- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Netfone
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
somogyib
őstag
válasz
pusszycat #49 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy ahol a kameraluk van ott megszűnik a kijelző folytonossága és ezért ott sérülékenyebb lesz. Ilyen szempontból nem jó példa a repülőgép ablak, mert pont a "lyuk" sérülékenységének megakadályozása a cél.
De így se állja meg a helyét az érvelés, mert ugye a kameralyukat is gg védené, és ha alatta a kijelző törik, akkor már mindegy, hogy van-e lyuk vagy nincsen.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
turbulencia8 #35 üzenetére
Szerinted miért van kerek ablak a repülőkön (nevezhetjük luk-nak vagy lyuk-nak) Azért mert nem hajlamos a repedésre.
-
somogyib
őstag
A vezetékes töltéshez ott van az USB port, felesleges lenne még egy külső érintkező egy telefonra, ami csak a töltést tudja. Gondolom az IP68-as védelmet is csak bonyolítaná még egy csatlakozó.
A vezeték nélküli töltőket meg el lehet rejteni asztallapba, lámpatalpba, stb., így vezetéket megspórolva az asztalon.
-
kolle128
csendes tag
És minek vezeték nélküli töltés, amikor rá kell tenni a telefont egy vezeték nélküli tőltőre? (Thehát egy fix helyre) Nem lett volna egyszerűbb rakni két érintkezőt a telefon hátuljára és nem vezeték nélkül tölteni, mint az okos óráknál?
Akkor talán a töltés hatásfoka és sebessége se lenne borzalmas és továbbra is csak úgy oda tehetnéd és elvehetnéd a telefont, de szerintem a mágneses töltő kábel is ki tudja elégíteni ezt az igényt.
-
Nem rosszak, de gyűlölöm az asszimetriát. Alul felül legyen már szimmetrikus a káva szélessége..
-
És olyat nem lehetne, hogy ne is legyen elöl kamera? Mondjuk én még sose használtam az enyémet, de tudom, hogy szelfi nélkül nem lehet létezni. Tehát tegyünk a hátlapra egy kijelzőt, amivel lehetne a rendes kamerával szelfizni
-
parkr
őstag
luk én vagyok azapád
-
-
turbulencia8
őstag
A lyuktol fog indulni az osszes repedes, raadasul ez az elrendezes a legerzekenyebb leejtesre.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
SkyLine3000 #25 üzenetére
szerintem az emberek nagy része szeretne minél nagyobb kijelzőt, de közben minél kisebb készülékházat. erre nyilván a kávátlanítás a kézenfekvő megfejtés...
...aztán majd idővel esetleg a széthajtogatós telefonok, de a samsung hajtogatóst meg a surface phone-t is évek óta tologatják.
-
törölt tag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#40359168 #26 üzenetére
+1
... én se csípem őket, de a végén még olyan lesz a következő. Amit a többi márka itt művel ...
Egyébként ebből (mármint a témához való hozzáállásból) is látszik, hogy ki uralja a technológiát / piacot. Elsők között húzták össze akkorára a felső-alsó kávát amekkorára lehet / érdemes. Aztán kértek egy kávét, és nézték a sok "copy-paste művészt". Jövőre vagy a nem túl távoli jövőben pedig betesznek mindent a kijelző mögé oszt' csókolom. -
törölt tag
Feltéve, hogy a népies alakot is elfogadjuk annak, így a “lik” is az. Egyébként max akkor, ha kuplungot akarsz cserélni.
A témához: valaki írta fentebb, hogy messze a Samsung megoldása a legjobb az alul-felül egyforma, szimmetrikus kávával, ezt teljes mértékben osztom, pedig alapvetően hidegrázást kapok a márkától.
#24: +1 Én is elsősorban emiatt látom indokoltnak, nem a kacsacsőrű emlősök természetfotóiért.
-
Nartaas
tag
Mennyivel egyszerubb lenne a gyartok dolga most, ha anno nem talaljak ki a szelfi kamerat
Nem hogy csak raktak volna a hatlapra egy tukrot aztan joccakat
-
Don77
tag
Ezek az idióta megoldások... Nem akarom elhinni, hogy csak én vennék meg egy telefont selfie kamera nélkül, 3d face akármi nélkül. Hagyják a pitsába az egész szenzor sziget megoldást meg keskenyítést stb... Legyen a hátulján egy jó újjlenyomatolvasó aztán csók.
-
M5Norbi
őstag
válasz
SkyLine3000 #5 üzenetére
Pontosan.
Nekem nem az a bajom a notchal hogy nem szép hanem hogy annyival kisebb a kijelző pl filmnél,játéknál,Youtubenál.
Akkor már legyen rendesen fizikailag egy vékony káva és kész.
Hiszen így is lesz mert levágja az adott alkalmazás. -
Griff55
senior tag
Inkább a csepp, ez így rémhülyén nêz ki..
-
Stabi83
senior tag
válasz
dzsoltike #14 üzenetére
Én meg ezt a notch fóbiát nem értem. A P20 Pro-n lévő mérsékelt notch semmit nem takar ki nekem, minden értesítés kényelmesen elfér és az értesítési sáv pedig nem a hasznos helyet foglalja el. Persze a batár notchok más tészta.
Ahol a notch van most nekem ott amúgy is a nagy semmi lenne, ha pedig pl videót nézek akkor az elcseszett képarány miatt úgy sem lenne ott tartalom csak fekete sáv.Egy kicsit túl lett lihegve ez a notch cirkusz, és inkább hiszti mint a használatot érdemben rontó átok.
-
dingdongkng
tag
Nagyon tetszik az, hogy mindenki fel van háborodva, hogy mennyire unalmasak a mai telefonok, de ha valaki mondjuk egy formatervi elemet merne használni azt élve elégetik, mert káva...
-
dzsoltike
csendes tag
Én nem értem ezt a fene nagy vergődést a szenzorszigeten. Miért nem lehet úgy felfogni a noccsot, mint egy filmen az alsó feliratsort, vagy majd mindegyik tévécsatornán a logót? Vagy azt, hogy a technika mai színvonala mellett a telefont naponta/kétnaponta tölteni kell
Valahova kell rakni a hangszórót, az előlapi kamerát, egyebeket. Vagy a kijelzőből vesz el egy darabot, vagy nagyobb a káva. Esetleg elcsúsztatós mechanika.
Ha már szükséges "rossz", akkor én a kamereluk mellett tenném le a voksom, mert az takarja ki a legkevesebbet.
Mellesleg nem vágom hogy hogyan képzeli bárki is, hogy az előlapi kamerát majd a kijelző alá fogják beépíteni és az még normális képet is alkot. A kijelző LED-jein keresztül. Véletlenül nem a nagy fényerejű és tisztán tartott optika a jó fénykép alapja? Nyilván lehet koszos ablakon keresztül is fényképezni, de az eredményen az meg is látszik. Ma már nem a 640x480-as felbontású telefonos kamerák korában élünk, ahol az még elment volna. -
hajbel
addikt
válasz
TheBikerider #12 üzenetére
mindkettő helyes
-
“Kameraluk”?
Nem lyuk? -
ZavaBalazs
őstag
válasz
MikeWazowski #3 üzenetére
a kijelzős ujjlenyomat-olvasó gyakorlatilag tény. a két drágább verzióban ultraszónikus lesz, az olcsóbb meg optikait kap. van rá egy söröm.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #5 üzenetére
"Még mindig nem jövök rá, h miért baj, ha van fent kb fél centi káva ... "
Ne erőltesd, én se teszem (már egy ideje)! Ezt a gyártók eldöntötték helyettünk. És mivel gyakorlatilag egy emberként repülnek rá minden hülyeségre (notch, jack elhagyása) ezért tényleg nem érdemes ebben logikát keresni. Tuti lesz ilyen kilyukasztott kijelzős telefon, "mert csak". Vagy mert azért, hogy a konzumidiótákat legyen mivel etetni: "nézd ez más, mint a tavalyi" -
forgonati
őstag
válasz
SkyLine3000 #5 üzenetére
Az emberiség már csak ilyen nyughatatlan, keresi a kihívásokat 😀 amúgy igazad van. Ez a kamerluk meg mekkora baromság...
-
haris
őstag
válasz
SkyLine3000 #5 üzenetére
Azért, mert a 5mm-be nem fér bele a kamera.
A Mi mix2s (és 2s) konkrétan 5mm felső kávás és nincs hely a kamerának.
Gondolom nem viccből tették lentre. -
hemaka
nagyúr
válasz
SkyLine3000 #5 üzenetére
Mert mar nem tudnak semmi ujat mutatni dizajn teren, muszaj valamit valtoztatni, hogy megvegyek az emberek. De nekem is a felso vekony sav a legemeszthetobb.
-
persil
nagyúr
Továbbra is toronymagasan a legjobb megoldás a galaxy s8/9-ben van. Néhány milis káva, konkrétan észre sem venni kézbe véve.
Ezzel szemben a bevágás, kivágás, sziget meg öreganyjuk egy baromság, semmivel nem lesz több tőle a hasznos kijelző terület, mivel vagy kitakar valamit, amit épp nézek, vagy eltünteted egy fasza vaskos fekete sávval, ami meg technikailag egy káva. Szóval egy idiótaság az egész.
-
SkyLine3000
addikt
Még mindig nem jövök rá, h miért baj, ha van fent kb fél centi káva, amin elférnek az érzékelők és a kamera? Mert engem qrvára nem. zavar.
És akkor nem kéne ilyen szarokkal foglalkozni. -
hajbel
addikt
ez jó nagy hülyeség, semmi értelme. Kitakar néhány betűt az olvasott szövegből, képből. Az meg, hogy alkalmazásoknál feketére színezik a full felső sávot úgyszintén hülyén néz ki. Max úgy lenne értelme ha az a kicsit vastagabb káva ami pl. oneplus 6(T) vagy mi mix 3 alján van felülre kerülne és abban lenne a kamera.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
ZavaBalazs #1 üzenetére
Abból sem lesz semmi, mint a kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasóból.
-
Majdcsak letisztul ez a mizéria...
-
ZavaBalazs
őstag
egyre több helyen olvasom, hogy az S10-nél a szelfikamera a képernyő alatt lesz, remélem nem lesz belevágva a kijelzőbe.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Bevágás helyett kamerakivágás látszik az Asus Zenfone 6 állítólagos prototípusain, és akár egy Samsung Galaxy is így kávamentesíthet. Vagy nem.
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- iPhone 11 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4238
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4237
- iPhone 13 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4236
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest