Hirdetés
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Ultrásodik a Redmi K80 Pro
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #221 üzenetére
a mai napig zavar a sok egymásba ágyazott vagy egymásra mutogató beállítás panel (pl. vezérlőpultban megnyitsz egy elemet, akkor a kapcsolódó oldalakhoz megjelennek linkek a baloldali panelen, és ezekre kattintgatva teljesen el lehet veszni, ha valaki fa-struktúrás menüben gondolkodik).
Én csapkodtam már meg egeret emiatten meregdraga notebookot is, szerencsere tulelte
sheratan:
a Mac-fele programtelepites eleinte tenyleg furcsa, nem is szerettem, de aztan rajottem hogy Qrva jo... azon meg az allam esett le konkretan, mikor egy regebbi OSX-telepitest tartalmazo vinyot dugtam a gepre, es a spotlight-ban keresve megtalalta az arra telepitett programokat is, melle odairva hogy ez azon a vinyon van -
LonGleY
veterán
válasz
Nyugdíjas #221 üzenetére
Konkrétan trehány az egész, én is legfőképp ezért nem használok win7-et. A csúcs igénytelensége az, amikor megnyitsz egy olyan beállítás panelt, ami annak idején egy több tabos állítóka része volt, akkor láthatod ugyanazt a füles elrendezést egy ablakkereten belül, csak a többi fül jelenléte nélkül (wtf?). Minden szeparálva lett és eszükbe sem jutott, hogy ennek a legcsekélyebb értelme sincs, főleg ilyen hanyag utómunkával. Minden rákereshető, remek, de ennek feláldozni a natív áttekinthetőséget?! Ez egyszerűen röhejes...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
#16820480 #220 üzenetére
a mai napig zavar a sok egymásba ágyazott vagy egymásra mutogató beállítás panel (pl. vezérlőpultban megnyitsz egy elemet, akkor a kapcsolódó oldalakhoz megjelennek linkek a baloldali panelen, és ezekre kattintgatva teljesen el lehet veszni, ha valaki fa-struktúrás menüben gondolkodik).
Én csapkodtam már meg egeret emiatt -
törölt tag
igen, pontosan ezt írtam én is, hogy az "it just works" szlogen egyszerűen nem igaz. mert nem gondolatolvasó a rendszer, egyik sem. csak gondolom a "you just need to sit on your arse until get used to it" szlogen nem hangzott olyan jól, és nem fért ki a promóciós anyagokra
egyébként én is rengeteget szenvedtem az egyik ismerősöm macbook-ján, amikor megkért, hogy tegyek rá pár programot, meg nézzek utána pár "hibának". például ha nem segít, akkor már az gondot okozott volna, hogy egy programot hogy telepítsek fel, de az már végképp nem állt kézre, hogy a telepített program könyvtárába kézzel bemásolni pár adatbázist... ezek a folyamatok például elég hasonló logikát követnek más rendszerek alatt, de itt azzal semmire nem mentem.
mondjuk a vista és w7 is meg tudja borítani a türelmemet a vezérlőpult újragondolásával, mert percekig eltart, mire megtalálok valamit. de például a mai napig zavar a sok egymásba ágyazott vagy egymásra mutogató beállítás panel (pl. vezérlőpultban megnyitsz egy elemet, akkor a kapcsolódó oldalakhoz megjelennek linkek a baloldali panelen, és ezekre kattintgatva teljesen el lehet veszni, ha valaki fa-struktúrás menüben gondolkodik). -
contaxg
veterán
Szeretettel ajánlom "switchereknek" az iusethis.com [link] oldalát.
Nekem már sokszor hasznos volt, amikor valamilyen szoftvert kerestem egy problémára! -
doc
nagyúr
válasz
#16820480 #86 üzenetére
az eleve teljesen lehetetlen hogy leulsz egy tok ismeretlen OS ele, es azonnal mindent tokeletesen kezelsz rajta, ilyen egesz egyszeruen NINCS
egy olyan valaki szamara, aki eloszor kezel szamitogepet, meg csak-csak, viszont aki egy masik OS berogzodeseit keresi, annak ez teljesen eselytelen. tanulni igenis kell. a kerdes inkabb az, hogy melyik rendszer mennyire intuitiv, nem mindegy hogy mennyi szenvedessel talalsz meg valamit mondjuk anelkul hogy utanagugliznal
en pl. par hete lattam eloszor windows7-et, mikor hozta a hugom hogy az Olaszorszagban vasarolt, olaszul beszelo gepbol csinaljak magyart. ne tudd meg mit szenvedtem, gugliztam, mire ezt sikerult megoldani (egy kulon erre a celra irt, kulso program telepitesevel), meg a neten talalt, screenshotokkal teletuzdelt howto-kkal sem mentem semmire, mert az o windowsan hianyoztak menupontok, ikonok (w7 home premium)
utana par dolgot meg be akartam allitani, ahhoz is rengeteget turkaltam a menukben (foleg a vezerlopultban) mire megtalaltam amit kerestem, szoval szamomra az irtozatosan messze van az intuitivtol (pedig van tapasztalatom sok OS-sel, Linux, OSX es Haiku alatt is gyorsan megtalalom amit keresek, csak a windowsban szoktam sokat szenvedni meg anyazni), mindezt ugy, hogy XP-t evekig hasznaltamMOD: mindemellett lehet, hogy egyszeruen annyira mas gondolkodasmodot igenyel a w7, hogy ugyanazt tapasztalom mint Bog az OSX-szel
-
doc
nagyúr
fejlesztőt, aki Windowsra készít neked egy a cégedre szabott alkalmazást bárhol találsz, de OSX-re ez nehezebb és valószínű sokkal drágább feladat lesz.
egyaltalan nem biztos, megfelelo eszkozzel gyakorlatilag 100% hordozhato a forraskod, en a programjaimat gond nelkul forditom OSX-en es Linuxon, neha-neha mikor nagyon muszaj windowson is, nem kell feltetlenul ObjectiveC-ben fejleszteni -
drkbl
őstag
1) Igen. Kéz alá dolgozik és nincs láb alatt.
2) Teljes nézetben? Nálam sem Vista Business, se W7 Business alatt sem. [link] összevetve [link]-el; és svéd sem vagyok. A W7 szerintem ráadásul kodekszűz is. Többgombos USB egér, nem multimédiás USB billentyűzet.PS: ha kikapcsolom a klasszikus menüket, az ötvözött menü jön be ALT+F4-re, ha bekapcsolom, a Súgó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Egy hét MacBook használat után itt tartottam.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Satechi 200W 6 portos USB C hálózati töltő /// Bontatlan // Számla+Garancia
- Thomson Streaming Box 270 Plus 4k UHD /// Új // Számla + Garancia
- JVC Autós Fejegység /// Újszerű // Számla + Garancia
- Focusrite Scarlett 2i2 Gen 4 /// Teljesen Új // Számla + Garancia
- Ryzen 8. gen , R5 8400F , RX 6800 16GB , 32GB DDR5 , 1TB SSD