Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vatafakk
aktív tag
válasz
harry3 #24999 üzenetére
Nincsenek nagy mókolások a telón, csak a felesleges gyári appokat töröltem meg pár alkalmazás van fenn, ami rootot használ.
Természetesen ha a vevő nem szeretné, akkor flashtoollal visszateszem a gyárit, de egyelőre csak érdeklődők vannak, azért nem akartam legyalulni teljesen a szoftvert. -
vatafakk
aktív tag
Hogyha rootolt a telefonom, és nagyon gyors, hibátlanul fut rajt a rendszer, akkor hogyan tudnám úgy lepucolni a személyes tartalmaimat, hogy megmaradjon a root?
El szeretném adni a készüléket, de most annyira jó rajt a rendszer, hogy sajnálnám újrahúzni az egészet.
-
vatafakk
aktív tag
sziasztok,
mennyiért lehet szerintetek reális áron eladni egy makulátlan 13 hónap garanciás Xperia Z-t szerintetek? Látom a hirdetéseket én is, de az egy dolog hogy mennyiért hirdetik, és mennyiért kel el, inkább a tapasztalatok érdekelnének, hogy mennyiért vettétek ti esetleg használtan.
-
vatafakk
aktív tag
Nekem pozitív csalódás a 4.4.4! Próbáld meg újrarakni szerintem, neked ez úgyis rutinfeladat.
Nekem muszáj volt váltanom, mert az 442 nagyon bugos lett, de ezzel minden bug megszűnt, nem is akad, akksit sem szívja.
Root + cwm is gyorsan felkerült hamar (csak a régi kernel kell hozzá, towelroot nem ment az újjal). -
vatafakk
aktív tag
válasz
besaints #23350 üzenetére
Nekem is a 4,4 megasat tette fel, ez csak valami apro hibajavitas, de nem vettem eszre valtozast. Nyugodtan felteheted nem jar adatvesztessel, de lehet hogy csak errol tudsz majd 4.4.4re frissiteni.
En felteszem flashtoollal holnap a 4.4.4et mert ez a 442 kitkat gyalazatosan sz*r nalam. -
vatafakk
aktív tag
Frissítettem a google térképet, azóta megint nagyon hamar merül az akksi, pedig a google szolgáltatások hibát előtte megszüntettem. Mit lehetne letiltani, kikapcsolni újra?
-
vatafakk
aktív tag
válasz
#35914496 #21079 üzenetére
Gyári launcherrel, gyári háttérképeket és gyári témát használva produkálja ezt a hibát tiszta telepítés után. Nem egyedi hiba, másnak is előfordult külföldi fórumon is, de megoldást mindezidáig nem találtam. A GPU renderelést, animációkat állítgattam, hogy a beállítások menü ne akadjon, de ha ezeket visszaállítom akkor is megmarad a képernyő fekete villanása.
-
vatafakk
aktív tag
válasz
M_AND_Ms #21076 üzenetére
Azért, mert egy cirka 100 000 Ft-os készüléktől elvárható szerintem, hogy ne gondolkozzon feloldás után, hogy mi is a homescreen háttere (főleg ha ugyanaz mint a lezárt képernyőn).
Pl ha te elmennék egy üzletbe új telefont nézni, és a kiszemelt úgy oldaná fel a kijelzőt 10-ből 10-szer hogy 1-2 másodpercig fekete a háttér, akkor nem valószínű hogy azt venném meg, amikor más telefonon sokkal gördülékenyebben fut a rendszer. -
vatafakk
aktív tag
Rootolt, belakott 4.4-em van, de ez a képernyő feloldás utána fekete háttér annyira idegesít, hogy nyomok egy gyári visszaállítást a beállításokban, hátha megjavul.
Vagy van lehetőség úgy resetelni, hogy a root megmaradjon? CWM-ben wipe vagy valami?! -
vatafakk
aktív tag
Valakinek sikerült megoldani, hogy a lezárt képernyő feloldásakor ne villanjon egyet feketén a kijelző, mielőtt a home screenre vált?
-
vatafakk
aktív tag
válasz
jozso1989 #20625 üzenetére
Fejlesztői beállítások/GPU megjelenítést be kell pipálni.
ha nem találod a fejlesztői beállításokat, akkor beállítások/telefonról/bulidszámra kell 7x tapizni és akkor előjön a fejlesztői menüegyébként nem valami jó a 4.4, szóval nem fog látványosan akadni, ha megcsinálod ezt a beállítást, de nem lesz olyan gyors mint a 4.3
-
vatafakk
aktív tag
Ezt a szörnyű színű bootanimációt le tudtátok ti cserélni? Csak le kellene cserélni a SYSTEM/MEDIA-ban a bootanimation.zip-et, de nem tudok semelyik fájlkezelővel sem írni ebbe a könyvtárba... rootolva vagyok, van valami ötlet?
-
vatafakk
aktív tag
Arra tudtok valami beállítást, hogy a képernyő feloldásakor ne villanjon egyet feketén a kijelző?
Ugyanaz a lezárt képernyő képe és a főképernyő háttere, de amikor feloldom mintha gondlokozna egy darabig.Tegnap frissítettem 4.4-re tiszta telepítéssel, wipe, factory reset is volt, a GPU renderelést is beállítottam, hogy ne legyenek laggok, de a feloldás nem az igazi.
-
vatafakk
aktív tag
sziasztok,
letöltöttem még a kitkat megjelenésekor a prerooted verziót, de nem volt időm feltenni. látom, hogy a kiemeltben egy v3-assal kiegészült ez a ROM, miben különbözik ez attól, amit még először a megjelenés után 1 nappal feltettél?
elég trágya a netem, nem akarok még1 800 megás fájlt leszedni, ha nincs különbség -
vatafakk
aktív tag
Xperia billentyűzet és kamera változott valamit 4.4-ben?
-
vatafakk
aktív tag
A gyári szoftverben nincsen hangfelvevő alkalmazás?
Régen szedtem le egyet promócióban playről ingyen, majd töröltem, hogy semmi extra, jó lesz a gyári is (én naív). Ma lett volna szükségem egy gyors hangrögzítésre, de nem találtam ilyen alkamazást telepítve.
-
vatafakk
aktív tag
Nem tudtok valami changelogot linkelni, hogy mi változott ezzel a firmware frissítéssel? Nem terveztem, hogy 4.4-ig frissítek, mert nagyon jól megy a rootolt, belakott 4.3, de ha van valami új fícsör, akkor rászánom magam.
-
vatafakk
aktív tag
válasz
S3R6PH #15783 üzenetére
Én még korábban rootoltam, akkor kernelt kellett cserélni, és doomlord toolkittel lehetett rootolni, majd vissza a másik kernelt, szerintem az bonyolultabb volt.
Annál nem kellett busybox, de mivel ezt a fajta metódust nem próbáltam, ami jelenleg szerepel a leírásban, nem akarlak félrevezetni, hogy szükség van-e rá. -
vatafakk
aktív tag
válasz
S3R6PH #15781 üzenetére
nem kell ftf fájlt készíteni
az a rom jó lesz, teljesen mindegy, ugyanúgy t-mobile sk függő marad a mobilod, nem rontja el a telefont ez a rom, csak a szolgáltatók néhány saját alkalmazást beletesznek ezekbe a ROM-okba, és azok nem lesznek benn (pótolhatóak ezek utólag, de semmi értelme)
rootot én másképp csináltam, ezért abban más véleményét várjad meg, de a 4.2-t addig nyugodtan felteheted flashtoollal
-
vatafakk
aktív tag
válasz
barnabasss #15738 üzenetére
Ha egy őserdőben vagy, ahol 99% a páratartalom, akkor kb egy nap, ha egy meleg, száraz levegőjű szobában, akkor percek kérdése.
-
vatafakk
aktív tag
válasz
barnabasss #15735 üzenetére
Kiszárad, és jó lesz, nem kell aggódni!
-
vatafakk
aktív tag
válasz
GyurCitrom #15676 üzenetére
Szia,
az akksi használat kérdése, ha játszol rajt, netezel sokat (=kijelző bekapcsolva van), akkor naponta biztosan tölteni kell. Én egy Samsung SII-ről váltottam, annak gyengébb volt az akksija, a Z alig merül pl éjszaka, amikor nem használom, bátran el merek vele indulni úgy reggel, hogy aktívan használom, estig nem merül le, az előző telefonomnál vissza kellett vennem, hogy kitartson egész nap.Lehet, hogy lesz aki leírja majd, hogy neki 3 napig megy, nem kételkedem abban se, de az illető biztosan alig használja, szóval csodát nem kell várni a készüléktől. Ha kitenném a polcra bekapcsolt állapotban, szerintem elmenne 5-6 napot is.
Összehasonlításkor a képernyő bekapcsolt ideje a mérvadó szerintem, 3-4 órát simán elmegy nekem úgy, hogy 3d-s játékokat is játszom rendszeresen, amik sok energiát fogyasztanak.
-
vatafakk
aktív tag
Mi a teendő akkor, ha a számítógép nem ismeri fel az SD kártyát csak a belső tárhelyet, és a pc companion sem írja ki, hogy csatlakoztatva a telefon?Nem az én készülékem, hanem egy rootolatlan Z, amin minden tökéletesen ment, amíg nem akartuk a helium backuppal gépre kötni, és ehhez engedélyeztük az USB hibakeresést a fejlesztői beállításokban. Most hiába állítjuk vissza ezt a menüpontot, nem javul meg.MTP módban van a készülék szerintem, de nem tudom hol kell visszaállítani.megoldódott
Beállítások/Xperia kapcsolat/USB kapcsolat -
vatafakk
aktív tag
Nem lehetne belepiszkálni úgy a rendszerbe, hogy a fényerő a beállításokban elérhető minimumnál is kisebb legyen? Éjjel a sötét szobában kisüti az ember szemét, pedig volt olyan tft-s telefonom, amelyiken nagyobb volt a skála és sötétben kellemesen levette a fényt.
-
vatafakk
aktív tag
-
vatafakk
aktív tag
válasz
laszlolczka #15060 üzenetére
Köszi, van újabb verziója, azt töltöttem le, egész jó!
-
vatafakk
aktív tag
Mondjatok egy olyan kamera appot, amiben van makró mód, mert a gyári kamera 10-ből kb 2szer áll makrora automatikus módban, akárhogy közelítek a tárgyhoz amit fényképeznék.
CameraZoomot próbáltam de nem találtam makrot benn. -
vatafakk
aktív tag
válasz
Destroyer91 #14845 üzenetére
Nekem is ez a hiba volt, nincsen bluestacks a gépeden?
-
vatafakk
aktív tag
Nincs egy ilyen listája valakinek, hogy a gyári appok közül melyiket lehet következmények nélkül törölni?
Google+ most került törlésre nálam titanium backuppal, de többször figyelmeztetett, hogy befolyásolhatja a működést. 1-2 alkalmazás le is állt utána egyből, de reset után megy eddig minden.
-
vatafakk
aktív tag
Nekem most egész este majdnem 30%-ot merült a telefon, a legnagyobb fogyasztó a "telefon készenlétben" pont volt. Hálózati beállításokban levettem csak GSM-re, javíthat ez valamit szerintetek fogyasztás terén?
-
vatafakk
aktív tag
A gyári képernyőzárra lehet valahogy zseblámpakapcsolót varázsolni? Szedtem le 3 féle flashlight appot, aminek widgete is van, dea lockscreenhez nem tudom hozzáadni egyiket sem, csak zenelejátszó, gmail és hasonlók vannak a listában...
Esetleg valami moddolt lock screen? Ez a redőnyös feloldás tetszik, nem szívesen válnék meg tőle, de a samsungon sokkal jobb volt, hogy lehetett parancsikonokat kitenni a lock screenre. -
vatafakk
aktív tag
-
vatafakk
aktív tag
Leszedten egy 1080ps filmet, hogy majd milyen jó lesz telefonon, de a mérete miatt fat32-ben nem tudom sdre tenni.
Tettem fel NTFS mounter programot, az egyik folyamatosan leáll, a másik pedig felismeri az NTFS kártyát de újraindul, és be sem bootol a telefon, amíg a kártyát ki nem veszem. Sikerült valakinek NTFS-re formázzott SD-t életre bírni? -
vatafakk
aktív tag
Gravityboxban az átlátszóság menedzsment nem működik, pedig újraindítottam a telefont, miután áttetszőre állítottam a sávokat...
Az egyszerűbb beállításokat, mint pl az akksi kijelzése állapotsávon, azokat alkalmazza, szóval nem tudom mi lehet a gond. -
vatafakk
aktív tag
-
vatafakk
aktív tag
válasz
vatafakk #14553 üzenetére
Windows gomb + I / Gépház / Frissítés és helyreállítás / Helyreállítás / Speciális rendszerindítás alatt van az a mód, ahogy újra kell indítani a 8.1-et, hogy előjöjjön az a menü, ami a kiemelt hozzászólásban már a tutorial link alatt le van írva, hogy hogyan kell bebootolni a windowst, hogy engedje a Z drivert feltenni!
-
vatafakk
aktív tag
8. Futtassuk a runme_win.bat-ot miközben csatlakoztatjuk a telefont.
9. Kapcsoljuk ki a telefont és flasheljük fel az XperiaZ_C660X_KernelOnly_10.3.1.A.2.67.ftf-et.
8. Telefont kapcsoljuk be és kész is.az első kernel flashelés után kikapcsolt állapotban van a telefon, akkor bekapcsolom, és utána futtatom a doomlordot, aztán ha ALL DONE, akkor újra megnyitom a flashtoolt és a kernelt felflashelem?
(ez a runme.bat miközben csatlakoztatjuk.... ezt így értetted?)
-
vatafakk
aktív tag
válasz
szlovibuki #14391 üzenetére
A gyári programban 13, 9, 5, 2 megapixel közül lehet választani. a 9 MP az 3920x2204
-
vatafakk
aktív tag
Windows 8.1-en használta valaki a Flashtoolt? Csak mert olvastam, hogy win 8-on másképp kell, viszont a 8.1-ben a beállítások menü egész más, mint a 8-asban, amihez készült tutorial.
Hétfőn akarom csak flashelni a másik ROM-ot, de gondoltam letöltögetem most, ami kell.
-
vatafakk
aktív tag
Nem sok szépérzéke volt szerintem annak a SONY tervezőnek, aki a 4.3-ban azt a megoldást esztétikusnak találta, hogy alul a home gomb sávja és felül az állapotsáv menünként más-más megjelenítésű.
Pl az általam leggyakrabban használt mozdulatsor, hogy lehúzom a sávot, belépek a beállításokba, majd vissza a főképre.
Ekkor van átlátszó sávom a home screenen, lehúzom lesz belőle fekete, beállításokba lépve nagyon elfuserált szürke lesz, majd vissza megint áttetsző. ja és a zárképernyőn természetesen újra fekete lesz a fenti sáv
Vagy az app drawerbe lépve áttetsző, de ha a bal oldali sávot kihúzom, akkor megint fekete.
Annyira idegesítő apróságok ezek... -
vatafakk
aktív tag
A Z1 kamerájában lehet manuálisan állítani a makrót? Többször feltettem már itt a kérdést, hogy a Z-ben valóban nem lehet-e, vagy csak én vagyok
balfvak?Ha tényleg jobb képeket csinál a Z1 programmal, akkor rootolok én is.
-
vatafakk
aktív tag
Telefonálás közben nektek is nagyon hangos a telefon? Hiába veszem le a legkisebbre a hívás hangerejét, kb az egész helyiségben azt hallani, hogy kivel és mit beszélek... Nagyon kellemetlen!
-
vatafakk
aktív tag
Gyári kameraprogramban (4.3) hogyan lehet manuálisan beállítani a makró módot? Sajnos az automata nem mindig találja el a beállítást!
-
vatafakk
aktív tag
4.2.2 gyári kamerájában csak én nem találom a makró módot, vagy tényleg nincsen benn?
-
vatafakk
aktív tag
2 dolog szúrt szemet a mai nap, amit szeretnék beállítani, az előző telefonomon sikerült is, de a Z-n nem megy.
1. alkalmazások átmásolása SD kártyára, alkalmazáskezelőben nem ajánlja fel, a Samsungomnál volt ilyen lehetőség
2. a billentyűzet automatikusan nagybetűvel kezd pl a facebook messengerben minden üzenetet, az S2-esen ezt is be tudtam állítani, de itt nem találok ilyet
valaki tud ezekre megoldást?
-
vatafakk
aktív tag
Használ valaki nem gyári (ebayes) dokkolót? Érdemes venni, vagy inkább gyűjtsek a SONY DK26-ra?
-
vatafakk
aktív tag
Megvettem a telefont, van rajt a gagyi fólia elöl hátul, aminek van kis füle is. Akkor most ezalatt van az, amin a SONY felirat van, illetve a hátlapon is van egy fólia gyárilag ezen kívül?
-
vatafakk
aktív tag
A kijelző típusát a program nélkül nem lehet megállapítani?
Mert ma megyek megvenni a készüléket, és hátha van valami a dobozán, IMEI számban, gyártás hetében, ami arra utal, hogy JDC kijelzős, és akkor azt választanám. -
vatafakk
aktív tag
A T-Mobile milyen headsetet ad a készülékhez?
Eddig akámilyen telefont vettem a T-nél, a fórumokon mindig azt tapasztaltam, hogy többféle kiszerelés létezik, és a szolgáltatónál is többféle megfordul, random hogy melyiket kapja a vevő. -
vatafakk
aktív tag
sziasztok, régóta olvasom a fórumot, és ebbe a beszélgetésbe most én is bekapcsolódnék egy használt telefon vétel kapcsán.
régóta szemezgetek az Xperia Z-vel (jelenleg S2-esem van), és apród/jófogás/vatera és társain nézegetek telefonokat.
tegyük fel, hogy a helyszínen vagyok a telefon is létezik, nem kamu a hirdetés. mivel tudnám bebiztosítani, hogy ne lopott, hibás, stb készüléket vegyek?eddig nem vásároltam ennyire nagy értékű telefont, így megelégedtem azzal, hogy kedvesnek tűnt az eladó, - nem is csalódtam bennük soha - adásvételit sem írtam.
mit érdemes megnézni a telefonon? IMEI szám, számla, indikátor színe ezekre gondoltam eddig, de hátha van még ötletetek.
sokat olvastam erről a kijelzőmizériáról is, én egy Sharp kijelzőset tudnék szerezni fóliásan még garanciálisan 90 000 Ft-ért, szerintetek megér ennyit? (JDC-set sajnos nem találtam a közelemben)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony első Full HD felbontású okostelefonja Európában hamarosan piacra kerül, s ezzel megelőzi a konkurenciát.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Yettel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Újszerű, Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb, fekete, közel 3 év garanciával, eladó!
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest