Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• st3v3np3t3r

nagyúr

válasz #42431471 #11 üzenetére

Akkor bocsánat...

A kaució fizetésről egy betű sem volt a bérleti szerződésben és hitelesnek momdható papír sincs róla,tehát tekinthető úgy is,hogy nem volt.

Azok az ingóságok amik az ingatlanban maradtak, lényegében értéktelenek. Az ágyak és fotelek kukába valóak, a szekrénysor is talán 2-3ezer forintot ha ér, mert ronda is és senkinek sem kell még ingyen sem. Kétlem,hogy igényt tartana rájuk bárki.
    Keménykedni keménykedhet, max ő húzza a rövidebbet. De mint írtam, hétfőn megkérdezi a közjegyzőt, hogy ilyenkor mi a bevett jogi szokás.
    Eleve BTK alapján nem kényszeríthet se az idős tulaj és tulaj fia se senkit. Innentől kezdve magára marad ebben a dologban, a birtokot így is úgy is vissza kell vennie, mert törvényi kötelessége. Az első megállapodás szerint ez a dátum legkésőbb 2020.Május 12. A poén az egészben az , hogy április 12.én fizette ki az apja az albérletet, 5nap múlva elhunyt, a szerződés megszűnt, tehát jogilag ott 25nap bérletidíj maradt fent,ami kb.29ezer forint,amit bérleti díj jogcímen nem tud elszámolni,mert ugye a bérleti szerződés a bérlő halála napján jogérvényét vesztette. Tehát lényegében a birtok visszaadás van hátra, meg egy jelképes elszámolás. De mivel állítólag átalányt fizetett az apja, lehet abból is maradna fenn még túlfizetés 2020.Január 1 óta,csakhát ezt is milyen módon számoljál majd el.

• st3v3np3t3r

nagyúr

válasz #42431471 #1 üzenetére

Üdv, lehet számodra hülyeség az amit leírtam, mert nem vagy ilyen helyzetben. Ami neked hülyeség, az másnak sajnos valós helyzet. Örülök, hogy ez számodra egy hülyeség, remélem egyszer leszel hasonló helyzetben és akkor az nekem lesz majd hülyeség :)

Új hozzászólás Aktív témák