Szenzorsziget után kameraluk?

Pár napja, a Galaxy A6s bemutatásakor a Samsung előrevetített egy különleges, csupa kijelző készüléket Galaxy A8s néven, amely betüremkedés helyett egyszerűen kivághatja a képernyőből a szelfikamera helyét – írja az Indian Express. A kreativitásáról ismert IceUniverse Twitter-csatorna az ilyesmit nem hagyhatja szó, pontosabban kép nélkül, és a lenti, három variációban már el is képzelte, hogy nézhet ez ki a valóságban. Innentől már egyéni ízlés kérdése, hogy a középső, avagy valamelyik sarokba száműzött kivágás az elegánsabb, avagy kevésbé otromba, ez mindenesetre még mindig kevesebb képernyő veszteséggel jár, mint akár a méretes noccs, akár az apró szenzorcsepp.

Az IceUniverse elképzelése egy kamerakivágásos Galaxyról
Az IceUniverse elképzelése egy kamerakivágásos Galaxyról (forrás: IceUniverse / IndianExpress) [+]

A Galaxy S10 kapcsán viszont már az is elhangzott, hogy a kamera az ujjlenyomat-olvasóhoz hasonlóan akár a képernyő mögött köthet ki, így sem bevágásra vagy kivágásra, sem pedig mechanikusan kiemelkedő egységre nem lesz szükség.

Az Asus a Zenfone 6 esetében a korábbi verzió mellett dönthet – a C4ETech legalábbis összeszedett néhány potenciálisan valós, persze meg nem erősített prototípus kémfotót, és az egyik csokor bal felső sarokban látható kivágást vetít előre. Egy másik a cseppszerű szenzorszigetet közép helyett jobbra helyezné el, ami már sokkal kevésbé tűnik előremutatónak.

Egy esélyesebb Zenfone 6 prototípus, cseppszerű bevágással
Egy esélyesebb Zenfone 6 prototípus, cseppszerű bevágással (forrás: C4ETech)

Mégis reálisabb az a rövid klip, amit a C4ETech már saját forrásból tud megmutatni, 3 perctől a fenti videóban. Itt megszokott, középső a cseppszerű bevágás, valamekkora megmaradó, alsó sávval egyetemben. Nincs ezzel sem túl nagy gond, a lényeg úgyis a túloldalon van, ahol három kamerát lehet megpillantani. Mostanság a hangsúly ugyanis a képernyőről az optikák számára terelődött, és reális 2019-es sláger lehet egy normál, egy teleobjektíves és egy széles látószögű kamera bevetése.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés