni.
Nálad meg magától újraindult? -
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
A mai infó képzésekről meg van a véleményem. Én ugyan nem vagyok informatikus, de a mai felsőoktatásban szinte csak szakbarbárokat (klikk usereket) oktatnak informatikus címen (tisztelet a kivételnek).
[link1]
[link2]
[link]3
Hiány van a jól képzett, nagy tudással rendelkező informatikusokból, pedig ezekre van igény, viszont túlkínálat van az alulképzettekből.Egy-egy partíciót külön a többitől függetlenül is le-fel lehet mountolni. Ezt talán oktatják, de lehet, hogy nem. Másrészt az ext partíciót nem is tudja lecsatolni, mivel az éppen használatban van, mivel arról futnak az appok. A FAT meg egy másik partíció. Az lenne az igazán király, hogy ha a rendszer tudna egyszerre több partíciót is kezelni (vagy talán manuális mounttal tud is). De azt hiszem, hogy ez most még nem lehetséges. Mert akkor nem kellene a backup, csak fel az új ROM és minden beállítás megmaradna, meg az appok is. Ez egy desktop linuxnál meg egy winnél is működik a beállítások tekintetében mindenképp.
És egyáltalán nem vagyok ász és nem is tartom magam annak. Csak megelégeltem, hogy a gyökkető klikk user pistikék akik azt hiszik értenek a gépekhez, mert KLIKK NEXT- KLIKK NEXT- KLIKK NEXT -FINISH módszerrel tudnak telepíteni, jönnek a butábbnál-butább kérdéseikkel amik már egyébként is le vannak írva a neten több helyen. Csak a google-t kéne használni, meg elolvasni a használati útmutatót.
Én is van, hogy felteszek egy kérdést aztán írom, hogy közben megtaláltam a választ és be is linkelem. De a legtöbben még arra is lusták, hogy beírják a google-ba amit keresnek. -
llaszlo
veterán
Ne vedd ki!! Gépre rákötheted és használhatod.
Megint az alaptudás hiánya. Persze én vagyok a tuskó, mert felhozom, hogy ez nem egy alap telefon hanem egy zsebszámítógép. És, mint számítógép, kell hozzá alap informatikai tudás vagy több, hogy ha nem az alap dolgokra használjuk, pl A2SD, meg custom ROM stb.
Le lett már írva itt, de nem tudom milyen részletességgel. Amúgy meg elég nehéz megmagyarázni dolgokat, hogy ha az illető azt sem tudja, mi az a "partíció". Ami egy alap dolog, minden számítógépnél.
Ez most nem syl5-nek szól és nem személyes hanem általánosságban írtam. Mert lehet okosságokat csinálni ha ért hozzá az ember. Ha meg nem akkor meg lehet utána sajnálkozni, hogy elszállt a rendszer vagy az egész telefon.
MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE ROOTOLJA A TELEFONJÁT ÉS TELEPÍTSEN CUSTOM ROM-OT!!!
-
llaszlo
veterán
válasz
#90994432 #6028 üzenetére
Igen. Ott is két módszert írnak az egyik gyorsabb és hatékonyabb és tuti azt kapod ami előtte volt. A másik lassabb és tuti nem ugyanazt kapod, mint előtte volt (tapasztalat). De a legjobb backupot csinálja az összes közül. És ROOTolt rendszer kell hozzá.
1. partícionálás és klónozás. gparted és dd. De gparteddel nem tudom, hogy lehet-e bytera azonos méretű partíciót csinálni. Bár szerintem amúgy is működik a dolog. Bár lehet, hogy nem fontos, hogy byte-ra azonos méretű legyen. Eddig még csak úgy csináltam.
2. tithanium backup. -
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #6024 üzenetére
Vagy nem értesz a linuxhoz vagy nem olvasod a topicot. Utána írtam, hogy nem lehet simán másolni. Próbáltam, csak klónozni lehet.
-
llaszlo
veterán
Most tűnt fel, hogy a Nexus one-on nincs piros/zöld gomb. Ott SW-esen lehet felvenni/megszakítani a hívást?
-
llaszlo
veterán
Factory reset után megy a móka, csak most mindent be kell állítani. Gyári ROM-ot fel tudtam volna tenni. Az lett volna a cél, hogy ne kelljen wipe-olni.
Azért mondjuk egy SW develop progi az nem alaptudást feltételez azon messze túl mutat.
Meg én mielőtt kérdeztem utána olvastam és kerestem a megoldást. Ezért is tudtam feltenni az SDK-t meg elindult az adb is. A többi most nem érdekel, majd beállítok újra mindent. -
llaszlo
veterán
Feltettem újra az 1.7-et de a helyzet változatlan.
Mikor jön már a 2.1? Akkor mindent wipe-olok és újra felrakok. Most meg szerintem dalvick meg factory reset.
De még várok hátha lesz valami ötlet.
Kipróbálnám az adb-t de fogalmam sincs, hogy OSX-re hogyan kell feltolni.
Ezt tudja valaki? -
llaszlo
veterán
Érdekes dolgot csinál a telóm. Tegnap este újra akartam indítani, mert nem ment a GPS. És az a tapasztalatom, hogy ezt a reboot oldja csak meg.
Akkor persze ext repair megvolt, majd elkezdett bootolni. A boot folyamatban van az a rész amikor az ANDROID felirat animálódik azt a folyamatot mindig újrakezdi.
Lehetőleg nem akarom wipe-olni, mert most tettem rendbe a telót.
Valakinek van ötlete, hogy miért csinálja ezt folyamatosan?
Olyan esetről már hallottam sőt nekem is volt, hogy a teló folyamatosan és teljesen újraindul, de nekem folyamatosan visszatér a bootolás egy bizonyos pontjára és ezt ismétli. -
llaszlo
veterán
A C=64 emulátort hogyan kell használni? Tudja valaki?
-
llaszlo
veterán
Használ valaki valami diktafon app-ot? SE-ket használtam korábban és ott a joystikra be volt állítva, hogy azzal bekapcsoljam. Most is jó lenne valami ilyen app és főleg, hogy gyorsan és könnyen be lehessen kapcsolni.
Tud ilyet valaki?
Talán egyszer már volt ilyen téma, de akkor nem lett eredménye ha jól emlékszem. -
llaszlo
veterán
válasz
munnergep #5914 üzenetére
Ezek a 3D-s vackok csak parasztvakításra jók. Gyarkolati hasznuk semmi. Ráadásul sokszor a használhatóság rovására működnek. Kb annyi haszna van, mint a se... akarom mondani a fenekemen a szőrnek.
Ez kb olyan, mint a compiz/beryl projekt, egy része hasznos, de leginkább csak parasztvakítás és lassítja a gépet. -
llaszlo
veterán
Tedd fel az ES file explorer-t. Ott kilistázza az appokat az ikonokkal együtt. Egyben file manager is, tehát onnét tudsz telepíteni, van benne kereső is. és nincs reklám. És egy nagyon jó task killer van hozzá. Be lehet állítani, hogy ha kikapcsolom a kijelzőt akkor kilépjen a fölös appokból és felszabadítja a memóriát.
És ingyenes. -
llaszlo
veterán
Én is csináltam screenshoot-ot, de elsötétült a kép.
Mert a panda eldönti a képet, hogy ha elfordítom a telót. Majd kikapcsolom ezt a funkciót. És amikor ráztam úgy érzékelte, mintha elfordítottam volna.
Most meg nem működik.
Ez mitől lehet?
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #5895 üzenetére
Korábban működött. De olvass vissza.
-
llaszlo
veterán
válasz
dorkababa #5892 üzenetére
Van egy hasonló ami testre szabható,
http://www.androlib.com/android.application.com-androidapps-widget-weather2-pEp.aspx -
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #5888 üzenetére
Sok várossal nem megy, de ezt már kitárgyaltuk párszor. Pedig korábban működött. Szerver hiba.
-
llaszlo
veterán
válasz
Klemens #5867 üzenetére
Az informatika talán az egyetlen olyan szakma amit autodidakta módon lehet tanulni és úgy alkalmazni és gyakorolni, hogy másoknak ne okozzunk kárt. Magunknak viszont annál nagyobbat. Persze lehet kárt okozni másoknak is a gagyi programokkal.
Egyre többen hiszik azt, hogy értenek a számítógépekhez, mert NEXT KLIKK móddal tudnak játékokat telepíteni.
Én sem vagyok egy programozó, de az alapfogalmakkal tisztában vagyok és ha nem tudom, hogy mit csinálok akkor utána nézek, vagy vállalom a következményeit.
A linuxforum.hu-n volt egy srác aki mindenáron gentoo-t (az egyik legnehezebben telepíthető rendszer) akart telepíteni. És totál kezdő volt hozzá. Mindenki mondta neki, hogy ne azzal próbálkozzon aztán jött a hülyeségeivel, meg hogy mikor mit rontott el. Végül eltűnt szerencsére, mert nagyon egy fárasztó egyén volt.
Erről a ROM telepítésről is sokszor ez jut eszembe amikor jönnek ugyanazok a kérdések és látom, hogy az alapfogalmakkal sincs tisztában az illető és még arra is lusta, hogy utána olvasson ezeknek.Itt egy idézet tőle:
Roppant tehetséges volt.
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05" -
llaszlo
veterán
Egyszer már megállapítottuk, hogy a battery widgetek szívják az aksit. Amióta leszedtem sokkal jobban bírja. Azóta a quick settingset használom. Azt másra is.
A GPS-t nem raktam ki, mert a GPS progi úgyis szól, hogy nincs bekapcsolva és akkor előhozza a GPS menüt.
app un/installer: Próbálgasd, hogy neked mi jön be. Én sok appot használok és pl telepítésre éppen amivel megnyitom a fájlt.uninstallra is mikor mire kattintok.
Bár törölni ritkán ha marketről teszem fel és törölni akarom akkor a mydownloads leggyorsabb. Meg frissíteni is azzal szoktam. Bár jó lenne valami olyan ami minden appot egyszerre frissít és nem kellene egyesével.
-
llaszlo
veterán
válasz
Mattheo #5845 üzenetére
A 25-29 mega szabad memória köszöni szépen jól van és elég. Nekem az alap vanilla home az nagyon fapados és nem is tetszik. Minek a 40 mega szabad mem? Nincs app ami kihasználná.
Az aksi 2 napot simán megy. wifi-vel beszélgetéssel és egy csomó widgettel: beauty, wifi onoff, silent onoff, BT onoff, brightness onoff, picture frame, pure grid calendar és pure calendar. Nekem ezek mind kint vannak a home-on és szépek.
És a telefon is gyors. -
llaszlo
veterán
válasz
Klemens #5834 üzenetére
A karival semmit!!! Az már kész, te is írtad akkor minek bántod? wipe= factory reset, és dalvick-cache aztán meg ROM. Ennyi.
Meg nem ártana tudni, hogy mikor mit csinálsz. Korábban írtam, hogy én sem javítok autót, mert nem értek hozzá. És le lettem b@szva, hogy minek kellene egy telfonhoz linux meg informatikai tudás. Hát pont azért, hogy tudja az ember mit is csinál!
-
llaszlo
veterán
Én csinálnék egy byte-ra azonos méretű partíciót és dd-vel másolnám át. Bőven elég az 512 mega. Nekem most van 170 app telepítve és még kb a 40%-a üres.
Ha dd-vel csinálod akkor byte-ról byte-ra meg fog egyezni a kettő. Legutóbb cp-vel próbáltam és nem volt jó FC-ket dobott csak a telefonom. Utána vissza tettem dd-vel a backupot és minden működött.Persze ezt csak linux vagy OSX alatt tudod megcsinálni így.
-
llaszlo
veterán
válasz
Eclips21 #5739 üzenetére
Amelyikhez találtam valami infót az sem működik lásd feljebb. Elég gagyi így ez az oldal, hogy csak ott vannak a témák aztán szopd ki a kisujjadból, hogy hogyan kell feltenni.
Pedig jó lenne. DE szerintem majd a 2.1 hoz ezen a téren komolyabb változást. Jelenleg csak a home-ot és az ikonokat tudom változtatni. -
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
Olyan app van amivel a billentyűket be lehet állítani, hogy milyen funkcióik legyenek? Főleg a zöld gombot szeretném beállítani, hogy egy olyan phonebook appot nyisson meg amit alapból nem nyit meg.
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #5695 üzenetére
Vársz. Csak annyit ír elő a jogszabály, hogy 15 napon belül igyekeznek megjavítani. Vásárlók könyvével sokat nem érsz, max akkor, hogy ha NAGYON elhúzódik a javítás, de nem hiszem, hogy ez lenne. Kérdezd meg, hogy mi van vele.
-
llaszlo
veterán
A háttér az abszolút passz. Vannak háttér beállító appok, de azoknál "csak" azt tudod beállítani amit letöltesz.
Épp tegnap próbáltam én is, de a siker elmaradt. Én is kérdeztem ezt korábban.
Ha a programmal állítottam be háttérnek a képet akkor működött, de miután letöltöttem és úgy próbáltam akkor már nem ment sajna.
Még az lehet a megoldás, hogy ha megtalálom a gyári képeket és megnézem, hogy milyen a felbontás. Ez most jutott eszembe. -
llaszlo
veterán
Legrosszabb esetben vissza kell tenni a régi ROM-ot és elvesznek a beállítások. Ennyi. De én most kezdtem beállítani a telefonom és már egész jól megy minden. A legutóbbi hülyeségem után most nem akarok megint ezzel foglalkozni.
Ha jön a 2.1-es ROM akkor úgyis újra rakok mindent még az appokat is, meg az ext partíciót újra formázom. Most is formáztam, de aztán vissza tettem a backupot, mert nem volt kedvem egyesével telepíteni. Pedig valami nincs 100%ig rendben az ext-el. -
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #5637 üzenetére
Látom nem hazudtolod meg magad. Inkább vágjál fát.
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #5611 üzenetére
A titanium? Dehogy nem még a beállításokat is,meg a market mydownloadsot is.
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #5609 üzenetére
Én próbálgattam, de egyik sem volt igazán jó, mindig volt valami hiba. Sajnos root és titanium kell.
Nem kell warezolni feltétlen meg is lehet venni, persze nálunk ahhoz is root kell. -
llaszlo
veterán
Van olyan app amivel a hátteret lehet úgy beállítani, hogy egy fekvő kép esetén ne a széleit vágja le? Eleve nem értem, hogy miért ilyen idióta módon van ez az androidban. Mivel alapból 3 asztal van és ezeken hosszában lenne logikus a háttérkép.
-
llaszlo
veterán
Keress rá a "root"-ra itt. Elég sok találat lesz, vagy a gyári appra nem is tudom. De én korábban töröltem sok fölös appot. Most épp "újraépítem" a telefonom egy elbénázott wipe miatt.
Majd ha eljutok oda akkor törlöm én is.
Amúgy csak az app mappából kell törlöni a fölös appot terminalban vagy ssh-val.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Metal topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Diablo IV
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Apple iPhone 13 Pro Max , 128GB ,Kártyafüggetlen , 12 Hó Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest