- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
válasz
Dany007 #4809 üzenetére
A killa sample elég durva, az egy gyengébb asztali számítógépet, ill. elég sok médialejátszót is megakaszt. A lényeg, hogy tud a telefon fullHD videókat játszani, innentől rajtad a sor, hogy kitapasztald, mit bír, és jó kódolásúakat szerezz be.
(#4813) rbalint88: badás licenc? Szerintem buktad, de a support a mérvadó.
-
s4tch
veterán
Navigáció: nálam a Navigon vált be, bár a Sygic és az iGO sem rosszak. Route66 eddig kimaradt.
----------------------
Még pár hónapja jelezte valaki (valakik?) a topikban, hogy autós töltőn lógva, navigáció közben merül a telefon. Vettem az ebayről egy gyári Samsungnak kinéző autós töltőt, ami a felirata szerint 1000 mA-t ad le; ezzel nem merül a telefon, sőt, bekapcsolt kijelző és működő GPS mellett, navigálás közben is feltölti a telefont. Az adatlapján 700 mA-t írnak, magán a töltőn 1000 van. Mindenesetre elég durva a teljesítményfelvétele, elsőre menet közben dugtam be, és leverte a kocsiban a biztosítékot; utána már leállított motornál csatlakoztattam, úgy rendben volt.
----------------------
Akksiidő vs. videózás: tegnap 1 óra 10 percnyi videót vettem fel egy gitáros találkozón. 100-ról 64%-ra merült a telefon.
-
s4tch
veterán
válasz
werszomjas #4727 üzenetére
...vagy RAZR MAXX-et.
-
s4tch
veterán
válasz
Mellizom #4714 üzenetére
A fémház szerintem verhetetlen, nagyon rendben van. A gyári fólia kicsit izé, a puszta üveget jobb tapizni.
Az akksiideje elvileg az iPhone-nak jobb. A P-nél trükközni kell a két naphoz, de megoldható. Nem a hatalmas akkuja miatt jó a P, azt lássuk be. Ha valaki 3-4 naponta szeretne telefont tölteni, az felejtse el.
-
s4tch
veterán
válasz
Telomanikus #4586 üzenetére
Az nem ez a bizbasz.
-
s4tch
veterán
Ja, annyit.
Valahol van 6 óra 40-valahány perces screenshot is, hirtelen nem találom. Ez kb. másfél nap üzemidő után, 20% alatti töltöttségnél, automata fényerő (energiatakarékos módban). Multimédiára nem használom a telefont, kocsiban van jó hifi, otthon tisztességes kamera, szóval ez böngészés, telefonálás, mail, ill. némi játék (sudoku budin
). Már írtam, hogy spórolok az akksival.
(#4548) bluemirage: a 6-7 óra nem napi kijelzőhasználat (akkor tutira naponta kellene tölteni), hanem 2 töltés közötti időre vonatkozik. Ha elsősorban telefonálnál, úgy 2-3 napot menne szerintem a telefon; ami zabálja, az 1. szinkronizálás 2. kijelző.
-
s4tch
veterán
válasz
bluemirage #4544 üzenetére
"Egy Sony fun"
Fan, a-val. A "fun" mókát, kacagást jelent.
Nekem 2 napot nagynehezen kihúz a telefon, ebben kb. 6-7 óra kijelző-használat van benne. Idővel javul az akksi, kell neki kb. 3 hét, mire formába kerül. Ha a topikba beleásod magad, találsz olyan tagot, aki 3 napig használja a telefont egy töltéssel, de nem ez a jellemző. 1-2 nap, ennyi. Ezt vagy elfogadod előre, vagy elégedetlen leszel a telefonnal.
-
s4tch
veterán
válasz
darvinya #4541 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy ez kissé lutri jellegű: egyrészt a maguktól elinduló, de júzer által nem futtatott programok itt nem jelennek meg (magyarul ez nem feladatkezelő), másrészt a korábban futtatott, bezárt, már nem futó programok is a listában maradnak. Ha mindenképp RAM-elfogyásra gyanakszik az ember, használjon rendes task managert.
-
s4tch
veterán
A gyári élő háttérképet cseréld le bármire (másik élő is lehet), a menü onnantól helyre jön. A Timescape viszont nem egy túl jól optimalizált cucc, attól ne várj tökéletes működést, erősebb telefonon (S) is be tud szaggatni... Egyik első dolgom volt letiltani.
Általánosságban az androiddal az a baj, hogy a gyártók televágják a gépeket a saját szaraikkal, és az alapvetően gördülékeny felületet belassítják. Miután használtam Samsung és Sony(-Ericsson) droidokat is, teljesen egyértelmű, hogy a felhasználói élmény javításához elkerülhetetlen a rootolás, és a fölös gyári szemetek kigyomlálása törléssel vagy tiltással. Tableten a gyári touchwiz szaggat ICS alatt is, a kigyomlált ROM-ok meg száguldanak.
-
s4tch
veterán
Ezt nézzétek, P-re is vonatkozik! A cikkben linkelt tesztoldalt megnyitottam Opera Mobile-lal és gyári böngészővel (ill. ICS+ Browserrel, ami ugyanazt a motort használja), az Opera nem érzékeny rá, a gyári böngészővel viszont simán feljött a tárcsázó.
-
s4tch
veterán
Már valaki leírta neked, és én is többször linkeltem: total commander + media audio plugin.
-
s4tch
veterán
válasz
mrlujoak #4378 üzenetére
Egy szóval nem írtam, hogy formázódik a telefon SD-kártyának csúfolt tárhelye. Nem formázódik. Viszont ha elszáll mondjuk az alaplap, vagy beázik a telefon, akkor az oda mentett adatoknak reszeltek.
Szerintem felhőbe kell szinkronizálni: azonnali, és bármi van a telefonnal, az utódra azonnal helyreállítható.
-
s4tch
veterán
Akksiidő-témában komoly áttörést értem el: a kezdeti napi töltés helyett kétnaponta töltöm a telefont. Nagy titok nincs, a következő kellett hozzá:
- némi bejáratás; 2 hét után érezhetően jobban bírja az akksi, 6-7 óra kijelzőidő is benne szokott lenni egy kétnapos ciklusban, ami nem kevés
- bővített készenlét
- root (lásd alább)
- system tuner
- system tuneren belül alapvetően két dolgot állítottam be:
1. governor ondemand módban van
2. screen-off esetén governor powersave módban, cpu max. 800 mhz-nUtóbbival van annyi bibi, hogy kijelző feloldásnál picit belassul a telefon, de nem zavaró. Ja, és titanium backuppal letiltottam az összes fölösleges programot (timescape, google talk, ilyenek). Ez már így tűrhető; a napi töltés mocskosul idegesített.
-
s4tch
veterán
válasz
rObika8802 #4134 üzenetére
Kettőt-hármat kell a címsorba pöttyinteni, akkor nem nagyítgat.
-
s4tch
veterán
válasz
_Dumber_ #4076 üzenetére
Használj külön szoftvert, pl. valami ilyesmit.
(#4078) papi77: ha egyre gondolunk, akkor persze, lehetséges; ez az OTA frissítés lényege.
-
s4tch
veterán
válasz
Dany007 #3807 üzenetére
- Feketében _szerintem_ jobban néz ki, de a legdögösebb a piros. Mondjuk ezek színezett felületek, ha sérül a ház, a karcok alatt kikandikál a nyers ezüst alumínium. Ezüstnél ilyen nem lesz.
- Számít az ICS, gyorsabb vele a masina, egyedül a gyári élő háttérképet kell egyből lecserélni. Flashtoollal fel lehet tenni függő telefonra is az ICS-t.
- MicroSIM: ha postán rendeled a telefont, kihozzák SIM nélkül, személyesen be kell menni a cseréhez, de legalább ingyen adják az újat. (Átalakítót nem adnak hozzá, de legalább nem drága, amit árulnak, 100 Ft.) -
s4tch
veterán
Van egy tabletem, az egy bizonyos firmware-rel ugyanezt csinálta, ezzel a programmal megoldódott a gond.
-
s4tch
veterán
Nem tudom, miben lesz más; ezért szeretném megvárni a vétellel, míg kijön. Amúgy funkcionálisan a régi is pöpec, a lényeg nekem a HDMI és az USB-csati: gyakorlatilag egy médialejátszót kap az ember. Egy médialejátszóm van otthon, nulla smart tévé, két tévé, így nem jönne rosszul egy ilyen dock. Azt már kipróbáltam, minden szobából látja a telefon a wifi hálózatot, a 720 soros filmeket le is játssza hálózati eszközökről (PC, NAS), szóval akár még működhet is a telefon médialejátszóként.
-
-
s4tch
veterán
Kb. harmadik hete van meg a telefon, ez nagyjából arra elég, hogy ne buzerálja az ember fölöslegesen, és beálljon az akksiidő. A készenléti idő kicsit pozitív, kicsit negatív csalódás: tényleg nem túl sok ez az 1350mAh egy ekkora kijelzőhöz, processzorhoz, de azért egy napot bármikor kibír a telefon. Általában este töltöm, éjjel nincs töltőn, így másnap estére általában 50-55% köré merül le. A rekord eddig 72% körül volt másnapig, de a szokásos 50% körüli értékkel egy másik napnak nem megyek neki, úgyhogy naponta muszáj töltenem. Az előző telefonom (Wave) 2-3 napos készenlétje után szokni kellett, de túl lehet élni.
PS: elhiszem, hogy valaki úgy használja, hogy 3-4 napot is elmegy a P. Ez a saját tapasztalatom, ha valakiben ez indulatokat kelt, vezesse le bátran.
-
s4tch
veterán
- Ha webshopból rendelsz, akkor személyesen be kell menni MicroSIM-ért, de (a T-nél legalábbis) ingyen adnak másikat, ha a telefont tőlük vetted. Nálam ez történt.
- Ha személyesen veszed a telefont, azonnal adnak bele egy új kártyát.
- Fogalmam sincs, hogy lehetne SIM-ről SIM-re másolni... Talán kellene hozzá egy régebbi telefon, amibe a microSIM-et adapterrel be tudod tenni (a T-nél 100Ft az adapter), de az üzenetek akkor is kérdésesek: nem mindegyik régebbi telefon tud üzeneteket menteni. Egyszerűbb lenne a régi kártyát bedobni egy hagyományos SIM-et fogadó droidba, lementeni róla mindent (névjegyeket felhőbe, SMS-eket ezzel egy backup fájlba), majd a P-re felhőből ill. fájlból helyreállítani. -
s4tch
veterán
válasz
szakonyi #3398 üzenetére
Kapcsold be a bővített készenlétet. Az negyed óra tétlenség után lelövi a szinkronizációt. Nappal nem sokat számít, úgyis kézbe veszi néha az ember a telefont, de éjszaka rengeteget jelent.
(#3397) Njördli: ha a windows intéző elszáll, az nyugodtan lehet az asztali gép (laptop) problémája. Próbáld ki a total commandert és a kapcsolódó fs plugint, nekem elég stabil.
-
s4tch
veterán
Bő egy évig kell támogatni a hardvert, szóval van realitása.
(#3389) Zugi, (#3391) m.zso: P-n sokkal gördülékenyebb a fagyi, mint a Mini Prón. A droidtól megszokottnál jobban nem akad, jó az ICS memóriakezelése. Nálam a tárcsázó alvás után is max. 1 másodperc alatt feljön, igaz, nem a gyári felületet, hanem most épp Apex Launchert használok. Ja, és ICS alatt van ez a kiterjesztett energiatakarékossági hókuszpókusz, ezzel lazán kibír a telefon egy napot, először tegnap sikerült 50% alá merítenem estére. Szerintem bátran feltehetitek, tulajdonképp semmi lényeges nincs a gingerben, amit hiányolhatnátok.
-
s4tch
veterán
Vettem egy ilyet. Működik.
-
s4tch
veterán
Egy hete a GO Launcher EX-et használom, próbából feltettem az Apex Launchert.
- Jól érzem-e, hogy ez gyorsabb, mint a GO?
- Hogy lehet ebben mappákat létrehozni az app draweren belül? A home screeneken megy, ha egymásra dobálom az ikonokat, de ezt az app drawerben nem lehet megcsinálni. -
s4tch
veterán
Már múlt hét óta úgy használom a telefont. A passzív készenléten valóban rengeteget segít (és a tablet megoldja a mail pusht, szóval nem hiányzik, hogy a telefon is pittyegjen), viszont ha használom a telefont, a kijelző rendesen szívja az akksit. 1 nap üzemidő röhögve megvan, munkából általában olyan 70%-os akksival megyek haza, de az esti buzerálással olyan 55-60% környékére lemerül a telefon, azzal pedig nem megyek neki egy újabb napnak, így naponta szoktam tölteni.
-
s4tch
veterán
Kompromisszum:
- akksi: napi töltés alap, nekem ez kevés
- szolgáltatói telefonnak zárt a bootloadere, így a kernel cseréje, cwm mai állás szerint nem megyKb. ennyi. Root van, timescape-et, egyebeket ki lehet takarítani, gyári felület sem rossz, szoftveresen pofozható a telefon. A ház és ez a white magic izé pedig 10 pontosak.
-
s4tch
veterán
GO Launcher EX alatt nem érhető el az összes gyári widget (elsősorban a gyári digitális óra hiányzik, és az, hogy arra pöttyintve előjön az ébresztő). Hogy lehetne előbányászni őket?
-
s4tch
veterán
válasz
werszomjas #3042 üzenetére
Wave (3,5") után elsőre nagy volt. Most sem lett kisebb, de megszoktam, már lazán kezelem egy kézzel. Persze semmi garancia nincs arra, hogy nálad ugyanez fog történni.
-
s4tch
veterán
válasz
darvinya #2958 üzenetére
A magam részéről lemondanék, ha végre lenne néhány normális főzött ROM, sőt, már a CWM miatt is meggondolnám... De azt sem tudom, kihez kellene fordulni, és mennyibe kerülne. A szolgáltatófüggőség nem zavar (14 éve ez a számom, maradnék a T-nél), a zárt bootloader piszkosul.
-
s4tch
veterán
Van működő CWM P-re, ha valakinek nyitott a bootloadere, kipróbálhatja.
-
s4tch
veterán
válasz
darvinya #2950 üzenetére
"hivatalosan kivül"
Az hogy működik?
----------------------------
A gmail appban nem találtam szinkronizálás gyakoriságának beállítására semmit: vagy push, vagy semmi. Így letiltottam a gmail appot, és felvettem exchange fiókként a gmail fiókomat, negyed órás szinkronizálási gyakorisággal (ami nekem tökéletesen megfelel, előző telefonomon is így volt). Kíváncsi vagyok, milyen hatással lesz az akksiidőre.
-
s4tch
veterán
Hmm, ez fura volt: csörgött-rezgett a telefon, kiírta a számot, de nem kapcsolta névjegyhez. Felvettem, elkezdte számolni a hívás időtartamát, nem hallottam semmit, REZGETT TOVÁBB (igen, elvileg hívás közben), majd 6 másodperc után kiírta a hívó nevét, megszűnt a rezgés, és elkezdtem hallani a hívót is. A hívó végig hallott mindent, mondta is, hogy elég fura ma a hangom.
Tapasztaltatok már ilyet?
-
s4tch
veterán
válasz
MMaister #2852 üzenetére
Az nem feladatkezelő, hanem az utoljára használt alkalmazások listája. ICS alatt nem nagyon van szükség feladatkezelőre. Ha mindenképp szükséged van rá, akkor tölts le egyet a marketből. A GO Task Managert tableten használtam, az tetszik benne, hogy widget is van hozzá, egy pöttyintéssel ki lehet vele lőni a futó programokat.
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
Akkor foglaljuk össze: idejön egy (ex-)drogos, műnőkre (is) bukó figura, aki egy telefon kijelzőjét egy monitoréval hasonlítja össze, színhűség szempontjából az AMOLED-et tekinti etalonnak, bukik pártízezret, mert kipróbálás nélkül vett meg egy telefont, majd modorosblogra illő önteltséggel leidiótáz mindenkit azért, mert más a véleményük - természetesen mindezt azután, hogy kikérte magának a véleménynyilvánítás jogát.
Kár, hogy itt nincs ignore funkció a fórummotorba építve.
-
s4tch
veterán
AMOLED (Wave1) után váltottam, kb. 10 perc volt megszokni a fakóbb színeket, és élvezni, hogy napfényben is tökéletesen látható a kijelző, napszemüvegben is. Elég jó ez a kijelző; csípem a mai napig a Wave-ét, de ez élesebb, kiegyensúlyozottabb képet ad, éjjel halványabb, nappal fényesebb, szóval használhatóbb. Igen, azon fekete a fekete, ezen meg sötétszürke, na bumm.
-
s4tch
veterán
válasz
neorow1 #2556 üzenetére
Elvileg a google fiókba való bejelentkezéskor le kellene töltenie az utoljára telepített alkalmazásokat, ha a fiókbeállításoknál ezt megadtad.
-----------------------
Előbb végeztem - nem kevés szívás után - az ICS telepítésével, most indul újra a telefon. Ha valakinek esetleg flashtoolhoz való kapcsolódás után eldobná a gép a telefont, és nem futna le a frissítés (ahogy az nálam megtörtént kb. 100x), az próbálja meg mindenképp a java frissítését. Nálam ez segített.
-
s4tch
veterán
válasz
neorow1 #2553 üzenetére
Ha megfelelően be van állítva a google fiók, akkor tulajdonképp az SMS-eken kívül egy kattintás visszakapni az eredeti állapotot. Az üzeneteket meg elmenti ez a program.
-
s4tch
veterán
Hoppácska, van root zárt bootloaderes telefonhoz! (Adalék itt.)
-
s4tch
veterán
Alig várom, hogy valaki megoldja a bootloader nyitást sim lockolt telefonon.
-
s4tch
veterán
Gondolom, ez lesz az. Azt hittem, valami régebbi dolog, amiről lemaradtam.
-
s4tch
veterán
válasz
bozsozso #2342 üzenetére
Dettó: kb. 2 évente váltok, szolgáltatónál. A 10%-os leárazással és a webshopos, állandó 10%-os akcióval, a 8 ezres díjcsomagra vállalt hűséggel, valamint a beváltható pontjaimmal szumma 50e alatt volt a telefon. Csak azt sajnálom, hogy nem lehetett pirosban vagy feketében kapni.
-
s4tch
veterán
Kihozta a futár. Egyelőre microSIM nincs a közelben, munkahelyen nincs wifi, így csak a tablet netkapcsolatát osztottam meg neki, gugli-bejelentkezés, fájlkezelő-letöltés, sms restore végett. A kijelző a Samsung Wave AMOLED-je után is igen jól néz ki, pár perc nyomkodás után egyelőre ennyi. A T mondjuk kihagyhatta volna az ikonjait...
-
s4tch
veterán
2 év hűségre 77e, Mozaik M-mel 56e, alakul ez. Bizsereg a bankkártyám, de ha megveszem, és egy hónap múlva bevezetik a feketét, nem kicsit leszek zabos.
-
s4tch
veterán
válasz
Répafőzelek #2211 üzenetére
Akkor passz... Szedj le egy AI Type Keyboardot vagy valami más ingyenes billentyűzetet, ha végképp nem boldogulsz a gyárival.
-
s4tch
veterán
válasz
Répafőzelek #2207 üzenetére
Próbáld meg törölni a billentyűzethez kapcsolódó adatokat (beállítások - alkalmazások - mind - itt kikeresed a billentyűzetet, fogalmam sincs, hogy hívják; lehet android keyboard, android billentyűzet, billentyűzet, sony keyboard, bármi ilyesmi - adatok törlése), lehet, hogy segít.
-
s4tch
veterán
Olvasgattam XDA-n egy kicsit. Ha minden igaz:
- szolgáltatófüggő telefon bootloaderét nem lehet nyitni
- roothoz mindenképp kellene a nyitott bootloader
- nincs "normál" root, csak nyitott bootloaderes készülékre telepített, pre-rooted ROMEz azt jelenti, hogy ha veszek egy T-s telefont, akkor maradnak a szolgáltatói frissítések, és a főzött ROM telepítést el lehet felejteni. Ugyan van már CWM is, de zárt bootloaderes telefonra az sem megy fel. Szarügy.
-
s4tch
veterán
Urak, nincs még valami normális ICS (vagy akár korábbi) moddolt ROM a P-re? Biztos, hogy azonnal lecserélném a gyári felületet a helyetekben.
-
s4tch
veterán
válasz
AlrightSir #1249 üzenetére
Rákérdeztem az ügyfélszolgálatnál, annyit írtak pár hete, hogy nem tervezik más színben bevezetni a telefont. (Nekem a piros tetszik igazán, de a fekete is sokkal jobban bejön, mint az ezüst.) Mondjuk láttunk már olyat, hogy egy színváltozat csak később jött. Augusztus közepén jár le a 2 évem, addig barátkozom az ezüsttel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- BestBuy topik
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Gurulunk, WAZE?!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Robogó, kismotor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest