Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zooly

aktív tag

Nagyon jó lett a cikk, nekem is ilyen készülékem van.

Írtam is egy bejegyzést azoknak akik nem elégedettek a teljesítményével: KLIKK

Mégegyszer grat :R

• zooly

aktív tag

válasz DarkByte #55 üzenetére

Végülis úgy oldaottam meg, hogy a Pulseon a nicknév, a Googleben pedig a név "Vezetéknév Keresztnév (nick)" fomátumban van, a Pulson pedig beírok egy X-et és egy Y-t a vezetéknév és keresztnévhez :) Így mindkét oldalon jól jelennek meg a kontaktok, mivel a Pulse is alapból a nicknevet jeleníti meg, így az X és Y (a Pulseon lévő kontakt szerkesztésen kívül) sehol sem látszik.

• zooly

aktív tag

Néhány napja vettem egy ilyen készüléket, nekem is ez az első Androidos telefonom. A tesztben leírt pozitív/negatív tulajdonságok megállják a helyüket.

Számomra egy nagyobb probléma adódott (vagyis még adódik), az a telefonkönyvem átmentése rá...

Egy SE P1i-ről váltottam, BlueToothon keresztül nem lehetett átküldeni a bejegyzéseket egyszerre (kb. 20db után valamelyik telefon úgy gondolta hogy szerinte ennyi az összes - és befejezettnek vélték a feladatot), ha SIM kártyára másoltam őket akkor a Pulse csak levágott neveket és 1-1 számot látott azoknál a kontaktoknál akikhez több is fel volt véve.

Végülis úgy döntöttem, hogyha már Android akkor legyen használva a Google accountom, nagynehezen átmentettem a P1i-ről Outlookba, majd Outlookból GMailbe a kontaktokat, ott szépen kitöltögettem őket, fotókat töltöttem fel, stb. A Pulse szépen le is szinkronizálta magának a listát, boldog voltam. Máig. Szerettem volna felvenni egy új számot az egyik ismerőshöz, de a kontakt szerkesztése után a mentés gombra nyomva a telefon felhítva a figyelmem arra a tényre, hogy nincs megadva vezeték (és/vagy) keresztnév az illetőhöz és amíg meg nem adom addig nem hajlandó elmenteni az új számot.

A dolgok szépsége, hogy a Googles kontakt listában nem lehet külön szerkeszteni vezeték/kereszt/nick nevet, amit oda beírsz az a telefonon a nicknév mezőbe fog kerülni. Amit a telefonon beírsz vezeték és keresztnevet az pedig felfelé szinkronizáláskor elvész az éterben - tehát a Googleban csak a nick nevet fogod látni.

Egyelőre itt tartok, billentyűk és pálcika hiányában elég nehézkes lenne a telefonon a nicknév mezőkből kimásolgatni a vezeték és keresztneveket a megfelelő mezőkbe. És ha így teszek akkor pedig egyúttal le is mondhatok a Googles szinkronizálásról...

Új hozzászólás Aktív témák