Hirdetés
- Tanúsítvány árulta el az Oppo Find N6 töltését, jöhet a műholdas változat is
- Geekbench-en bukkant fel a OnePlus Nord 6: Snapdragon 8s Gen 4 és Android 16
- Tekintélyes kamerasziget kerül az Oppo Find X9 Ultra hátuljára
- Kézikonzol móddal támad a Realme legújabb gamer mobilja
- Bődületes méretű akkuval már az MWC-n megjön a Magic V6
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Geekbench-en bukkant fel a OnePlus Nord 6: Snapdragon 8s Gen 4 és Android 16
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Egynek jó volt az SC2 kampány. És itt nagyon szomorú vagyok, mert az SC1 akkoriban fiatal középiskolásként szinte elvarázsolt. 12-től 8-ig a gép előtt ültem, őgy hogy nem vettem észre, hogy nem ettem/ittam ebéd óta...
J
-
joysefke
veterán
Szerintem:
Történet:
Az SC2 története sekélyes, de alapvetően lehetett volna még rosszabb is:
Szerintem inkább legyen a történetvezetés sablonos, egyszerű, kiszámítható mint egy értelmetlen katyvasz, ahol mindenki szövetséget köt mindenkivel és háborúzik mindenkivel, egy brazil szappanopera lenne talán a legjobb példa arra, hogy milyen lenne egy még gagyibb történet.. Talán a The Frozen Throne volt ilyen.
Tehát történet: 5/10Grafika:
Kinek a Papp, kinek a Pappné
Mindenesetre én gagyinak és gyermetegnek találom ez az új 3D-s látványvilágot, melyben túl harsányak a színek, bumszlik az egységek stb ráadásul a 3D árt az egységek mikro-menedzselhetőségének illetve aki kevesebbet játszott egyszerűen összekeveri az egységeket, pl single playerben minden gyalogos ugyanúgy néz ki...
6/10Hang:
A hangok nagyon fontosak abban, hogy az ember bele tudja magát élni az SC univerzumba. Sajnos az SC2 ezen a téren nem hoz annyit mint az SC1. Több egység gyerekes, WC3 szerű megszólalásokat produkál, mely sehogyan nem illik az SC univerzumba.
7/10Stratégia/Kiegyensúlyozottság:
A játék még nincsen kiballanszolva, de előbb utóbb jobb lessz a helyzet mint ma. Több fontos, az első részben létező stratégiai elem kimaradt /Maynarding, deffender advantege stb/, helyettük vannak újabbak. ítélkezni nem tudok, de úgy érzem, ha nem az SC1-hez hasonlítjuk a játékot akkor ez az erős pontja. 9-10 pontot nem adhatok, mert az SC1-el szemben ez még túlságosan kő-papír-olló, de azért el kell ismerni a próbálkozást:
8/10Multiplayer keretrendszer:
Hát tudja a fene, sok a potenciál az őj Bnetben, ha majd minden jól fog működni, akkor 10 pond, de jelenleg nem ez a helyzet:
8/10Konklúzió:
Jó az SC2 kampánya, ha nem túl magasak az elvárásaink, megismerjük az egységeket, feltűnnek a régi elhasznált arcok is, néha előjön a régi SC hangulat (sajnos néha a WC3 hangulat is, melyet nem csípek)
A multiról nem szívesen írok, hiszen az még csak kialakulóban van, a legjobb rts játékosok mindenesetre még nem az SC2-t nyomják. Talán 2-3 év múlva. -
Eagl3
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Látom sikerült leszűrni a lényeget. Gratulálok.

-
rt06
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
ha elsore is ezt irod, biztosra veszem, hogy senkinek nem lett volna problemaja a mondanivaloddal, mint ahogyan az itt leirtakkal en is egyet tudok erteni
-
TazLeacher
nagyúr
Elfogadom, és az egész nem onnan indúlt ki, hanem onnan, hogy "egy igazi marha, aki a single miatt veszi meg". Igazából ez a mondat tette be a kaput.
Azt egy percig nem vitatom, hogy a játékot a Single nem vinné el a hátán, mert, ahogy írtam, ahhoz biza kevés lenne, hogy 10 évig folymatosan fogyjon, és perkáljon a nép. Mert biztos megvennék sokan, de inkább lewarezolnák, kitolnák, 'oszt jól van. Ehhez kell a multi. De továbbra is úgy gondolom, hogy egy ilyen mélységű kampánynak komoly értéke van egy ilyen játékban, hiszen nem hiába dolgoztak vele...és ahogy látom nem is sikerült rosszul.
Szerk.:
Amit belinkeltél, azt szerintem félreértetted. Nem a TV közvetítésen voltam kiakadva, hanem azon hogy valaki olynokat ír, hogy "nem single részt kzvetíti a TV". Ez még viccnek is gyenge, hiszen valószínű, hogy nem azt közvetítik, amit már mindenki lenyomott otthon 100x, mert a kutya nem nézné meg. Ez semmi más, mint logika. Erre azt hozza fel érvnek, hogy nem a Single részt közvetíti a TV? Na, ez a vicc. -
rt06
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
ok, akkor most probald meg elfogadni azt is, hogy nem amiatt a - vilagszerte - 23 jatekos miatt adtak ki a starcraft 2-t, akik a single miatt veszik meg a jatekot, s amugy teljes mertekben elfogadjak, hogy letezik multiplayer is, hanem amiatt a tobb, mint egymillio jatekos miatt, akik amugy elfogadjak, hogy van singleplayer is, de tobbnyire csak felmennek battle.net-re egymast hentelni
tovabba szeretnem figyelmedbe ajanlani ezen cikket, melyben peldaul szot emlitenek arrol, hogy "120,000 people gathered live in a stadium to watch a 2005 StarCraft championship--over 40K more than attended the Super Bowl that year."
-
TazLeacher
nagyúr
Regaáltam volna, de mivel "te úgyis befejezted", minek?
Csak 1 dolog, a téma indító mondata:
single rész csak egy köretSzerk.: de mégis:
Az a baj, hogy azok a játékosok, akik csak a Single miatt veszik meg, el tudják fogadni azt a tényt, hogy ennek a játéknak van egy multiplayere, amit több millióan játszanak, és van, akit csak ez érdekel. Akik a multi miatt veszik meg, azok meg finoman szólva is lehülyézik azokat, akik csak a single résszel játszanak. Mindössze ezzel van a baj. Érdekes módon más játékoknál egész jól megfér ez a két közösség együtt. Nem mintha itt háború lenne e miatt, csak:, itt meg az állandó "orrod alá dörgölöm, hogy egy igazi hülye vagy, hogy ezért megvetted" duma megy.
-
rt06
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
"Mint mondottam volt, a multiplayer a játék "szavatosságának" megőrzése. Ezért. Így lehet egy 10 éves játékot továbbra is életben tartani. A Single résszel elég nehéz, hiszen kevés olyan játékos van, aki évente 2x végigtolja 10 éven keresztül. De szerintem erre te is rájöttél magadtól."
2009-ig tobb, mint 11 millio peldany fogyott az sc:bw-bol, ezt en nem igazan neveznem a szavatossag megtartasanak, annal picit tobb
alkottak egy olyan kiegyensulyozott multiplayer jatekot, amely nelkul is tokeletesen ellenne a single (leven ott tobbnyire egy script-rendszer ellen kuzdunk, nem szamit a fajokt tokeletes egyensulya)"Amennyiben szintén a multiplayeren lenne a hangsúly, ebben az esetben egy DLC rendszerrel, könnyebben, költséghatékonyabban megoldható lett volna, és közel ugyan annyi profitot termelne. De valamiért látnak rációt a Single részben. Lehet ők tudják rosszul, de kétlem."
blizzard lathatoan nem ezt a megoldast koveti (bar felfoghatoak az ujitasok dlc-kent is, hiszen blizzard store-bol letoltheto a jatek, s valoszinuleg az ujabb reszek is azok lesznek)
nezd csak meg a wow-ot, mely egyertelmuen multiplayer jatek, ott is lemezen adjak ki a megjeleno kiegeszitoket"Ne keverjük a szezont a fazonnal. Senki nem vitatja, hogy nem része a multi. De visszakérdezek (ismét): miért szenvedtek a több 10 órás Single kapmpánnyal?"
kettonk kozul nem en keverem, te voltal, aki kicsit fentebb kijelentette, hogy "Ez a játék egy Single Player játék, aminek elég jól sikerült a multija ahhoz, hogy sokan játszák, akár többen, mint a Sigle játékot. De ettől nem lesz a játék fő része a Multiplyer, továbbra is az a másodlagos."
"Kettönk állítása mindössze abban különbzik, hogy én elismerem, hogy a mind2 játékmód fontos a játékban, te viszont mindenáron arról akarsz meggyőzni, hogy NEM, a single csak egy sokadlagos, hozzácsapott extra. Mert ugyanis ebből indult ki az egész vita(?)."
kettonk allitasa mindossze abban kulolonbozik, hogy a tied teves
kerlek, hozd ossze azt, hogy:
"...mind2 játékmód fontos a játékban, te viszont mindenáron arról akarsz meggyőzni, hogy NEM, a single csak egy sokadlagos, hozzácsapott extra"
azzal, hogy:
"Ez a játék egy Single Player játék, aminek elég jól sikerült a multija ahhoz, hogy sokan játszák..."en itt befejezem, idovel majd rajosz, hogy nem mindenki mas az, aki rossz iranyba hajtott fel az autopalyara
-
Eagl3
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Először is én nem is óhajtottam veled erről vitatkozni, mert egyszerűen nincs értelme. Teljesen világos, hogy abszolút nem konyítasz az egészhez csak okoskodsz és úgy csinálsz mintha a Blizzardnal valami atyaúristen lennél, aki minden piaci\fejlesztési tervel tisztában van.
Első kérdésem volt: azt, hogy csak körítés a Single player, mire alapozod?
Már leírtam korábban, de képtelen vagy túllátni a saját gondolataidon. Nem a Single player a körítés hanem a kampány. Mégpedig azért mert ez adja meg a játék sztoriját. Érdekes lenne, ha kiadnának egy játékot mindenféle szörnyekkel meg robotokkal, amik azt se tudjuk mi fán teremnek. Erre ugye ott vannak a könyvek is. De maga a játék a multiplayerre van kiélezve. Koreában iszonyatosan felkapott az SC és SC2 -is. És gondolhatod, hogy nem a kampányt közvetítik a TV-ben.
-
TazLeacher
nagyúr
mondjuk olyan aprosagokbol, hogy az sc:bw meg tizeneves koraban is kapott multiplayer-re vonatkozo hibajavitasokat, meg tizeneves koraban is szereploje volt a kulonfele versenyeknek
Mint mondottam volt, a multiplayer a játék "szavatosságának" megőrzése. Ezért. Így lehet egy 10 éves játékot továbbra is életben tartani. A Single résszel elég nehéz, hiszen kevés olyan játékos van, aki évente 2x végigtolja 10 éven keresztül. De szerintem erre te is rájöttél magadtól.
ja ismerned a blizzard-ot, tudnad, hogy nem csak a kampany fog valtozni, de teljes bizonyossaggal allithatom, hogy lesznek uj egysegek minden fajhoz, mely eleg erosen meg fogja valtoztatni az addigra kialakult taktikakat
Amennyiben szintén a multiplayeren lenne a hangsúly, ebben az esetben egy DLC rendszerrel, könnyebben, költséghatékonyabban megoldható lett volna, és közel ugyan annyi profitot termelne. De valamiért látnak rációt a Single részben. Lehet ők tudják rosszul, de kétlem.
Vagy szerinted akár a jelenlegi, akár a jövőbeli Single kampányt összedobták egy fél nap alatt, és kizárólag multi fejlesztése tartott idáig?
de engedd meg, hogy en is kerdezzek egy szinten elhanyagolhato aprosagrol: ha nem a multiplayer-re van kielezve a jatek, vajon miert fektettek energiat a battlenet2 fejlesztesebe?
Ne keverjük a szezont a fazonnal. Senki nem vitatja, hogy nem része a multi. De visszakérdezek (ismét): miért szenvedtek a több 10 órás Single kapmpánnyal?Kettönk állítása mindössze abban különbzik, hogy én elismerem, hogy a mind2 játékmód fontos a játékban, te viszont mindenáron arról akarsz meggyőzni, hogy NEM, a single csak egy sokadlagos, hozzácsapott extra. Mert ugyanis ebből indult ki az egész vita(?).
miert van az, hogy online kapcsolat nelkul el sem tudod inditani a jatekot?
A LIVE rendszer is hasonlóan épül fel, mégsem csak multis játékoknál működik...ezen keresztül fut a multi, és ezen keresztül működik a achi rendszer is. Csak ott nem igényel folyamatos kapcsolatot. -
rt06
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
"100adszor olvasom ezt..ezt honnan veszitek?..."
mondjuk olyan aprosagokbol, hogy az sc:bw meg tizeneves koraban is kapott multiplayer-re vonatkozo hibajavitasokat, meg tizeneves koraban is szereploje volt a kulonfele versenyeknekvagy olyanokbol, hogy az sc2 keszitese alatt kikerult osszes ingame video a multiplayer jatekmenetet mutatta be
az, hogy szerinted/szamodra a multi masodlagos, vagy lenyegtelen, hogy itt mar sokan irtak be teljes bizonyito es meggyozo erovel, hogy ok - mind a harman - bizony nem jatszottak a multi reszevel, ezen aprosagokon nem valtoztat, a jatek ignis az online, egymas elleni jatekra van kielezve
"Vagy kérdezek jobbat: ha valóban így lenne, akkor szerinted a Blizzard szánna rá akár egy fikarcnyi enerigát, hogy a másik két fajt kiadja ugyan ezzel a multiva, de új Single-vel?"
ja ismerned a blizzard-ot, tudnad, hogy nem csak a kampany fog valtozni, de teljes bizonyossaggal allithatom, hogy lesznek uj egysegek minden fajhoz, mely eleg erosen meg fogja valtoztatni az addigra kialakult taktikakatde engedd meg, hogy en is kerdezzek egy szinten elhanyagolhato aprosagrol: ha nem a multiplayer-re van kielezve a jatek, vajon miert fektettek energiat a battlenet2 fejlesztesebe?
sot, tovabb megyek: miert van az, hogy online kapcsolat nelkul el sem tudod inditani a jatekot? (es mielott a masolasvedelemrol kezdenel beszelni, kerlek gondolj bele, hogy a jatek megjeleneset koveto 1-2 napon belul volt elerheto crack, valamint tartsd szemelott az achievement rendszert is, mely szinten teljesitmenyed masokeval valo osszemereset szolgalja) -
TazLeacher
nagyúr
Annak nem a sikerét, hanem az eladási számokat köszönheti. Ugyanis, ha csak Single lenne, akkor a 90% lewarezolná. A sikert nem a multiplayernek köszönheti, hanem annak, hogy sikerült egy jó játékot összehozni.
És továbbra sem értem, hogy attól, hogy e miatt veszik-e a játékot vagy sem, annak mi köze ahhoz, hogy ez nem egy only-multi játék, amiben kiegészítő szerephez jut a sinlge. A multi csak a játék élettartamát tartósítja, de nem feltétlenül az adja a játék kizárólagos érdemét.
Továbbra sem arra válaszolsz (immárom másodszor), amit írtam, hanem újabb kérdéseket feszegetsz. Ezzel nincs baj, csak nem próbáld ezt vitának hívni, mert Te állítasz valamit, én megcáfolom, és pont. Utána megint álítasz valamit, én megcáfolom, és pont. Ez nem vita, mert attól, hogy érvek nélkül állítasz valamit, (Pl. ez csak egy multi játék, amiben körítés a single,) az nem vita. Próbáld meg alátámasztani, amit írsz, mert ez eddig nem igazán ment.
Első kérdésem volt: azt, hogy csak körítés a Single player, mire alapozod? Mert azon kívül, hogy TE (és még néhányan) így gondolod, érveket nem igazán sikerült felmutatni, eléggé az "ujjadból szoptad ki" kategória az állítás.
De ha gondolod, elolvashatod az előttem szóló hsz-t is...és, hogy téged idézzelek, ha nem is pontosan:
Ha már sokadszor olvasod, nem kellene elgondolkoznod, hogy lehet, hogy nem neked van igazad?
-
LucifeI2
őstag
-
Eagl3
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Szerinted mi hozta meg ennek a játéknak a sikerét? Minek köszönheti a magas eladási számokat? A multipayer részének. Ezen kár vitatkozni.
-
TazLeacher
nagyúr
Ha nem találkoztam volna, akkor nem született volna meg többe között az a hsz sem, amire válaszoltam. A Te, és a hozzád hasonlók próbálják egyfolytában bebizonyítani, hogy ez egy kimondott multis játék. Csak erről elfelejtettetek szólni a Blizzardnak, mert ők nem tudnak erről, és hülye barom módjaára gőzerővel heggesztik a Single részét a gamenek.
Neked meg azon kellene elgondolkozni, hogy attól, hogy 100x le van írva, és 100 ember így gondolja, attól még nem lesz így. Az, hogy Te only multi-ként tekintesz rá, a Te dolgod. De talán hagyjuk már meg a döntés szabadságát annak, aki kiköhög 10+K-t egy játékra, hogy a saját értékrendje szerint használja, illetve gondolkodjon róla, és ettől ne legyen már "marha".
-
Eagl3
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ha századszor olvasod ezt és a saját állításoddal még nem igen találkoztál, akkor nem gondolod, hogy el kéne gondolkoznod a dolgon?
-
TazLeacher
nagyúr
Ez a játék egyértelműen a multiplayeres játékra épít, a single rész csak egy köret, hogy valami sztori is legyen.
100adszor olvasom ezt..ezt honnan veszitek? Ez a játék egy Single Player játék, aminek elég jól sikerült a multija ahhoz, hogy sokan játszák, akár többen, mint a Sigle játékot. De ettől nem lesz a játék fő része a Multiplyer, továbbra is az a másodlagos. Egy ilyen összetettségű Single kampány mellett megmondanád, hogy mitől a Multiplayer a játék fő erőssége?
Vagy kérdezek jobbat: ha valóban így lenne, akkor szerinted a Blizzard szánna rá akár egy fikarcnyi enerigát, hogy a másik két fajt kiadja ugyan ezzel a multiva, de új Single-vel? Ha vajaon neked lenne igazad, és mindenki csak a multi miatt venné a játékot, akkor szerinted a a következő epizódból(?) csak olyan ember fog venni, akinek még nincs meg ez? Vagy ha valaki megveszi majd, mert végigtolná a Single-t, akkor az egyszerűen csak marha?
Nem gonolom, hogy a Blizzard az isten, de 2 dolgot biztosan jobban tud:
A. A saját játékát pozicionálni (és sosm mondták, hogy ez egy multiplayer játék, ami mellé "körítésnek" adják a Single részt)
B. Piacot elemezni (amiből meg az következik, hogy oltári nagy baromságot mondtál, mert az ő piacelemzésük szerint lesz sok "marha", aki meg fogja venni a Single miatt).
-
Eagl3
veterán
válasz
HW Junkie
üzenetére
Mi az, hogy csak ezt kapja az ember?
Ez a játék egyértelműen a multiplayeres játékra épít, a single rész csak egy köret, hogy valami sztori is legyen. Innentől fogva nem állja helyét az, hogy a "multiplayer funkció a játék egyik értéke" mert ebben a játékban ez annál sokkal több. Azért megvenni, hogy valaki kipörgesse a kampányt és utána felrakja a polcra, egyszerűen marhaság. -
Findzs
addikt
nem játszottam az első résszel mert akkoriban inkább fps -ekkel játszottam
ma már minden jó játékot ki szoktam próbálni erre is sor fog kerülni és én sokat várok tőle így ismeretlenül
na majd meglátom milyen
demót nem adtak ki ebből ? -
_Scythe_
aktív tag
Pedig erre én is kíváncsi lennék. Mármint a Kerrigenes sztorira. Nem fogom végig vinni az egyet, irigylem akinek erre van ideje, de nekem nincs. Ráadásul évekkel ezelőtt próbálkoztam vele, de a 24-es monitoron a 640*480-as felbontás kicsit kiábrándított.
Sajnos anno kimaradtam belőle, azóta meg eljárt felette az idő.
Nekem 2 bejön, de én nem multi bajnok vagyok, hanem régi, öreg "szinglis", így csak havernál mentem vele 2-3 küldetést.
Igazából nekem az lenne jó, mint amit a Dune-vel (Emperor) próbáltak csinálni: 3 lemez, 3 faj és miden kampány más és más. (Próbált lenni) -
HW Junkie
tag
Ez csak egy vélemény. Hatalmas tudást az egyetemen mérik meg a könyvtárakban (a teljesség igénye nélkül). Köszönöm a célzást a rossz központozásra viszont. Teljesen releváns volt.
A "realisztikusabb" az nem 1:1 méretarányt jelent. Ha ismered a RUSE-t a Medieval War-t a World of Conflict-et akkor tudod miről beszélek. Szintén ezekben a fejlettebb RTS-ekben nem csak a méretek hanem az egész terep / tér ábrázolás is realisztikusabb, tehát nem egymásra halmozott építőkocka elem szerű, így az egységek meg tudják őket illetve egymást kerülni.
A multiplayer funkció az a játék egyik értéke. Nem mindenki szereti. Továbbá én a multiplayer részről le is írtam, hogy bár számomra sajnálatos de ott még talán érthető és elfogadható a kasztrálás a kampány módhoz képest a sport jelleg miatt, de a singleplayer skirmish-ben abszolút semmi sem indokolta. Ha csak az nem, hogy a Blizzard tudta, hogy a multiplayer játékosok lesznek a legnagyobb vevőbázis tehát a singleplayer játékosok igényeit egyszerűen elhanyagolták.
Mit vártam? Többet. Egyébként a béta tesztben részt vettem, olvastam is róla eleget a Blizzard fórumokon. Tudtam mit veszek meg csak jó fiú vagyok és nem akartam warezolni viszont a story miatt végig akartam játszani még is csak Starcraft. Ha úgy ér.
És igen csalódott vagyok hogy Starcraft 2 címen csak ezt kapja az ember annyi várakozás után. -
Bahama
aktív tag
válasz
HW Junkie
üzenetére
Azzal a lendülettel amivel ezt a hatalmas tudást megosztottad, pár vesszőt is rakhattál volna.
"egységek egyszerűen beleakadnak egymásba, hogy egy kisebb pályán alig fér el valami"
Ennyi erővel akár az épületeken is átmehetnének, és micrózni is felesleges.
Te milyen pályákon játszottál, hogy nem férsz el? Vagy mi mindent szeretnél építeni?
1on1 mapokon is van kb 6 exp lehetőség."realisztikusabb méretarányú és külsejű RTS-ek"
Biztos sokkal jobb lenne a játékélmény, ha a minden méretarányos lenne. Mire kizoomolsz a harvesteredtől az épületeken át mondjuk egy carrierig. Vagy egy egész képernyőt betakaró battlecruiser."A játék értéke így a negyedére degradálódott"
A játék értéke a multiplayer funkció. Ami lehetővé teszi, a versenyszerű játékot. És ez nem 1-2 évre szól."Nagy csalódás az egész ráadásul én marha még meg is vettem."
Nem tudom te mit vártál tőle. Talán utánanéz az ember annak, amit meg szeretne vásárolni."alig több az egész mint kő papír olló 3D"
szerintem is.. -
HW Junkie
tag
Bizony a sok ész amit így lendületből kiosztottam nem gyenge vísszhangra talált

-
HW Junkie
tag
Én többnyire egyetértek a cikkel. A Blizzard az SC1 idején bár RTS már létezet mégis a kor színvonalához mérten innovatív áttörés szerű grafikát és részletességet vitt a játékba.
Az SC2 ezzel szemben bár nagy felbontású precízen és szépen megrajzolt modelleket használ a mégis ortodox sőt elavult megközelítésben készült.
Az agyam eldurrant attól, hogy az egységek egyszerűen beleakadnak egymásba, hogy egy kisebb pályán alig fér el valami. A manapság már létező realisztikusabb méretarányú és külsejű RTS-ek mellett mint Ruse vagy World in Conflict az epic battle feeling kissé nehezen jön össze ha úgy érzem hogy a kedvenc Hasbro figuráimat tologatom a konyhaasztalon. És igenis nem jó az AI, frontálisan támad mint a birka, és ha hard a fokozat maximum több egységet küld.
Sokan jönnek persze azzal, hogy ez Starcraft tehát nem lehet eltérni nagyon az eredetitől mert akkor hogyan lesz belőle továbbra is koreai nemzeti sport de én azt mondom, hogy ha valami igazán újszerű és lenyűgöző dologgal rukkoltak volna elő ami egyben játszható és szórakoztató is marad akkor megbírták volna szokni a fan-ok is. És pont a Blizzard az aminek ehhez meg lett volna a pénze meg a gárdája csak bizony ők biztonsági játékot folytatnak inkább. Még jó, hogy nem ez a szemlélet az egyeduralkodó különben most is a Pong-ot meg a Pac Man-t játszanánk 16 millió színben full HD felbontáson.
És még valami ami talán még ezeknél is jobban zavar. Az egyetlen némileg innovatív és extrán szórakoztató dolog ami segíthetett volna a játékon és nagyon szerettem a kampány alatt az egyedi technológiai fejlesztések. Ezek viszont kimaradtak a multiplayer-ből meg az egységek egy jó része is. Na most ez már önmagában is szomorú mert így alig több az egész mint kő papír olló 3D de mondjuk azt, hogy ott a ballance miatt még indokolt lehet.
De MIÉRT kellet a single player skirmish-ből is kiszedni ezeket? A játék értéke így a negyedére degradálódott! Nagy csalódás az egész ráadásul én marha még meg is vettem. -
fLeSs
nagyúr
Az SC1-be beleadtak apait-anyait, látszik rajta a lelkesedés és a kidolgozottság.
Az SC2 csak a pénzről szól. -
bpx
őstag
sokkal jobb lenne, mint a jelenlegi elszigeteltség
koreiakkal sokkal jobban lehet gyakorolni, fejlődni (feltéve hogy normális nettel tolja és nem 2-300 a ping
), más stílusban játszanakaki meg nem bírja a hajtást, majd lekerül X ligába, és ott neki megfelelő emberekkel játszhat
-
talpalavalo
aktív tag
Nem lett ez olyan rossz gyerekek, a stílusában a Diablohoz meg felesleges hasonlítgatni, nem ugyanaz a műfaj

-
Ghoosty
őstag
Ha csak végigolvasom a campaign storyját, akkor a történet valóban átlagos, olyan amerikai filmes. De a törtétvezetése szerintem nagyon eltalált, miközben játszottam, alig vártam, hogy mi fog még történni, egyáltalán nem tűnt fel, hogy semmi extra nincs benne. Ha az embernek van türelme/kedve/érdeklődése, akkor a két küldetés között rengeteg extra információt be lehet szerezni ami színesíti a történetet.
Sokan sírnak, az újítások miatt, míg én hálát adok az égnek, hogy nem nyúltak komolyan bele. Már tökre elegem van, hogy mindig valaki újítani akar, amikor pont olyannak szeretek egy játékot amilyen. Pl volt régen az UFO:Enemy Unknown jó kis körökre osztott játék volt, érdekes fejlesztési lehetőségekkel, erre beújjítottak és lett egy real time játék belőle, egyszerűsített gyártási és kutatási felülettel.
Egy kezdetleges fedezékrendszer van a játékban. Ha egy szintel magasabban vagy akkor nem lát az ellenség és nem tud rád lőni. Ugyanez a helyzet füsttel vagy sűrü bozóttal elkerített helyel. Amíg nem jön be, nem tud rád lőni.
-
No offense, de meg kell osztanom az érzésemet a cikkel kapcsolatban:
Lewarezoltam, tetszik, de k*rva drága.
Nem tudom megvenni és kipróbálni a multit, úgyhogy lehúzom mert nem is kell az nekem igazából.Halo Wars? RUSE? He?

-
Nekem is van egy jó mondásom:
Aki nem tudja, ír róla, aki tudja, játssza.
-
BloodyEddie
őstag
Látom megindult az árvita is: némi utánajárást követve 8k-ért tudtam beszerezni, boltból, bontatlanul, magyar dobozosat. Nem linkelek, tessék megkeresni, de azért nem olyan lehetetlen feladat normális áron megvenni.
-
Nekem ez az ütős. Annyira jól visszaadja a zergek által jelentett fenyegetés hatását, hogy az szédületes.
-
Giot
addikt
Írd le tételesen milyen újításokat akarsz egy akkora névtől mint az SC??
A 4. faj igen az ütne. De így is vannak benne újítások, amit előttem leírtak már.
Az ár bemész az 576Kbyte-ba és megveszed 13eft-ért, és csak a legáltalánosabb beszerzési módról írok, ha kicsit komolyabban utána nézel 10eft-környékén meg lehet venni. Esetleg 8 ha bevállalós vagy.
"És ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy rühellem a Blizzardot."
Legalább kibújt a szög a zsákból!! Én sem szeretem de legalább egy olyan játékot pakoltak le az asztalra amivel jó ideig el leszek, főleg ha érkezik a +2 kampány.(#73) WonderCSabo: Jaja egy pár ingame kép azért jobban nézett volna ki.
-
Nekem nem jön be!

-
Silenzio
addikt
Jó, máshol, máskor már leírtam, hogy a Blizz. populista. Sosem csináltak semmi korszakalkotót, csak mindenki által fogyasztható köntösbe csomagolták mások ötleteit. Egy kivétel félig-meddig a Diablo. Ezért nem szeretem őket. Ennél én okosabb vagyok.

10-ért, aki flessel rá, megéri.
-
x007
tag
Be lehet ám nem lehúzó forrásból is szerezni a dolgokat

http://www.allcdkey.com/StarCraft-II-Wings-of-Liberty-EU.htmlEz így ~10K, úgyhogy egy szavad nem lehet

Látom, más is írta közben
-
rt06
veterán
ha a blizzard store-bol rendeled, akkor 15k (talan tobb is, mert most eleg magas az euro arfolyama)
en pl innen vettem, 10.5k-ert (plusz futar lehozta szegedre egy ezresert) a megjelenest koveto heten (vagy utana valo heten, fene tudja)
most mar csak CE van naluk, az akkor is ennyi voltamugy annyiban nem ertek egyet az elozo hozzaszolasoddal, hogy szerintem hoztak a toluk elvarhato minoseget, hangulatot, ami kimaradt, azok az egetrengeto ujitasok, de mivel en mindig is kedvenceim kozott tudtam a starcraft-ot, ezert enelkul is teljesen elegedett vagyok a jatekkal (plusz pont, hogy a 2500+ baron-nal es radeon 9550-nel szerelt gepemen is fut a jatek)
-
Silenzio
addikt
Saját magadnak mondasz ellent. Ez van, ennyiért. Senki nem beszélt róla, hogy gondolta a Blizz, és hogy mit adnak még majdan a termékhez, akár pénzért, akár support gyanánt. Kit érdekel ez most?! Hm? "Akkor lesz kerek egész." Akkor lesz A SZTORI, ez tény. De a játékmenetben erősen kétlem, hogy gigászi változtatások, fejlesztések várhatók.
15000, vagy mennyi momentán. És ezt kapod. Egy jól sikerült, állati hangulatos, de semmiképp nem korszakalkotó játékot.
Részemről elmehetnek a pitába, és ezt nem a játékra, hanem az üzleti szellemre mondom. Crysis maximum editiont és Gothic 3+Exp-et vettem a héten 2000-ért. Újat. Az jó vétel. Ez meg pofátlanság.Saját érveimhez tehát hozzáfűzném, ha már így szóba hoztad az epizodikusságot: képesek 3x lenyúzni a júzert lovettával. Egy eleve emelt árkategóriás játék esetében. Ez világosan jelzi, hogy mekkora névnek szánta/gondolja a Blizzard. Ehhez képest a játék semmivel sem több, mint az utóbbi évek felhozatalának jobb címei, akikről szó is esik a cikkben. És kb. épp ez az, amit nehezményez a szerző, a sok kommentelő meg kikéri magának, mert nem hajlandó tudomást venni ezekről a szempontokról.
A plusz lóvét a névért fizeted ki. Aki ezzel nem ért egyet, bizonyára Blizz-fanatizmusból teszi. Nekem összességében tetszik a játék, de nem nagy was ist das, pláne ennyiért. És ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy rühellem a Blizzardot.
Ha 9999 Ft-os áron jött volna ki, egy büdös szavam nem lenne. Max azt mondom, többet vártam. Olyan játékot, ami villant egyet a konkurenciának. De még csak egy zseblámpás, csoffadt morzézás se történt. 
Igazság szerint én most az első részhez térek vissza, mert anno szégyen szemre félbe maradt. A 486-osom nagyon kevés volt hozzá, ezért a hangoktól meg kellett szabadulnom, ráadásul állandóan fagyott.
-
Giot
addikt
"Tény az is, hogy pofátlanul kevés"
Ez még csak az első kampány. E mellé érkezik még a Protoss meg a Zerg kampány. Akkor kell véleményt alkotni ha már mind a 3mat végigtoltad az úgy lesz kerek egész. A mostani felett pedig ez alapján kell ítéletet mondani. Az más kérdés hogy erkölcsileg nem valami fényes hogy még2xer akarnak lehúzni minket a +2 kampánnyal, még ha a következő kettő kevesebbe is fog kerülni.(#71) WonderCSabo: Ezek anno az első képek voltak a játékról mikor bejelentették hogy érkezni fog, utána sok képet közzé tettek a neten. Az alatt a pár év alatt sokat változott a grafika.
-
WonderCSabo
félisten
Nem értek egyet a cikkel, marhára nem.
Én csak a campaignt nyomtam végig. A sztori vége kiszámítható, egyébként végig érdekes, engem teljesen megfogott, nem untam, végig felekltette az érdeklődésemet.
A campaign küldetések mindegyike más. Csomó tesztet olvastam, mindegyik ezt emelte ki. Hol a pályát kellk ihasználni, vhol mindig kell költöztetni a bázist, vhol csak katonnákkal kell nyomulni, stb, stb.
előre leszkriptelt algoritmusokat követ
Minden AI így működik.
A képeid meg vhol nagyon szarul néznek ki, mintha 2Ds lenne az egész. Milyen grafiak ez?

-
Silenzio
addikt
Kedves SC2-fikázók! Kedves Blizzard-fanok!
Kétféle módon lehet cikket írni egy olyan kaliberű játékról, mint ez. Az első a "hagyományos", pápaszemes, rövidlátó, engedékeny fíling. "Végülis elvoltam vele, szórakoztató, milyen kellemes a grafika, milyen megkapó a sztori, milyen aranyos az egész."
A másikban számba vesszük, hogy egy független csapatról van szó, ami csekély 15 év alatt valóságos piaci mamuttá nőtte ki magát, és egy több, mint 30 éves piaci konszern (Activision) egyenrangú partnerévé! Ezzel együtt ennek a nyomorult játéknak az elődje lényegét tekintve az RTS etalonként vonult be a piac történelmébe. Ami szakmailag és pénzügyileg óriási felelősség.
Tény, hogy a játékkal nincs semmi gond.
Tény az is, hogy pofátlanul kevés, és képtelen felnőni a cég hírnevéhez és az elvárásokhoz.
És a legfontosabb tény, hogy van már ennél sokkal jobb, modernebb, kreatívabb rts is. Úgy tűnik, még konzolon is akad, ami rettenetes égés a PC-s piac számára.Lehet, hogy ez egyeseket nem érdekel mindez, akik csak játszanak, de attól még kikerülhetetlen tényező. Ha meg a Gamepod azt akarja, hogy komolyan vegyék, kötelessége felvenni azt a szakmai mentalitást, ami megköveteli, hogy így álljon hozzá a játékokhoz, piaci helyüket, képességeiket is figyelembe véve. Máskülönben a dolog, az újságírás unalmas bloggolásba megy át, "nekem tetszett, szupi-csudijó volt" vagy "undi-uncsi-kaki" fílinggel. Szakmai felelősség, emberek. Attól még, hogy nektek bejött a játék (vagy épp ellenkezőleg), legyetek tisztában azzal, amit ki kell mondani egy ilyen cikkben -mert az már nem szubjektív, akár egy feature-listben is összefoglalható, azaz tényszerű.
Akik még mindig nem értik, javaslom, kerítsék elő az 576 konzol 2002-es számát, amiben a Resident Evil Gamecube-os remake-jéről írnak. Akár idézek is belőle, ha kell. 4 oldalas elviselhetetlen ömlengés, elrettentő példa mindenkinek, újságírónak és olvasónak egyaránt. És mindezt úgy mondom, hogy szerintem is a világ egyik legjobb játéka...
-
Dr. Akula
félisten
Elvégre ha belegondolunk, a mai játékok egyértelműen a Starcraft első részére épültek, és a Supreme Commanderen kívül nem is tudnék másik nagy mérföldkövet mondani az iparban.
De csak mert nem játszottál a Supreme Commander alapjával, a Total Annihilationnal. Abban már minden benne volt ami ebben is, ami nem csoda, hiszen ugyanazok készítették. De maga a "Starcraft első részére épültek" se igaz, lévén hogy a Dune 2-re épült a Starcraft is, mint minden klón (a C&C is).
-
Giot
addikt
válasz
eszement24
üzenetére
Gondolkodj ember! Ha egy szerveren lennénk az ázsiai fanokkal a multibol nem sokat élveznénk. Bedarálnának és elvenné a kedvem az egésztől soxor még így is elég talpon maradni a sok európai SC2 őrűltel szemben. Egyébként meg úgy tudom hogy összeakarják "drótozni" a szervereket Blizzard-ék. Nagy élvezet lesz biztos ha bucira veri a fejem egy 10 éves koreai kis srác.
A single részével kapcs ez még csak az első felvonás a 3 közül, ezért tűnhet úgy hogy befejezetlen. Majd jön a zerg meg protoss kampány utána kel véleményt alkotni. Igen sokba került ezen kár vitázni, én sem akartam elsőnek megvenni. De mint ahogy írtam is béta utána vendégkód és elkapott a StarCraft hangulat. Azt még azért hozzá tenném hogy 13eft (mellékesen haver 8eft-ért vette innen a Hardver-apróról) ez a rész, ezzel megvette a delikvens a terran kampányt, és a Bnet hozzáférést ami ugye garantálja a sok évi játékot. (Nem is igazán értem hogy lehet kihagyni a multis részét, de te tudod). A következő részek pedig valószínűleg már nem ilyen borsos áron fognak jönni.
-
Az érzés az érzés!

Nem az újjítást kell fizetni hanem a hangulatot..............
Természetesen ez az ár nem a magyarpénztárcához van.
-
Isee
senior tag
"Kinek készült a játék? Azoknak, akik az első részt kampányait is végignyomták, különben érthetetlen a történet."
Aki szereti azt RTS-t, annak alapkövetelmény a Starcraft 1. része, bűn úgy játszani a 2-vel, úgy, hogy nem is játszott az elődjével...
Ez olyan, mint amikor megszerzi az ember a jogsit, és egyből ferrari-ba ülne, úgy hogy előtte nem is vezetett ladát, vagy trabantot
-
buzus
aktív tag
+1, Én is pont ugyanerre a konklúzióra jutottam. Ezek után pedig kicsit pofátlanság a várt 10 év és az 1 játszható kampány. Teljesen biztosra mentek a készítők, olyan érzése van az embernek mint ha az előd kiegészítő lemezével játszana vagy egy renew moddal. Én azt mondom csalódás kicsit.
-
wikings2
őstag
Én csak egyedül azt sajnálom ,hogy hozza a Starcraft hangulatát, amivel ugye semmi baj sincs, DE mi lenne ha nem simán Starcraft hangulata lenne, hanem a későbbi kiegészítők után (merem remélni) Starcraft 2 hangulatról beszélnénk?
Hát ez az ami nekem egyedül nem tetszik. de amúgy jó a játék
-
"...elég 100-egytucat szaga lesz..."
Ez micsoda? 12 az egy tucat, nem 100.
Kinek készült a játék? Azoknak, akik az első részt kampányait is végignyomták, különben érthetetlen a történet.
A játékmenet maga sokkal pörgősebb lett, mint az első részben, a hotkey-ket meg nem véletlenül nem tették konfigolhatóvá, nyilván nem akartak kicseszni a sok-sok játékossal, akiket ha legmélyebb álumkból ébresztesz fel, akkor is sorolják, melyik gomb mire való.
-
CsendesMark
aktív tag
"de új játékosok nem feltétlenül fogják elsőre értékelni, maximum csak ha ráéreznek a kiforrt és pörgős játékmenetre."
ez szvsz ökörség, az első részt nem szerettem, de ez jó lett....
-
janos666
nagyúr
(vagy bárki olyan, aki nem játszott az első résszel) leül elé? Megkérdezi, hogy mi ez a sz@r?
Én nem játszottam az első résszel, és más Blizz játékkal sem eddig, így a nosztalgia témához nem tudok hozzászólni, de sok szempontból teljességgel egybevág a játékról alkotott véleményünk.
Esetleg annyi, hogy erősebb vason ülök, így én kicsit magasabb mércéről picit jobban "lenézem" a grafikai minőséget, és kevés RTS-el játszom, így valamivel kevésbé éreztem, hogy elavult, mint RTS játék a többi RTS közt.
Volt pár "mi ez a szar?" gondolatom:
- Nem lehet a képernyő síkjára merőlegesen forgatni a kamerát.
- Nem lehet megváltoztatni a billentyűk bindelését, pedig
- Nekem totálisan illogikus volt a gombkiosztás. (És ez utóbbi kettő így együtt már zavart egy kicsit az elején...)
- És technikai apróságok, ami mondjuk bárhol előjöhetnek: szopás volt az antialising-el, és a kalibrációs LUT-al. De csak 1-2 hetet kellett várnom egy új hotfix driverre, és megtalálni a windowed fullscreen módot.
aki rendszeresen olvas SciFi könyveket, annak elég 100-egytucat szaga lesz a folytatásnak
Könyveket egyáltalán nem olvasok, de a Sci-fi filmeket falom, és játékoknál is jobban kedvelem, mint a sima fantasy témákat. De pont így éreztem. A közelmúltbeli élményeim miatt én a Mass Effect story-jával rokonítottam. Kicsit olyan volt, mint ha ME és SC rajongók dobtak volna össze egy SC2-t. (És akkor még mondja valaki, hogy az ME pedig StarWars klón, és akkor minden szál Lucas-hoz vezet.
-> Bár szerintem nem annyira...)A nagy egységeket kedveltem, de tényleg én is csak néztem először, hogy "mifasznak ide ekkora melák?"

A képi stílusukkal (torzított testarányok és hasonlók) nem igazán tudtam azonosulni, de nem is zavartak.És még kis habot is fújok a tortára: Mivel nem játszottam az első résszel, így a 2. rész megjelenésekor végigolvastam az 1. rész tartalmát. A második rész végigjátszása után pedig megállapítottam, hogy kb. kétszer ilyen hosszú, és azon belül is kétszer ilyen tartalmas és fordulatos játékra számítottam, sokkal masszívabban felépített és szebben tálált formában. (Az első rész rövid összefoglalója alapján.)
De azért nem bántam meg, hogy egyszer letoltam a kampányt.
-
eszement24
aktív tag
válasz
WayneGace
üzenetére
Bocs wazze..én csak a kampány részével játszottam, eredeti lemezen tolva..esetleg óhajtod róla a számlát?Igenis horribilis áron hozták ki és közel sem olyan volumen, hogy legalább 10évet várjak rá.Kövezz meg, de a battlenet nem érdekel..pláne, hogy mindenki tudja, hogy koreaiak az sc nagyhatalom..erre ott a lemezen, hogy csak eu-s szervereken jászható..haveromnak ezért kellett netet vennie, mert a játék el sem indul net nélkül.Blizzard bekaphatja.Te is a troll kijelentéseid után.
-
BalaNce87
addikt
válasz
BloodyEddie
üzenetére
Azt kifelejtettem igen hogy egymás ellen is jó vagy 2-en gépek ellen, én ezt dawn of war-ba játszottam haverral, jó volt.
-
BloodyEddie
őstag
Ha bétát tesztelsz, a béta képeivel illusztrálod, ha véglegest, akkor a véglegesével. Vérpistike, aki még nem látott SC2-t, idejön, látja hogy csúnya képek vannak, és megy oltani, hogy "milyen ronda ez a játék". Ezért hivatkozok erre, de ezt már leírtam.
Rush ellen meg falazni és mikrózni kell

-
Tikakukac
titán
A játék patent, a szingli mód is pazar főleg a videók tetszettek, a multi meg aprít mint séf a hagymát

-
]Phobos[
senior tag
SC 1-2-ről nincs véleményem, de ha tetszett az első rész, és a második ugyanazt az életérzést adja, mi a gond? Nézd meg a Red Alert 3-mat vagy a C&C 4-et, sírás gyanús. Inkább örülj, hogy nem akarták megváltani a világot az idióta újításaikkal.
-
BalaNce87
addikt
válasz
BloodyEddie
üzenetére
Ezzel én is pont így vagyok, én személy szerint csak single-t vagy skirmisht toltam az elsővel, ezt meg még nem próbáltam, de őszintén szólva valahogy az érdeklődésem olyan gyorsan ment el ahogy jött pedig rajta voltam hogy milyen jó lesz. Nem igazán vártam aztán kijött és aztán se érdekelt nagyon. Betaval játszottam és arra elég hamar ráuntam, abba is skirmish volt csak, legalábbis a nem hivatalos beta-ba. Biztos jó játék csak így 8-10 év után nem akarok még1 ugyanolyan játékot, nem beszélve a szép áráról. Egyszerűen nem érzem magamba azt hogy ezt most mindenképp ki kell próbálnom, kijött szép meg minden aztán el is lett felejtve elég hamar. És mivel ennek a játéknak pont kampánya az erős és jobb szerintem, így abszolút nem érné meg nekem, mert a multit nem élvezném az általad leírtak miatt.
-
Nevil2
tag
Leszögezem, hogy softcore Starcraft rajongó vagyok... Az egyetemi koleszban sok-sok éjszakát harcoltunk végig (egy-egy szoba egymás ellen). A sztorit is végig toltam párszor.
Mindig azt gondoltam, hogy elég lenne, ha egy kicsit leporolnák, és ugyanazt kiadják... akkor is hatalmas siker lenne. Számomra ez nem hiba. Ezzel adja vissza a Starcraft élményt. Lássuk be, hogy a HL epizódok vagy a Diablo 2 sem hozott eget rengető változást az elődjéhez képest, mégis rekordokat döntöttek.Rövid? Nekem éppen elég volt. Sajnos már nincs időm hónapokat ülni a gép előtt. És örüljünk, hogy kaptunk kidolgozott single kampányt (ui. a battle.net hozta a pénzt az elődnél is). Amúgy pedig jön majd a többi faj is...
Az egyensúlya példás ennek a játéknak (mint az elődnek is volt)! Ez maga kiemeli a tömegből!Összességében nekem nem hiányzott semmi (igaz pár új egység tényleg fölöslegesnek tűnik - de várjuk ki a végét)
Az ára tényleg elég magas. Ezzel nem vitatkozom. Persze nem a magyar a célpiac (és nem is itthon döntögeti az eladási rekordokat).
Amúgy nem húznék párhuzamot a C&C sorozattal sem, főleg, hogy a legutóbbi részt mennyire elcseszték...
Jó játék! Ezt mi is jellemezné jobban mint, hogy...
Na még egy küldetést...
-
cer
tag
Uuuu..... kész vagyok....
Nem vagyok és nem voltam nagy starcraftos de most megmozdult bennem valami ami miatt végig néztem az összes cinematic trailert és lázban égek. Soha nem tudtam a történetét de most meghülyülök mert tudni akarom, főleg EZ miatt.
Valaki osszon már ki a történetről, mert megveszek, sajnos megvenni nem fogom tudni és időm se lenne vele játszani. Viszont ez a Karrigan-es story, hogy ITT még a Zerg-ek ellen harcol a KÖVETKEZŐBEN meg már maga egy Zerg
- remélem ezt jól értem -. -
bpx
őstag
2d -> 3d
unitok felét lecserélték, maradékot átalakították
új stratégiai elemek (zerg creep, sárga mineral, xel naga torony, füst, ...)
olyan pályaszerkesztő, amivel komplett minijátékokat lehet előállítanivalóban, semmi újítás...
-
CounterBoci
senior tag
Van itt olyan, aki az első résszel aktívan /versenyszerűen/ játszott, és nem tetszik neki? Ő nyilván nem a rókabőrrel meg a grafikával jön, kíváncsi lennék a véleményekre.
-
wikings2
őstag
Végülis nem is a fikázásra ment volna ki az amit írtam, mert amíg írtátok a hsz eket addig is csak SC2 őtzem, de a Giot által írt 4. faj lenne szerintem az az áttörés ami hiányzik nekem.
Jó-jó vannak újítások, de nekem a hangulata még mindig az 1 et hozza vissza.
Igazából szerintem az idő hiány miatt kaptuk ezt, és nem véletlen ,hogy lesz még két kieg (vagy 3?). Mert rengeteg játékot fejlesztenek, ott a Wow, nem szeretem de biztos megvan az oka, hogy akkora rajnogói tábora van és nem tehették meg hogy elhanyagolják a játékot, mert MMO ugye és azoknak kb havonta felkell valami újat mutatni. Respect neki. Ott a Diablo 3 is ami ugye megint csak várós, de ők fejlesztik ezt is.
Igazából jó ez, csak szerintem hasonló a hangulata mint az 1 nek
-
Giot
addikt
Való igaz nem mertek nagy újítást bevállalni. De mit is kellett volna újítani?? Az SC játékmenete így kerek. Amit jó lett volna ha bevállalják a Xel'Naga fajt beletolni a játékba. (Jó jó így is bőszen csiszolgatják balanszt hát akkor ha 4. faj is lenne) Ez az amit kicsit hiányolok. És titkon remélem hogy negyedjére megkapjuk azt is, (kb kizárt de nah azért....) hatalmasat ütne.
Egyébként próbáltam a bétát majd kaptam vendégkódot végül megvettem. Nem csalódtam ezt vártam. -
Thome
veterán
Pláne, hogy W40k sehol nem volt '98-ban a Starcrafthoz képest...
És ne kezdjük a parttalan vitát, hogy márpedig az SC másolt a W40k-ról... Legyen úgy, ettől független sokkalta jobban befutott az SC. (Imádom a W40k-t is, a világával együtt.)
wikings2: Szerintem elég durván átalakult a játék, sokkal kényelmesebb lett az irányítás, szebb lett (mondjuk az 1-től nem nehéz szebbnek lennie...
), lett benne néhány új egység, képesség, amely pont annyira töri meg az 1. részhez képest a taktikákat, amennyire kell, ettől jobban átmódosítva a játékot, már nem Starcraftot kapnánk.
Lásd: Dawn of War, Dawn of War 2. Szerintem a 2, hogy gyökeresen átalakult, eléggé szar lett (szerintem)... Ami jó, azt nem kell piszkálni!
Xaels: Huszonötezerszer le lett írva, hogy miért maradt ki a lan. És ez érthető is. A blizzard nem akar kimaradni a jóból. (A kurvasok pénzből, ami egy ilyen rendezvény alkalmával befolyik a szervezőknek.)
-
Jó kis játék lett, 12 évet megért várni rá.

-
WayneGace
őstag
válasz
KubanitoS
üzenetére
Nem is érveltem, csak elmondtam, hogy mit tartok furának. Egyébként a kampány igen jóra sikerült. A multi meg annál is jobb, emelett a bnet tele van, már most, rengeteg jó mod-al.
Hogy másik hozzászólásra is reagálja. Beta egy másik műfaj, itt már sokkal több ember van, kezdők is, az 5 liga szinttel mindenki a saját szintjének megfelelő játékosokkal kerül össze. Akinek csak a kampány kell, warezolja le, tolja végig, de ne állítsa, hogy az a teljes játék. Ez egy esportra készült játék, a multi a lényege, de nem 5 órás kampánnyal szúrták ki a szemünket, hanem talán az egyik legjobbal, ami rts-ben van. -
gejala
őstag
Jelenlegi formájában a StarCraft II egy simán jó RTS, amit pár év múlva könnyedén el lehetne felejteni (amilyen a StarCraft is volt '98-ban).
Ismét több évnyi patch fog kelleni ahhoz, hogy méltó lehessen a StarCraft névre a játék és ne csak egy újabb Warhammer40k koppintás legyen (ismét, amilyen a StarCraft volt '98-ban).A multiplayer még nagyon kezdetleges. A Blizzardnak csak egyszer sikerült tökéletes balance-t elérni, azóta egyetlen játékában sem. Így kicsit szkeptikus vagyok, sikerül-e a StarCraft II esetén. Kell egy komoly mapeditor és community is, hogy jöhessen az UMS pályák tömege. Az új bnet nevetségesen rossz és kezdetleges, rengeteg munka lesz azzal is.
Ráadásul meggyőződésem, hogy egy komoly RTS-hez 2D dukál, a 3D csak eltereli a figyelmet a lényeges dolgokról és az irányítás is sokkal nehézkesebb, nem lehet olyan tökéletesen és gyorsan microzni. A WarCraft III is óriási visszalépés volt az elődjéhez képest, most se vált előnyére a játéknak a 3D.Ezeket úgy írom, hogy 10 éve aktívan StarCraft-ozom és azon kevés játékok közé tartozik számomra, amik 15 percnél tovább le tudnak kötni.
-
wikings2
őstag
válasz
BloodyEddie
üzenetére
Az a baj ,hogy itt már megint a grafikára való hivatkozás megy:S Kár hogy senkinek sem számít, maradhatott vonla a bétás grafika is, ha legalább kapunk 2 új egységet ,akik megtörnék az 1 perces rushokat vagy akármit.
Semmivel se több ez mint a régi... -
Xaels
félisten
válasz
WayneGace
üzenetére
Bocsi, hogy beleszólok. Sem a warez sem a bolti verzióval nem játszottam a megjelenés után. De vannak akik nem feltétlen a multi élmény miatt vesznek játékot, ahogy vannak akik pl. egy BC2-t csak multiban játszanak és a single kampányhoz hozzá sem nyúlnak(pl. én). De én egy Sci-Fi kultuszjáték esetén elvárnék egy minőségi sztorit végtére is szeretem a műfajt, szinte mást nem is olvasok.
A multihoz meg annyit, hogy BETA alatt játszottunk páran és a régi mókusok arattak az újak meg szegények 5perc játékélménnyel gazdagodtak, ha lehet a totális leigázást élménynek hívni. Persze jó egy szemszögből, hogy ahhoz nem nyúlnak ami jól működött, de ezzel az újabb generációt félig halálra ítélték szerintem.
Na meg ez az ár horror. Már ha boltban akarod venni. Ha olcsóbb lesz persze én is megveszem majd. Nem maradhat a széria hiányos.
-
MaciG
addikt
Engem nem igazán győzött meg a játék... elég "gagyi" lett.

-
WayneGace
őstag
Mindig mosolygok azokon, akik SC2 esetében elkezdenek a kampányról beszélni és azt hiszik az a játék. Rögtön lehet tudni, hogy warez verzióval próbálkozott és azt hiszi egy kis single után látta az egész játékot.
-
zabcs80
tag
Szerintem jó játék lett, megérte az árát számomra.

Hozta azt amit vártam tőle, főleg, h a notebook-omon is jól fut.
-
csaabz
őstag
Szívesen adtam ki rá a pénzt, de én maximum egy 6 pontot adnék rá.
Az újítások hiánya nagyon sokat ront az összképen.
-
JimmyNuke
csendes tag
Újabb szubjektív vélemény nyilvánítás! Köszönjük hogy megosztottad velünk.
Először is megemlíteném, hogy utálom a kosárlabdát. Tudom, hogy most sok mindenkit megsértettem, de úgy gondolom a világnak tudnia kell erről!!!
SC-t imádom, és a 2. résztől csak annyit vártam, hogy egy grafikailag felturbózott SC1 legyen pár új egységgel, jól kidolgozott balansszal. Ez sikerült többnyire, de az 1.1-es patch már javított rajta, bár a Siege tank nerf nem kellett volna...
Végre a taktikázással bíró emberek is tudnak produkálni a 2-ben, hála az új gyorsbillentyű rendszernek, nem így az 1-ben, ahol minimum követelmény a sikerhez egy gyors gépíró OKJ-s papír megléte. A jutalom rendszer meg egy plusz, ami sok embert arra sarkal, hogy: már pedig meg lesz az a "Ölj meg 40 ellenséges egységet 1 harcosoddal, 1 meccs alatt" achivment.Ami a story-t illeti: véleményem szerint jó eddig, de nem tudom mi lesz a vége, hisz még van 2 rész hátra a teljes egészhez...
Na és ez az én szubjektív véleményem a témáról.
-
csigabig
tag
válasz
Invadrr_Zim
üzenetére
Szia !!
Nekem mind a mai napig jobban bejön az első epizod !
Valamit éreztem a 2 vel kapcsolatban csak nem igazán tudtam megfogalmazni.
De a ciked végig olvasva rájöttem mi volt az !!
Pontosan az ami neked is aki tényleg végig vitte az első részt !!
Nem tom de nekem nem anyira jött be a második rész. -
Necroman_Mk2
őstag
Eddig ez volt a "legelmarasztalóbb" teszt, amit olvastam a játékról.
Nyilatkozni viszont nem tudok, mert még nem próbáltam ki. -
BloodyEddie
őstag
válasz
Feruendios
üzenetére
Pont a kampány miatt kaptam kedvet hozzá, a multi önmagában (persze csak elsőre) száraznak és klikkelőversenynek tűnt.
-
BloodyEddie
őstag
Nekem (a pontozástól eltekintve) azt sugallta a cikk, hogy egyáltalán nem sikerült jóra a játék. A név és a képek pedig a hitelesség miatt fontos szerintem, elvégre mégiscsak a főszereplő nevéről van szó, és nem egy "átlag" helyesírási bakiról. Saját cikkhez pedig saját készítésű képeket kellene beszúrni, vagy legalább nem az alpha verzió screenshotjait, mert a végleges közel sem így néz ki.
Tudom, az kritizáljon, aki fel is mutat valamit
Szerintem a Logoutomon levő CoD cikk jó, legalábbis a saját elvárásaimnak megfelel, és igyekeztem úgy alakítani, hogy hasonlítson a "nagy tesztoldalak" cikkeihez (nem célzás!) Kedvet is kaptam hozzá, hogy írjak pár sort az SC2-ről egy kezdő szemszögéből nézve
Ha lesz végre szabadidőm, majd nekiállok. És utána lehet engem is oltani 
(#12) Invadrr_Zim: köszi

-
rt06
veterán
válasz
Feruendios
üzenetére
oszinten remelem, hogy nem csak 5 evre szolt a jatek megvasarlasa (mint ahogy az sc:bw is elo-elo kerult meg mostanaban is)
-
Feruendios
tag
Ez a játék a multiplayer-ről szól a kampány az a csak a körítés, hogy mégis legyen valami. Aki megveszi eredetiben az 99%-ban a Bnet miatt veszi meg mert még legalább 5évig tudd majd vele jókat szórakozni.
-
danih
veterán
Nekem csalódás volt, a csili-vili máz sem feledtedte a rókabőr-érzést. Ezen ültek 10 évig?
Kösz, nem kell.
A Diablo III viszont nekem is annál inkább. -
Invadrr_Zim
tag
válasz
BloodyEddie
üzenetére
Köszi, hogy szóltál a typo miatt, és miután mindketten szeretnétek, csinálok majd shotokat, és beillesztettem őket, de miután a cikkírói jogaimat még nem kaptam vissza, jelenleg elég macera így cikkeket posztolnom.
@kovsol: "A játék egy régi-új klasszikus, briliáns élmény mindenkinek, aki imádta az első részt, de új játékosok nem feltétlenül fogják elsőre értékelni, csak ha ráéreznek a kiforrt és pörgős játékmenetre."
A szerelem öl, butít és nyomorba dönt. Ha csak a saját szemszögemből írtam volna a cikket, akkor ajnároznám, de ha az objektivitás határain belül próbálok mozogni, meg kell, hogy említsem azt, ami a másik oldal álláspontja, mint a sztori átlagossága vagy az újítások hiánya, ami végképp megkérdőjelezi, hogy miért kellett ennyi időt várnunk a következő részre.
Mind a két dolog mellett kiállok. imádom, de látom a hibáit. ha téged ezek nem zavarnak, nem látod (vagy nem vagy hajlandó látni) - pedig nem feltétlenül jelenti azt, hogy máglyára kell vetned azt, akinek más a véleménye.
a "szerintem te..." kezdetű kommenteket pedig szeretném, ha hanyagolnánk, mert rákap a tömeg, és 15 percen belül belül már oda-vissza repkednének a "te biztos egy 14 éves kis vérpistike vagy! Nem, te vagy" szintű oltások.
ha bárki valaki pedig trollkodni akar, az kattintson a logoutomra, és hajrá, OTT tegye meg.
-
Zsoccc
senior tag
válasz
BloodyEddie
üzenetére
A cikk végkicsengése sem az, hogy igazán komoly gondok lennének a játékkal. Akkor valószínűleg nem 8 pontot kap. Az, hogy egy helyen elírt egy nevet...ez legyen a legnagyobb bajunk. Ja, és mennyivel lenne jobb, ha a Google utolsó pár találata közül rak be képet?

-
kovsol
titán
" bár nem teljesen értem, hogy az óriás egységeket miért kellett behozni(odin/thor/loki)"
miért mert volt két küldetés ahol tudtad használni? attól nem borul a balance, mert multiban csak thor van aminek semmi köze az óriás egységhez

szerintem te max lewarezolva végigtoltad a single playert nekem nagyon úgy fest, és már eleve úgy álltál a játékhoz, hogy csak a rosszat kerested benne, hogy jól lehúzd
-
kovsol
titán
" Elvégre drága, kevés, és "idejétmúlt"."
jah vegyél mafia2 -t ami 8 óra játékmenetet ad ennyi pénzért, se free ride, se mellék küldikkel az olcsó és forradalmasított mindent
szerintem fölösleges volt megírnod ezt, de még egy saját képet se tudtál beszúrni, csak ilyen neten talált ezer éveseket
-
BloodyEddie
őstag
Sohasem játszottam se StarCrafttal, se más Blizzard játékkal, az SC2 volt az első, amit kipróbáltam (vendég kóddal). Két héttel később már a teljes változat pihent a polcomon. Szóval nem tudom miért kell szidni egy játékot, amivel semmi komoly gond nincs. A motor kiváló, a történet megfelel, az átvezetők filmszerű minőségűek, a matchmakinggel vannak gondok, de az sem rossz.
A "Rajnor" és hasonló szavakkal, meg a Google első pár találata közül szedett képekkel a saját cikked hitelességét ásod alá, kedves szerző.
-
Integra
titán
biztos jó játék, az elsővel játszottam egy keveset, és csak közép távon untam bele.
nálam marad a total annihilation és supreme commander 2 az etalon. -
LinogeOW
aktív tag
Teljesen megéri a pénzt

-
KubanitoS
veterán
"első részhez képest változatlan játékmenet, az orbitális ár és a kampány rövidsége az „ezt már láttam valahol” utánérzéssel sajnos nagyon rossz utóízt ad a játéknak"
Pontosan ezt érzem én is. Az első részt nagyon szerettem, igaz nem toltam hardcore szinten. Ha az első részre gondolok, mindig az a hihetetlen hangulat jut eszembe, mint például ennél a zenénél.
Sajnos a második rész számomra abszolút nem hozza a Starcraft feelinget, valahogy nagyon nem jött be az egész... Örülök, hogy végül nem vettem meg, majd ha lemegy 3-4 ezer környékére, átgondolom a dolgot még egyszer. Talán...
A Diablo III-at ellenben az első nap meg fogom venni.
-
errorcode06
őstag
Megvettem a collectors-t mert nekem bejön a játék. De tény, a Diablo III-at jobban várom...
-
wikings2
őstag
Hát igen, nem véletlen lett a Diablo 3 már most gyökerestől átalakítva szinte minden téren, az előző részéhez képest

Ezt itt elrontották szerintem
1 szer kell megvenni szóval nem mondom hogy nem szabad/kell. De ne várjon tőle senki se nagyon sokat
(az előző részhez képest) -
GAbre
veterán
Hát én 8ért szereztem,annyit megért....

Talán...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- CPU léghűtés kibeszélő
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A legjobb INGYENES programok Windowsra!
- Óra topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T14 Gen1 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Dell Latitude E7270,12.5",FHD,i7-6600U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Xiaomi 15T Pro 12/512 Fekete. Alza vásárlás 36 hó garancia.
- i9 10900, 48GB DDR4 Kingston Hyperx Fury (3x16GB), Gigabyte H470M DS3H, Be quiet, Zalman
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év garancia
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mindenesetre én gagyinak és gyermetegnek találom ez az új 3D-s látványvilágot, melyben túl harsányak a színek, bumszlik az egységek stb ráadásul a 3D árt az egységek mikro-menedzselhetőségének illetve aki kevesebbet játszott egyszerűen összekeveri az egységeket, pl single playerben minden gyalogos ugyanúgy néz ki...

Ez már a vicc kategórája...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Legalább kibújt a szög a zsákból!! Én sem szeretem de legalább egy olyan játékot pakoltak le az asztalra amivel jó ideig el leszek, főleg ha érkezik a +2 kampány.