- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enxtheone
tag
válasz
Malibutomi #129 üzenetére
Az jo lenne, battlefonrt 2ben is azt élveztem a legjobban. Löttem az ágyukal a lázadokat, meg ha dockoltak a halálcsilllagon akor lelöttem öket
A sok noob meg ment repcsit vezetni
-
válasz
Malibutomi #136 üzenetére
A Dishonored-re is köpködtek, és milyen jó játék! (ment a köpködés, hogy így-úgy gagyik a textúrák, de szerintem a hangulat és hogy egy notin is megy fHD 60 fps-el kárpótol azért, hogy gördülékenyen játszható)
-
Huma
addikt
válasz
Malibutomi #115 üzenetére
Szerintem te nem vagy tisztában a sci-fi fogalmával. Tudományos fantasztikus a magyar jelentése. Ha az űrben van hang, az a legkevésbé sem tudományos. Csupán arra jó az egész, hogy xy teljes meggyőződéssel azt higgye, hogy az űrben van hang. Hisz a filmekben és a játékokban ezt látja.
Olvastam az előző hozzászólásaidat is. Erőteljesen kevered a technikai fejlődést a fizikai törvényekkel. Az előbbi fejlődik, változik. Az utóbbi nem. Kétezer éve is ugyanazok voltak mint ma és kétezer év múlva is ugyanazok lesznek.
Lehetsz te akármilyen fejlett, attól még nem lesz hang az űrben és nem húznak kondenzcsíkot az űrhajók a légüres térben.(#117) ViZion:
Firefly sorozat. Nagyjából a helyén van minden és ennek ellenére is az egyik legjobb sci-fi tudott maradni a világon. Reális fizikával is meg lehet csinálni egy filmet ill játékot úgy hogy élvezetes és látványos legyen. Csak nehezebb. Sokkal egyszerűbb telepakolni ilyen képtelenségekkel. -
Chapel
addikt
válasz
Malibutomi #82 üzenetére
Nagyon off, de erre van az off gomb, így én is élek vele.
.A "nagy egészről", szóval a miért van így és hogyan című kérdésekről semmivel sem tudunk többet mint 100 vagy 1000 éve. Szét analizálunk piciny morzsákat, melyek egy hozzánk képest felfoghatatlan méretű asztalról hullanak le. Bizony, sokat megtudhatunk, de igazából kb sosem lesz fingunk sem arról, hogy mi is folyik ott. Találtak/találnak újra és újra olyan leleteket, melyek szépen megdöntötték az addigi bizonyítékokat.
Egy dologban lehetünk biztosak: mindig lesznek időröl időre ilyen felfedezések. Csak hogy nézzünk csak vissza az időben. Na nem ám százezer vagy egy millió évet, csak mindössze 2-3-4 ezret. Olyan nagy lyukak vannak a tudásunkban mint annak a rendje. (Piramisok, Stone Henge stb...apropó, tudtátok hogy lett egy igencsak meggyőző elmélet, mely megmagyarázza Bermuda háromszög rejtélyét? Ha kell dobok linket, eszméletlen!)
Szóval visszatérve, most tényleg azon vitáztok, hogy egy játékban mennyire jó a fizika? Nyílvánvalóan ez egy szórakoztató játék, ugyan már.
De annak remélem kiválló lesz!
Én várom, ha lesz ionmeghajtású kondenzcsík, ha nem
-
Grim.Reaper
tag
válasz
Malibutomi #86 üzenetére
tényleg örültem volna ennek 20 évvel ezelőtt!! :> de könyörgöm, nincs ilyen űrhajó. csakis lapított gömb formájú lehet.
háát, olcsó játék... :>
-
válasz
Malibutomi #82 üzenetére
Szakavatott emberrel állok szembe, már látom. Tőlem aztán abban hiszel, amiben akarsz, csak ne terjeszd nagyon...
-
válasz
Malibutomi #80 üzenetére
Nem 1812 van, hanem 2012. A világűrben érvényes fizikai törvényeket pedig ismerjük és használjuk.
A példád erőltetett, mert 1812-ben még nem ismerték a maghasadás elvét.
A "gond" az, hogy ma is rengeteg elmélet van például az űrhajók meghajtására, amelyet gyakorlatban nem próbáltak ki. Ismerjük a fúziós reaktor működési elvét, és rövid időre fúziót is tudunk kontroláltan létrehozni. Ettől még nem vagyunk képesek pozitív energiamérlegű fúziós reaktort építeni. De majd ha képesek leszünk, az sem hoz megváltást, mivel a fúziós reaktor önmagában nem képes meghajtást biztosítani, ahhoz még mindig a reakcióelvet kell felhasználni, tehát valamit ki kell "dobni" a hajóból, nagy sebességgel.
Még arra is vannak elképzelések, hogy üzemanyag nélküli hajó hogyan lenne megoldható, ez a Bussard-ramjet, amit még 1960-ban vetettek fel. Egy gigászi mágnes a világűrben lévő nagyon-nagyon ritka hidrogénatomokat (ionokat) gyűjtené össze, ezt használná üzemanyagként, felgyorsítva tolóerőt nyerve belőlük. A gond mindössze annyi, hogy nagy sebességre van szükség, hogy működjön a rendszer, és hogy a kinyerhető tolóerő iszonyú kevés, annyira, hogy a számítások szerint a napszéllel szemben se lehetne már haladni egy ilyen űrhajóval. Még arról is elég jó elképzelésünk van, hogy miként nézne ki egy ilyen űrhajó. Már ha egyáltalán az elképzelés működőképes...
Természetesen tudom, hogy könnyű annyit mondani, hogy majd valamiféle technikai csoda úgy is megold mindent, mint szebesülni a tényekkel, fizikai korlátokkal...
-
válasz
Malibutomi #78 üzenetére
Értem. A fizikai törvényei is változni fognak szerinted?
-
válasz
Malibutomi #57 üzenetére
Pont, hogy az elejétől amiatt bosszankodtam, hogy a videóban látható hülyeségeket meg akarták magyarázni egyesek. Én meg azt mondtam, hogy a játék láthatóan közeli viszonyban sincs a realitásokkal, ahogy a korábbi Chris Roberts játékok (és filmek) se voltak soha.
Félreértetted az egészet.
BTW, ha realitást akarok, az ajtón való kilépést leszámítva elindíthatom az Orbitalt is. Mert lehet reális űrszimet is csinálni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest