- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #10760 üzenetére
Én abban a scriptben nem változtattam meg semmit sem.
És ahogy elnézem nem is változott benne semmi sem:
show_progress 0.100000 0show_progress 0.500000 0
delete SYSTEM:bin/su
copy_dir PACKAGE:system SYSTEM:
symlink ../xbin/su SYSTEM:bin/su
set_perm 0 0 06755 SYSTEM:xbin/sushow_progress 0.100000 10
Mégis felrakta rendesen a Music-ot.
-
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #10752 üzenetére
Én az egyik gyári csengőhangot. Engem annyira nem érdekel.
Itt van egyé részletesebb leírás arról, hogy hogyan kell egyedi ROM-ot, vagy csak egy update-t csinálni.
Egyelőre még csak a leírás van meg értelmezni még nem tudtam mindent. -
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #10748 üzenetére
Nálam is emelkedik.
impalaman: A signózás nem elég. Kell neki a META-INF mappa is. Abba még nem tudom, hogy mik és hogyan kerülnek bele.
Itt van valami auto-sign cucc de azzal sem megy még nálam. Java hiba. -
llaszlo
veterán
válasz
impalaman #10730 üzenetére
És ha újra flasheled? Nem hiányzott valami develop cucc vagy valami? Mert erről nem írtál semmit. Amit meg én írtam az csak maga a parancs, a háttér nincs ott az máshol van.
Pl itt
http://androidforums.com/developer-101/8665-how-signing-roms.htmlLehet külön csak egy appot is flashelni, de nem tudom, hogy mik a feltételei
-
llaszlo
veterán
válasz
drachos #10723 üzenetére
Ha nem tetszik valami akkor tegyél panaszt. De mivel ÍRÁSBAN tájékoztattak így nem nagyon van alapja a panasznak mivel nem rögzítik a beszélgetést így csak az írásos anyag minősül hivatalos tájékoztatásnak. Szóban azt mondanak amit akarnak. A szó elszáll az írás megmarad.
Lehetsz ideges meg lehet mást hibáztatni, de ettől te megkaptad a tájékoztatót ÍRÁSBAN.
Az meg, hogy ideges vagy az csakis neked rossz, nem tudom, hogy miért akarsz magadnak rosszat, ezt csakis te tudhatod. -
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #10719 üzenetére
Ezt találtam a signing-ről. Ha tényleg ennyire egyszerű akkor nagyon könnyen tudunk készíteni saját kényünk kedvünk szerint összeállított ROM-okat a már meglévőkből.
You need a program called testsign.jar and Java installed on your Windows.
Extract the ROM, modify it, zip it back up, put it in the directory where testsign.jar is located and then from cmd do this:
java -classpath testsign.jar testsign myrom.zip myrom-signed.zip
-
llaszlo
veterán
válasz
bucsupeti #10717 üzenetére
Köszi így már értem.
A sok hibaüzenet nem tudom, hogy mitől van. Én wipe nélkül raktam fel és egy hibaüzenetre emlékszem Az android process nem válaszol.
Signing, szignózás.
Korábban én is próbálkoztam azzal, hogy a letöltött zip ROM-ot kicsomagoltam és kiszedtem azokat az appokat amik nem kellenek. Majd zippeltem, de nem lehetett telepíteni.
A megoldás, hogy szignózni kell a zippet. Így gyakorlatilag bármilyen módosított ROMot fel tudunk tenni. Még nem tudom a pontos folyamatot, de ha valaki tud segíthetne benne.
Google: android rom signing -
llaszlo
veterán
Valaki tudja, hogy hogyan lehet lecserélni a gyári Music appot arra ami az FLB-ben van?
Egyik oldalon azt találtam, hogy írjam felül a /system/app/Music.app-ot azzal ami a másik ROMban van és reboot. De utána nem jelenik meg az az app.
Simán nem lehet telepíteni. Kiírja, hogy Rendszer alkalmazás és ha akarom felülírhatom az előzőt. De akkor nem települ, sikertelen telepítés. -
llaszlo
veterán
Megfigyeltem egy különbséget az FLB és az RMB között. Az FLB-nél vannak .odex fájlok a /system/app-ban az RMB-nél nincsenek.
Valaki tudja, hogy mik is konkrétan az .odex fájlok? Eddig csak kb annyit tudok, hogy valami optimalizáló fájlok vagy hasonlóak. -
llaszlo
veterán
Nekem valahogy nem jönnek be az FLB ROM-ok. A markettel akármit csináltam lassú maradt. Vissza tettem az RMB backupját azzal minden frankó.
Annyi, hogy a widgeteket újra be kell állítani.
Eredetileg a kíváncsiság és a GPS miatt tettem fel, de azzal is lassú maradt a GPS. Lehet, hogy ha wipeolnám akkor jó lenne a market is, de nálam jól működik az RMB maradok ennél. -
llaszlo
veterán
válasz
Mattheo #10709 üzenetére
Mi is Dobogókőn voltunk hétvégén, de én nem használtam a geotaget.
Bucsupeti: Én most tettem fel az FLB ROM-ot és benne van a legújabb Launcher Pro-t 0.5.4.
Eclips: Miben rosszabb? Vagy miben jobb a másik? Nekem RMB-ről váltva wipe nélkül minden renben. Egy: A market belassult
-
llaszlo
veterán
válasz
bucsupeti #10704 üzenetére
Nekem semmi gondom a Launcher Proval. Összesen 7 asztalt használok, 6-on vannak widgetek és egyéb cuccok ebből 2 oldalon csak indító ikonok és widgetek vannak 1 üres az új widgeteket próbálgatom. Tuti, hogy nem a Launcher Proval van a gond. Ráadásul nem is wipeoltam.
-
llaszlo
veterán
Feltettem én is az FLB b1.0 r4-et !!!WIPE NÉLKÜL!!! az RMB R7B-re.
Negatívum:
- a widgeteket újra be kellett állítani
- a market megint belassultPozitívum:
- wipe nélkül megy minden
- a menük nem hullaház színűek
- van benne music widget. Lehet, hogy nem nagyon használom, de tetszik.Egyelőre nagy különbséget nem látok az RMB-hez képest.
Janez: pü ment
-
llaszlo
veterán
Valakinek megy a Gesture Search? Nekem állandóan lefagy.
-
llaszlo
veterán
Találtam egy leírást amivel be lehet állítani az sshd-t, de valahogy mégsem működik.
Nálam Connection refused hibaüzenet van.
Valaki ránézhetne, hogy nála megy-e.
-
llaszlo
veterán
Feltelepítettem a HTC IME billentyűzetet. Egyetlen dolog rohadtul idegesít benne, ha teszek egy pontot vagy vesszőt a szövegbe akkor automatikusan berak utána egy space-t.
Ez kifejezetten idegesítő akkor amikor pl egy dátumot vagy ip címet akarok beírni.
Esetleg tudja valaki, hogy hol kell kikapcsolni?Én már végig néztem az összes beállítását, de nem találtam meg.
1.5 alatt még nem volt benne ilyen funkció ha jól emlékszem.
-
llaszlo
veterán
válasz
ATM_automata #10614 üzenetére
Töröld a mail appot és használj bármi mást, ami neked szimpatikus.
-
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #10585 üzenetére
Számomra az FLB és az RMB ezekben különbözik:
FLB:
A2SD+ Ezzel elvileg a dalvik-cache és a data mappa is átkerül az SD-re és állítólag lassabb lesz a telefon. Cserébe jóval több szabad hely az appok telepítésére.
RMB:
A2SD: Csak az app mappa kerül át az SD-re. Így elvileg gyorsabb a telefon, de alig marad hely az appok telepítésére. Utólag lehet aktiválni az A2SD+-t lásd a blogom.Azért írtam, hogy elvileg lassabb a telefon, mert én ezt nem igazán tapasztaltam. Pedig eléggé intenzíven használom 7 képernyő, widgetek és egy rakás ikon az asztalokon.
Kinézet:
FLB: Nekem a fekete-narancssárga menük nagyon nem jöttek be, olyan hullaház kinézetet kölcsönöt a telónak.
RMB: Fehér-zöld a menü, illetve pl a browser statusbar-ja világos kék. Számomra jóval szebb.Gyorsítások, hibajavítások:
FLB: Alapból benne vannak a Modacon található különböző gyorsítások, hibajavítások.
RMB: Tudomásom szerint nincs benne annyi javítás, de utólag ezek szintén aktiválhatóak. Én utólag beirkáltam a parancsokat.Stabilitás:
Az FLB-ről nem nagyon tudok semmit sem mondani, mert alig használtam fél napig, a fekete menük miatt.
RMB: Nálam nincs olyan gond, hogy nem írja ki a nevet híváskor, újraindulni talán kétszer indult újra, de akkor nagyon gyorsan lépegettem ki-be a programokból. Számomra gyors és stabil.Amiket nem használok vagy csak ritkán:
- zenelejátszó, youtube, gyári Borwser (ezt töröltem is).A GPS vacakolt nekem is. Azt csináltam, hogy a menüben minden GPS-hez kapcsolódó funkciót kipipáltam (letiltott mobilnet mellett APN droid), utána gyorsan talált jelet. Majd mindent kikapcsoltam és már csak a GPS-t aktiváltam és újra rendesen működött.
-
llaszlo
veterán
válasz
KonzolKartel #10427 üzenetére
Ne vezesd félre, ha a /system/sd/dalvik-cache létezik akkor oda pakolja az appok adatainak nagy részét. Olyan rendszert meg még nem láttam, hogy használom és nem változik a szabad hely mérete.
-
-
llaszlo
veterán
Valaki tud olyan Blog appot amivel új bejegyzést tudok csinálni, de nem teszi ki egyből a honlapra vagy be lehet állítani, hogy eleve privát vagy piszkozat legyen? Eddig nem találtam ilyet.
-
llaszlo
veterán
-
llaszlo
veterán
válasz
benyboy #10386 üzenetére
MCR 2.1: Mivel eleve A2SD+ működik így érdekes lenne újra megcsinálni.
Amúgy tök mindegy, hogy a VESSZŐ után van-e space vagy nincs és úgy van az rw. Én tuti, hogy space-el csináltam és működött. Mivel ott csak egy paramétert vesz át a parancs. És a movetosd scriptben is úgy van. Janeznek működött. Igaz, csak ROOT explorerrel megy, mert a scriptek nem kapnak meg valamilyen jogosultságot hogy lefussanak gond nélkül a terminálban. A részleteknek még nem néztem utána, mert "elvesztettem" azt az oldalt ahol ezt láttam és nem találtam meg újra. -
llaszlo
veterán
Ezt találtam egy másik Pulse-os topicban. Nem túl jó hír.
trémobilba vittem,ott kötelességük. ha a telemaxba vittem volna budaörsre,ott nem adtak volna! mikrofon,kamera csere a diagnózis. mondta a szervízes srác hogy nagyon sokat cseréltek a 2.1 rom óta,valamiért szétküldi a kamerát a rom :/
Remélem valami frissítéssel javítják majd. Pedig olyan szép képet csinál.
-
llaszlo
veterán
válasz
lkristobal #10361 üzenetére
1430 nem tudja?
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #10355 üzenetére
Igen az lenne az ideális, hogy ha a telón lennének ezek a cuccok, viszont ha nincs jelentős lassulás legalábbis én eddig nem tapasztaltam ilyet és az 1.5-nél is ott voltak talán, akkor miért ne tegyük oda. És persze ha nem ilyen kevés flash memóriát raktak volna a telóba akkor minden másképp lenne.
-
llaszlo
veterán
Az Estrong File Explorert lehet valahogy gyorsítani? Mert amikor mappákat nyitok meg akkor nagyon lassan tölti be a fájlokat.
Egy egyszerűbb mód a Rootolt gyári ROM-ból törölni az alap appokat.
Az ES File Explorernek van ROOT explorer módja és akkor hozzáférhető a teljes rendszer. Persze így lehet olyan cuccokat is törölni amikre szükség lehet. -
llaszlo
veterán
válasz
CoolBoy323 #10322 üzenetére
Én ezt írtam volna:
KERESS, OLVASS.Főleg, hogy kb egy oldallal korábban is szó volt erről.
-
llaszlo
veterán
Mi az a Framework?
Komolyan nem foglalkoztam ilyennel. De ha a megjelenést takarja a menükben akkor a vanilla sárga/fekete színénél jobban tetszik. Az 1-es bétában még sárga/fekete volt na az nagyon hullaház kinézetű volt nekem.
De hogyan akarod ezt feltenni külön?
atti: Lásd a blogom.
-
llaszlo
veterán
válasz
llaszlo #10302 üzenetére
Megnéztem a Profile Manager beállításait és ott volt kikapcsolva a rezgés normál módnál. Szóval nálam tökéletesen megy az RMB.
Amúgy nagyon jó program már az előző telefonomból is hiányoltam ezt a funkciót. Nokiáknál nagyon megszerettem.
Ha esetleg valaki tud ilyen appot ami időzíti a profilokat többet tud az írja meg bátran.Még olyan funkció lenne jó, hogy bizonyos emberek néma módban is tudjanak hívni. Eddig nem találtam olyat ami megbízhatóan tudta volna azt a funkciót is.
-
llaszlo
veterán
Én úgy tettem fel, hogy az MBR-re wipe nélkül. Az egyetlen gondom az volt, hogy nem tetszett és hiányoztak olyan appok amik az MBR-ben voltak. De most már ott is le vannak cserélve. Korábban is wipe nélkül tettem fel ugyanolyan ROM-okat. Az MCR-eket.
Legfeljebb, hogy ha sok a gond vele akkor wipe-olsz. De előtte csinálj backupot. -
llaszlo
veterán
Ma már leírtam. Ennél többet én sem tudok. Jelenleg az FLB-t ajánlom. Igaz azt használtam a legkevesebbet és abból is az 1-es bétát most már a 3-as verzió van belőle. De máshol csak jókat írnak róla.
Az RMB az néha kikapcsolja a rezgést más gondom nincs vele (szerintem ezt tarminálban be lehet állítani). Vagy inkább amikor vissza kapcsol néma módról nem kapcsolja be. Én használok egy automata profilváltó (ProfileManager) appot este 10kor néma mód utána reggel 7kor meg automatán vissza teszi normálra és lehet, hogy ott állítottam be valamit rosszul. -
llaszlo
veterán
Még nem térképeztem fel ennyire a rendszert, de azt tuti, hogy a /data-n kell az üres hely a telepítéshez, oda pakol több cuccot (2-6 megás fájlok is) és azt veszi figyelembe. A /system/app-ból hiába törölsz attól még nem növekszik a telepítésre szánt hely, ezért kell az app-hoz tartozó /data/dalvik-cache-ben található .dex-eket is törölni. Normál törlésnél nyilván törlődik a dalvik is, de ha csak úgy "belenyúlsz" a system-be és törölsz, akkor külön-külön kell kigyomlálni mindent.
Az 1.5-nél még egy helyen volt a két fájl, de itt már külön vannak. -
llaszlo
veterán
válasz
Watt25 #10279 üzenetére
Eleve nem szoktam kikapcsolni a telefont.
Semmi értelmét nem látom.
Nálam 1.5 alatt volt ilyen a GPS, hogy csak újraindítás után volt jó. De az is megoldódott a Paul féle ROM-mal. Igaz ahogy már írtam nagyon ritkán kapcsolom ki a telót, leginkább akkor, hogy ha lemerül és nem tudom vagy elfelejtem tölteni. Most még nem nagyon használtam a GPS-t de amikor igen akkor nem volt gond vele. Gyorsan talált jelet és működött. -
llaszlo
veterán
válasz
freestailo #10275 üzenetére
-
llaszlo
veterán
válasz
Watt25 #10267 üzenetére
Mi a gond a GPS-szel? Én még nem sokat használtam, de nálam rendben van. A telefonálással sincs gondom 1.5-nél sem volt.
Annyi, hogy ha vodát hívok akkor van, hogy nem hallok semmit sem vagy engem nem hallanak, de ez az előző telómmal is meg volt, szóval nem a Pulse hibája. -
llaszlo
veterán
ROM-ok
RMB:
Legutóbbi változat az R7B. Stabil és gyors sok hibát nem tapasztaltam. Egyedüli hátránya, hogy nincs benne vagy nálam nem működött az A2SD+ így azt utólag kellett aktiválnom. De azóta hibátlanul működik.Az egyéb hibajavításokról nincs infó.
FLB:
Még az 1-es bétát használtam fél napig azzal még sok gondom volt. Azóta a 3-as már sok változáson ment keresztül és most talán ez a legjobb ROM.
Mások tapasztalata: Kezeli az A2SD+-t, gyors, stabil és benne vannak az egyéb hibajavítások is.MCR:
Az 1.5-ösből a Paul féle ROM-ok voltak a legjobban, mára sajnos Paul elhanyagolta a Pulse-t. De korábban még csinált egy T-style ROM-ot a gyári 2.1-ből. Talán ennek van a legtöbb hibája. Nálam nem volt különösebb gond vele. Rendesen működött az A2SD+-os változat. Talán egyszer újra indult. Viszont a másik kettőhöz képest egyértelműen lassabb. -
llaszlo
veterán
Janez, még nem válaszoltál az üzenetemre.
Amúgy nyilván folyamatosan változik a szabad hely mérete, mert a programok írnak arra a területre. Nekem most több helyem van, mint a cache áthelyezése után közvetlen. És hiába csinálod meg újra, nincs amit áthelyezzen és töröljön, mert már egyszer átraktad. A linux nem hülye nem tudod ilyen könnyen átb@szni. -
llaszlo
veterán
Az FLB ROM-ban van egy wifi scannelés gyorsítás. Annak a leírását tudja valaki, hogy hol van? Mert sehol sem találtam eddig. Pedig mintha valaki itt linkelt volna egy olyan oldalt ahol különböző tweakek vannak, csak épp nem a wifihez kapcsolódó hozzászólás volt.
-
llaszlo
veterán
Ami jelentős eltérést mutat az a /data mappa, mivel onnan átpakoltam a cache-t és egyéb cuccokat az SD-re.
Én töröltem az összes fölös touchpa apkl-t, ami nem Magyar. Meg töröltem még a browser-t és még pár appot. Azokra úgysincs szükség. Ez ugye itt van /system/app aztán pedig a /data/dalvik-cache-ből a hozzá tartozó .dex fájlt.
Mégegy kérdés. Te hol nézted a szabad helyet? A root explorerben /system vagy a beállításokban /data? Nálam ahogy a df kimenetén is látszik 19 mega a /system és 55 mega a /data. Szóval elég nagy eltérés van. Mivel mindkettő más területet mutat.
Neked az lenne a lényeg, hogy a /data-ban minél több szabad hely legyen. -
llaszlo
veterán
Nálam df kimenet:
Filesystem 1k blocks Used Available Use% Mounted on
tmpfs 54004 12 53992 0% /dev
tmpfs NEM LÉNYEGES
/dev/block/mtdblock1 112640 92928 19712 83% /system
...block2 .. ... ... ... /data
...block3 ... ... ... /cache
Aztán az EXT partíció, de ez nálad nyilván nincs.
És a FAT az SD-n. /sdcardHa lenne ssh rajta akkor könnyebb lenne beilleszteni a kimenetet.
Az előbb nem válaszoltál az su és ls /data kimenetére.A block1 2 3 lenne a lényeges.
-
llaszlo
veterán
Szerintem Read Onlyban nem is tudsz semmit sem törölni. Ha azt írja, hogy Mount R/O akkor nyilván RW módban van csatolva a partíció. Alap R/O-ra van állítva.
Viszont amit írsz az elég érdekes.Mit ír ki, terminálban?
$ su
# df
Itt lesz egy kimenet.
# du /data/dalvik-cache
Itt az utolsó sor érdekes csak.Rudi Eddig nem találkoztam ezzel itt a fórumon, pedig naponta olvasom.
-
llaszlo
veterán
Nekem a Launcher Proval semmi gondom, pedig 7 asztalt használok ebből 6 szinte fullon van ikonokkal, widgetekkel, a hetediken szoktam tesztelgetni, jelenleg üres. Néha kilép belőle, de akkor sem 1 perc amíg mindent betölt.
-
llaszlo
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest