- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
válasz
Sir Pocok #19 üzenetére
Nem tudom, mennyi különbség van aközött, mikor egy aktuális celebhez, ideálhoz akarunk hasonlítani (ergo lemásolni), mint mikor egy jelentős történelmi személyhez, hacsak nem a példakép erkölcsi tartalma. Motiváció mindkettő, csak más az értékük. Nagyon hasonlóan működik a két dolog. Ha nem érem el a céljaim, egy utolsó senki maradok. Ám ettől nem kell szorongani, vagy bármi hasonló.
A különféle példaképek értéke is csak közmegegyezés dolga. Az életnek nincs konkrét értelme, így nem lehet azt mondani, hogy jó vagy rossz, csak hogy mennyire hasznos a társadalomnak egy általános szempontból.
A cikkből: "Szerintem az, hogy sokan rossz példaképet választanak és ehhez kapcsolódóan irracionális álmokat szövögetnek és ezt kivetítik a környezetükre is."
A világhír vagy az ország fölemelése is kellően irracionális elképzelés, nem? Mennyi az esélye? Mégis voltak, akiknek sikerült. Ha senki nem próbálná, mert olyan kicsi az esélye, soha nem következett volna be. Mindenre van esély, ezért nem lehet csípőből elítélni azokat sem, akiknek annyi cél jutott rövidtávra, hogy 50 kilósra fogyjanak.Ah, elkalandoztam.
-
lapa
veterán
nem értek egyet. német kábeltévén nőttem fel, napi 5 órában szerintem több sörreklámot meg nagyházban-szép-fehér-mosolygós-mosópor-családot láttam, mint a korombeliek nagyon nagy százaléka. és azok a reklámok pedig sokkal szofisztikáltabbak, mint amit a helyi csodaadók falubüdzsével kiizzadnak magukból.
mégse izgulok se a clausthalerre, se a szutyi vw-re, de még a milch schnitte se taglóz le mikor meglátom a bolt polcán.
nyilván aki az intelligencia és a családban elsajátított (nagyrészt lemásolt) értékrend alapján nem jut el a magát saját magához méréshez, az máshoz-másokhoz fogja mérni magát. a máshoz mérés meg szükségszerűen külsőségek alapján megy, mert nem lát át az összeszínészkedett burkon.
a média szerepe itt csak annyi, hogy agresszíven kommunikál bizonyos külsőségeket, nyilván értékként, kívánatosként beállítva azokat. egyébként senki se fogyasztana.
hozzáteszem én a reklámokra gondolok, a többi töltelékanyag úgy általában semmit sem kommunikál, célja az érdeklődés fenntartása a következő reklámblokkig.
öntudat-éntudat-önértékelés, gondolom tonnányi pszicho anyag van a neten ami szépen kibontja odáig, hogy hányszor, miért és hogyan dícsértek vagy szidtak meg mikor még beszélni sem tudtál rendesen.
mire az oktatásba meg a közösségbe bekerülsz már olyan folyékonyan hazudsz, hogy ott már inkább színészkedés megy. nyilván hat rád, de inkább akkor ha otthon nem kaptad meg a megfelelő iránytűt.
mondjuk szerintem ez kicsit komplex téma ahhoz, hogy (az esetleg erre tévedő pszichológusokat kivéve) bármelyikünk akár csak felszínesen is kibontsa miért működünk úgy, ahogy.
és különbenis: óvatosan az önmagunkkal szembeni őszinteséggel, mert akkor a többiekben is meglátjuk a hazugságot. onnan meg már csak egy lépés a szociopatává válás. de az is lehet, hogy hazudok.
-
SPY0817
aktív tag
Sajnos idő híján nem olvastam teljesen végig a cikket bele bele olvastam jó gondolatok vannak benne ezért inkább a hszeket olvastam +ba és muszáj volt közbeszólnom. A szülők és az oktatás az aki igazán neveli az embert.. otthon iskolában meg tanulod a szabályokat, és a média meg kérdéses.. mert ez a neveléstől függ.. csak egy enyhe példa 5-10 évesen már simán oda ül és alatta a TV elé a gyerek.. amikor még elég befolyásolható.. és szerintem nem mind1 milyen műsort néz.. (amikor már meg is érti mit néz..) mert egy Mónika és hasonlók nem a legjobb példa de ha csak mesét néz az inkább kikapcsolódás de abból se mind1 hogy milyet.. Szóval tényleg a média is szerepet játszik de ez leginkább attól függ hogy a szülők milyen világképet alakítottak ki a gyerekben és hogyan nevelik..
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest