- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Integrálja a Honor saját asszisztensébe a DeepSeeket
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #976 üzenetére
Használtam párhuzamosan egy Lumia 950-et, most meg egy Huawei P30 Pro-t a telefonnal, és a Sonynak a saját pálcikái alapján, illetve programmal mérve is mérföldekkel gyengébb volt a Wi-Fi "jelfogó képessége", mint a másik kettőé, ugyanabban az időben, agyanarra a routerre csatlakozva, ugyanarról a helyről nézve(nyilván).
-
Batu3
tag
válasz
Ganz-[HUN] #970 üzenetére
Welcome!
8-n nekem is rossz volt a wifi, most már csak valóban lassan csatlakozik fel. 4G azonnal.
Megkérdezhetem mennyiért sikerült hozzájutnod?Sony Ericsson K310i -> K770i -> P1i -> Live with Walkman -> Sony Xperia SP -> Z2 -> Huawei P9 Lite (2017) -> ASUS Zenfone 2 Laser -> Sony Xperia XA1 --> XZ1 --> Realme GT Master Edition --> Sony Xperia 1 IV
-
válasz
Ganz-[HUN] #972 üzenetére
Szerintem, ha továbbra is fennál ez a dolog és még nem csináltál soft-resetet, akkor érdemes lenne egyszer megtenni. Nem ideális helyzet, de az esélyt add meg
!
B.C Rich...Jackson...Ibanez(?)
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Hadeska22 #971 üzenetére
Legujabb software, Droid 9 Ota tűnt fel.
Ma kaptam meg, és csak annyit használtam hogy update meglett.. Updatek közt párszor restart kellett mert nem volt wifi.
Build: 47.2.A11.228Mondjuk per pillanat teljesen jó. Németországban vásárolt készülék.
Csak engem zavarnak a diagonals csíkok? Gondolom a digitizer.
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
válasz
Ganz-[HUN] #970 üzenetére
Szia,
Melyik főverzión vagy? Erre a hibára többen is panaszkodtak 8.x alatt. Ha már Pie-n vagy, frissítés után volt resetelve? Elnézést, ha esetleg triviális kérdéseket teszek fel, de néha a workaround az pont ezekben keresendő
.
Szerk. Nekem személyesen ugyancsak volt ilyen gondom 8.x alatt, de 9.0-ra frissítéskor megszűntek. Azóta igazából csak a lassú csatlakozást lehet felróni. Volt kollégámnak viszont 9.0-val is megmaradt és neki egy reset megoldotta (alapból nem resetelte 8.x--> 9.x után)
szerk #2:
Ez milyen gyakran fordul elő? (Napi /heti / fél naponta , etc)[ Szerkesztve ]
-
Ganz-[HUN]
addikt
csövi
megvan a telefon
WiFi Luxus?
Újra kell indítani a telefont ahhoz, hogy működjön. És azt írja, hogy hálózat letiltva. Az itthoni wifi, és a másik telefonról osztott wifiről úgyszintén. Garba vissza?[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
Ha a NOS telefont kibontom, akkor a 2 év gyártói garancia onnantól kezd el számolni? Tehát itthon a Sonynak elküldhetem szervízbe ha bármi baja is lesz?
-
Azért jó különböző fórumokon vitázni, mert az elvakult fanokat soha nem lehet meggyőzni és valahogy mindig előkerülnek a "igen, de.." és hasonló kifogások. Elfogulatlanság, én is így szeretlek
!
Valóban nem a Z1 volt az első vízálló készülék, ellenben Nekem (sajnos) ehhez volt először szerencsém. Így ezáltal pontosítanék
. Azért remélem, hogy érzed azért mert "Neked nem volt gondod" vagy mert "Neked jól működött" az nem jelenti azt, hogy a többségnek, vagy legalábbis egy bizonyos rétegnek ugyancsak nem volt gondja vele. Amit fentebb leírtam tapasztalaton alapul. Nincsenek számaim (szóval innentől kezdve rád van bízva, hogy elhiszed-e vagy sem), ellenben tisztán emlékszem hány és hány ilyen eset történt. És ha azt mondjuk tf. hogy "csak" 10-15%-a volt minőségileg is kifogásolható a készletnek, akkor rendben van? Azért remélem érzed, hogy a Note7-t ennél kisebb számban jelentették, hogy gyullad, felrobban, etc. És teljes széria visszahívásra került, a tulajdonosokat pedig kártalanították. Sony tudomásom szerint egyik szériát sem vonta vissza és ráadásul ezeket a problémás eseteket is szőnyeg alá söpörték, a felhasználókat cserbenhagyták. Ez persze nem mentesít senkit és semmit. Ha a minőségellenőrzésen ezek nem jönnek elő, akkor bezony az sz@rt sem ér. A Sony nagyon sokáig művelte ezt a fajta magatartást, és ez nem elfogadható.
3. Elnézést, lehet, hogy még mindig túl korán van, de ezt nem értem hogy jön ide. Az, hogy megint "Neked" nem volt velük gondod az tök jó. De mi van akkor ha másnak / nagyobb rétegnek meg volt vele gondja?
4. Mindamellett, hogy mondhatnám szimplán "csak mert nekem a legújabb kell" (Dőlt betűvel íródott, szóval kéretik nem komolyan venni), itt van a listám.
- fejlesztő vagyok, ezáltal fontos, hogy nagyjából le tudjam fedni a telefonos portfóliót. Különböző android főverzióktól kezdve, a gyártó marhaságain át mindent. Nem gondolnád, hogy pl. Huawei készülékeken log-olás mennyire gány, mert a Huawei átírta az egész procedúrát, és sorolhatnám. Az Emulátor akármennyire is valid opció, szimplán egy emulátor marad, és innentől kezdve egy fizikai device ami 10-t futtat (és legkevésbé sallangmentes) az örvendetes dolog.
-Gesture control & improved task switcher : Nem gondolom, hogy crucial feature, de mindenképp hasznos lehetne. Az az igazság, hogy habár relatíve nagy kezem van, így is kell fogásváltás néhány funkcióhoz, és ezeknél jól tudna jönni.
-Contextual Reply: A legjobban hiányolt feature számomra, nagyon hasznos tudna lenni.
-(Dark Mode): Ezt azért is teszem zárójelbe, mert a készülék a kijelzőtechnológiának köszönhetően nem tud ebből profitálni, ergó "jelenleg értelmetlen".Ahhoz, hogy a legújabb verziót akarja a felhasználó nem mindig kell valid point. Ez lehet akár csak valamilyen "legfrissebb rendszerhez ragaszkodás" fétis is. Igen, a userek nagy része valóban nincs tisztában az új szolgáltatások nagy részével, de ez nem is elvárható. Ha Average Joe azt látja, hogy Kate Dark Mode-dal menőzik, akkor neki is az kell. Persze le van sarkítva a dolog, de valahogy így megy ez. Ha az alapján működne a dolog, mint ahogy leírod, akkor igazából 5.0 max 6.0-nál nem is kellene több, hisz a Droid 5.0-tól egészen stabil és mindenre alkalmas. Érted.
5. Bro, ezt nagyon benézted
. A legutolsó Samsung telefonom az SII volt, azóta kerülöm őket, ahol csak lehet. Még ha HTC fan-nak lettem volna titulálva, azt megérteném (hisz sokáig csak HTC-ket használtam), na de Samsung fan? A Samsung én úgy gondolom, hogy mint Android fejlesztésben is aktívan résztvevő tag többet adott hozzá a rendszerhez, mint a Sony. Ezeket főképp az S6, S7, S8 érából értem. Ebbe nem kell többet látni.
Őszintén szólva én soha nem értettem, hogy bizonyos emberek miért védenek gyártókat. Ha nem kapsz érte fizetést tökre értelmetlen
. Ha HTC, LG, Samsung, Motorola (Lenovo), Sony vagy akármelyik cég csinál valami aljasat, ugyanúgy kiakadok, mert mint szakmabeli és mint consumer is etikátlannak és undorítónak tartom. Maradva a topic témájánál: A sony sunyi módon hagyta cserben a készüléket? Igen. Adott ki erről bármilyen "clear communication" nyilatkozatot? Nem. Innentől kezdve az, hogy Te véded a gyártót az a szíved joga, a tényeken nem változtat.
Btw, következőre jó lenne, ha nem csak a Neked nem tetsző / potenciális belekötési pont részekre reagálnál, mert sok felvetésemre valahogy nem jött válasz (pl. az egész második bekezdésre..)
-
Bozek
nagyúr
válasz
Hadeska22 #964 üzenetére
1. Nem a Z1 volt az első vízálló telefon, hanem az Xperia V (igaz, ezt nem lehetett hivatalosan Magyarországon kapni). Annak még cserélhető volt az akksija is, nem egyszer vittem víz alá, és semmi baja nem lett. Volt Z1C-m is, ami közel fél órán át volt a táskám oldalsó zsebében, miközben szakadt az eső, azóta is működik.
2. Az SP tényleg egy elrontott telefon volt, ezt nem vitatom.
3. Volt pár Sony telefonom (az említett V-n és Z1C-n kívül volt Z5C, XZ1C és most 5), de sosem volt velük szoftveres gondom.
4. Még mindig az a kérdés, hogy mi az, ami hiányzik a 10-ből?
5. Jaaa, hogy te Samsung fan vagy? Akkor már értem. Nehogy azt hidd, hogy a Samsung sokkal többet adott hozzá. -
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #965 üzenetére
Duplakoppos felkeltés van a telefonban? Z2 után hiányozni fog.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Hadeska22 #962 üzenetére
azon kívül hogy a digitizer a jobb alsó sarokba kezdett gyökérkedni, nem volt semmi bajom se a telefonnal. Talán az hogy a térerőt ha elvesztette, sokszor nem csatlakozott újra. Egy beázást is megúszott..
Ha NOS telefont veszek, akkor a gyári Sony garanciája még 2 évig él ugye?Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Szerencsére szemtanuja lehettem annak, ahogy a Sony elsőként a világon "vizálló" telefonokat dobott a piacra és aztán kergetette el a vásárlókat ha a sz@rul összeragasztott eszköz viz hatására tönkrement (mert Ők másképp képzelték a vizállóság fogalmát ugye). Gondolhatod, hogy az akkoriban ~140.000 Ft-ért árult Z1 mennyire volt gáz, ha tönkrement egy rövid mártózás után? Magentáéknál úgy volt hirdetve lépten nyomon, hogy vidd magaddal a vizbe és örökitsd meg a pillanatot.. aztán ha megtetted és kaptál egy téglát még csak nem is reklamálhattál. Aztán persze ott volt az Xperia SP, ami remekül működött ..valahol és valakinek, csak a gyártó úgy döntött, hogy hagyja a francba a frissitést 4.3-n egy olyan bugos állapotban, amivel a user semmit nem tud kezdeni. Otthon számtalan user beszivta. Persze ezek "régebbi" készülékek, de ugyanúgy volt alkalmam használni Z3-t egész sok ideig, igazából azt leszámitva, hogy a szoftver sz@r volt rajta, lépten nyomon összef#sta magát.. tényleg semmibe nem tudok belekötni
.
Tudod ezt a bs-t tényleg csak egy elvakult fanboy tudja igy nézni. Igen frissitették "2 évig" !!444!! Remek. Nézd meg kérlek, hogy mikor adták ki a 10-t. Persze egyszerűbb sunnyogni és miután "hivatalosan is lejárt a két év support" azt mondani (bullshit, nem is mondták ki, hanem japán szolgáltatói frissitési ütemtervekből és ilyen-olyan oldalakról tudtuk meg..) hogy "bocs fiúk, mi tartottuk a szavunk". Ha puszta számokat nézünk a 10-nek is bele kellett volna férnie. Ja, hogy az nem hoz profitot? Az általad emlitett unortodox módszer szerint akkor ha nem tudják kihozni 2020 februárjáig a 10-s frissitést az XZ2-re, akkor igazából megint fel vannak mentve, mert hát hivatalosan 2 évig támogatták ?
Ha meg a rendszerhez hozzáadott feature-öket tekintjük akkor gondolom a Sony legalább annyit, ha nem többet "adott hozzá" mint a Samsung
, ugye ?
Szerk. Ha ez jelent bármit is, a Nokia-t is elitélem amiatt, hogy a 8-t igy hagyta magára.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz
Hadeska22 #962 üzenetére
Milyen gáz dolgokat csinált? Az első FW 2017. szeptemberi, 2 éven keresztül frissítették a telefont. Ebbe már a 10 nem fért bele. Mi az amúgy, ami hiányzik?
Persze menő a Sonyt szidni, de ha ők nincsenek, akkor szerintem most nincs sötét téma se a 10-ben. És még elég sok dolgot adtak hozzá a rendszerhez.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Ganz-[HUN] #961 üzenetére
A hardver önmagában remek. A kijelző maradt 5.2" ami szerintem "telefonnak" tökéletes. Ezt amiatt írom, mert hasonló dimenziókkal a Xiaomi Mi 9 SE, pl. szinte 6 inchet kínál, nem beszélve a Samsun Galaxy S8/S9 méreteiről / képarányáról. Amit nem lehet elvitatni a telefontól, hogy időtálló a kialakítása. Ugyancsak a sztereó hangszóró sokkal jobb mint egy HTC M9 esetében, pedig ugye a HTC-s 'm' szériánál kezdődött az egész
. A Kamera gyatra. GCam-mel (ha éppen megy rajta) lehet bohóckodni, és sok esetben jobb is mint a gyári, de azért csodát nem érdemes várni. Nincs OIS, ami szerintem igen zavaró (na nem mintha XZ2/XZ3-ban lenne..) főképp ha nincs időd leállni fotózni, hanem gyorsan szeretnél valamit. Szoftveresen amúgy nincsenek kiugró hibái, és ha képes vagy mókolni egy idő után (amint a 10 sokkal stabilabb lesz) akkor mindenképp jó választás lehet. Nekem még van garancia a telefonon, szóval addig biztosan nem nyúlok hozzá, főképp, hogy az akkumulátor látszólag elkezdett masszívan romlani.
Z2 nem mai példány, ahhoz képest azért fogsz látni javulást akármit is választasz
. Amúgy, ha ragaszkodsz Sony-hoz én vagy XZ2 /XZ2 compact vagy XZ3-ra váltanék XZ1 helyett. Persze nincs jack.. és a fém váz is eltűnt.. de cserébe jobb hardvert kapsz és legalább a 10-t megkapod (szóval egy kicsit tovább tudod hivatalosan up-to-date-n tartani az eszközöd).
szerk. A sony nagyon sikeres TV-k, illetve egyéb multimédia termékek árusításában, ellenben mobilos frontos elitélendő és gány dolgokat csináltak és sajnos csinálnak a mai napig. Csakúgy mint a HTC, ha egy cég nem képes megújulni és ilyen dolgokhoz folyamodik mint tették azt az XZ1 szériával, akkor szerintem inkább szűnjenek is meg. De ez erősen szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Hadeska22 #960 üzenetére
Nem is fognak egy ideig, és szerintem egy az egyben el fogják ejteni a sony mobilet.
Mindenesetre, ha a telefonnak nincsnek egetverő szériahibái, én vennék egyet mert nem drága készülék egyáltalán.
(Ebay.de New Old Stock)Z2-met betörtem, final blow
Nagyon sajnáom mert az iphone 6s után megemberelte magát és nagyon megszerettem ismét, és nem akartam leváltani. Deee hamarabb kiviskároltam mint a hardver useless lett volna.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Ganz-[HUN] #959 üzenetére
Nincs, vagyis lesz ha felraksz egy ROM-ot XDA-ról. Sony ügyesen lezárta a Supportot.. az meg ugyancsak külön misét megér, hogy nyamvadt biztonsági frissítés se mostanában jött a készülékre. Ugyancsak "remek" frissítési hajlandóságáról híres LG a G7-m legalább 1.5-2 havonta frissíti..
Sajnos tényleg ott tartunk, hogy ha naprakész rendszer / támogatás kell akkor vegyél Pixelt..
Első generációs Pixel támogatása most ért véget..
Android 7-tel indult.. és a 10-t kapta meg utoljára (snapdragon s820). Ez a vacak 8-ról indult és Pie-ig jutott (snapdragon s835, csakúgy mint a Pixel 2). Tanulópénznek mondjuk drága volt. De legalább megnyugodtam hogy a Sony 5 év alatt nem tanult a saját hibáiból és ugyanúgy tolja fullba a kretént. :)[ Szerkesztve ]
-
Ganz-[HUN]
addikt
csoki
Droid 10-zzel mi a helyzet?Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Batu3
tag
válasz
ChoSimba #957 üzenetére
Most már tiszta, nagy kár érte. OTG van, de MHL nincs.
Úgy látom a Z5 volt az utolsó ami még támogatta.
[ Szerkesztve ]
Sony Ericsson K310i -> K770i -> P1i -> Live with Walkman -> Sony Xperia SP -> Z2 -> Huawei P9 Lite (2017) -> ASUS Zenfone 2 Laser -> Sony Xperia XA1 --> XZ1 --> Realme GT Master Edition --> Sony Xperia 1 IV
-
ChoSimba
tag
Sajna ez a funkció (MHL) is a múlté. De a régi Xperiákkal is megy.
[ Szerkesztve ]
-
Batu3
tag
Sziasztok!
Vettem egy Type-C hub-ot, van rajta HDMI is, de nem sikerült sajnos a monitorra küldeni a teló képét. Az USB portok működnek jól, illetve kollégának működött bármiféle állítgatás nélkül a HDMI is egy Galaxy S10-zel (normál és DeX módban egyaránt). Itt most nem spéci desktop mode-ra gondolok - csak, hogy ugyanazt lássam a monitoron mint a telón.
Van ötletetek, hogy mi lehet a probléma? Próbáltam google-zni + youtube videókba belenéztem, de nem tűnt úgy hogy bármi trükk lenne, csak egy megfelelő átalakító kell és megy is. Régi Samsungokkal, LG G3-mal pl. simán megy úgy láttam, MTP, USB-OTG ebben a modellben is van. Beállításokban sem találtam semmit.
Köszi előre is!Sony Ericsson K310i -> K770i -> P1i -> Live with Walkman -> Sony Xperia SP -> Z2 -> Huawei P9 Lite (2017) -> ASUS Zenfone 2 Laser -> Sony Xperia XA1 --> XZ1 --> Realme GT Master Edition --> Sony Xperia 1 IV
-
R.P.
aktív tag
-
R.P.
aktív tag
Sziasztok,
Nagy megelégedéssel használok egy ilyen telefont nyár óta, egyetlen dolog van csak, ami eléggé idegesít. Az értesítéseket ha szeretném oldalra húzással eltüntetni, akkor valamiért egy csomószor (kb. az esetek harmadában) azt hiszi a telefon, hogy nem elhúzom, hanem hosszan nyomom az értesítést. Eléggé frusztráló tud lenni egy idő után, olyan, mintha túl rövidre lenne állítva a hosszú nyomás időhatára. Találkoztatok esetleg ilyen problémával? Van ötletetek a megoldására?
Köszi előre is! -
Batu3
tag
válasz
Hadeska22 #952 üzenetére
Köszi a válaszokat, meglátjuk. A desktop mode-ot mindenesetre natívan az Android 10-ben kipróbálnám.
Ha esetleg tudtok biztosat a frissítéssel kapcsolatban írjátok meg kérlek.
Sony Ericsson K310i -> K770i -> P1i -> Live with Walkman -> Sony Xperia SP -> Z2 -> Huawei P9 Lite (2017) -> ASUS Zenfone 2 Laser -> Sony Xperia XA1 --> XZ1 --> Realme GT Master Edition --> Sony Xperia 1 IV
-
Szia,
Akármennyire is szeretném, hogy a Sony legalább az egységes minimumhoz (2 főverzió frissítés flagship modellekre) tartsa magát, van egy sanda gyanum, hogy a céljuk a mihamarabbi kinyírása a készüléknek. Én is sajnálnám/om, mert elég méltánytalan, ahogy eddig bántak vele pedig azért nem olyan rossz készülék.
Kicsit meg is könnyezem az eredeti Pixelt (1st gen), mert S820-szal és 2016-os megjelenéssel is megkapta a 10-t (pedig gugliék is mondhatták volna, hogy megállj, mi tartottuk a szavunk, vegyél új készüléket). A Nokia 8 is magára lett hagyva, mert hát ugye a "hülye user" vegye meg az új készülékeket (S835), LG éppen, hogy ki tudta hozni a 9.0-t a V30-ra (S835, vicces, hogy 1 évvel azután hogy a 9.0 megjelent és a 10 startja után) szóval ennek fényében én nem fűznék hozzá nagy reményt. Talán érdemes lehet beszerezni egy Pixel 2-t, főképp ha az is követni fogja az elődszéria hosszú támogatottságát
(és garantáltan szebb képeket fog készíteni)
Üdv,
HB.C Rich...Jackson...Ibanez(?)
-
Batu3
tag
Sziasztok!
Az egyik oldalon láttam, hogy a Sony csak XZ2-től felfelé fogja megkapni az Android 10-et. (Épp nem találom most a linket.) Tudtok erről esetleg biztosat?
A korábbi szeptemberi csúcs Sony-k a 'kijött' androidon túl még két nagy verziót mindig megkaptak. (Lásd Z1, Z3, Z5, XZ. Anno a Z1 még 4.2-vel indult és még az 5.1-et is megkapta! Közte volt még 4.3, 4.4(!) )
XZ1 8.0-val jött ki, így jogosan várnám el úgy gondolom, hogy a 10-et még megkapja...
-
ChoSimba
tag
Aki még GPS problémával küszködik és tuti nem kontakthiba miatt.
Nekem legalábbis a hajlítgatás, feszegetés nem változtatott a hibán.A tünet annyi volt nálam, hogy a Waze nem látta a GPS-t.
De ha előtte elindítottam a GPS status appot és a háttérbe tettem, akkor jó volt a Waze is.
Fordítva viszont nem ment; ha Waze indult először, akkor a GPS app sem látott többet semmit, akkor sem ha kiléptem a Wazéból. Kvázi a Waze valamit elbökött a GPS-ben.
Wazéban a 'láthatóság/hely' alatt be volt kapcsolva a 'csak futás közen' opció. Sztem ez a default. Azt átállítottam 'Mindig'-re, azóta kopp-kopp a probléma megszűnt. Két napja legalábbis jól működik
47.1.A.16.20 alatt vagyok (uccsó Oreo). -
Sztyepadzso
őstag
válasz
ChoSimba #947 üzenetére
Ezt szerintem vagy az USB-C csatlakozó kiosztásával(vigyázz, 24 vagy hány pines, és nem fix, gyártonként változhatnak adott csatlakozópontok helyei!) vagy a szoftverrel függhet össze, no meg azzal, hogy minek lenne kompatibilis, ha egyszer van rajta 3,5-ös luk. Mert ugye a többin, ami a támogatási listában van, nincs jack csatlakozó.
-
ChoSimba
tag
válasz
Sztyepadzso #946 üzenetére
Kösz a linket, ezt magamtól soha nem találtam volna meg
De azt nem tudom, ez DAC-os-e vagy sem. Ha nem, akkor kib@ drága, ha meg az, akkor nem értem miért ne működne XZ1-el? Nem minden DACos műxik vele? DAC chip függő talán? Akkor meg azt kellene tudni, melyikkel kompatibilis. Annyira nem olcsóak, hogy berendeljek 5-6 félét tesztelni.
Ezért kérdem, hogy van-e aki használ ilyesmit és pontosan milyet? -
ChoSimba
tag
Használ valaki TypeC/jack átalakítót? Azt már kiböngésztem, hogy a buta verzió nem műxik, csak a DAC-os.
Van a Sonynak is EC270 néven, az megy XZ1-el is? -
Batu3
tag
Újraindítottam 9 nap után és utána már ment. Csak tudnám miért tart 30 másodpercig felcsatlakozni a hálózatra...
GPS-szel nekem eddig nem volt gondom.
-
Pikkolo^^
addikt
Visszaolvastam 150 hozzászólást. A telefon külsőre tetszik, mert van rajta kamera gomb és nem hátul van az ujjlenyomat érzékelő (gomb formájában elől jobb lenne). A GPS eldobálás még mindig jelentkezii? Akinek dual sim-es annak mennyi az üzemideje?
-
Batu3
tag
Indul a szervízbe az XZ1 hamarosan...
Már az elején írtam, hogy nem tökéletes a Wi-fi, nem csatlakozik fel - eldobja a jelet stb. De most már használhatatlan gyakorlatilag. 3 különböző helynél 1-nél működik csak (épp munkahelyen megy
, otthon és barátnál viszont nem ment), ez így nem elfogadható már.
Írok majd ha van fejlemény, üdv!
-
tutuhawer
őstag
válasz
Sztyepadzso #940 üzenetére
Szevasz. Ezt nem értettem. A lényeg, hogy lelkesen tapasztalok és próbálgatok. Értsd:
Ps3 kontroller hibátlanul megy kabellell az xz1 telefonon, tök jó.
De! A Ps4 kontroller csaknem akar menni ugyanúgy kábellel az xz1 telefonon.
A Ps4 kontroller a Standard micro usb foglalatu telefonnal amúgy jól megy.
Miért nem csatlakozik a Ps4 kontroller a Sony telefonhoz kábellel? Ez a kérdés, ez a gond.
Ha van ötletetek, ha van tapasztalatok, írjátok és kipróbálom én, azon ne múljon.
Azt akarom, hogy a Ps4 kar menjen a Sony xz1 telefonon kábellel. (A bluetooth késik picit, nem jó)NETERROR_TERROR -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
tutuhawer #939 üzenetére
Lehet, h ennek nincs ehhez köze, de az usb-c nem fix minden teledonon:
Miután ezt e telót vettem, hianyzott az előző telefon Qi töltése, de amit vettem USB -C-s, hátra ragasztható cucc nem működött.
Írtam nekik, és mondták, hogy dolgoznak rajta: kaptam tölük pluszban 2 másik ilyen lapot, azok működtek.
Magyarán lehet, h a kontroller máshol kell küldje a jelet, másik szálon.
Ugyanakkor senkinek sem ajánlom az utólagos Qi-t, aki olyan telót akar, olyat vegyen(meg ilyenkor folyamatosan foglalt a port), nekem Lumia 950-em volt, azt ráraktad, ment. -
tutuhawer
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #938 üzenetére
Szevasz. Köszönöm az infót. Nincs szamitogepem, csak telefonon akarok játszani, egyelőre a telefon újraindítás megoldja a Problémát.
!!! Az új kérdésem: usb kábellel csatlakozva egy kontrollert, könnyedén tudok micro usb foglalatu telefont irányítani. A micro usb-s gagyi telefon érti a dolgot, de az usb - c típusú xperia xz1 nem. A gyakorlatban: A kormanyomat tudom csatlakoztatni egy szar régi samsunghoz, és kezeli, de a Sony xz1 (usb-c) meg nem.
Mi kell nekem, milyen más átalakító, hogy telefonon kormányozni tudjak?NETERROR_TERROR -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
tutuhawer #937 üzenetére
SCPToolkit PC-re fel (van több verzió, régivel lehet sikeresebb leszel), és telepíted a kontrollert lehetőleg egy Bluetooth adapterrel együtt. USB kábellel összekötöd telepítés előtt a géppel pair miatt ugye. Xbox 360 kontrollerként jelenik majd meg gépen. Több módon is tudod onnantól tesztelni a kontrollert.
-
tutuhawer
őstag
Szevasztok! Dualshock 4 kontrollert csatlakoztattam, és próbálok Rush rally 3-at játszani vele. Van, mikor menüben is, verseny közben is,nem reagál időben vagy pedig túl reagál a gamepad. Most vettem, tegnap, cseréljem ki vagy ez ilyen normális hiba, játék hiba?
NETERROR_TERROR -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik
-
t-motion
csendes tag
Z5 ----> XZ1
Sikerült váltani. Eddig megvagyok vele elégedve.
igaz jó sokat frissített. Most a: 47.2.A.10.45 -en vagyok.
Egy dolog zavaró van: a Z5ben volt a billentyűzetnél ékezetes betű gombsor. Itt nincs.Ez nagyon hiányzik. esetleg nem lehet rátenni a xperia keyboardot?
-
Bozek
nagyúr
Csak bootloader-t akarsz nyitni, vagy menteni is akarod a TA partíciót? Mert az előbbi egyszerű, ha nyitható a bootloader, az utóbbi már kicsit bonyolultabb. Mondjuk én azt ajánlom, hogy mentsd a TA partíciót, mert azon vannak a DRM kulcsok. Bár a kamera már elvileg Pie alatt működik azok hiányában is, korábban csak zöld képet csinált.
[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
Bootloader nyitásban tudna valaki segíteni?
Már túrom a netet egy ideje és próbálkozok, de nem akar összejönni.
-
Drughi
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #929 üzenetére
Én nemrég vettem újonnan, nyáron lehet már nem árulják már.
Talán màrciusi a legfrisebb verzió, ami van.
Nekem egyik itt olvasott hiba sem jött elő, tökéletesen megy.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok, ha minden jól megy, nyáron veszek egy XZ1-est, mert a Z2 kezd elmurdelni sajnos... Érdemes ilyen telefont venni? Mik a széria hibái, és mennyire problémás széria? Az akkuk mennyire öregednek? Kap még rendszeresen friss oprendszert?
-
Batu3
tag
válasz
CHAOS AD 76 #927 üzenetére
Az enyém független és fel is tettem. Nem érzékeltem semmi változást, kamerában sem. Viszont a WiFi-re mostanában megint nehezen kapcsolódik fel, ez elég bosszantó. Nem sok kedvem van szervízbe küldeni, meg nem tudom tudnának-e valamit érdemben kezdeni. Szerintetek?
-
CHAOS AD 76
csendes tag
https://www.xperiablog.net/2019/03/27/xperia-xz1-range-and-xz-premium-gets-march-2019-patches-47-2-a-10-28/
a cikkben a márciusi biztonsági frissítést említik, a hozzászólásokban említik, hogy a kamera is frissült.
A magyar Vodafonehoz még nem jutott el a patch, az biztos. -
baxi320
tag
Nekem meg nem jött de ha jött felrakom.
-
Batu3
tag
Ismét jött frissítés - v. 47.2.A.10.28
Van aki már feltette és próbálta? Tapasztalat? Kezd idegesíteni az értesítés.
-
Batu3
tag
Igen, jobb ha más teszteli
Ezért is van még mindig XZ1-ünk mert nem tartozunk a korai elfogadók közé.
Igen, nekem eddig 50e volt a lélektani határ, de most átugrottam.
[ Szerkesztve ]
-
t-motion
csendes tag
Igen, elsődlegesen a szoftvertámogatás lenne a fő cél. És mivel a Z5 már megkapta a 3 fő verziót.
Illetve a formavilág és a oldalt lévő ujjlenyomat
A XZ1 nekem majd egy ugródeszka (2 évig) lenne a ÚJ Nagyfőnőkre(Xperia 1)De majd ha baráti ára lesz.
Egyenlőre úgy érzem hogy 120e Ftnél többet nem érdemes kiadni egy telefonért.
Köszönöm a segítséget. Remélem hamarosan csoporttag leszek.Egyedül most ez a problémám amit a képen láttok.(november óta csinálja. lehet valamelyik app cseszteti) de most fogok csinálni egy factory resetet remélem segít https://mobilarena.hu/dl/upc/2019-03/11/78851_roildgflcjctrwdk_screenshot_20181020-164456.jpg
[ Szerkesztve ]
-
Batu3
tag
A Z5 5.1-ről indult és a 6.0 után megkapta a 7.1-et is. XZ Premiumrol azt olvastam, hogy megkapta a Pie-t és 7.1-rol indult. Ezért merek reménykedni, hogy az XZ1 is kap még egy 3. főverziót mint az előző flagshipek is.
-
Batu3
tag
válasz
t-motion #914 üzenetére
Szerintem határeset, hogy megéri-e, nem lesz égbe szökő a különbség, de tud annyival többet, hogy megérje a váltás.
Sógoromnak Z5-je van. Az XZ1-ben jobban sikerült a bekapcsoló gomb, könnyebben be lehet nyomni és könnyebben/könnyenold fel ujjlenyomattal. Illetve nem melegszik úgy az XZ1, mint a Z5. Meg persze az egyéb szoftveres, hardveres újdonságok is jók.
Én is épp így vagyok, hogy kell a jack és tetszik ez a szögletes Sony design, bár picit már az XZ1 is nagy nekem de az utána lévő két kiadás még nagyobb. Most már lassan kifutó modell, úgyhogy árban szerintem korrekt, még el tudod kapni és egy jó ideig tudod használni majd ha emellett döntesz.
Apropó, szerintetek a következő Androidot még megkaphatja esetleg? Végül is az lenne csak a 2. főverzió frissítés.
-
Drughi
addikt
válasz
t-motion #914 üzenetére
Én mikor az enyémet vettem, szintén szóba jött a Z5 (mert olcsóbb volt), az XZ premium és a XZ1.
Szigorúan a formavilág miatt.Z5-ről nem lesz akkora változás, de mindenképp jobban jársz, azért csak jobb a proci, fejlődött minden téren és mint láthatod, a mai napig kap szoftver frissítést.
Nyilván a legújabb főverzióra nem kell számítani, de most elég friss és stabil, nem lassult be. -
duo
addikt
xz1 compactom van. mintha belül majdnem ugyanaz lenne a vas. Rendszer> a telefonrol> buildszámra 7X ráböksz, így engedélyezed a fejlesztői beállításokat. ami a rendszer menüpontban a lenyíló "speciális" menüpont alatt lesz. ott első pont a Memória.és fentről a hetedik a Futó szolgáltatások.
De jellemzően nem kell törődni vele.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Batu3
tag
RAM kezelés alatt csak azt értem, hogy lássam, hogy a 4GB-ból mennyi van használatban és melyik app mennyit eszik.
Eredeti Sonyt tervezek rendelni, anno Z2-hez is rendeltem egy gyári mágneses origi töltőt minden rendben volt vele.
Most látom azért tűnik zoomoltnak a super-slow mert HD-n volt fullHD-nal többet mutat a kijelzo, majd még elszórakozom vele.
Amit említettél frissítést azt tettem fel pénteken utoljára, nem tudom mivel másabb mint az előzőek.
-
t-motion
csendes tag
Sziasztok
Mobil cserén gondolkodom. Az XZ1 a kiszemelt, elgondolkodtam, hogy megéri-e.
Jelenleg az Xperia Z5 -öm van és nagyon meg vagyok vele elégedve, de mivel már nem kapja a szoftverfrissítést ezért szeretnék az XZ1-re váltani. (azért ez a modell mert a jackdugo az még kell. illetve a XZ2-XZ3 formavilága valahogy kevésbé jön be.)
Szóval kérdésem: Megéri Z5ről XZ1-re váltani?leszámítva a kevesebb akksités a hasonló felbontást.
-
Drughi
addikt
Érkezett egy frissítés: 47.2.A.8.24
333,4MB -
Drughi
addikt
válasz
matedavid00 #911 üzenetére
Esetleg próbálj meg innen gyár firmwarrel kezdeni valamit.
-
matedavid00
újonc
Java részt ott kutattam. De minden próbálkozásom kudarcba fulladt. Twrp-n keresztül próbáltam telepíteni a rom-ot, de amik Xz1 re voltak írva valami oknál fogva nem lettek jók, mert ugyan úgy amikor rebootoltam a rendszert a telepítés után a Sony fehér háttérnél megáll. Legtöbb az XZ1 Compactra volt megcsinálva xda-n, azokat nem mertem kipróbálni, mert nem ugyan az a készülék. Úgyhogy végső elkeseredéseben hagytam, nehogy tovább rontsam. Ezért kérek itt segítséget, mert nem tudom, hogy mit tegyek. Most már elég lenne, ha fel tudnék telepíteni egy egyszerű öreg 8.0.0-t.
-
Drughi
addikt
Énis ezüstöt kerestem, de egyik webshop sem kínálza és beszerezni sem tudta, mikor én vettem.
Az akku kalibrálódik, 2-3 nap kell neki és beáll, de sokkal jobbra ne számíts.
RAM kezelés alatt mit értesz? Sosem kellett ilyesmivel foglalkozni nekem, bármilyen droidos telefofnon.
Wifivel nekem nincs priblémám, kicsit gyengébb, mint az előd telefonok, de megteszi.
Ha Aliról rendelsz ilyet, próbálj meg minőséget rendelni
litzwolf pl nagyon jó
-
Drughi
addikt
válasz
matedavid00 #907 üzenetére
Xda-n nézted?
-
Batu3
tag
Hi!
Péntektől már én is XZ1 tulaj vagyok
Eddig nagyon tetszik, XA1-ről váltva azért jelentős az előrelépés. (Sajnálom, hogy a futós karpántomat kihízta..
) 81k volt újonnan 2 év gyári garival (csak feketét tudtam választani - ezüst jobb lett volna a hátlapi ujjlenyomatok végett), használtan sajnos nem találtam nekem tetszőt. Fura volt, hogy 3-szor kellett szoftvert frissítenem az elején...mindig feldobta, hogy van újabb verzió, nem értem miért nem a legaktuálisabbat dobta fel egyből. Factory resetet is nyomtam rá. Most sokat nyomkodtam így az elején és nem is bírt egy teljes napot kb. 5,5-6h kijelzőidő jött ki mindkétszer, ennél azért jobbra számítottam kicsit egy vadiújtól, bár XA1-nél ez is jobb. Lehet még kell neki pár nap, hogy beálljon?
Pár kérdés/probléma:
1) A támogatásban Oreo-n volt egy rész, hogy meddig él a jótállás, de ez Pie-ról eltűnt. Meg lehet ezt találni valahol?
2) RAM kezelést sem találtam, el van csak dugva? Ezért felkéne tennem külön appot..?
3) A Wi-fi nekem is vacakol, nem akar felcsatlakozni időnként - már láttam, hogy nem csak nekem, jó lenne erre valami fix...
4) Csak a slow motion-nél a kamera tök sötét és ultra gagyi a minőség...ez miért lehet, vagy mi ez?
5) Gyorstöltő. Beszereznék egyet, úgy láttam hogy a QC4-et és PD-t is támogatja. Valaki használ ilyeneket esetleg? Bár Aliexpress-en csak a QC3-asat találtam, eddig azon vagyok hogy ilyet rendelnék "kék" kábellel.Köszi és üdv!
-
matedavid00
újonc
Sziasztok!
Végül is sikerült megoldást találnom a fentebb említett problémámra. Sikerült behozni a TWRP-t és sikerült rootolnom is. De a Bootloader kinyitása miatt ugye a kamerája nem működik. Fényképezéskor zöld képek készülnek. Megpróbáltam megoldani, de nem jött össze sajnos. Most ott tartok, hogy a készülék a SONY feliratnál megáll és nem tölt tovább. Szeretnék egy új ROM-ot rárakni, lehetőleg Oreo 8.0.0-át, csak, hogy működjön a készülék, mert most telefon nélkül maradtam. Egy hétvégét beleöltem, de nem találtam normális Custom ROM-ot. Valaki tudna segíteni? Esetleg linket adni? Köszönöm szépen!
-
Személyes vélemény Pie-ról.
Mivel alapvetően fejlesztői készüléknek használom, így 8.0-t teljes mértékig kihagytam, csak most kezdtem el használni telefonként. Ilyent 5 éve nem tapasztaltam, hogy ha beteszem/kiveszem a SIM kártyát, akkor a telefon "fogja magát és újraindul". Sajnos a HTC-m nélkülöznöm kell egy darabig, mivel kicseréltetem az alumínium házát.
Mindenképp fontosnak tartom megjegyezni (az erre irányuló kommentek elkerülése végett is
), hogy a frissítések óta csináltam egy resetet, így az alábbi tapasztalataim erre alapulnak.
(B)Előnyök(/B)
I.) Sebesség: A telefon szerintem fluidabbnak hat mint 8.0-n, bár én ott sem tapasztaltam lassulást. A Snapdragon S835 és 9.0 szerintem nagyon jó párost alkotnak.
<Dev>A deploy is érezhetően gyorsabb lett, bár ezt nem tudom, hogy minek köszönhetem, hisz csak a szoftver változott, és alapvetően a build folyamat erősen hardverfüggő</Dev>II.) Alapjában véve szerintem a rendszer jobban bánik az erőforrásokkal illletve nekem (és az akkumulátor statisztikáknak
) úgy tűnik, hogy nehezebben lemeríthető a készülék.
III.) Super slow motion. Ezt nagyon szívesen látnám több készülékben is
Hátrányok
Számomra érthetetlen, hogy mobilneten "csüngve", képes a készülék 10%-t merülni kikapcsolt kijelzővel, főleg annak tükrében, hogy ennél minimálisan több megy le (12-13%) ha 1 órán keresztül Youtube-ozok WI-FI-t használva.Elveszti a vezetékmentes szolgálgatásokat, illetve kikapcsolja a mobilnetet.
I.) Mobilnet keretemből 7GB visszavan, szóval semmiképp nem ez a gond. Ez vagy magától helyreáll 1 óra után vagy újraindítás után.II.) 3 vezetékmentes hálózat van elmentve a készülékben, ellenben néha annyira "meghülyül", hogy nem képes az istenért sem csatlakozni. Az egyetlen workaround, hogy
1. elfelejtük a hálózatot
2.újra hozzáadjuk a hálózatot.
Sajnos ezen sem újraindítás, sem az idő nem segít.III.) Kamera képességek. Ezelőtt sem volt acélos a teljesítmény, de 9.0 szerintem egyenesen nevetséges. A Burst opciót én mondjuk OIS és egyéb "luxusok" hiányában ki is venném, mert ha csak nem rekordlassusággal mozdítja az ember a kezét, minden kép egy elmosódott sz@r lesz. A videófelvételek is érezhetően rosszabbak, bár mint ahogy 8.0-n sem volt jó, így itt sem az.
IV.) Mint említettem fentebb a sim kártya kivétele/betevése után a telefon újraindul.
Kíváncsi vagyok, hogy tapasztaltatok ilyen vagy ehhez hasonlókat.
Üdv,
Hades[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz
Sztyepadzso #903 üzenetére
Telefonálás közben előjön a hívás közbeni hangerőállítás is.
A Beállítások menüt meg rakd ki a QS-re. A Tiles alkalmazással tudsz hozzá létrehozni ilyent.
[ Szerkesztve ]
-
Sztyepadzso
őstag
Ezt a hangerőgomb-dolgot, meg a beállítások menü elérését én is szívesen visszaállítanám.
Nekem a Pie hivatalos megjelenését követően elérhető is lett, azonnal, így nyüstölöm vagy négy hónapja, és valamikor volt olyan, hogy a hangerőgomb nem csak egy csuszkát hívott életre, de sohasem sikerült repprodukálnom direkt.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Még mindig gyönyörű a formaterve, ám a kávamentes és dupla kamerás trendektől továbbra is távol marad a japán gyártó 5,2 hüvelykes kijelzőjű csúcsmodellje. Az idei második.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Még mindig rengeteg Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Külpolitika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Szólánc.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest