- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #221 üzenetére
a mai napig zavar a sok egymásba ágyazott vagy egymásra mutogató beállítás panel (pl. vezérlőpultban megnyitsz egy elemet, akkor a kapcsolódó oldalakhoz megjelennek linkek a baloldali panelen, és ezekre kattintgatva teljesen el lehet veszni, ha valaki fa-struktúrás menüben gondolkodik).
Én csapkodtam már meg egeret emiatten meregdraga notebookot is, szerencsere tulelte
sheratan:
a Mac-fele programtelepites eleinte tenyleg furcsa, nem is szerettem, de aztan rajottem hogy Qrva jo... azon meg az allam esett le konkretan, mikor egy regebbi OSX-telepitest tartalmazo vinyot dugtam a gepre, es a spotlight-ban keresve megtalalta az arra telepitett programokat is, melle odairva hogy ez azon a vinyon van -
LonGleY
veterán
válasz
Nyugdíjas #221 üzenetére
Konkrétan trehány az egész, én is legfőképp ezért nem használok win7-et. A csúcs igénytelensége az, amikor megnyitsz egy olyan beállítás panelt, ami annak idején egy több tabos állítóka része volt, akkor láthatod ugyanazt a füles elrendezést egy ablakkereten belül, csak a többi fül jelenléte nélkül (wtf?). Minden szeparálva lett és eszükbe sem jutott, hogy ennek a legcsekélyebb értelme sincs, főleg ilyen hanyag utómunkával. Minden rákereshető, remek, de ennek feláldozni a natív áttekinthetőséget?! Ez egyszerűen röhejes...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
#16820480 #220 üzenetére
a mai napig zavar a sok egymásba ágyazott vagy egymásra mutogató beállítás panel (pl. vezérlőpultban megnyitsz egy elemet, akkor a kapcsolódó oldalakhoz megjelennek linkek a baloldali panelen, és ezekre kattintgatva teljesen el lehet veszni, ha valaki fa-struktúrás menüben gondolkodik).
Én csapkodtam már meg egeret emiatt"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
törölt tag
igen, pontosan ezt írtam én is, hogy az "it just works" szlogen egyszerűen nem igaz. mert nem gondolatolvasó a rendszer, egyik sem. csak gondolom a "you just need to sit on your arse until get used to it" szlogen nem hangzott olyan jól, és nem fért ki a promóciós anyagokra
egyébként én is rengeteget szenvedtem az egyik ismerősöm macbook-ján, amikor megkért, hogy tegyek rá pár programot, meg nézzek utána pár "hibának". például ha nem segít, akkor már az gondot okozott volna, hogy egy programot hogy telepítsek fel, de az már végképp nem állt kézre, hogy a telepített program könyvtárába kézzel bemásolni pár adatbázist... ezek a folyamatok például elég hasonló logikát követnek más rendszerek alatt, de itt azzal semmire nem mentem.
mondjuk a vista és w7 is meg tudja borítani a türelmemet a vezérlőpult újragondolásával, mert percekig eltart, mire megtalálok valamit. de például a mai napig zavar a sok egymásba ágyazott vagy egymásra mutogató beállítás panel (pl. vezérlőpultban megnyitsz egy elemet, akkor a kapcsolódó oldalakhoz megjelennek linkek a baloldali panelen, és ezekre kattintgatva teljesen el lehet veszni, ha valaki fa-struktúrás menüben gondolkodik). -
contaxg
veterán
Szeretettel ajánlom "switchereknek" az iusethis.com [link] oldalát.
Nekem már sokszor hasznos volt, amikor valamilyen szoftvert kerestem egy problémára![ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
doc
nagyúr
válasz
#16820480 #86 üzenetére
az eleve teljesen lehetetlen hogy leulsz egy tok ismeretlen OS ele, es azonnal mindent tokeletesen kezelsz rajta, ilyen egesz egyszeruen NINCS
egy olyan valaki szamara, aki eloszor kezel szamitogepet, meg csak-csak, viszont aki egy masik OS berogzodeseit keresi, annak ez teljesen eselytelen. tanulni igenis kell. a kerdes inkabb az, hogy melyik rendszer mennyire intuitiv, nem mindegy hogy mennyi szenvedessel talalsz meg valamit mondjuk anelkul hogy utanagugliznal
en pl. par hete lattam eloszor windows7-et, mikor hozta a hugom hogy az Olaszorszagban vasarolt, olaszul beszelo gepbol csinaljak magyart. ne tudd meg mit szenvedtem, gugliztam, mire ezt sikerult megoldani (egy kulon erre a celra irt, kulso program telepitesevel), meg a neten talalt, screenshotokkal teletuzdelt howto-kkal sem mentem semmire, mert az o windowsan hianyoztak menupontok, ikonok (w7 home premium)
utana par dolgot meg be akartam allitani, ahhoz is rengeteget turkaltam a menukben (foleg a vezerlopultban) mire megtalaltam amit kerestem, szoval szamomra az irtozatosan messze van az intuitivtol (pedig van tapasztalatom sok OS-sel, Linux, OSX es Haiku alatt is gyorsan megtalalom amit keresek, csak a windowsban szoktam sokat szenvedni meg anyazni), mindezt ugy, hogy XP-t evekig hasznaltamMOD: mindemellett lehet, hogy egyszeruen annyira mas gondolkodasmodot igenyel a w7, hogy ugyanazt tapasztalom mint Bog az OSX-szel
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
fejlesztőt, aki Windowsra készít neked egy a cégedre szabott alkalmazást bárhol találsz, de OSX-re ez nehezebb és valószínű sokkal drágább feladat lesz.
egyaltalan nem biztos, megfelelo eszkozzel gyakorlatilag 100% hordozhato a forraskod, en a programjaimat gond nelkul forditom OSX-en es Linuxon, neha-neha mikor nagyon muszaj windowson is, nem kell feltetlenul ObjectiveC-ben fejleszteni -
biker
nagyúr
csak próbálom kitalálni, miért logikus az alt+F4, minek a szinonímája?
mint pl a Q a quit, vagy az escape, aminek van értelme.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
drkbl
őstag
1) Igen. Kéz alá dolgozik és nincs láb alatt.
2) Teljes nézetben? Nálam sem Vista Business, se W7 Business alatt sem. [link] összevetve [link]-el; és svéd sem vagyok. A W7 szerintem ráadásul kodekszűz is. Többgombos USB egér, nem multimédiás USB billentyűzet.PS: ha kikapcsolom a klasszikus menüket, az ötvözött menü jön be ALT+F4-re, ha bekapcsolom, a Súgó.
-
JetiRulez
őstag
válasz
Nyugdíjas #185 üzenetére
Valahogy úgy.
Csak eddig valahogy úgy vettem észre, hogy a lehúzás nagy részben valamennyire burkoltan történik mindenhol máshol.
(#186) Everman
Nekem aztán nem drága, csak ezt itt nem lehet kifejteni."Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
Everman
addikt
Azok a gépek amikre a Snow Leopard telepíthető, gyárilag Leopard-dal érkeztek, tehát valóban upgrade, de ez mindenkinek az és mindenkinek 29 dolcsi (rendszer nélkül ugyanis nem tudsz Mac-et vásárolni)
.
A Family Pack is upgrade, mert ezzel akadályozza meg a hackintoshok forgalmazását, mivel a piacon lévő rendszerei upgrade csomagok, nem önálló dobozos termékek, így az idegen gépre jogilag nem telepíthetőek.
[ Szerkesztve ]
-
Eszleny
aktív tag
válasz
talamasca #190 üzenetére
Szerintem úgy érti, hogy a 29$-os Snow Leopard csak Leopard upgrade estén legális. Ha Tigerről upgradelsz akkor a Mac Box Set-et kell venned, ami 169%, de tartalmazza az iWork-öt és az iLife-ot is. Az igaz, hogy a Snow Leopard upgradehez nem kéri a Leopard lemezt, azaz egy üres merevlemezre is fel lehet telepíteni a 29$-os Snow Leopardot.
-
moonman
titán
tekintve, hogy OS X-et csak Mac-re telepíthetsz, ráadásul a Snow Leopard csak Leopard-ra frissítve jogtiszta ez már önmagában nem igaz és erre jön még az, hogy Windows-ra kicsit nagyobb a freeware választék és általában az azonos fizetős programok is olcsóbbak Windowsra, mint Mac-re.
[ Szerkesztve ]
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
JetiRulez
őstag
Én azt vettem le ebből, hogy ez az egész Apple cég nem máson alapszik, mint a parasztvakításon és az anyagi lehúzáson. Azért egy Microsoft rendszer sem lenne túl olcsó (legalábbis számomra), ha minden programot meg akarnék venni rá, amiből nincs normális freeware.
De ne kövezzetek meg a fenti állításért, még életemben nem használtam ilyen gépet (lehet, hogy én tudnám használni, amire akarnám).[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
-
passatgt
aktív tag
cmd+ctrl+shift+4 és akkor csak vágólapra rakja, képszerkesztésnél ideális
-
moonman
titán
sehol nem láttam, ahol "alapvetően hibásnak" vagy "szart se ér"-nek nevezte volna.
"akit nem a fórum-hozzászólások, hanem egy elismert oldal cikke érdekel, az nem fogja végigkövetni hosszú napokon keresztül a fórumot, hogy vajon a kemény munkával megbecsülést kivívott szerkesztő vajon tévedett-e egy jókorát valamelyik mondatával."
gondolom pont ezért készült a "Mégsem vagyunk gondban a videózással" bejegyzés. nem tudom, miért nem lehet még mindig felfogni, hogy ez egy blog, személyes tapasztalatokkal. ha valaki egy ismert lap szerkesztője, akkor magánvéleménye már nem is lehet? ez nem "hiba, ami bennemaradt egy cikkben", hanem egy első nekifutásra született felismerés, ami egy blogbejegyzésben szerepel. esetleg hetente nézzünk át minden valaha leírt dolgot és javítsuk ki, ha azóta változtak a dolgok, vagy meggondoltuk magunkat az ügyben?[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
Egyáltalán nem értek egyet.
Hiába tartozik a blog részlegbe az adott cikk, az összes olvasó azt látja, hogy a mobiltesztelős oldal egyik elismert szerkesztője/tesztelője azt mondja, hogy például a fotószerkesztő progi alapjaiban hibás.
Ezek után mit mond az adott gépre / szoftverre? Sarkosan fogalmazva, kalap sz*rt se ér, hiszen még a képszerkesztés legalapvetőbb műveletei sincsenek benne. Sőt, nem kell a "legalapabb" olvasót példának hozni, hiszen azok, akik nem friss, egyhozzászólásos fórumozók, azok is simán hittek egy júzer-error mondatnak!És hidd el, akit nem a fórum-hozzászólások, hanem egy elismert oldal cikke érdekel, az nem fogja végigkövetni hosszú napokon keresztül a fórumot, hogy vajon a kemény munkával megbecsülést kivívott szerkesztő vajon tévedett-e egy jókorát valamelyik mondatával.
Mindegy, hogy teszt, mindegy, hogy blog - ilyen hibát szerintem vétek a cikkben hagyni. Gondolom, ti se arra játszotok, hogy a szisztematikus munkával felépített oldal renoméját romboljátok. Attól, hogy utólag belejavítasz a cikkbe / a végére teszel kiegészítést / vagy a következőben korrigálsz, nem fog elveszni se a hitelességed, se a cikk atmoszférája.
-
RaveForce
veterán
válasz
WinIsShit #153 üzenetére
Gratulálok a nagyszerű tehetségedhez, a cikk megtalálása:
Főoldal -> Jé, ott van
Főoldal -> Hírek - Jé, ott van
Főoldal -> Blogok- Jé, ott vanezenkívűl, egy alternatív, 3. megoldásként, ha a blogokat kirakó random generátor úgy pakolja ki, egyből a pofádba meg is kapod a linket, lefelé görgetés nélkül...
a névválasztás meg aztán igazán bölcs emberre utal, és persze leszűrhető belőle azon regisztrálási szándék,h csak befröcsögj ide valamit, de remélem most már megnyugodtál, h te most jól megmondtad, faszagyerek vagy
[ Szerkesztve ]
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
harry
veterán
válasz
bigand977 #168 üzenetére
Már egy átlag win-es géppel sincs ennyi szívás, egy megfelelően konfigolttal meg végképp nem. Sosem értettem, hogy lehet elcseszni hónapok alatt, meg ilyen fagyós hülyeségeket. Normálisan kell használni és beállítani, ennyi.
OS csere: megszokás dolga, szintén nincs rajta nagyon mit magyarázni. Nekem az ubuntu beállításom a megszokott, és számomra így egy win-t is kényelmetlenebb kezelni, mivel nem szoktam, nem tudom egyből, milyen beállítás hol lakik, de nem is érdekel.
Ha váltanom kéne, biztos zavarna sok minden két hétig, onnan kezdve meg már nagyjából megbarátkozott vele az ember, beletanul, utánaolvas, stb. Szerintem nincs ezzel sem gond.Ráadásul elég szubjektív is a téma. Ugye, kinek-mi a kényelmes. Nekem az, hogy parancssorból gyorsan fel tudok rakni pár csomagot, más meg már a gondolatától is megijed.
Jó ötlet amúgy a blog, bár talán inkább logoutra tettem volna.
- mod: ja, olvasom miért itt van, oks.[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
bigand977
csendes tag
válasz
#06658560 #167 üzenetére
MEg leírtam példának 3 másik ismerőst, akik váltottak, és semmi ilyen gondjuk nem volt. Úgyhogy nem csak nekem zökkenőmentes az átállás. Ez a ritkább eset, hogy nem az. Ugyanez vonatkozik a win-es fagyásokra. Nekem minden verzió meghalt rendszeresen, ismerősöknek szintén, most is ami van win-es gépünk csak a gond van vele,suliban alig engednek rá vmilyen alkalmazást, és így is lassulnak, fagynak, de nagyonfasza a win. Örülünk ha 3 perc alatt sikerül bejelentkezni...
Téged tudnálak idézni a win-nel kapcsolatban:"S hirtelen jött szembe a meglepö, hogy neked lehet, másnak nagyon nem." -
törölt tag
válasz
bigand977 #166 üzenetére
Fagyás winen? Nem tudom, egyszer volt fagyásom, akkor több, mert a memória meghalt. Soha, semmilyen más, pedig eléggé szétbarmolt rendszerem van. Illetve örökre megmarad tivus lelkesedése az egyik új osx verzióért, megrendelte, megjelenés napjan posta, vitte, azonnal tolta fel, majd kapásból lefagyott neki. Ennyit erröl a szokásos winfagy dumáról.
S eléggé osztani kezdted itt Bogot, hogy mennyire csinálja jól, mert neked milyen zökkenömentesen ment az átállás... S hirtelen jött szembe a meglepö, hogy neked lehet, másnak nagyon nem. -
bigand977
csendes tag
válasz
#06658560 #162 üzenetére
zseniálisan megértetted amit írtam, gratulálok, szövegértés egyes, leülhetsz. Leírtam, hogy nem tökéletes az op rendszer, de most írjam oda, hogy egy ilyen shiftes baromság nekem nem hiba a fagyásokhoz képest, ami win-en van, akkor meg megkapom hogy fanatikus mac buzi vagyok. Az ilyenekkel szemben nem lehet úgysem jót mondani.
Ja, és olyan engem ne kritizáljon, aki arra is lusta, hogy 3 gombot meg bírjon nyomni a billentyűzetén.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
PowerBuldog #163 üzenetére
Ízlés dolga. De amikor egy szolgáltatói árlistából ki kell szedjem a képet a hírhez, akkor a cmd-shift-4-nél nincs egyszerűbb megoldás. Korábban megcsináltam a printscreent és nekiestem valamivel megvágni, lementeni, aztán kikeresni a merevlemezről és feltölteni. Ez meg egyből a desktopra teszi, csókolom. Hírenként 3-4 percet spórolok.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
PowerBuldog
veterán
Ehhez a cmd+shift+4-hez csak annyit tennék hozzá, hogy Win alatt van a PrtSCr gomb. Az ugye az egész képernyőt menti. Az AltGr+PrtScr az adott ablakot menti. Itt meg egy Paintet kell nyitni és beillesztés után lehet menteni. Szerintem nem sokkal egyszerűbb a Mac-es verzió.
Win7 alatt meg a Snipping Tool azt a részt menti ki amit az ember akar.[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
törölt tag
válasz
Nyugdíjas #158 üzenetére
hát, konkrétan két gombnál többet igénybe vevö billparancsot maximum a ctrl+alt+del vagoyk hajlandó használni, gép lezárásához. bár erösen gondolkodom valami fejlesztésen.
bigand977: érdekes, mennyire agresszív stílusban indítottad a letámadást, aztán hirtelen belefutottál egy jobbegyenesbe.
[ Szerkesztve ]
-
bigand977
csendes tag
Nos, valóban nem műxik, ez nekem csak azért nem tűnt fel, mert nem ezt a nézetet használom. Mondtam, hogy valószínűleg azért nem találtam meg a hibát, mert nem használom az adott funkciót. És tényleg. A preview valóban nem ugrik tovább, de én eleve nem szarozok a kijelöléssel, mert space-szel teljes képernyős lesz a kép, és úgy szoktam képet nézegetni. Ezért mondtam, hogy én még nem találtam benne hibát, de látod, lényeg a megfogalmazás, mert 1 szóval sem mondtam, hogy tökéletes az op rendszer, sőt pont azt írtam, hogy valszeg nem az.
-
Nyugdíjas
nagyúr
A cmd-shift-4 konkrétan nekem is a maximális beszarás volt. Ez volt asszem az első pont nekem is anno, amikor aszontam, na igen ezt most ugy csinálták, mintha én kértem volna magamnak. Főleg hogy nekem be van programozva az egér egyik gombjára, igy aztán ugy csinálok screenshotot, hogy csak ihajjj... És én ezért mondom, hogy nem biztos, hogy mindenkinek beszarás lesz, mert lehet hogy ez valakinek éppen enm is kell, pedig tudja,de ő leszarja, mert nem használja. Emiatt nem egy 'ultimate truth', hogy mindenkinek kézreesik az OSx.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
biker
nagyúr
igen, sajnos ikon nézetben a shift-click nem működik, iphotoban persze mműködik
és ha a cmd-shift-4 tetszik, akkor cmd-shft-4 és utána külön egy space, és az aktív ablakot tudod fotózni
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
bigand977 #150 üzenetére
Kérlek: Finderben thumbnail nézetnél nem működik a Shift-click ha azt akarom, hogy a felsorakozó fájlok között csak egy általam meghatározott intervallumot jelöljek ki.
Sokan erre azt mondták: eddig fel sem tűnt nekik, nem is akarták használni. Nekem viszont egy-egy cikk könyvtárában van minden kép és videó az adott telefonról, ám csupán a készülékkel lőttfotókat akarom a Previewban megnézni 100%-os méretben, a többi nem érdekel. Ilyenkor kiválasztanám az első ilyen fáljt, shift-click az utolsón, és már nyílhat is a Preview. De a shift-click nem műxik. Egérre húzkodni elég macerás, a Preview viszont nem képes arra, hogy egy adott fájl megnyitásakor továbblépjen a következőre a könyvtárban ha és amennyiben az nincs kijelölve.
-
WinIsShit
csendes tag
Először a Mobilaréna-nak gratulálok a "fantasztikus" keresőjükhöz és az oldal logikus tematikájához: ezt a cikket nem lehetet megtalálni. Még jó, jogy van a Neten általános kereső. Ja, igen, a cikkről hallottam, h miről szól, így könnyű volt a keresőbe beírni.
Akinek az office 2007 könnyen használható a korábbi verziók után, az megérdemli, hogy win alatt kinlódjon. Teljesen logikátlan és használhatatlan a felülete. A Word-t a 2.0 óta használom, és a 2007 elég nagy visszalépés volt használhatóságban :@
Élmény? Mezei user? A mezei usernek az is élmény ha be tudja kapcsolni a gépet és amikor meglöki az egeret, arréb megy az egér. Sajnos.
A legtöbb mezei user lusta és hülye. Az még talán nem volna olyan nagy baj, hogy hülye, de lusta és képtelen tanulni. Töb éves számítógép használat és tanfolyamok után is csak sikítozni képes, h "úristen, mi történt" amikor egy ikon 2 cm-vel arrébb került.
Ráadásul az ilyen nem ismeri el - mivel képtelen felismerni - hogy az ő esze kevés a számítógéphez (de még a a tv-hez is). A
A fentieket több éves rendszergazdai és oktatói múlttal írom. Természetesen van kívétel, aki tényleg csak user és csak 1 eszköz számára a számítógép és az ilyen user-eknek tisztelet,ó, mert tudja normálisan használni és ha valamit nem tud, hanem kérdezz, olvass.
Egyébként nem sci-fi-kből ismert mesterséges intelligenciákról beszélünk a pc/win/linux/stb és mac esetében úgyhogy nem ártana észben tartani, hogy a gép utasításaid és nem kívánságaid szerint működik.
Addig pedig marad a régi jelszó: RTFM - Read The Fucking Manual!
Ja, és amikor majd a gép kitalálja mit szeretnél, akor majd az lesz a baj, mert esetleg arra ébredsz, h ő - akkor már nem AZ - ugráltatt téged, nem pedig te azt (mert már Ő, csak nem szőke és nincs két nagy melle).
De feleslegesen raboltam a fenti sorokkal az időmet ismerve a fórumok/blogok jelenlegi és egyre romló értlemi szinvonalát. -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
bigand977 #147 üzenetére
Ez nem egy cikk. Ez egy sorozat. Olyan, mint tévében a CSI, vágod. Minden héten 2-3 új tapasztalat kerül fel. Ha az OSX jó, akkor ezeknek a hangulata természetesen pozitívabb lesz, ahogy telik az idő. Ha szar, akkor pedig fikázós. Fogalmam sincs, hogy mi lesz a vége. Nem mondom el, hogy most perpillanat hogyan élek a MacBookkal, mert szeretném megmutatni, hogy miképp jutottam el ide, és azt is, hogy miképp jutok majd tovább.
És ezért nem csak én írom. Viszont én elég aktív voltam az első időkben, mert voltak idegösszeomlás-közeli pillanataim. Meg voltak csodálkozósak is. Trailer: be voltam szarva a Cmd-Shift-4-től. Pedig nem egy nagy csoda. De nekem extrahasznos a munkámhoz.
-
bigand977
csendes tag
"Nézd én örülök, hogy te még nem találtál hibát az OSX-ben. Én igen. Olyat, amit a legelvakultabb fan is megerősített."
Ha elmondtad vna a konkrét példát, hitelesebb lenne, plusz kíváncsi is lennék rá. Mert lehet hogy abból adódik, hogy én még nem használtam azt a funkciót, és lehet, hogy nekem is hasznos lenne.
-
bigand977
csendes tag
Jah, és a 3.0-ás win gyakorlatilag a pontos másolata az akkori mac os-nek, csak gates bácsi megúszta a pert azzal, hogy a felhasználó élmény nem levédethető, és mivel az ibm elterjedtebb volt a piacon, mert hamarabb terjedt el mint a mac, mert olcsóbb volt, az ibm-ekre pedig a win 3.0 került, és még így is olcsóbb volt. Gyakorlatilag Jobs papáék csinálták meg az első gui-t (ami nem igaz így, mert a xerox) és Gates bácsi lett gazdag belőle. Ez világ "igazsága".
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
bigand977 #146 üzenetére
Nézd én örülök, hogy te még nem találtál hibát az OSX-ben. Én igen. Olyat, amit a legelvakultabb fan is megerősített.
Örülök, hogy neked problémamentes volt a váltás. Nekem nem. Én a munkámat teszem át erre, ami nyilván más, mint a te munkád. Megszenvedtem a képnézegetővel, megszenvedtem a videókkal. Minek titkoljam el? Azt sem fogom eltitkolni, ha valami fasza. Mert rengeteg dolog az. De azért szerintem egy átlagembernek igenis kell néhány hét, mire átszokik.A Mobilarena pont azért megfelelő platform erre, mert mi nem hardverguruk vagyunk, mint a PH. Ők nem testesítik meg az átlagjúzert. Mi igen. Ez egy blog. Dőlt betűvel szedjük a főoldalon, minden hír címe előtt ott is van, hogy blog. Külön menüpontba kerülnek ezek a bejegyzések, ez nem teszt. Aki ezt képtelen észrevenni, azzal nem tudok mit kezdeni.
És ikszedszerre mondom el, hogy már most látszik, hogy mennyire hasznos. Nekünk is az, váltáson gondolkodóknak és frissen váltottaknak dettó. Rég nem látott érdeklődés övezi, tele van a fórum extrahasznos kommentekkel. Ha a végén lesz egy nap szabadidőm, akkor csinálok belőle egy FAQ-t az örökkévalóságnak.
-
bigand977
csendes tag
Ez igaz, ez nálam is így volt, még most is találok új funkciókat, pedig fél éve használom a rendszert. De nem jöttem egy ekkora olvasottságú blogra cikket írni, hogy ez egy szar, csak azért mert én nem tudom kezelni. És a legtöbb ember nem fogja elolvasni a kommenteket, csak a cikket, és a hírnév miatt ez véleményformáló. Én csak ezért nem értek ezzel egyet.
-
bigand977
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #142 üzenetére
Nekem csak azért nem jön be ez az egész, mert sokan olvassák ezért véleményformáló hatása van, főleg azokra akik tartanak az os x-től mert nem ismerik. Könyen lehet hogy az itt leírtak miatt nem fognak váltani, és elzárják magukat vmi jótól.
Ha mezei blog, akkor ne legyen köze a mobilarénához, mert így teszt jellege lesz, hiszen itt tesztelni szoktak. Sztem. Persze, fedjük fel a problémákat, a koncepció remek, csak nem a magunk által gyártott, nem valódi problémákat kellene felfedni... -
bigand977
csendes tag
Nem, nem lesz hiteles, mert vki elolvassa, és téves információja lesz a rendszerről. Nekem egyetlen ilyen gondom sem volt, nem érdekes? Pedig én is winről váltottam. Amit pedig nem értettem, utánanéztem. Ez valóban így kéne, hogy működjön, fikázás előtt kérdezük, hogy ez hogy is működik, ha nem tudjuk. Ne haragudj, ez olyan mintha váltós autóból beülnél 1 autómatába és keresnéd a váltót, nem találod, majd közlöd, hogy ez egy szar, ezzel nem is lehet menni, és kiszállnál. Ezzel csak a flame-et fogjátok gerjeszteni, mert ez nem felhasználói élmény kérdése, hanem csak butaság, már ne is haragudjatok. Külföldön nem véletlen vannak kezdő tanfolyamok a mac-hez, mert van akinek nincsen annyi érzéke, hogy átül win elől mac elé és rögtön értsen hozzá. EZ NEM WINDOWS. És felesleges azon sírni hogy nem az. Látszik a leírásodból, hogy csak azokat a programokat tudod kezelni ami win-en is megy. A cyberduck is sokkal gyorsabb és stabilabb mint bármelyik win-es társa. Ezt is nyugodtan le lehetne írni plö.
Tessék, én fél éve használok mac-et, leírom, hogy számomra milyen volt a váltás: problémamentes, pár videót megnéztem az előre telepített fotós, videós programokról, de nekem out of the box is mentek az alapfunkciók, csak azok után kerestem infót amire 6 külön programot kellene telepíteni win alatt, így nem futottam bele. Rögtön olyan volt mintha 1000 éve macet használnék, egyáltalán nem volt gondom vele. A jelek máshol való elhelyezése a billen okozhatott vna problémát, de ezeket nem használom, de ezt továbbra is aláírom, hogy lehetett vna gond.
Nem úgy kell a váltáshoz állni, hogy "há ezis vindóz csak másvan a dobozra ráírva", mert nem ugyanaz.És érdekes, 20ból 19 ismerősömnek én mutattam meg a 2007es officeban hogy mit hol talál, mert se nyomtatni, se menteni nem tudtak, ugyanis marhára nem egyértelmű hogy az a csillivilli office gomb a bal sarokban kattintható. És az a ciki hogy az ugyanúgy office mint a másik office, tehát nem kéne hogy gondot okozzon. Én még emberrel nem beszéltem akinek ne okozott volna problémát a 2007es office. Úgyhogy ez a "simán ment" dolog nekem nagyon visszás, a saját tapasztalataim miatt. Ellenben 3an váltottak macre miattam az ismerőseim között, és még senkinek nem okozott gondot 1 nyomorék kép lementése meg szerkesztése. Biztos bennünk van a hiba.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Tényleg nyugi, tök jól fejlődök, látni fogjátok a többi postból is. Leültem megnézni például videókat, meg is lett az eredménye. D ez egy folyamat. Tényleg ne várjátok el tőlem, hogy odaülök egy totál ismeretlen rendszer elé és egyből vágom a billentyűparancsokat, meg minden szoftvernek megnézem minden menüpontját. Úgy jövök rá dolgokra, úgy tanulom meg, hogy használom. És persze megírom.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bigand977 #141 üzenetére
Nyugi, ezt már kitárgyaltuk, egyébként sem pont erről van szó. Ahogy Bog is leirta korábban, ez az ő személyes blogjuk, mint mezei switcher, nem teszt, nem szakmai cikk. Bőven elfér. Más kérdés, hogy én is vitaom, ezt az "egyáltalán nem utánanézést",de azért elfér ez itt. Nekem igy ahogy van nagyon bejön ez a blogsorozat.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
bigand977
csendes tag
Gyerekek, ez borzasztó, látom a kommenteken. Nem tudom, hányan olvasták eddig a cikket, de egy ilyet megjelentetni a mobilarénán, aminek nem kicsi nyilván a napi forgalma....nagyon gáz. Meg kellene nézni az apple.com-on a videókat, és akkor tudná a kedves szerző, hogy hogyan működik az iphoto, vagy az imovie, mert pár rövid videóban gyönyörűen illusztrálva lépésről lépésre megmutatják. Ha komolyabb software kell a képekhez, ott az aperture 3, ember nem tud olyan wines programot képszerkesztésre ami csak a hátsóját megszagolhatná.
Az iphoto és az aperture is non-destructive, SOSEM MENT RÁ A KÉPRE, vagyis minden visszaállítható, csak látni kéne azt a baszottnagy 1,5 centi x 1,5 centi gombot ott szélen, hogy revert to original. Meg tudni kéne hogy mit jelent, mielőtt hisztizünk, hogy nincs save as. Meg a drag and drop probléma. Pontosan ugyanúgy működik mint win alatt. Gondolom nem sikerült rájönni, hogy a teljes touchpad megnyomható, bárhol, egyben gomb is. Teljesen ugyanúgy működik mint bármelyik touchpad, csak jobb. A zárójel, stb, tényleg máshol van, ez alapból sok embernek probléma, nekem soha az életben nem hiányzott a numpad, sem a home gomb, se a többi, de ez felhasználás kérdése.
Azért nem kellene ilyen cikkeket ebben a formában kirani, mert azért, mert a cikkíró nem ért valamihez, téves képet mutat 1 amúgy nagyon jó rendszerről, ami persze biztos nem hibátlan, csak én még nem találtam benne hibát. Vagy ha már kirakjuk, akkor hozzáértő felhasználók kommentjei alapján javítani kellene a cikken. -
Nyugdíjas
nagyúr
Te is tudod, hogy itt nem erről van szó. Ha probléma van megoldást keresünk, nem őrjöngünk, mint ösztönlények. Szerintem ez minősít egy embert. Ezt tartom.
[ Szerkesztve ]
-
Cassidey
senior tag
Nem. Kivagod (crop, enter), nyomsz egy exportot, beirod hogy paradicsom, kivalasztod, hogy hova tegye.
Vagy kivagod, megnyomod a mail gombod, kivalasztod a partnert es sendet nyomsz.
Nem kell menteni, mert a program megjegyzi, hogy mit csinaltal, nem pedig letrehozol egy uj fajlt, igy erintetlen marad az eredeti, ahova barmikor visszalephetsz, es helyet takaritasz meg.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nekem van olyan barátom, aki előbb fikázza a rendszert és utána kezd el csak keresgélni megoldás után
Már ne haragudj,de ez most kiverte a biztositékot. És szerinted ő egy okos ember? Okos ember kérdez, ha nem tud valamit. Van egy régi buddhista mondás a nem okos emberekről. Nagyjából ez áll benne róluk"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Lirion
addikt
válasz
Nyugdíjas #128 üzenetére
Ezért írják ketten a blogot. Egyikük egy szkeptikus, sőt, még ellenszenves is neki a mac, másikuk pedig ért valamit a dologhoz. Nekem van olyan barátom, aki előbb fikázza a rendszert és utána kezd el csak keresgélni megoldás után, ha már kidühöngte magát.
Egyébként meg tényleg ultragáz, hogy nincs save as. Ha el akarok küldeni egy üzleti partnernak egy képet, amit egy nagyobb képből vágtam ki, nem menthetem el mondjuk "paradicsom.jpg" néven, csak P01234435.jpg néven elmenti a program és utána nevezzem át? Ez igazán felhasználóbarát...
[ Szerkesztve ]
-
Cassidey
senior tag
válasz
Nyugdíjas #128 üzenetére
Szerintem maradhatnanak a postok, ez volt a gond, akkor ez volt, nem lenne szerencses utolag valtoztatni. De kiegésziteni kilehetne a megoldassal, hogy ha elkezdi olvasni olyan, aki epp valt, vagy tervezi, akkor ne kelljen 200 hozzaszolason atragnia magat arrol, h milyen szar is a mac mert nem lehet menteni.
Ahogy Bocha is beirta a megoldast a problemajara.
Raadasul hulyen is erzi magat az ember kicsit, ahogy irja, hogy mi a megoldas, hiszen azt tudjuk, h alaposan elvannak csusztatva a postok, lehet mar reg rajottetek es feleslegesen irkal az ember?
-
biker
nagyúr
Értem, hogy mit "szeretnétek" írni, de az a hozzállás, hogy "nekem nincs kedvem utánanézni, bemutatót olvasni, és miért nem ugyanúgy van, mint a windows" az sajnos csak arra jó, hogy flame legyen belőle.
igen, alapból máshol van a kacsacsőr, de szerencsére van hun ext pro kiosztás, ahol ugyanott van a kacsacsőr.
és nincs altgr, aminek igazán örülni lehet inkább.Így csak az jön le, amit olvashattunk, hogy "na ugye, hogy ez se just works, mert rá kellett telepíteni valamit", sokan ebből csak ezt látják.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
talamasca
senior tag
Tényleg lekophatnának innen a negatív hozzáállású, vitaindító emberek...
Menjenek a napi Apple tematikájú cikkekhez trollkodni.moonman:
A te pozitív hozzáállásodban viszont kellemesen csalódtam.
Persze egy kis fricska belefért.Ez a cikksorozat tényleg azért legyen, hogy a felvetődött problémára a lehető legegyszerűbb/legolcsóbb válasz megszülethessen.
A destruktív hozzáállástól, személyes önigazolásoktól (nekem tetszik/nekem nem, böbő!) ne itt kelljen agybajt kapni.
Köszi az együttműködést!
[ Szerkesztve ]
“Black as midnight on a moonless night.”
-
Nyugdíjas
nagyúr
nekem ezzel nincsen bajom, csak éppen említettem a blogot egy cimborának tegnap, és meséltem mi megy, aztán első kérdése az volt, hogy de ménem kérdeznek? Pedig ő windóz user volt, és lesz is. Nekem is ez az életszerűtlen egy picit, hogy User István azért be-be téved a Maces toytikba kérdezni hülyeséget amikor megveszi az uj gépet. Egyértelmű, hogy nem fogja wallpapernek kitenni a megoldást az OS a gondodra, semmi nem megy igy. Meg kell kérdezni azoktól akik már tudják.
Félreértés ne essék, ez a blog igy jó ahogy van, kellenek ezek bele, csak nekem egy picit az hogy, ha gond van nem kérdezünk életszerűtlen. negem igy neveltek, ha gond van, akkor nem azt gondolom, hogy ezegyszar, hanem magamban keresem a hibát, és kérdezek az okosabbaktól
-
Everman
addikt
Ezzel alapjaiban egyetértek, de Bogékról nem a mezei user ugrik be az olvasónak, hanem az, hogy egy szakmabélinek is mennyi gondja adódik az átállásból, pedig a valóság csak az, hogy fejest ugrottak mindenfajta ismeret nélkül egy új rendszerbe és sokszor egyáltalán nem akarnak saját erőből utánajárni az adott problémának (legalábbis a blog szerint, ahol ez többször is ki van hangsúlyozva), ami még egy mezei user szintjén is alapból elvárható.
-
Lirion
addikt
válasz
M@trixfan #123 üzenetére
"Értem, hogy tulajdonképpen naplót írtok és nem a legszigorúbb értelemben vett szakmai teszteket végzitek Mac-en. Arra szeretnélek kérni benneteket, hogy sületlenségeket ne hagyjatok a megjelent írásban, nem szégyen megkérdezni tapasztaltabb felhasználót."
Elképesztő, hogy mennyi mac-fan nem bírja felfogni, hogy itt nem szakmai dolgokról van szó, hanem saját tapasztalatokról, élményekről.
Pont attól lesz hiteles az egész, hogy a sületlenséget is benne hagyják, hogy a mezei júzer lássa, hogy egy másik mezei júzernek milyen volt a váltás.
-
Everman
addikt
Valójában 2 év van a MacOS és a Windows között, mert a MacOS a Lisa-val mutatkozott be először 1983-ban (a fejlesztése meg 1978-ban kezdődött). A Windows 1.0 1985-ben lett bemutatva és a fejlesztése 1981-ben kezdődött, akkor még simán interfész menedzser néven.
Nem konkrétan Bogékról írtam, hanem általánosságban a switcherekről.
-
M@trixfan
addikt
Nyomon követem a blog alakulsát és azt kell mondjam ez egyik szemem sír a másik nevet. Örömmel vettem tudomásul, hogy mint technikai oldal végre foglalkoztok az OS X platformmal. Azonban olyan érzés olvasni a bejegyzések egy részét mint amikor valaki hamisan játszik hegedűn. Értem, hogy tulajdonképpen naplót írtok és nem a legszigorúbb értelemben vett szakmai teszteket végzitek Mac-en. Arra szeretnélek kérni benneteket, hogy sületlenségeket ne hagyjatok a megjelent írásban, nem szégyen megkérdezni tapasztaltabb felhasználót.
Akár az iPhoto, akár a GarageBand az ipari sztenderd Aperture és Logic egyszerűsítése. Nekem pl. alap a "non destructive editing" és hasonló megvalósítások. Ki lehet emelni, hogy a profi változatok gond nélkül importálják az iMovie project-eket, iPhotó könyvtárakat, vagy a GarageBand-ben megírt zenéket. Apróságok milliói közül egy, hogy a RAW file rögtön nézhető e-mail mellékletből Quick Look-kal, nem kell külön konverter program. A Quick Look önmagában megérne egy írást, annyira hasznos. Az iMovie 09 teljesen jó használható, kijavították a 08 hibáit ami borzalmas volt. Ellenben letölthetővé tette az Apple az iMovie 06-ot felhasználók kérésére. DV-t behúzni és megvágni mai napig tökéletes. Nem erőltet rád wmv-t vagy bármilyen más formátumot.
A másik dolog a touchpad. Ezen jót nevettem. Ha rágyúrtok akkor eléritek Édesanyám hardverkezelési szintjét.
Azzal indított, hogy gyönyörű a gép, de egér kell mert mindig is utálta a touchpad-ot, a pöcökegeret méginkább. Most ott tartunk, hogy az ajándékba vett Magic Mouse rajtam maradt. Az egész üveg touchpad az oprendszerrel együtt a drag and drop megvalósításáról szól, ez az Apple vesszőparipája. Gyakorlatilag konkurencia nélküli a multitouch minősége. Bettertouchtool segítségével olyanokat lehet varázsolni, hogy csak na. Nem lehet, hogy inkább pöcökegér hívők vagytok? Mert így kicsit olyan mint ha azt olvasnám, hogy jó dolog a versenyautó csak nem lehet vele gyorsan menni.
Windows-t kiskorom óta, OS X-et 2005-ót használom. Alig tudok pár billentyű kombinációt Win alatt, míg OS X alatt (most döbbentem rá) egyre többet. Csomó kombinációt ki lehet találni mert logikusan vannak kitalálva és arra is odfigyeltek, hogy egy kézzel elérd. Tény, hogy pár dolog gyökereiben más, de logika van mögöttük. A programok alternatíváit gyűjtögetik Beszéljükmac-en, de a multiplatform alternativeTo is elég jó. Mivel natívan telepíthető vagy virtualizálható szinte bármi, igazán meg lehet bármit csinálni. Az "It Just Works" működik, de helyén kell kezelni és megfelelően értelmezni. Az Apple Faék sem lenne itt a PH!-n "It Just Works" mert azt is az ajtó alá kell tenni.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Nyugdíjas
nagyúr
A Dunába géppuskáznám amugy azt aki aszongya, nem igy van. Tudom...tudom... költői volt
Ténykérdés, hogy én a kezdetektől jobban ugy érzem, hogy a kezemre dolgozik,de azért ez erősen egyéni dolog.
-
moonman
titán
ha másra nem, arra mindenképpen jó ez a sorozat, hogy belássuk: a Mac-et is tanulni, szokni kell.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Azért általában elmondjuk, hogy vannak ezek, csak mikor "utólag" mondjuk, akkor az a baj, hogy "deháakkormégseolyanpofonegyszerűhaBogsejöttrámagától". Részemről engem ez egyébként nem zavar, aki kultúrember az ugyis belátja, hogy ugyanugy kell ezt is tanulni, mint bármit. Mi meg segitünk...
-
Bog
HÁZIGAZDA
-
biker
nagyúr
most azért kaptatok két macbookot, hogy lefikázzátok szimpla user errorokkal?
- iphoto nem bántja az eredeti képet, SOHa, mint már leírták.
- az imovie 150x annyi dolgot tud, mint amire eddig rájöttél, csak nem jöttél rá.Egyelőre a blog arra jó, hogy minden bejegyzéssel elinduljon a flame, jajjdeszar ez a mac, még ezt se tudja, holott tudja.
mondjuk képszerkesztgetésre elég a preview app is, van benne crop, resize, rotate, alap dolgok, amikhez nem kell iPhoto, az csak akkor kell, ha több kell
[ Szerkesztve ]
-
<NewL>
addikt
válasz
#06658560 #115 üzenetére
ahogy mondod ez egy marketing szöveg,ami igaz is úgy látszik (a blogban is elhangzott ,hogy elég logikus a rendszer)
nem kell utánanézni,hol kéné. amikor bicikliztél és elmentél kresz tanfolyamra azt sem kellett megtanulni,tudtad mert előtte részt vettél a forgalomban,bicikliztél. meg vezetni se kellett megtanulni,a biciklin is váltottál meg kanyarodtál...
de olyan részekre válaszoltok a kommenteknek ,hogy az nem igaz. kiragadtok egy részt,nem is érdekel titeket ,hogy mit akar azzal mondani a kommentelő csak valamibe kössünk bele.
egyébként a blog is úgy lenne tényleg jó ,mert később biztos fognak még csatlakozni az olvasáshoz, és nem sok mindenkinek van kedve és türelme 70%-ban flame,kötekedő hozzászólásokon átrágnia magát az igazán hasznos információért.
ha lehetne kérvényeznék egy olyat ,hogy ha már leírták a blogolók valamit,nem tudtak,nem jöttek rá valamire akkor a hasznos dolgokkal egészítsék ki a bejegyzést. (úgy mint Bocha a tegnapival,írt egy olyan bejegyzést amiben megköszönte a tippeket,programok nevét)
There's an app for that
-
moonman
titán
válasz
#06658560 #115 üzenetére
a just works gondolom inkább a műszaki részére vonatkozik, hogy nem kell bűvészkedni vele, bekapcsolod azt megy. a gond csak az, hogy ez elég régóta Windows-on is így van
méghozzá annak ellenére, hogy ott nem egy vas-egy szoftver a felállás, tehát még azt is mondhatjuk, hogy flexibilitásban bucira veri a PC/Windows a Mac-eket.
-
törölt tag
-
Syl
nagyúr
Igazad van, kicsit erősen fogalmaztam. Viszont benne van az írásban az a "ez windowson máshogy van és nem vagyok hajlandó utána nézni hogy megy ez osx-en".
Ettől függetlenül kiemelt figyelemmel kísérem a blogotNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
moonman
titán
-
moonman
titán
válasz
#06658560 #107 üzenetére
"Láttam már, hogy egy két órás oktatással letudták az MSO2007-et, azt csókolom."
azért egy Office 2007 annyiban nem különbözik egy 2003-tól, hogy hónapokig kelljen oktatni. amint megérted az új felület logikáját, el tudod kezdeni használni és elég hamar bele lehet jönni, mert a parancsok ugyanazok és ugyanúgy működnek. -
moonman
titán
"valójában sokkal régebbi múltra visszatekintő rendszer"
valójában egy év különbséggel jelentek meg, Mac OS 1984 () Windows 1985.
ha meg a BSD-s gyökerekre utalunk vissza, akkor szintén egyenlítsünk, a Windows NT ugyanis lényegében egy újraírt VMS volt (ugyanazok fejlesztették), tehát akkor sem "sokkal régebbi".
"Szkeptikus switcher No ilyen nincs. Ha valaki platformot vált, rákölt egy csomó pénzt stb. akkor ezzel célja van"
talán nem olvasod elejétől a sorozatot, Bogék nem költöttek egy fillért sem, kapták a gépeket és a lehetőséget, így nem játszik sem a rajongás, sem a kényszerű önigazolás, egyszerűen jött egy alkalom, amit kihasználnak.[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
Gyerekek, ennyit rinyálni egy váltás végett! Ha nem megy, adjátok ide nekem azt a MacBookot! Húsz éves windows múlttal szívesen váltok és írok róla
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Samott
addikt
Notival is egeret hasznaltam, nem szeretem a tapipadot. Sebessegben valoban nem remekel (de ezt nem is rovom fel hatranyakent), bar alapvetoen hasznalhato, csak a videolejatszas volt docogos eddig. En nem gondolkozom valtason, de erdekel hogy mitol tudnak ennyire belezugni egyesek... szoval gondoltam kiprobalom. Kicsit latvanyosabb mint az ubuntu, de semmivel sem kenyelmesebb, ha mar az alternativ rendszerekben gondolkozunk.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
törölt tag
Dehogynem. Láttam már, hogy egy két órás oktatással letudták az MSO2007-et, azt csókolom. Összesen kettö darabbal, cirka ezrötszáz emberre. Egy angol, egy német. és a jövö héttöl azt használd.
Söt, olyan is volt, hogy kipoktattak két napon kereszütl egy szoftverre, ami unix alapú volt, majd két hónappal késöbb, amikor használni kellett volna, már iwnen doglozva, wines környezetü verziót kellett volna nyaggatni, aminek felületileg köze nem volt a unixoshoz.Egy switcher sok esetben kényszerböl vált, vagy mert adott munkáját hatékonyabban akarja elvégezni. Ha az átállás túl nagy nehézséget okoz, akkor felejtös. otthon mindent könyebb elviselni ami ilyen.
-
Samott
addikt
Kollega tervezi az OSX-re valtast, elkuldtem neki a blogotok linkjet... voroslo fejjel kerte ki maganak, hogy megprobalom befolyasolni a donteseben. Mert o mar nyomkodta fel orat valamelyik aruhazban es hogy az milyen jo volt. Annyi esze mar sincs, hogy feldobja otthon a jelenlegi konfigjara (vagy akar csak egy virtualis gepre) es egy kicsit jobban kiismerje mielott elkolt negyedmilliot egy ilyen cuccra. Vannak am ilyenek is...
En egyebkent a napokban raktam fel egy 10.6-ot egy virtualis gepre es kb. ott tartok ahol ti, de eddig meg nem gyozott meg, mas, erdekes, de nem erzem produktivnak, a kulonbsegeket inkabb zavaronak es nem elonynek erzem.
[ Szerkesztve ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
<NewL>
addikt
válasz
PowerBuldog #101 üzenetére
olvasd el a hozzászólást és úgy értelmezd. nem konkrétan Bog & Bocha switchére céloz
There's an app for that
-
Alex91
félisten
válasz
PowerBuldog #101 üzenetére
Pont azert, mert ha fizetnie kellett volna, akkor nem is valt. Ertheto, hisz o meg volt az eddigi rendszerevel elegedve, akkor minek is valtson
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Egy hét MacBook használat után itt tartottam.
- Építő/felújító topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háború Izraelben
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- További aktív témák...
- IPhone 15 128GB gyári független 2026.11.03. Apple. hu vásárlás
- Gigabyte GA-H61M-USB3V rev:1.0 LGA 1155 Alaplap
- MSI GeForce GTX 1080 Ti 11G GAMING X Bronze Edition
- Earfun Air Pro 4 Fülhallgató ANC - alig használt - 2 év jótállás (GearUp Kft.)
- Precision 5470 14" FHD+ IPS i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest