Hirdetés
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
Új hozzászólás Aktív témák
-
d.mate08
tag
válasz
Sztyepadzso #799 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy inkább magam állítom. 😁 így nem tudom, hogy hogy is van ez.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
d.mate08 #797 üzenetére
Nekem szarakodott az automata fényerőállítás(ez lenne az Adaptive Brighness, nem?) , mert a Pie mókolt vele valamit, és kiíírta, h állandóan leáll. De azt írták külföldi fórumokon, hogy kapott valami AI támogatást, és betanul az elején, ezért még nem érti, hogy mi van. Hozzá kell tennem, hogy én ennek a telónap eddig botrányosnak érztem a fényerőkezelését, rendszeresen kellett várnom a háttérvilágítás megérkezését, egyszerűen nem volt hajlandó vilígítani.
-
d.mate08
tag
Összességében nagyon jó lett ez a Pie, de pár dolog nem tetszik:
Sötét értesítési sáv,
Nincs kezelőfelület-hangoló
Nem elég világosak az alsó és felső jelzések (akku, wifi, óra, lent a nav. gombok).
Ami tetszik, hogy nagyon pörög a rendszer, jók az új animációk, értesítések testreszabhatóbbak, és egyéb apró finomságok, egyes appokban új felület.
Egyszóval megéri frissíteni 😁 -
baxi320
tag
válasz
Sztyepadzso #795 üzenetére
Értem, lassan csak ide ér.
-
baxi320
tag
válasz
Sztyepadzso #793 üzenetére
Hello melyik szolgáltatónál vagy,mert én a kéknél de eddig semmi.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Sztyepadzso #792 üzenetére
Meg is jött reggelre
-
Sztyepadzso
őstag
Hallo,
Megkapta már valaki a Pie-t? -
gabee97
tag
ÓÓ nagyon szuper
,akkor ezzel megpróbálkozok csak kérdés hogy Telenornál próbáljam(ahol vettem) vagy a Sonynál?
Egyébként sanszos hogy neked is súlyosbodnak majd a hibák amíg használhatatlan lesz a telefon,mert nekem is így kezdődött..de azért remélem nem jársz úgy mint én! -
Thoty
senior tag
Nem, úgy értettem, hogy fogalmam sincs, melyik jogszabály és egyebekben volt vagy van erre lehetőség
Az rémlik, hogy a szerviztől is kérni kellett erről valami igazolást, hogy harmadik alkalommal járt ott a készülék.
Szerintem keress rá a fogyasztóvédelni törvényben, hátha megtalálod.Szerk.: ezt találtam hirtelen:
http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/151
"vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a törvényben foglaltak szerinti feltételekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt."Márpedig ez megszűnt, mert nem akarod azt a szériahibás készüléket még egyszer látni (és javíttatni)...
Szerk.: ennyi hiba mellett az én GPS/WiFi és egyéb bajaim eltörpülnek, el sem ballagtam velük a szervizbe
-
Thoty
senior tag
Régebben volt olyan a jogszabályban, hogy harmadik szervizbeküldés után vissza lehetett kérni a termék árát ("szerződéstől való elállás" címszóval), ehhez kellett három gyári szerviz munkalap, mely ezt indokolja. Kollégám Samsungot gariztatott így le, harmadik szerviz során jelezte ezt az igényét a vásárlás helyén (vagy talán a Samsungnál, már nem emlékszem) és visszakapta a készülék vásárláskori árát (pár hét-hónap után visszautalták).
Egyébként milyen hibákkal volt szervizben a telefonod?
-
gabee97
tag
Sziasztok! 10 hónapja van nálam ez a telefon,sajnos egy kalap sz*rt sem ér akárhányszor is javíttatom meg,5 éve használok Sony-t ez a legnagyobb csalódás eddig..
Kérdésem az lenne hogy garanciális időn belül van-e bármilyen jogom visszakérni a pénzem vagy új telefont kérni az árából?Mert most kellene ötödször szervízbe vinnem,de már beleuntam hogy többet van ott mint nálam,és hátha ez elég indok arra hogy kapjak valami másik készüléket. -
master90
aktív tag
válasz
d.mate08 #781 üzenetére
Én is meg úsztattam medencébe videoztam 😂🤣
Mondom jólvan bírja, de a hangszóró furcsa hangja van de működik teszi a dolgát, hálozat volt Bluetooth is jó volt 1 óra múlva fel raktam töltöre be kapcsoltam a netet el dobta a hálózatot nem volt jel le húzta a töltöröl és bele néztem a csatlakozáshozz és Bene volt kis fa darab ki takaritota körte pumpával az volt nálam mert nyaraltunk és a fényképező miat volt nálam.
Ki takaritota és ugy hagytam ki kapcsoltam reggelre rendes ki is szárat és már reggel jó is volt. -
d.mate08
tag
Nem tudom megfigyeltétek-e, hogy miután vízben volt/le lett mosva vízzel a telefon és egy kis idő (10-15p) után töltőre teszitek egyszerűen lefagy. Furcsa, de a töltőn 4x befagyott és most, hogy nincs rajta semmi baja sincs.
-
Thoty
senior tag
válasz
ChoSimba #775 üzenetére
Engem már meg sem lepett
elvileg már úton van az utódja...
Egyébként szüleimnél vidéken 10 napig semmi baja nem volt. Hazajöttem BP-re, 2 nap múlva előjött a nincs GPS jel hiba. Arra gondolok, hogy itt a nap nagyrészében olyan helyen vagyok, ahol nincs GPS jel épületen belül (panel, betonfödémes iroda, mélygarázs) és attól hülyül be, hogy nem lát jelet és a sok próbálkozástól betelik valami pufferje amit nem ürít csak a restart.
-
baxi320
tag
Ez szép, nekem általában 4 🕒 a képernyő időm. De nyilván nem egyformán használjuk a telefont.
-
master90
aktív tag
válasz
arti1121 #763 üzenetére
Nálam a hangerővel voltak problémák
Szó szerint nem működöt a hangerő se le se fel bekapcsolás után volt
max fél nap eltelt és meg adta magát de ez már rég volt
sony-tokal használom kinyitom világos lesz és utána ujjlenyomat olvasó és felold
max akkor nem működik ha nedves az ujjam
személy szerint álladon be van kapcsolva a gps és mindig működik ha kelltavaly november óta van meg tokban használom eddigi legjobb Sony telefonom
nekem is z3cp volt és nem bántam meg a leváltást
csak a pöccintéses feloldás lezárás hiányzik azértkijelző
11,4 cm magassága
6,4 cm szélessége -
ChoSimba
tag
Én annyit hozzátennék kopp-kopp, hogy a 235-ös FW-vel úgy tűnik nálam végre működőképes lett a GPS. Ugyanazt csinálták kb. mint a BT-vel, ha "beszarik", akkor magától újraindítja a GPS szervizt (ezt csak képletesen írom). Egy pillanatra eltűnnek a műholdak, majd visszajönnek, nem kell teló restart. A BT is ezt csinálja, időnként diszkonnektál, majd vissza (kb. naponta 2-3x). Szóval tüneti kezelés, de legalább működik.
Szóval marad, mert így már azért használható, és ettől (meg a kis aksitól) eltekintve remek kis teló. -
Tyko
csendes tag
Sziasztok!
Én novemberben vettem a készüléket. Már 2szer volt szervizben az ujjlenyomat-olvasó hibája miatt. Második alkalommal alaplapot is cseréltek sok minden más mellett. Az végre működik is rendesen, viszont sokan panaszkodnak, hogy nagyon rosszul hallanak engem, és én is hallom, hogy szaggatott a hívás, illetve a net kapcsolat is szakadozik, mert szinte minden alkalmazás vagy oldal néhány perc után kiléptet. Ez a telefon hibája lehet vagy az androidé? Az előző verziónál még nem voltak ilyen problémáim!
-
Thoty
senior tag
válasz
arti1121 #763 üzenetére
Amiket korábban leírtam, ez még mind fennáll, nincs semmire javítás, csak a Google security patchek jönnek, hibákat nem javított a sony.
Nincs a közlemben vonalzóígy nem tudom most lemérni neked.
btw szerintem nézz valami más hasonló telefont, én a leírt hibák miatt nem igazán tudom javasolni, hogy ilyet vegyél. Én már bánom, hogy nem S8-at vagy U11-et vettem helyette... -
arti1121
senior tag
aki már régebb ota használja a készüléket?
-az ujjlenyomat olvaso stabilan müködik ?
illetve a kezdeti szoftveres hibák még fenn állnak, GPS ... stb?
ha valakinek nem teher egy kijelzö szélesség , magasság értéket tudna irni?köszönöm
-
baxi320
tag
Az szép több mint 7óra képernyő használat ,hogy jött ki?
-
d.mate08
tag
Pár napja használom a telefont, kegyetlenül gyors, akku nagyon jól bírja, egy gyengéje a wifi erőssége. Ár/érték arányban bajnok szerintem (300eu volt).
-
Somi16v
csendes tag
-
Beállítások, akkumulátor menüben megnézni, hogy mi használja az energiát legtöbbször. Itt sok minden kiderülhet, ha nincs meg a ludas, akkor érdemes az utolsó telepített alkalmazásokat szemügyre venni. Egy ki-be kapcsolás is elég lehet! Bízzál benne, hogy nem hardveres gond lesz! 😉
-
Somi16v
csendes tag
sziasztok!
nagyjából 1 hónapja van meg a készülék, és pár napja nagyon gyorsan kezdett merülni az akksija!
Lehetséges, hogy valamilyen szoftverfrissítéssel van kapcsolatban? A készüléket ugyanúgy használom, mint előtte, de ha lerakom estére, reggelre lemerül...
Valakinek ötlet?
Köszi -
baxi320
tag
Igen megéri én kB 3 hónapja használom eddig teljesen meg vagyok elégedve.
-
d.mate08
tag
90 ezerért (303€) megéri ez a telefon? FB, Messenger, Insta, Chrome, zene és fájlok megnyitására kellene. Akkuidő milyen, kibír egy napot simán aránylag sok használlattal?
-
ChoSimba
tag
Aki esetleg még kínlódna a GPS-sel.
Amióta 7/24-ben be van kapcsolva, azóta szinte mindig működik egyből (1-2 hét óta), eddig csak 1x kellett restartolni.Viszont újabb probéma jelentkezett a BT szakadás, GPS nem működés mellé. A normál GSM is full megadta magát, jelezte is hogy a két SIM közül az egyik offline, csak a másik megy, de valójában a másik sem működött, noha kiment a hívás, semmit nem lehetett hallani. Csak restart segített neki. Szerencsére ilyen még csak 1x volt.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Williamgrant #750 üzenetére
Számokban igen, de máshogy nem jó. Nem volt se Z2C, se Z4C, így csak az XC-t hagytad ki.
Nálam Z1C, Z5C és XZ1C.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Williamgrant #748 üzenetére
Akkor majd az XZ3C-nél találkozunk?
Én is kihagytam a Z3C-t és az XC-t.
-
-
arti1121
senior tag
válasz
Williamgrant #735 üzenetére
" Ha a forma nem zavar, akkor XZ2C, mégiscsak újabb. "
igazábol nem volt még szerencsém élöbe az xz2c hez, az XZ1 -et láttam már annak tetszik a forma világa.
de a mondatod alapján neked sem annyira jön be a xz2c alakja... -
-
ChoSimba
tag
válasz
Williamgrant #738 üzenetére
Adnám is el, de sajna csak ótvar szappan telók vannak, ilyen szép, baltával tervezett nem nagyon. A kávanélküliség nálam nem nyerő, sőt
-
Thoty
senior tag
válasz
Williamgrant #736 üzenetére
GPS: 7/24-ben be van kapcsolva. Kb. 2-3 naponta viszont úgy dönt, hogy ő nem talál művoldat (kültéren, zabad ég alatt), ha hajlandó vagyok kivárni azt a 10-15 percet, mire talál, akkor is iszonyat gyenge a jel és esik-kel. --> restart megoldja
btw ikon nekem sosem ragadt beWiFi: 7/24-ben be van kapcsolva, néha azt veszem észre (3-5 naponként), hogy az állapotsoron azt jelzi, hogy fel van kapcsolódva, be a beállításokban megnézem, akkor meg folyamatosan IP-t akar lekérdezni, és nem kap/tud. 4G-re nem vált át, így ilyenkor nem jönnek üzenetek, emailek, stb. Leginkább arról veszem észre, hogy az akku drasztikusan merül, egy óra alatt kb 20-25%-ot --> restart megoldja
telefon: mostanában néha nem elérhető GSM-en sem, le van táve az asztalra a telefon, majd jön egy sms a nem fogadott hívásról. Hétvégén ismerős panaszkodott, hogy 2x próbált hívni, és nem sikerült, ki sem csörgött (ez mondjuk a T hibája is lehet)
reboot: GPS használat közben az autóban rendszeres volt, hogy random rebootolt a telefon. Valószínűleg túlmelegedett... pedig azért forró nem volt, max langyos. Átraktam másik tokba, most egyelőre még nem csinálta, pedig jóval melegebb van
ujjlenyomat olvasó: 10-ből 6 alkalommal nem ismer fel, teljesen tiszta ujjat használva sem
Tegnap bevezettem azt, hogy minden este restartolom, hátha akkor napközben nem jönnek elő ezek a bosszantó hibák.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Williamgrant #734 üzenetére
Nem igazán kerestem, de szerintem még nincs.
-
-
ChoSimba
tag
válasz
Williamgrant #736 üzenetére
Amióta a GPS 7/24-ben be van kapcsolva a telón, azóta nekem sincs bajom vele (koppkopp). De ha csak adhoc kapcsolom be, akkor leginkább nem működik, szabad ég alatt nem lát egyetlen műholdat sem. Max restart után, de az is necces. Részemről uccsó sony teló volt, mert ezt a minőséget azért még az utolsó kínai fos is tudja, de az legalább dzsunka áron van.
-
-
válasz
arti1121 #732 üzenetére
Greenifyre kvázi nincs szükség Oreo esetén. TB mentés akkor lenne érdekes ha romolnál, de azt meg nem fogsz mert nem nagyon van mivel.
A gyári szoftverből a szemetet pedig ki lehet pucolni.
Xposed tweakek jelentős része amúgy is halott.Ha a forma nem zavar, akkor XZ2C, mégiscsak újabb.
-
-
arti1121
senior tag
válasz
Williamgrant #729 üzenetére
xposed, greeify. mentések titanium-al. Ha nem lennének az XZ1-nél ezek a sokak által tapasztalt bluetooth, wifi, GPS hibák, vennék is egyet de ezek kicsit elriasztanak. szemezgettem még az uj XZ2C-vel de a teszteket olvasva az sem sikerült kompromisszum mentesre. jo persze egyik telefon sem az.
Neked melyik van a kettö közül xz1 vagy xz2c? -
Thoty
senior tag
válasz
Williamgrant #729 üzenetére
Nekem nem root kellene, hanem egy olyan gyári rom, aminél nem kell 2 naponta újraindítanom a GPS vagy a WiFi probléma, vagy más hülyeség miatt...
-
-
arti1121
senior tag
rákerestem a root szora de nem nagyon talált semmit. itt a xz1 -nél sincs az a jo kis root metodus mint a Z3c-nél? néztem hogy bő fél évc alatt 700+hsz nem tul sok. a régebbi sony topicokban az azért többen voltak. ennyire nem népszerü az xz1?
-
-
ChoSimba
tag
Úgy néz ki csináltak valamit a BT fagyással, helyette időnként kikapcsolja meg vissza. A semminél ez is jobb.
De a GPS továbbra is a tragédia szintjén mozog. Ma kétszer is csak kb. 1perc alatt talált jelet. -
baxi320
tag
Sziasztok,a mai napon beújítottam egy xz1 típusú készülékre.Egyenlőre a belakás és ismerkedes fazisában vagyok.
-
ChoSimba
tag
Na megvolt az első esés teszt, kb. mellmagasságból betonra.
Eredménye: a tok két sarka sérült, mert pattogott egy kicsit és a tempered glass elrepedt az egyik sarokban a káva részen.
[Ilyen ] a tok.
A teló sértetlen -
Sztyepadzso
őstag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy nektek is szokott-e furan viselkedni az automatikus fényerő - állítás?
A kezdetekben ugye "döcögősen" állította a fényerőt, ami most megszűnt, viszont most meg néha nem akarja feltornázni a fényerőt, csak ha direkt odafordítom a fény felé.
Most cseréltem üveget rajta, de ugyanolyan, mint eddig, és pontosan is van illesztve.
Másnál is jelentkezik ez a probléma?
Ha a védőüveggel lenne baj, gondolom visszavenné a fényerőt, amint magam felé fordítanám. -
Thoty
senior tag
válasz
master90 #717 üzenetére
Hátha van benne megoldás:
https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-XZ1/Alarm-app-notification-cannot-be-dismissed/td-p/1299901 -
-
master90
aktív tag
Elnézést nem akkartam átformázni a képet
Link birtokában bárki meg nézheti akinek van Google accountja.
Eddig ezzel nem volt probléma mondjuk
Itt nem használtam még -
-
master90
aktív tag
Valakinek valami ötlet beragad mostanában az ébresztő?
-
wizzgeri
tag
ahh értem már. köszi az infót akkor marad a gyári. zuk Z2 ről váltottam, azt custom 8.1.0 val használtam. még egy kérdés: Tokot és kijelzővédőt milyet használtok? tudtok ajánlani ami bevált? Köszi előre is
-
-
wizzgeri
tag
a garanciavesztés miatt?
vagy esetleg nem lehet \ nehéz nyitni a bl-t?
-
-
wizzgeri
tag
sziasztok nekem holnap érkezik egy ilyen készülék
van , aki használ custom rom-ot vagy a gyári tökéletesen megfelelő nem kell vele "szórakozni"? ilyesmire gondoltam volna hogy egy XZ2 port esetleg?
-
Thoty
senior tag
válasz
musicryder #706 üzenetére
Mit szeretnél tudni?
ami jó:
- kamera viszonylag szép képeket csinál, nyilván van jobb is ennél, de nem rossz
- hangminőség jó
- kijelző szép
- kellően gyors (bár én nem játszom vele)
- "sűrűn" jönnek frissítések, január óta már jött kettő, de érdekes módon, fórumokban már írnak újabb verziókról, amik pl. nekem nem érkeztek meg (lehet, hogy a dual sim miatt)
- akku nekem elég jól bírja, átlagos használat mellett nap végére (09:00-24:00 közt használva) 60% körül van még az akku. Ebben kb. 2 óra képernyőidő van.ami nem jó:
- GPS nekem 2-3 naponta befagy, újra kell indítani miatta a telefont, addig nem lát műholdat
- párszor volt spontán újraindulás, valószínűleg szintén a GPS miatt, mert mindig navigáció közben történt
- ujjlenyomat olvasó botrányos, vagy felismer, vagy nem, pedig nem szoktam koszos kézzel próbálkozni
- másoknál előjött wifi és bluetooth bizonytalan kapcsolódás, lekapcsolódás probléma
- ez nyilván android probléma, de egyik napról a másikra elfelejtette a csengőhangomat, és visszaállt valamelyik alapra
- a gyári email alkalmazást hiába állítottam push-ra, volt, hogy 30 perc is eltelt, mire jelezte, hogy jött új email. Ezt sikerült orvosolni Gmail app használatával
- kicsit szerintem az értesítések beállítás túl lett bonyolítva, és az is képes érdekes dolgokra. pl. egyik napról a másikra átállította a Viber-emet "nem fontos"-ra, így nem csipogott/rezgett a telefon, ha új üzenet jöttÉn a GPS és az ujjlenyomat olvasó problémák miatt nem biztos, hogy ilyet vennék megint...
-
musicryder
tag
Sziasztok!
Esetleg valaki lenne kedves és leírná a tapasztalatait a telefonnal?
Lassan aktuális lesz a készülékcsere és erősen gondolkozom azon, hogy visszanézek a márkához.. -
ChoSimba
tag
Na az előbb pont elkaptam a BT hibát. Nem csináltam semmit, simán mellettem volt a teló az asztalon. Egyszer csak eldobta a BT kapcsolatot az órával és annyi. Kikapcsolni engedte a BT-t, de vissza már nem. Érdekes módon a kapcsoló átmegy a bekapcsolt állapotba, de nem kékül be, szürke marad. Menü ki/be után viszont kikapcsolt állapotban van. Teló restart után jó megint. 12.119-es FW.
-
-
nji
aktív tag
válasz
Williamgrant #700 üzenetére
Nyugodtan állítsd az eddigi összes hozzászólásomat OFF-ra (mert én utólag már nem tudom).
Amúgy meg én minden hsz-be beleolvasok a színétől függetlenül és a tartalma alapján döntöm el, hogy végigolvasom-e vagy nem és nem a színe alapján. Nem vagyok olyan elfoglalt ember, hogy két felesleges sor miatt felidegesítsem magam amiatt, hogy mennyi időt elpazaroltam. Ha valaki konkrétumokra vágyik, akkor úgyis elolvassa a teszteket, ez meg beszélgetés olyanokkal, akiknek már van ilyen telefonjuk vagy csak készülnek venni.
Az xda-n sincs ez a színezgetés szerintem.Az összes teszt cikk végén ott van, hogy az adott telefonnak melyek a "versenytársai" mit lehet esetleg helyettesítő termékként venni. Erre én ebben a fórumban még nem találtam meg a választ, de biztosan azért, mert ez már OFF. Hiába olvasom el a régi teszteket, mert azóta már sok új telefon kijött, tehát az akkori versenytársai már nem teljesen aktuálisak. Csak ezt szerettem volna megtudni, de majd akkor máshol megkeresem a választ, ha itt senkinek sincs erről véleménye, mert nem a témába vág.
-
-
Szerintem képmutatás az egész OFF - ozás, azért mert halványabb a szöveg, akkor is zavaró lehet a nem odaillő hozzászólás.
Tudom, az kevesebb pontot ér a ranglétrán, de ez olyan gyerekes!
Vannak itt a fórumon olyan emberek, akik már több mint 10 éve lelkes újonc, ill. 10 hónap alatt PH atyaúristenek. Semmit nem jelent. Ha szakmailag valaki ott van, az úgy is megjelenik a hozzászólásában. Vagy nem?
🤔
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Még mindig gyönyörű a formaterve, ám a kávamentes és dupla kamerás trendektől továbbra is távol marad a japán gyártó 5,2 hüvelykes kijelzőjű csúcsmodellje. Az idei második.
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest