- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
caverinha
aktív tag
Ezek szerintetek mi a rákok?
Helyet nem foglalnak mert 0b-ot ír ki,de tele szemeteli a belső tárhelyemet a telefon gyökérkönyvtárába,mindig egyre több van? Ötletek? -
devsas
csendes tag
4.4.2 óta egyik nap róla másikra PC-n USBvel csatlakoztatva nem látja a windows a telót, vagyis látja, ez írja ki Eszközállapotnak: "Az eszköz nem működik megfelelően, mert a Windows nem tudja betölteni a szükséges illesztőprogramokat. (Kód: 31)"
tölteni se tölt PC-s csatlakozáskor, bár ez a legkevesebb
valami tipp?
(Első okostelóm, Nillkin 9H rajta, kicsit csálén, de nem zavaró, TPU-s bumper is bevált, az előző alu anyagú nem, "vágta" a kezem, de tartaléknak maradt.)
-
mc.g
aktív tag
válasz
spawn21 #4492 üzenetére
nem a led gyengesége okozza, nem gyenge a led. a hátlap vezeti a fényt, és oldalról rávilágít a lencsére.
próbáld led fény nélkül használni, úgy kimondottan jól dolgozik !
a nagy érzékenység felerősíti ezt a fátyolos hatást (de nem az okozza), de a nagy érzékenység miatt lát jobban sötétben a vetélytársaknál (ezért led-használatakor a led 5-10 méterig hatásos)
-
Vikooo
addikt
válasz
Vangelis #4480 üzenetére
Nagyon nagyon függ attól, hogy milyen beállításokat használsz, légyszi írd majd a képekhez azt is.
Én is próbálgattam:
Manual mód, Éjszakai téma: Hosszabb záridő (1/8 alatt) kisebb ISO (<400) --> tisztább de sötétebb kép
Manual mód, Magas érzékenység (ISO) téma: Rövidebb záridő, magas ISO (6400) --> zajosabb de (már-már túl) világos kép, utca lámpák által megvilágított rész beég, elveszik a részlet) plusz agresszív zajszűrés
Kiváló Automata mód: Talán ez a legjobb választás, ha nem akarsz bíbelődni, kisérletezni.És még rengeteg különböző mód van, ami tényleg hasznos, és a témának megfelelő beállításokat rejt, illetve ilyen pontos és hatékony automata módot mint a kiváló automata még nem láttam telefonban.
Ja és a fókusz is pontosabb a kiváló automata móddal!
Várjuk a képeket
-
Vangelis
félisten
Már baxtátok a csöröm
csináltam én is pár képet vak sötétben ... tény, hogy nagyon belelő a vaku.
Meg nem is csinál faxa képet... de próbáltam más telóval is.... azok sem remekelnek
Felöltöm őket
-
xmad
őstag
De vajon melyik? Nem telepitettem semmi ujat mostanaban
-
xmad
őstag
Android oprendszer :-D azt irja
-
xmad
őstag
Ma valamiért nagyon gyorsan merul a telom pedig mar ujra is inditottam..mitol lehet? Kb 1 ora alatt lement 20%-ot
-
xmad
őstag
Thx :-)
-
twenty
újonc
Üdv néktek, mint leendő tulaj olvasom lelkesen a fórumot a kezdetektől, most tűnik elérhetőnek a telefon, ezért is írok, ha valaki (mint én is...) nem zsebből csengeti, akkor hasznos infó, hogy az 'extreme digital'nál 05.21-ig 0%-os hitelre vihető...
-
xmad
őstag
Az a Nillkin 9h
Az üveg nem? :-)Konnyu.felrakni?
-
djelf
tag
Fóliára vagy üvegre gondoltál?
Ha az üvegre, akkor azzal nekem van egy balesetes tapasztalatom is, aminek igen pozitív lett a végkimenetele. Az említett hozzászólásban linkeltem képeket is. Amit azóta kipótoltam.
Hétvégén leszedtük a törött üveget és fóliára cseréltem amíg nem jön meg a másik Nillkin üveg. Most már az utolsó 4 képen a baleset utáni állapot látható üveg nélkül. Szerintem magáért beszél, mekkora mákom volt.Ez korábban lemaradt, de szilikon tok is volt rajta. Persze pofára esett.
Mindenki levonhatja a képek és az eset körülményei alapján, hogy neki megéri vagy sem. (~1800-2700,- HUF/db, Üveg előre, fólia hátra.)Itt vannak a képek azoknak, akik már látták a korábbi sztorit hozzá.
-
darvinya
titán
Ha eddig nem volt gond, csak miután Viber-t felraktad.
Akkor rakd fel megint.
Indíts hívást Sony tárcsázóból.
Amikor kérdi melyik app legyen alapértelmezett, akkor jelöld meg a Sony tárcsázót és mindig az legyen.
Ezután teszteld jön-e hívás és te is tudsz hívást kezdeményezni.folyt.köv., ha ezután is hiba van.
(#4459) AtiSnatch
Nem kell mindig egyből gyalulni.
-
BaLee
addikt
Ha az üveglapra gondolsz az szerintem nagyon megéri az árát. Teljesen más tapintása a telefonnak, nem karcolódik a gyári fólia, azt a 0.3mm pluszt nagyon észre sem venni. A hátlapra is adnak fóliát mondjuk én azt elcsesztem, mert mikor felraktam alá került egy porszem és mivel zavart le kellett szednem, azóta már felraktam 5x a végén már víz alatt raktam fel, de így is maradt alatta 2 porszem ami miatt inkább rendeltem egy új fóliát.
-
xmad
őstag
Nillkin foliarol milyen tapasztalatok vannak? Megeri az arat? Nem vastag tulsagosan? Nem nez ki hulyen tole a telefon?
-
VMVM
csendes tag
válasz
kelly416 #4452 üzenetére
Én alapvetően user only vagyok, ezért némi segítség kellene:
A teljes legyalulás megy a PC companion-on keresztül is, vagy a sony honlapján kell valahogy?
Ilyenkor a már letöltött programok/képek stb. visszaállíthatóak ha csinálok egy biztonsági mentést előtte?
Nem hinném amúgy, hogy a viber okozza, azért elég elterjedt program... Melyiket kellene beállítanom a mobilhálózatok közül? Gondolom az LTE preferált nem csak azon kommunikál, hanem ha az nincs, keres olyat, amin megy a dolog, de ha azt átállítom, egyáltalán nem is keresi majd.
-
kelly416
veterán
Egy teljes gyalu valószínűleg segíthet Rajtad. Majdnem minden szerviz előtt meg kell próbálni legalább egyszer, ha szoftveres a hiba. Ha nem, akkor kell tovább gondolni a dolgot. De azért egyszer hallgass darvinya fórumtársra, próbáld ki az Ő ötletét, csak gyorsabb és kényelmesebb megoldás. Nem beszélve az eleganciáról.
djelf:
Már lelkes újonc? Haladsz...
Csak ha jól emlékszem, nem erről a linkről (még az eladó lehet ugyanez), de majd otthonról belinkelem, mert le van mentve. Legalábbis úgy emlékszem, van fehér kábel is azon hirdetés képeiben.No meg lemérem, mennyi idő alatt tölt fel 88%-ról. Vagy mégsem?
Na ennyit sikerült ma nyomkodni. Nem baj, majd otthon...
-
EAndrew
aktív tag
Nálam alapból nincs jelszó a gépen, így csak a hálózati és megosztási központban állítottam be jelszót. Már próbáltam úgy, hogy számítógépnév és az előbb is említett jelszó, sikertelen, majd felhasználói (rendszergazda) fiók név és az előbb is említett jelszó (mivel a rendszergazda fióknak nincs jelszava), sikertelen. Végül már azzal is próbáltam, hogy a számítógépnevet + nincs jelszó (üresen hagytam), fiók név és nincs jelszó, sikertelen. Ötlet?
-
VMVM
csendes tag
Sziasztok
Eléggé dühítő hibajelenség ütötte fel a fejét ma a pár hónapja használt Z1C-mben, hátha találkoztatok már vele:
Hiába mutatja, hogy teljesen van térerő, sokszor nem tudnak hívni, hanem kis szünet után rögtön hangposta válaszol. Ilyenkor van, hogy én sem tudok hívást kezdeményezni, és ha rámgyek a mobilhálózatok keresésére, ott sem talál, és eltűnik a térerő ikon, mint amikor repülési-üzemmódba rakom.
Olyan is van, hogy elérni nem tudom magamat (hangposta) de én tudok kezdeményezni hívást. Majd pár perc után helyreáll a dolog, és hívni is tudnak.
Néhány napja fent volt a Viber, és ilyenkor azzal a szolgáltatóval is megszakadt a kapcsolat. Most leszedtem a Vibert, de ez sem oldotta meg a dolgot.
Mit lehetne tenni, nincs időm (a kedvemet hagyjuk) szervizbe rohangálni..
Telenoros, a legújabb szoftvert ráfrissítettem. Talán egy teljes szoftverfrissítés valahogy, mert a szervizben is azzal kezdenék?
Üdv
-
Halkakas
tag
Sziasztok!
Mint friss Z1 Compact tulaj érdeklődnék, hogy valakinek sikerült-e már rootolnia a Kit Kat-et futattó példányát?
Ha igen, megosztaná a tapasztalatait?
Utánaolvastam itt, ebben a fórumban is, meg xda-n is, tudom, h elvileg rootolható, de érdekelne, hgy ez gyakorlatban mennyire rázós? -
BaLee
addikt
válasz
darvinya #4442 üzenetére
Ezért írtam, hogy az a fajta amit linkeltem nem vékony (kép becsapós) és lehet ezért kerül 3-4000Ft-ba átszámítva, nem pedig 700-800Ftba mint a Sony felirat nélküli társai Ebayen.
Én ajánlom mivel kipróbáltam és fél óra alatt 50%ot tölt gyári töltőfejjel.
De részemről innentől kábel ügyben off. -
darvinya
titán
-
Samott
addikt
Hasznal valaki Deezert? Nem birom mukodesre birni es meg a walkman app-ot is kinyirja a ha fut. Mobiladaton, nem wifin.
-
-
válasz
yorkifamily #4432 üzenetére
Én kerülném. Illetve -mivel az alapelvek szerint is tiltott a warez-, a téma is kerülendő.
Simán bekaphatsz egy vírust, ami ugyan fizikálisan nem teszi tönkre a készüléked, de:
- plusz költséget generálhat (MMS-küldés, nemzetközi SMS-küldés, emelt díjas számok hívása),
- meggátolhatja a készüléked további normális használatát (pl. nem tudsz telepíteni/törölni alkalmazásokat), tehát marad a hard reset -ilyennel találkoztam más készülékén párszor,
- ellophatja a személyes adataid... -
mc.g
aktív tag
válasz
yorkifamily #4432 üzenetére
Szerintem:
Ha nincs root-olva a készülék, akkor a készülékben kárt nem tehet (a gyári software-ben sem), tehát ha alaphelyzetbe állítod mindent törölsz, visszaáll minden. De, adataidhoz hozzáférhet... -
yorkifamily
csendes tag
Sziasztok!
Megint kérdés
A Blackmarth Alpha nevű androidos feketepiacról mi a véleményetek?
Kincsem nekem most ez a teló, a régi leharcolt HTC-mre minden további nélkül feltettem, de itt nagyon megfontolom a dolgot és a ti véleményetek is mérvadó számomra, hogy merjem-e, nem jelent-e veszélyt a telefonra vagy a rajta tárolt adatokra...
Ugyanis mikor rányomnék, hogy telepítem, és bepipálom, hogy ismeretlen forrásból származó programok telepítéséhez hozzájárulok, mert ezt kéri hozzá, akkor kiírja, hogy kijelentem, hogy innentől minden hardver-szoftver meghibásodás felelősségét én vállalom...
Akkor most ugrik a két év gari is?Hogy van ez?
És mi kárt tehet a telóban? -
EAndrew
aktív tag
Ha már feldobtad, hogy tudom jelszóval használni? Eddig csak anonym módban jelszó nélkül sikerült csatlakozni a géphez, ha jelszót állítok be akkor nem enged csatlakozni és állandóan feldobálja a kérés felhasználó név és jelszó beírására. Elvileg a név és kód jó, de akkor is újra kéri és nem fogadja el.
-
kelly416
veterán
válasz
AtiSnatch #4421 üzenetére
Majd ma nyomkodom egy keveset, és amikor jól letornáztam, oda teszem tölteni. Ha eléggé "gyorsan" tölt a Tiedhez képest, vagy hasonlatos BaLee eredményéhez, akkor dobom is fel a linket. Igaz, én 850-es töltővel töltom, mert az már van otthon bontottan, így a sajátját ki sem csomagoltam. Lehet, hogy erre a tesztre kibontom, mert úgy lesz értékelhető az eredmény.
-
AtiSnatch
aktív tag
válasz
darvinya #4423 üzenetére
őőő, biztos. nem értek a lovakhoz.
Ez mintha vastagabb lenne. A Z Z1 Z1c mágneses csatlakozója azonos?(#4424) axioma : én az arc s-hez egy nokia töltőt használtam, kb 3/4 óra alatt feltöltötte, nem bánnám, ha egy kicsit ez is megközelítené. Azóta ébresztőként szolgál az Arc... 13napnál jár 45%-on
(igaz repülős gizi lett belőle)
-
axioma
veterán
válasz
AtiSnatch #4421 üzenetére
Szerintem csak eleg nagy a szoras a minimumra kiszamolt vastagsaggal; akinek a nagykonyv szerinti minoseg osszejon annak pont jo lesz, de ha barmi van akkor gyengul. Ha tobb anyag van benne, akkor kevesbe idealis esetben, kisebb hibaknal is jol mukodik. (Van epp az asztalomon egy nem micro hanem mini usb tolto, ami vekony kinai, szetjott mar a fejhez csatlakozasnal, es erintkezesi hiba miatt vagy eppenhogy tolti a fulesem, vagy egyaltalan nem.)
De ez vegulis off, csak nagyon feltuno volt - igen meglepodnek, ha a sony ilyet adna ki mint sajatja. (Bar oszinte leszek, az ovet ki se szedtem a dobozbol, hogy mennyire gizda vagy sem.) -
axioma
veterán
válasz
AtiSnatch #4417 üzenetére
Ebben vajon mennyi lehet a vezetek keresztmetszet... eleg gizdanak tunik. (Persze ha vastagabb, az se biztos hogy nem ugyanilyen csak a muanyag a sok rajta, de forditva azert gyanithatoan gyengusz.)
Eddig nekem microusb toltokabelbol is azok mukodtek jol, amik bikabb kabeleket kaptak. Az ebay-en eleve van amit usb data cable-nek irnak, nem szerepel a charge benne, na azokon teljesitmeny tuti nem is megy at... de par probalkozasbol lett olyanom, ami viszi, meg lassan gyulnek a meghalt keszulekek eredeti kabeljei is. Ezert rendeltem en - a dokk-on kivul - csak magneses fejet, bar latom itt nem volt arrol sem tul jo a velemeny... -
caverinha
aktív tag
Nah,megrendeltettem e-bayről egy mágneses dokkolót, hogy ne kelljen nyitogatni az ajtócskát. Nagyobb fájlok telóra pakolását mivel oldjátok meg USB nélkül? Kisebbre,mint képek ott van a drive,de sorozatok,filmek és egyebeknél?
-
kelly416
veterán
válasz
AtiSnatch #4414 üzenetére
Nem akarok szemtelen lenni, de azt a feliratot bármelyik gyártósoron rá lehet koppintani, ha áldoznak rá. Engem nem a felirat érdekelt, vettem egy tuti utángyárottat, egyáltalán nincs felirata, mégis tökéletesen működik.
De totál igazad van, a Z1 dokkolója ténylegesen egy ilyen kábelből és egy Műanyag befoglaló egységből állt. A Z1C dokkolóját már nem így csinálták, ott másképp van beleépítve a cucc, nem kiszedhető. Azaz de, csak nem ilyen dizájnos.Ezt is itt írta valaki a fórumon, aki megvette a gyári dokkolóját a Z1C-nek és látott már Z1 dokkolót is, mindkettőt szétszedve.
-
kelly416
veterán
Sajna sehogy. Vagy lehúzod két ujjal, vagy a jobb felső sarokba lehúzod kicsi, megállsz vagy akár még egy hangyányit vissza is tolod, akkor látod is, hogy át ment a másik fülre, és lehúzod. Sajna ez ilyen.
A másik lehetőség, hogy felteszed a Power Toggles-t, az tök jól működik, testre szabható és alapból azon a fülön lesz, ami először lenyílik. -
-
AtiSnatch
aktív tag
tudnál egy linket? úgyis vennem kell még egyet, hogy legyen a táskában egy pótkábel, nem nagyon akarom nyitogatni az usbajtócskát.
#4407 mc.g a baj csak az ezzel, hogy a "parasztok" nagy része nem éjszakai tájfotót akar lőni, hanem bent a házban sötétben valamit lefényképezni (lásd a képeim). És szerintem nem csak én gondolom így. De különösképp nem izgat a kamera, nem kifejezetten emiatt vettem. Arc S után maga a csoda
-
mc.g
aktív tag
válasz
AtiSnatch #4406 üzenetére
Ha egy esti portrét fotoznál, azaz háttérben pl. egy esti táj lenne, a sony adna jobb eredményt, mert a sony törekszik minél többet felhasználni az eredeti fényből, a led-fényt csak kiegészítésként használja.
(a sony úgy vélekedik (ahogy én is, és sokan), hogy alapvetően a természetes fényt kell fotózni led-fény nélkül, de végső esetben bekapcsolhatod a led-et)Érdemes összehasonlítani a kettőt led-fény nélkül este, gyenge fényviszonyok között...
-
AtiSnatch
aktív tag
válasz
bandi0000 #4400 üzenetére
kiváló automatikus
manuális 8mp 800isoMindenesetre jobb mint a tied, de a jó nem ilyen
Ez asszony számszung galaxy dous-sza hasonló beállításokkal...
Szerk: ne úgy nézzétek, hogy profi fotós vagyok. Ha szép képeket akarok, arra ott a Canon 1100d.
-
mc.g
aktív tag
A teszt alapján: ( Vikooo (#4379) )
Szerintem az iphone5 képe a leg-természetesebb, precíz, a színek pontosak, teltek, de nem túlszaturáltak, a kontraszt kellemes, jól láthatóak az árnyékos részek, érdemes megnézni az esti épület fotót, szinte csak itt láthatóak a fák a sötétben.
(Jó példa ez arra, hogy mit ki lehet hozni a sony kameramodulból, merthogy az iphone5-ben is az van)
(az S5 egyértelmüen rosszabb a Z1c-nél, és a legtöbb rosszabb egyébként) -
Reaper
őstag
válasz
Vangelis #4390 üzenetére
Köszi
Egyébként mindig lesznek elfogultak ki ilyen, ki olyan irányban, ha rájössz, hogy az átlagos, de hasznos infó sokkal többet ér, akkor zsigerből leszarod a fikázós kommenteket. Nekem pl nem annyira tűnt fel, hogy olyan sokan megszólnák ezt a kicsikét, jó volt 1-2, de ahogy észrevettem a többség elégedett.
Emellé a specifikációk, és jópár teszt elolvasása után jött még egy szintén "kéne" inger, az meg, hogy hozza-e amit elvárok tőle, majd úgyis csak évek múlva derül ki.#4391 csakis üvegre gondoltam, sima fólia eszembe sem jutott.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ford topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GTA VI
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest