- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Pocok
őstag
válasz
SimonMágus #44 üzenetére
Köszi az észrevételeket. (Sajnos a helyesírás kérdése jogos.)
A dolgot két felé kell választani:
Vannak akiktől közvetve tanulhatunk csak. (pl.: meghalt, vagy térben és időben nem megoldható a találkozás)
Vannak akiktől pedig közvetlen.
"A "jó mesterek/példaképek" szerepe kifejezetten túlzó, már-már isteni tudással vannak felvértezve, hiszen "objektíven" tudnak megítélni. Ahhoz, hogy ezt megtegyék, minden gondolatodat, lelki rezdülésedet ismerniük kell, ezt pedig elképesztő nehéz megvalósítani. Parciálisan igaz lehet a dolog, bizonyos helyzetekben ez tökéletesen működhet, de átfogó módon nem hiszem."
Az objektív megítélés viszonylagos, én az írásomban arra értettem, hogy önmagunkhoz képest tudnak objektív képet adni.
-
Crystalheart
őstag
válasz
SimonMágus #52 üzenetére
Nem a művészek találkozóira vagy beszélgetésekre gondoltam, vagy a lektorálásra, hanem hogy az írók rendszerint nem közösen írják a könyvet, stb.
Érdekes, de még a filmkészítéskor is, hiába dolgozik egy több száz fős stáb a rendező mellett, a film fő alkotójának mégis ő számít.
Persze a művészet tág fogalom. Sok minden belefér. Még az is, amit magamtól soha nem neveznék annak. De ez már off.
-
Crystalheart
őstag
válasz
SimonMágus #50 üzenetére
Persze, alkotáskor csak sejtésünk lehet, vajon mennyire sikerül majd jól, sőt, ma már a piaci tendenciákat is bele kell kalkulálni.
Mondjuk ma már van lehetőség piackutatásra, meg miegyéb, de az alkotás alapvetően épp olyan egyirányú, mint a mű élvezete. Persze, ha művészetről beszélünk. Amikor párbeszéd folyik mester és tanítvány, avagy példakép és egyén között, akkor azt hiszem, nem művészetről beszélünk.
Ja igen, akkor értem már, valahogy arról a mondatról a cikkben elfeledkeztem, így egészen más értelmet nyer a dolog.
-
Crystalheart
őstag
válasz
SimonMágus #48 üzenetére
De miért is kellene? Példakép az is lehet, aki több száz vagy ezer éve halott, az pedig nem nagyon ítél meg már senkit sem.
Az egész folyamat fordított, a kommunikáció nem szükségszerűen kölcsönös, inkább egyirányú. A kérdés, hogy a tanítás mennyire egyetemes és időtálló.
-
Crystalheart
őstag
válasz
SimonMágus #46 üzenetére
Valószínűleg elbeszélünk egymás mellett. Az igazi műalkotás azért egyetemes, mert szinte minden embernek tud mutatni valamit. Az egyén a saját életének, érzéseinek tüneményeit láthatja benne, ha hajlandó vele foglalkozni. A jó mű mindenki számára értékes lehet, csak rajtunk múlik, hogy meglátjuk-e benne a szépet és a tanulságot. Így a művész az alkotásai által válik példaképpé, tanítóvá, még ha nem is feltétlen úgy gondolunk rá.
-
Crystalheart
őstag
válasz
SimonMágus #44 üzenetére
Azt az "átfogó módot" művészetnek hívják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged