- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hugo chávez
aktív tag
Szerintem attól, hogy egy GPU/IGP SIMD egységei támogatják az AVX-et, még ugyanúgy vagy kell egy OpenCL-hez hasonló API/Framework, vagy, ha nem akarnak használni API-t, akkor valami alacsony szintű, hardverközeli nyelven kell szenvedni, de erről szerintem inkább dezz tudna nyilatkozni, mert a programozás nem az én asztalom. Ráadásul pl. az OpenCL nagy előnye, hogy egy OpenCL-re írt progi gyakorlatilag mindenen képes lehet futni, amihez van OpenCL driver, tehát CPU-n, GPU-n, IGP-n, vagy, heterogén módon, akár ezeken egyszerre is.
(#114) dezz:
"Ez magonként 4db FMUL és 4db FADD művelet ciklusonként."
Nekem nem igazán világos ez, egy 128 bites egységen hogy "megy át" egy ciklus alatt 4x32 bit FMUL és 4x32 bit FADD? Az nem lehet, hogy FADD, vagy FMUL esetén 4, FMAC esetén pedig csak 2 FMUL és 2 FADD művelet van ciklusonként?
-
hugo chávez
aktív tag
"Ez akkor lenne jó, ha a gpu-n lehetne futtatni avx-es dolgokat majd a trinity-ben."
Nos, szerintem az Intel pont ezt akarja a jövőben, vagyis AVX utasításkészletet támogató SIMD egységekkel akarja felváltani a jelenlegi IGP-iben lévő vektormagokat.
"Viszont ha azon nem lehet, akkor opencl-re kell alapozni avx helyett később amd-nél, ami meg rizikós, mert ehhez az amd-nek úgy meg kéne venni a fejlesztőket mint ahogy az intel teszi."
Itt úgy érzem, hogy némiképp kevered a dolgokat, mert az AVX egy SIMD utasításkészlet, az OpenCL pedig egy API. Amúgy az OpenCL-nek már van AVX támogatása.
-
hugo chávez
aktív tag
Nézd, erre nem tudok mit mondani, a Sandy-nél ugye egy mag két 256 bites műveletet tud egyszerre ciklusonként, egy FADD-et és egy FMUL-t :"Sandy Bridge can sustain a full 16 single precision FLOP/cycle" és "Sandy Bridge can execute a 256-bit FP multiply, a 256-bit FP add and a 256-bit shuffle every cycle" [link], a Bull Flex FP-jéről (amiből modulonként egy van) pedig azt írják, hogy egy 256 bites (feltételezem, hogy vagy FADD, vagy FMUL) műveletet tud ciklusonként: "The beauty of the Flex FP is that it is a single 256-bit FPU that is shared by two integer cores. With each cycle, either core can operate on 256 bits of parallel data via two 128-bit instructions or one 256-bit instruction" [link] szóval ebből az következik, hogy a 64 FLOPs/ciklus a 16 magos (8 modulos és 8 Flex FP-s) Interlagos-ra vonatkozik.
-
hugo chávez
aktív tag
Ha nekem nem hiszel, akkor nézd meg itt alaposan a "Standard 128-bit mode" és a "Shared AVX mode" című képeket, vagy kérdezd meg Abut, vagy P.H.-t, hogy mi következik a jelenleg ismert adatokból.
Ja és az nem 64 GFLOPS, hanem 64 "darab" 32 bites, vagy másképpen 8 "darab" 256 bites lebegőpontos művelet/órajel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Elektromos autók - motorok
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest