- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeknight
őstag
Jó az a tanári pálya, nem keresnek azért rosszul, a múzeumoknál lényegesen kevesebbet kapna. Azt se felejtsük el, hogy angol korrepetálással/nyelvvizsga felkészítéssel elég szép mellékest lehet keresni. Meg a tanároknál csurrannak-cseppenek szép bónuszok és pótlékok, attól függően, miket vállal még be (osztályfőnöki bónusz, satöbbi).
De az biztos, és ezt nem csak én, hanem mások is leírták már, hogy töri-angol szakos bölcsészként, szakmában maradva nem lehet kényelmes középosztálybeli életszínvonalat fenntartani.
-
freeknight
őstag
válasz
Krugszvele #34 üzenetére
Remélem azért olvastad az utolsó bekezdését is a hozzászólásomnak
Én nem a szakmámban dolgozom, mégse utálom a munkám. Persze jobb lenne heti 2-3 napot dolgozni ugyanannyi fizetésért, de ettől még nem halok meg belül lolA kemény tény az, hogy egy szimpla angol-töri szakos diplomával nem igazán lehet kezdeni semmit, szakmán belül. Valami múzeumban vagy közösségi házban el lehet lébecolni havi nettó 160-ért (ha jól tudom, ennyi a diplomás közalkalmazotti bér), de szerintem nem akkora probléma, ha egy kevésbé lélekemelő munkát fogsz végezni, normális bérért. Könyvtár is irány lehetne, de sajnos az teljesen másik szak.
Tanári pálya vagy phd, mindkettőhöz kelleni fog még tanulni a srácnak. De még az se biztos, hogy ezeket kedvelné-e egyáltalán? A "művészlélekség" elég messze áll a tanári hivatástól hozzáállásban.
-
freeknight
őstag
Inkább a magyar-irodalommal, történelemmel kapcsolatos munkák jöhetnének szóba
Na ilyen munka nem sok van. A múzeumok jó irány amúgy, de ha sikerül is elhelyezkednie fizetésben lehet hátrébb lesz, mint a jelenlegi munkahelyén.Nem szégyen a pályaelhagyás, miért fontos pont a történelemmel foglalkoznia? Van diplomája, van felsőfokú angol nyelvtudása, hol a probléma? Ismerem én is a kínai közmondást, hogy olyan munkát válassz, amit szeretsz, de az egzisztencia is fontos. Érdemes kompromisszumot kötni, és azért egy új autó, meg saját tágas lakás segít elviselni a munka nehézségeit.
Előttem írták a first line supportot, nagyon jó irány lenne. Mellette szabadidejében írogathat, meg járhat találkozókra. A művészettel az a legnagyobb probléma, hogy nagyon kevesen olyan tehetségesek és szerencsések, hogy normálisan meg tudjanak élni belőle.De igen, a legjobb az lenne, ha letenné a tanári álláshoz szükséges vizsgákat, addig dolgozhat szakmán kívül is, vagy ha annyira dícséri a professzora, jelentkezhetne phd-re, és lehetne kutató.
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 14 PRO 128 GB 88% akksi
- Watch Ultra (1.st gen) szinte új
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- HP Victus 16-d10008tx 16.1" FHD IPS i7-12700 RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest